Hučení ložisek nebo pneu ?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
matuS 14.01.07 16:35
« Re: Re: Zistena pricina hluku
uz tu na fore bol pripad, ked chalan na svojej mazde 626 vymenil polku podvozku, nez dosiel na to, ze zavada sa nazyvala matador aquila. Pneu vratil a matador mu za ne vratil cca 50% sumy, ale tie tisice korun suciastok, ktore menil viac-menej zbytocne mu nikto nevratil. -
"-- skrytý --" 10.01.07 19:18
« Re: Zistena pricina hluku
IgorR: Vřele doporučuji kupovat gumy z prémiového segmentu, protože levné gumy se ti můžou šeredně nevyplatit. Hluk je jen drobnost. Taky jsem jezdíval na gumách Matador a Barum, pak jsem si koupil zimní Continentaly a bylo rozhodnuto. Zimní Continentaly byly až do cca +20stupňů Celsia ve vešech ohledech lepší, než letní Barum/Matador. Zimní byly tišší, lépe držely na silnici, méně klouzaly na mokru, než šly do smyku tak krásně varovaly, když už se utrhly, tak se rychle chytly, ... -
Tento tyzden tiez planujem servis, auto je v zaruke tak nech hladaju chybu. Akurat je problem ten, ze musim auto najprv zohriat aby to bolo pocut, co ale pri tychto "zimnych" teplotach nebude nic tazke:-) Dam potom vediet co to bolo, dufam ze to opravia na prvy krat a nebudem musiet chodit do servisu ako na hodiny klavira. -
"-- skrytý --" 07.01.07 18:20
To IgorR
Mne to u Avensisu hucí i kdyz vyradím rychlost a jedu na volnobeh. Prístí týden to dávám do servisu, moc mne nepotesili, protoze lozisko se pry vymenuje i s pouzdrem a stoji to pres 9 tis. Kc, tak uvidim. Je taky mozne,
ale to je jenom muj laicky nazor, ze vzhledem k tomu, ze auto melo tazne zarizeni mohla byt cela zadni naprava hodne zatezovana za ujetych 90 tis. km, a proto je lozisko nebo nedej panbuh loziska drive nacate. Ale opakuji, nejsem znalec je to jen muj laicky nazor.
Hezky den Tomino 8) -
« Tiez nieco huci
Zdravim vas. Som novy uzivatel Toyoty Corolly E12, najazdene asi 10.000 km po 8 mesiacoch a tiez mi nieco v nej zacalo hucat. Prejavuje sa to len ked je auto zohriate a len ked je zaradena rychlost. To hucanie zacina pri malej rychlosti tak prerusovane ako ked sa nieco toci dookola a cca. pri 40 km. sa zvuk zlieva do jednoliateho hluku, ktory stale pocujem az do momentu, ked stlacim spojku, vtedy hned prestane. Na Toyota forach sme to preberali a vraj to bude vadne lozisko spojky. Bol som s tym uz v servise, prijmaci technik nevedel urcit pricinu ani zdroj tohto zvuku, ze to bude zistovat na ich strankach ci sa take nieco uz niekde riesilo a ze sa mam objednat po sviatkoch. Nemam ale zatial velku tuzbu zverit auto servisu, hlavne ked nevedia co to je a budu sa v tom hrabat systemom pokus a omyl. Tiez som menil gumy na zimne a mal som podozrenie ze su pricinou ale to by hucali neustale a nielen pri zabere. Tak to bude asi to lozisko niekde :-( Inac pohoda auto, az na opravovanu palubovku a troska som si musel zvykat na ten hluchy tah pokial nabehnu otacky, ale uz to tak nevnimam ako spociatku, predsa je to moj prvy diesel. -
"-- skrytý --" 01.01.07 17:20
ved skus prehadzat kolesa medzi sebou, napr. spredu dozadu a naopak, alebo vymenit za letne a uvidis. staci ked je niektora guma prebrzdena a bude ti to robit bordel. pri 90tis. ti nema na toy co hucat lozisko, to za prve. a za druhe, ak by to bolo lozisko, tak by sa hluk zvacsoval pri jazde v zakrute, v momente kedy by bol vacsi pritlak na postihnutu stranu. okrem toho by to hucalo od 0km/h do maxima, len s inou intenzitou :) -
"-- skrytý --" 30.12.06 12:05
« Hučení ložisek nebo pneu ?
Dobrý den,
koupil jsem před měsícem Avensise (nový model) 2003 liftb. 2.0 , naj. 90 000 km. obutý již v zimních pneu. V rychlosti mezi cca 50 - 80 km/h ae ozývá jakési hučení, které později přestane.. Nevím, zda to mohou být zimní pneu nebo ložiska, či něco jiného. Má s tím někdo nějakou zkušenost ? Díky za odpověď.

Hezký večer
Tomino 8)