Hučení ložisek nebo pneu ?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.07  20:47

« Bez nadpisu

Tak jsem byl dneska s Avensisem v servisu u Duby a zjistili mi po kontrole ložisek a zkušební jízdě, že hluk dělají zimní gumy. Odechl jsem si a i jinak jsem byl u Duby spokojen, měl jsem ještě pár maličkostí k opravě, vše udělali a za slušnou cenu.
    Hezký večer
    Tomino 8)
  • 00 Reagovat !

foto

14.01.07  17:07

« Ložiska nebo pneu

Měl jsem u svého auta podobný problém, také jsem měl podezření na ložisko, ukázalo se ale, že to byly letní Matadory. Tuhle značku pneu nebrat.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.01.07  16:35

« Re: Re: Zistena pricina hluku

uz tu na fore bol pripad, ked chalan na svojej mazde 626 vymenil polku podvozku, nez dosiel na to, ze zavada sa nazyvala matador aquila. Pneu vratil a matador mu za ne vratil cca 50% sumy, ale tie tisice korun suciastok, ktore menil viac-menej zbytocne mu nikto nevratil.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.07  19:18

« Re: Zistena pricina hluku

IgorR: Vřele doporučuji kupovat gumy z prémiového segmentu, protože levné gumy se ti můžou šeredně nevyplatit. Hluk je jen drobnost. Taky jsem jezdíval na gumách Matador a Barum, pak jsem si koupil zimní Continentaly a bylo rozhodnuto. Zimní Continentaly byly až do cca +20stupňů Celsia ve vešech ohledech lepší, než letní Barum/Matador. Zimní byly tišší, lépe držely na silnici, méně klouzaly na mokru, než šly do smyku tak krásně varovaly, když už se utrhly, tak se rychle chytly, ...
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.07  19:12

« Zistena pricina hluku

Takze dnes som zistil pricinu toho hluku pri jazde, vinnikom su zimne Matador MP 59 Nordica, viac si mozte precitat na: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.07  23:44

« Bez nadpisu

Tento tyzden tiez planujem servis, auto je v zaruke tak nech hladaju chybu. Akurat je problem ten, ze musim auto najprv zohriat aby to bolo pocut, co ale pri tychto "zimnych" teplotach nebude nic tazke:-) Dam potom vediet co to bolo, dufam ze to opravia na prvy krat a nebudem musiet chodit do servisu ako na hodiny klavira.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.01.07  18:20

« Bez nadpisu

To IgorR
    Mne to u Avensisu hucí i kdyz vyradím rychlost a jedu na volnobeh. Prístí týden to dávám do servisu, moc mne nepotesili, protoze lozisko se pry vymenuje i s pouzdrem a stoji to pres 9 tis. Kc, tak uvidim. Je taky mozne,
    ale to je jenom muj laicky nazor, ze vzhledem k tomu, ze auto melo tazne zarizeni mohla byt cela zadni naprava hodne zatezovana za ujetych 90 tis. km, a proto je lozisko nebo nedej panbuh loziska drive nacate. Ale opakuji, nejsem znalec je to jen muj laicky nazor.
    Hezky den Tomino 8)
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.07  00:01

« Tiez nieco huci

Zdravim vas. Som novy uzivatel Toyoty Corolly E12, najazdene asi 10.000 km po 8 mesiacoch a tiez mi nieco v nej zacalo hucat. Prejavuje sa to len ked je auto zohriate a len ked je zaradena rychlost. To hucanie zacina pri malej rychlosti tak prerusovane ako ked sa nieco toci dookola a cca. pri 40 km. sa zvuk zlieva do jednoliateho hluku, ktory stale pocujem az do momentu, ked stlacim spojku, vtedy hned prestane. Na Toyota forach sme to preberali a vraj to bude vadne lozisko spojky. Bol som s tym uz v servise, prijmaci technik nevedel urcit pricinu ani zdroj tohto zvuku, ze to bude zistovat na ich strankach ci sa take nieco uz niekde riesilo a ze sa mam objednat po sviatkoch. Nemam ale zatial velku tuzbu zverit auto servisu, hlavne ked nevedia co to je a budu sa v tom hrabat systemom pokus a omyl. Tiez som menil gumy na zimne a mal som podozrenie ze su pricinou ale to by hucali neustale a nielen pri zabere. Tak to bude asi to lozisko niekde :-( Inac pohoda auto, az na opravovanu palubovku a troska som si musel zvykat na ten hluchy tah pokial nabehnu otacky, ale uz to tak nevnimam ako spociatku, predsa je to moj prvy diesel.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.01.07  17:51

« Bez nadpisu

pokud jsou to ložiska tak se to da zjistit,že pokud zatočíš do leva a ztichne to tak je to pravé ložisko.A naopak.Měl jsem je taky K O. :'-( Dost často pokud vyměníš jedno tak brzo odejde to druhé.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.01.07  17:20

« Bez nadpisu

ved skus prehadzat kolesa medzi sebou, napr. spredu dozadu a naopak, alebo vymenit za letne a uvidis. staci ked je niektora guma prebrzdena a bude ti to robit bordel. pri 90tis. ti nema na toy co hucat lozisko, to za prve. a za druhe, ak by to bolo lozisko, tak by sa hluk zvacsoval pri jazde v zakrute, v momente kedy by bol vacsi pritlak na postihnutu stranu. okrem toho by to hucalo od 0km/h do maxima, len s inou intenzitou :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.12.06  16:39

« Hučení ložisek nebo pneu ?

Nejsem schopen to objektivně posoudit, ale pravda je, že třeba kolem 110 -120 je motor velmi tichý, takže spíš bych řekl, že ten zvuk je pouze v rozmezí nižší rychlosti jak jsem popisoval.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.12.06  16:10

« Bez nadpisu

kamošovi niečo podobné robilo na aute a boli to vybité silentbloky na spodnom ramene :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 30.12.06  15:13

« Re: Hučení ložisek nebo pneu ?

ja som pocul hucanie loziska iba raz, zacalo to okolo 60km/h a potom ten zvuk ostaval aj do vyssich rychlosti, iba menil toninu. V urcitej rychlosti ho hluk v aute prekryl.
    Tebe ten zvuk prekryje hluk, alebo zvuk prestane?
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 30.12.06  14:49

« Bez nadpisu

Jestli ty pneumatiky mají směrový dezén tak ty jsou hlučnější.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.12.06  12:05

« Hučení ložisek nebo pneu ?

Dobrý den,
    koupil jsem před měsícem Avensise (nový model) 2003 liftb. 2.0 , naj. 90 000 km. obutý již v zimních pneu. V rychlosti mezi cca 50 - 80 km/h ae ozývá jakési hučení, které později přestane.. Nevím, zda to mohou být zimní pneu nebo ložiska, či něco jiného. Má s tím někdo nějakou zkušenost ? Díky za odpověď.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…