Nabral jsem srnu
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
"-- skrytý --" 07.01.07 21:38
U nás na venkově je to chuťovka, každý den ráno a večer potkávím cestou do práce a zpět neosvětlené cyklisty, jednou hned po nastěhování jsem při předjíždění jentaktak nesestřelil dva takové :x V pátek a sobotu večer jsou silnice plné aut ploužících se padesátkou pomalu prostředkem silnice, zhasnout dálková světla trvá plus mínus 10 vteřin (od chvíle, kdy jim já ty svoje opět rozsvítím >:-[] ), už tou dobou raději ani nevyjíždím... V tomto ohledu zlatá Praha a noční MHD :'-( -
"-- skrytý --" 07.01.07 21:31
Ještě horší je ,když si takovej vůl ještě vleze za volant a jede jak dobytek. Viz ty machrové co jezděj z diskoték, to je každou chvíly. Jenže ty nalitý maj sakra štěstí, těch nenalitejch se to asi netýká, ty to musej vybrat za ně, viz Josef H.
Sousedovi přes ulici utekl pes ( malej pouliční ratlík, asi 10 kg), z baráku rovnou pod auto, jako kdyby ho tam někdo poslal ( nikdy nešel za branku ). Rozbil mu světlo a nárazník. Ten chlápek si k tomu zavolal policajty. Souseda to stálo asi 7t a ještě pak pokuta za nezajištěné zvíře. -
"-- skrytý --" 06.01.07 09:53
« Re: Zver - dvounohá
jo, jo...tuto zvěř, nejlépe ještě jedoucí slalom na neosvětleném kole a bez odrazek s deseti pivy v krvi, samozřejmě že za tmy či v mlze, také považuji za jednu z nejnebezpečnějších.
Střet s autem často nepřežijí a ty máš pak zkažený celý život...smutné, brácha kamaráda to zažil, i to běhání po policii a soudu, nakonec vyklouzl snad jen s podmínkou, či jej dokonce zprostili obvinění, ale byl to humus, nervy v kýblu...nikomu nepřeju ! :'-( -
« Zver
Vazeni, je smutne ze musime na cestach davat pozor aj na ine "zvierata"! :-(
Chlapci moji dnes som sa skoro pokakenkal, podrzal ma moj tatosik statocne.. Vracal som sa dnes vecer od priatelky, prsalo a v jednej takej ostrejsej lavotocivej zakrute mi jebol ozran na cestu asi do tretiny cesty... (mal som asi 80 km/h) Bol v ciernom a zbadal som ho na poslednu chvilu, strhol som volant a to vam bol taky losi test za mokra, ze som drbol hlavou o bocne sklo pri spatnej, velmi rychlej zmene smeru jazdy do prava kvoli vyhybaniu sa protiiducemu autu :shock: ! Zastavil som asi 50m dalej, podakoval vsemohucemu, vystupil, zapalil si cigo, rozdychaval a hmatom zistoval ci nemam plne gate.. Chcel som najprv skopat toho * na ceste, ktory sa druhykrat narodil, ale stiahol som ho radsej z cesty do priekopy, druhy uz by nemusel mat stastie nezrazit to hovado blbe >:-[] .. -
kostey 02.01.07 18:24
ne ne je to u Glen Coe, presneji prusmyk Glen Etive. Tzn na jiho-zapad od Inverness.
a na fotce neni kapota, ale strecha sierry. zasunul jsem sibr, vylez oknem a fotil. Bal jsem se jelenu... >:D
kdyztak tady do tematu "ford sierra" jsem dal vic fotek a je tam napsan cely pribeh o me ceste. ;-) -
"-- skrytý --" 31.12.06 19:42
Ze zvěře mám také strach. Dokáže na autě udělat docela paseku. Jezdím vlastním autem,i když je na firmu- "co si udělám to mám". V noci mám oči navrch hlavy. Pokud tam něco vletí, člověk je bez šance. Někde jsem četl, jezdit blízko krajnice, zvěř to údajně více plaší. Nevím.Mě instikt velí jezdit blíže střední čáře.
Jednou jsem jel z Prahy na Strkonice, v úseku kde již není dálnice. Otevřený úsek, kolem pole, široká silnice. Najednou koukám, přešlo mi "před autem" prase. Nevím,jestli jsem nebyl, už jak se říká "vykukaný", ale nijak jsem nereagoval.Prostě přešlo.Kdyby bylo blíž, tak jsem ho trefil. Mám z toho strach. Ale snížit riziko je asi nesnadné. Nevím, zda někdo má na to nějaký recept. -
"-- skrytý --" 24.12.06 09:21
« re
Taky sem měl co do činění se zvěří.Jel sem na mašině a přes cestu mi přeběhl zajíc,první reakce byla se mu vyhnout to se mi taky povedlo ale ty následky :'-( .Mašina KO a já obě nohy zlomený,utržený křížový vaz,tříštivá zlomenina ruky,otřes mozku.Sem doma 4 měsíc a ještě chvíly asi budu.Po roce mě ještě čeká vyndání šroubů.Mašinu už žádnou nechci ani vidět :!: :!: :!: .Mnohokrát sem si říkal ža sem toho zajíce měl raději přejet.Co se týče plašičky zvěře,kámoš taky sejmul srnu a po této zkušenosti plašičku má a od té doby v pohodě,možná je to náhoda ale jezdí hodně,měsíčně cca 5tis.km tak asi nějaký význam to má. -
"-- skrytý --" 15.12.06 22:48
Když mi bylo 17, tak jsem hnal svého Pionýra domů plný knedlik a z pole mi vlítla do cesty kachna. Položil jsem se úplně na řidítka, ale vona ta potvora zrovna přistávala, tak jsem ji dostal do čela. Měl jsem štěstí že jsem měl zrovna helmu ( byla trochu kosa a v helmě bylo tepleji než v čepici ), dopadlo to dobře.
Kamarád měl víc smůly, tomu se asi po týdnu do řetězu zamotal zajíc a ten smyk ze zablokovanýho zadního kola nevybral a napálil to do stromu. Naštěstí se nepolámal, ale potlučenej byl.
Oni ty střety se zvěří jsou dost nepříjemný, motorkáři jsou na tom hůř. Proto raději auto, tam je aspoń ještě co drtit, než dojde na tebe. Jenom při rychlosti 40 km/h se pohybuješ 11m/sec a to je víc jak dvě délky auta ( skoro 3 malý ).
Zelinářovi z vedlejší vsi předloni vběhl do cesty kůň. Dodávka i kůň KO, on měl štěstí. -
"-- skrytý --" 12.12.06 12:00
« Re: Re: Re: Re: -plašička zvěře ?
Tak, tak. Ja jsem bydlel jednu dobu v Rakovniku a kdo to tam zna, tak vi, ze cesta z Noveho Straseci do Rakovnika vede lesem a tam je neskutecne zivo. Divocaci, srny, atd. Kdyz jsem tam tudy jezdil za tmy, tak jsem jezdival max. 60-70 km/h, oci navrch hlavy a vyplatilo se to. Kolikrat jsem videl srnky tesne u silnice v prikopu, hodne krat i prebehly pres. Jednou se mi dokonce stalo, ze do silnice vstoupil jelen, zastavil se a cumel na me, za nim vyskocily lane s kolouchy, a teprve kdyz vsichni presli na druhou stranu, tak ten jelen z te silnice slezl a ja mohl pokracovat. Nastesti jsem jel pomalu a vsimnul si jich vcas. Vypadal jak ucitelka s detma z matersky na prochazce :D -
"-- skrytý --" 12.12.06 10:38
« Re: Re: Re: -plašička zvěře ?
...no jo no, co naděláš? Nic ! Přes den je to o to zákeřnější...s tím vypnutím světel, to mysleli kluci určitě za jízdy (samozřejmě, že v noci, za tmy), když to samozřejmě stíháš a když to jde, aby nebyl výsledek nakonec ještě horší a nenarvals to rovnou do dubu. Vypnout světla, troubit, snad to pomůže, když stihneš zabrzdit, pak už to je fuk, to si ji můžeš třeba vyfotit na památku... -
"-- skrytý --" 11.12.06 19:21
« -plašička zvěře ?
...ještě jsem se chtěl zeptat, nemáte někdo (dobré) zkušenosti s tzv. plašičkami zvěře ? Osobně těmto věcičkám nevěřím, myslím, že kdyby to bylo tak "zázračné" montovali by to již sami výrobci do aut.
Pod pojmem plašička zvěře myslím plastové výlisky za pár korun, které se mají namontovat někam pod přední nárazník a za jízdy vydávat vlivem přes ně proudícího vzduchu vysokofrekvenční pro zvěř nepříjemný zvuk, pro lidské ucho neslyšitelný, a tím ji plašit - odhánět.
Jednu dobu to dokonce vychvalovali v jakémsi rádiu. Sám jsem k tomuto velmi skeptický, protože si myslím, že i kdyby to vydávalo pro zvěř nepříjemný zvuk a tím ji to plašilo, tak do jaké vzdálenosti jí to tak asi stihne vyplašit (aby nebylo už pozdě) a nevyplaší jí to rovnou pod kola auta, na kterém je plašička umístěna ? Jo kdyby to skutečně fungovalo, byla by to asi bomba a řešení, jak se střetu se zvěří vyhnout.
Nějaký takový výrobek se dal jednu dobu koupit snad na každé větší benzince.
Lidé, co to v onom rádiu obhajovali, tvrdili, že dřívějc sráželi jednu "mršku" za druhou a po namontování plašičky pomalu nevědí, jak srnka či zajíc vypadají. Já si však myslím, že je to o náhodě, může být rok, kdy sestřelíte 10 srnek, bohužel a pak třebas pět let klídek.
Nemáte to někdo odzkoušené...? -
kostey 08.12.06 21:13
a jeste jsem si vzpomel: jel sem takhle po okresce a najednou se mi do cesty priplet zajic, bezel ve stejnym smeru jak jsem ja jel. Blizil jsem se k nemu docela rychle a nechtelo se mi moc brzdit a abych ho neprejel tak jsem vjel do prava do protismeru a objel jsem ho velkym obloukem. Podival jsem se jen do zperneho zrcatka a videl jsem jak zas skocil do pole. a jen co jsem se podival zas pred sebe tak jsem levym prednim kolem sejmul bazanta, kterej prave vyskocil z pole. Zase sem se podival do zpetneho zrcatka a to byste koukali jak bazant umi valet sudy.... az peri z neho litalo.
druhej den jsem jel nazpet a na useku tak 200metru bylo prejetech tak 20 bazantu a asi 5 zajicu. (odhad) Kdo z vas jezdil po skotsku tak vi kolik tu je zvirat. zni ho docela hnusne, ale silncari je nestihaj odklizet ze silnic... -
Jirik_auto.cz 08.12.06 18:58
Taky jsem mel se srnou jednu veselou prihodu. Vraceli jsme se asi v jednu rano ze svatby, ridil jsem kamaradovo auto - on sam pil (ja o trochu min a driv jsem prestal :-) ), takze jsem jeho Cordobu opatrne vedl zpod Beskyd ja. Pred jednou dedinkou (asi ji znate, jmenuje se Nosovice:) jsem v jedne zatacce koutkem oka zaregistroval neco velkeho, hybajiciho se a hnedeho v prikopu, bylo to od nas asi 5m (cca 60km/h). Strhl jsem instinktivne volant do protejsiho pruhu a srna(asi?) dikybohu pravdepodobne zustala stat na miste, protoze zadny kontakt jsem nezaznamenal (byl jsem 99,9% strizlivy, opravdu). Klika jako blazen.
Jak uz tady psali jini, jedine, co by kamaradovi (a snad teda i jeho pritelkyni, ktera to cele spiskala:) v opacnem pripade zbylo, by byly oci pro plac a pouceni, ze je blbost jezdit svym autem nad ranem ze svatby domu.

jo a jste doplnuju ze cyklisti na sobe meli reflexni vesty... To je uplne super vec. pokud nejsou skovany za obzorem tak jsou videt na kilometry daleko. Skoda ze je tu vozi jen asi 95% cyklistu, mel by je vozit uplne kazdej. ;-)