znacka POZOR DETI -> musim jet 40 km/h
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
« Re: "Pozor děti" rychlost neomezuje, přesto velí z
mě k týhle značce učitel v autoškole při jedný jízdě povidal, že když někde je, a srazí tam někdo dítě, tak dostane ve většině případů automaticky vinu šofér, protože byl upozorněn na možný výskyt dětí a měl podle toho jet..... ale jak hodně to je pravda nevim (-naštěstí). Rychlost samozřejmě tahle značka neupravuje, přesně tak, jak psali už pánové přede mnou. -
« "Pozor děti" rychlost neomezuje, přesto velí zpozo
Značka "Pozor, děti" v praxi říká, že kolem osmé ráno a mezi 12:00 a 17:00 ti v dané oblasti je vysoké riziko toho, že ti pod kola vběhne dítě. "Čtyřicítka" může být daná tím, že byla na začátku ulice nebo že se pohybuješ v "Zoně 40". Sama o sobě neznamená nic.
Že v danou chvíli může být moc i 10 km/h, poznala známá, kdy jí v této rychlosti vyběhnul kluk mezi parkujícími auty. Nebyla to její vina (policajti jasně poznali na místě z brzdné dráhy, ani jí nedávali dýchnout), matka kluka ji poděkovala, že jela tak pomalu a že má jen zlomenou nohu, že si to prý ten blbec snad už bude pamatovat. Známá se z toho stejně dávala dohromady 14 dnů... -
JOB 26.12.06 15:56
« Bez nadpisu
To záleží jestli tam není nějaká místbní úprava dopravní značkou na 40km/h. Ona totiž taková značka může být už několik metrů i kilometrů před danou značkou Pozor děti. !!! Jestliže je někde značka povolující max. rychlost tak toto omezení platí dokud ho nezruší dopravní značka ne bo křižovatka označená dopravní značkou. Mám o policii nedobré mínění ale nechce se mi věřit že by udělali takou chybu.Radši se pořádně podívej jaké jsou tam ty značky. ;-) -
« Bez nadpisu
je to dost mozne. lebo u nas na Slovensku ako je cesta z Nitry do Novych Zamkov je dedina kde je skola a dali tam znacku skola a tie deti a dali tam pristroj ktory ukazuje rychlost a ked ides viac ako 40 zacne blikat na cerveno pokial sa ide len 40 nie viac tak je to zelene