Nabral jsem srnu
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
-
"-- skrytý --" 16.01.07 20:28
« Bez nadpisu
Čelíčko o opěrku mě pobavilo. Ale ono hodně lidí se v zadu nepoutá a přitom je to dost nebezpečné. Při nehodě proletí nad sedadlem a narazí hlavou do hlavy toho co sedí před ním, ještě horší je to v kombinaci s airbagy. Různě jsou k vidění obrázky situací. Tuhle jsem někde viděl kombinace obsazení sedadel, jak se nemá sedět, nepřipoutání, držení dětí a předmětů v rukách a kombinace mezi sebou vzájemně a stručné popisy co by se nestalo kdyby se lidi zachovali tak jak mají . Pouze malované obrázky ai tak to byla síla. -
zmulin 16.01.07 16:23
« Re: Re: Re: re: bodíky, zvěř, plašička (všehochuť:)
Na výměnu textilu to naštěstí nebylo >:D V podstatě to člověku dojde stejně až po.Kolega na sedadle smrti jenom konstatoval,že se ani nestačil leknout a ten za nim se označil za ko..ta,protože se zapomněl přivázat a dal si čelíčko o opěrku před sebou... -
zmulin 15.01.07 11:04
« Re: re: bodíky, zvěř, plašička (všehochuť:)
Tak hoši,včera jsmě měli asi víc štěstí,než rozumu.Od Klínovce sme si dali vyhlídkovou trasu silničkama po hřebenech.Jak to tak bejvá,tak v úseku,kde by to nikdo nečekal,jenom trochu křoví a nic hustýho,navíc 14.00h,nám vlítla do silnice laň a za ní dalších dvacet.Z nějakejch 80-110km/h sem málem po předních zpomalil na asi 40km/h a trefili sme se přesně do mezírky za tu první.Od druhý sme čekali,že to do nás narcve aspoň z boku ,ale naštěstí nic.
Jinak jako jedinou plšičku sme přišli akorát na sprej s medvědím smradem a ssjet s nim celý auto a jet pomalu... -
"-- skrytý --" 11.01.07 10:00
« re: bodíky, zvěř, plašička (všehochuť:)
S tou Francií jsem to také někde slyšel, asi na nějaké stanici (snad na Impulsu ???) v rádiu, jestli oni tam čas od času nedostávají nějako "bodovou amnestii" ??? Něco takového jsem též slyšel...a potom i mohou odbourat nějaké bodíky dobrovolnými školeními navíc atp...něco takového snad také v médiích proběhlo, u nás to (zatím, bohužel)neexistuje.......já osobně jsem zatím bez bodu, no, ale co není, může být...uf.
Včera byl zase "srnčí večer". Při cestě domů jsem jel za nějakým Espacem, naloženým dětmi, naštěstí on i já jsme jeli cca 60 km/h a vyplatilo se, v jednu chvíli jsme museli úplně zastavit. Nejprve před námi na silnici zapózovala jedna srna, no a kde je jedna, jsou další, takže jsme je nechali přejít a pokračovali jsme dál.
O pár km dál jsem však se štěstím minul srnku meditující v příkopu -hned u cesty, všimnul jsem si ji na poslední chvíli, kdyby mi tam hupsla, nic bych nenadělal... :shock:
Pamatuji si, že při minulé dlouhé a bílé zimě se zvěř ve větší míře stahovala k silnicím, kde okusovala stromky a hlavně větve (takové ty letorosty, "vlky"), které před příchodem vysoké sněhové peřiny cestáři ořezali a nechali je válet podél cesty. Pak přišli vánice a hromady větví se už nikomu odvézt nechtělo...
Když byly čerstvě ořezané, byly hnědozelené a pak jsem každý večer pozoroval, jak z nich kůra mizí, až podél cest svítilo jen vybělené dřevo >:D
Silniční svačinku odnášeli hlavně zajíčci, jejich mrtvolek se válelo u cesty nejvíc...
Letos je to OK, ptáčci nechtěj lítat ani na krmítko a k opětovně ořezaným větvím (jsou to takové ty malé švestičky, "špendlíky")u cest se nic nehrne, zvěř si vystačí s tím, co najde na poli a v lese...
A ještě k těm plašičkám, až jednou někdo vymyslí systém, který bude 100% rozhánět zvěř od jedoucího auta směrem od něj do pryč, tak bude ze dne na den milionářem ;-)
K těm plastovým výliskům důvěru nemám a pokud nějaké vysokofrekvenční zvuky vydávají, kdo ví, je-li to něco vůbec platné. Taky si říkám, že v autech často vozím psy, takže by jim to též mohlo vadit a na víc, kdo ví, jestli to nevadí i lidskému sluchu, i když vysoký tón neslyšíme, ovlivňovat nás může...............snad už někdo něco pořádnýho brzo vymyslí ;-) -
kostey 10.01.07 16:41
« Re:
JH: ted kdyz plati bodovy system, tak az takovyhle ridici nasbiraj 12 bodu tak je firma uz nebude potrebovat a tak prijdou o praci a firma nabere zas nejake cerstve maso bez bodu...
Nekde jsem cetl ze ve Francii je snad kazdy 5. profesionalni ridic jen kousicek od ztraty ridicaku... -
"-- skrytý --" 10.01.07 16:16
« Bez nadpisu
kostey: Zajímavé povídání...hmm, ano,ano, takovejch firem asi nebude málo, sice na silnicích platí nový "tvrdší" zákon, ale taky žasnu, co některá firemní vozidla např. rychlý rozvoz Pizzy a pod. ve městě provádějí, na rychlost se zrovna neohlížejí, asi aby jim pizza nevychladla.....no hlavně, aby kvůli pizze nevychladnul na silnici někdo jiný, v tom horším případě neviný... :( -
kostey 10.01.07 16:10
« Bez nadpisu
kdyz je tady rec o te zveri, tak vam povim takovy pribeh.
pred par lety na vanoce prisel jeden kamarad stim ze ma super praci. Jezdit pro jedu reklamni agenturu... Slo tam jen o to nalozit do auta reklami blbosti od Eurotelu a co nejrychlejc je zavist na stanoviste, kde reklamni material dochazel. Eurotel si nemohl dovolit, aby reklamni material nekde dosel a na tom urcitem stanovisti by byli bez reklamy. Pr otoze by reklamu v dane oblasti ovladli jini operatori... Neplatili spatne. standartne 6kc na kilometr plus CCS + jednorazove oceneni cesty vzdycky kolem tisicovky. + bonus 1000kc za to ze se material stihnul na stanoviste dovezt vcas. + proplaceli veskere pokuty. Ve smlouvach ale nikde nefigurovalo jmeno Eurotelu. Kdyby se tohle dostalo na verejnost co Eurotel dela tak by to nebylo asi nejlepsi... Navic vubec nekontrolovali kilometry a tak si clovek mohl do "cesťáku" napsat co chtel. V praxi to teda znamenalo ze za cestu napriklad do Ostravy se dostalo priblizne 8000kc. To byl pro osmnactilety kluk sakra dobrej kseft. No Ale predstavte si to jak to bylo v praxi. Osmnactilety kluci s mokrejma papirama se ritili jako splasena zveř po ceskejch dalnicich do mista urceni vyslovene top speedem... Penize si mohli vyzvednout kdykoliv a tak ten kdo zacinal jezdit tyhle trasy ve favoritu si za tyden koupil podstatne silnejsiho baworaka...
Vozili se vselijaky vanocni perniky, letaky, vyherni ceny co se rozdavali lidem a tak vsichni castokrat jezdili s preplnenejma autama ze nevideli ani zpetnym zrcatkem...
No co jsem tim chtel rict? Ze na silnicich existuje mnoho podob "ZVĚŘE" Jednak zvirata, jednak opilci motajici se po silnicich, a jednak nekteri ridici...
Ps. Priznam se taky jsem odjel par tras, ale vetsinou jsem jim delal jen takovyho koordinatora, kterej rikal kdo kdy co kam a podobne + reklamni agentura do pul roka zkrachovala
A vsichni to ve zdravi prezili.
S odstupem casu kdyz na to vzpominam, tak se mi z toho mota hlava a divim se ze to nekdo nezaplatil zivotem... :( -
"-- skrytý --" 10.01.07 11:55
« Bez nadpisu
Ahojky Honzo, já na tomto foŕu také nejsem dlouho a také jsem se nedávno datazoval na tyto "plašičky" zvěře...zkus vlákno přečíst celé, najdeš tam odpověď na tuto otázku...ale asi Tě odpověď příliš nepotěší.
Je to o náhodě, nic jinýho, denně jedu přes 40 km do práce , samo že to samé nazpět a eventuelně nějaké ty km v práci, večer se vracím za tmy...nepříjemné (jezdím spíš takový "mezivesnický slalom" >:D , takže míjím pole, lesy, sem tam město, městečko, vesnice a zase pole a les >:D ), ale poslední dobou se mi zvěř, díky bohu, vyhýbá...může ale přijít týden, v kterém mi to pod auto můžou šoupnout třeba dvě - tři srny, takže bude v lepším případě auto omlácené jak brambora, v horším...raději nedomýšlet. Zkus juknout nížejc... ;-)
Snažím se jezdit pomalejš, snažím se předvídat a oči mám jak hlemýžď ;-) -
« Tu je recept
Ahoj,
vypada to ze je vic lidskych prasat, ktera se vali kolem silnice nez tech mylich chytrych lesnich zviratek. Ne mam tu jeden recept, necetl jsem to forum cele tak doufam, ze nebudu opakovat. Kamos pouziva takove male zarizeni. vypada to jako mala webkamera. Nalepi se to na blatnik a nebo do masky. ma to takove konusove otvory do kterych proudi vzduch, ktery vidava pro nas neslysitelny zvuk, ale ty lesni potvurky to ma odehnat. Kamos je z vysociny a nez to zacal pouzivat mel nekolik stretu. Ted je fse OK (ma tam nalepeny 4 ks). Chystam se to koupit, prodavaji to na benzinkach, ale ne vsude +-80Kč kus.
S pozdravem Honza -
"-- skrytý --" 08.01.07 21:57
« Bez nadpisu
Josefe H. - to jsi měl víc štěstí asi jako jeden kamarád mýho kamaráda. Jeli večer na kole přes les a proti nim asi 5 nebo 6 opilců. Byli silný a rozestupovali se po cestě. Tak rozjeli kola co to šlo, protože na otočení už nebyl čas a že je projedou. Projeli je a pak se vesele bavili jak jim to vyšlo. Po chvíli ten kamarád povídal, nějak jsem se spotil, lepí se mi buda na záda. Když přijeli do vsi tak si pod lampami všiml že má mezi lopatkama zabodlý nůž. Naštěstí to bylo jen povrchový a kousek od páteře, takže jen hlubší škrábanec. -
"-- skrytý --" 08.01.07 21:53
« Bez nadpisu
no páni, cyklisti ako cyklisti, jedni majú aj tú vestu, ďalší svietia a niektorí si dajú čierne oblečenie, čo keby ich náhodou niekto uvidel...
ale keďže sa tu píše aj o tej zvery nie z ríše ľudí, tak mám jeden príbeh, aj keď nemá dobrý koniec
Kamarát robí v servise Peugeotu, priviezli im tam "rozbitého" Partnera (ako podotkol kolega predo mnou, toho štvorkolesového s vysokou strechou) s rozbitým čelným sklom, odtrhnutými sedadlami ako vodiča, tak spolujazdca a s vyvalenými piatymi dverami, skrátka, dvaja páni mali smolu, že zobrali dobre veľkú srnu asi v 100-vke, tá vletela do auta predným sklom, zobrala so sebou všetko čo bolo v aute, aj s tými dvomi chudákmi a cez zadné dvere zase von, srna to neprežila, ale čo je horšie, ani šofer a spolujazdec, príroda je občas krutá a vie spôsobiť dosť veľké škody a nie len na majetku -
"-- skrytý --" 08.01.07 20:57
« zvěř a ještě k tomu cizokrajná:(
Kamarádi, dovolil bych se podělit s jedním čerstvým zážitkem. Snad bude alespoň pro vás k pobavení, žena mi vyhubovala...takže ponaučení pro příště, buď se o takovéto zážitky se zástupkyněmi něžného pohlaví raději nebavit a nebo se na to rovnou vykašlat, prej už bych ve svém věku mohl mít také rozum... 8-s
Před chvílí jsem se vracel s Partnerem (upozorňuji, že je to s Partner s velkým "P", pro šťouraly upozorňuji ještě jednou, že rozhodně nemyslím s velkým pé*em >:D >:D ...no prostě s Peugeotem :-) ) z práce, mám to domů asi 42 km a zhruba ve 3/4 cesty k domovu jsem jel asi sedmdesátkou po poměrně frekventované a za tmy ne zrovna příjemné silnici, nejošklivější úsek je dlouhý cca 5 km. Vzpomínám si, že jsem na něm potkal už ledasco, nejlepší byl asi koňský povoz, samozřejmě bez odrazek a světel...ten bych tam skutečně nečekal, zralé na pěkný malér !!!, ale dnešek toto předčil.
Svítím dálkovejma, v protisměru nádherně zazářil cyklista, osvětlený, ve vestě - žluté se stříbrným "křížem" přes prsa, přepínám na potkávačky a najednou zaregistruju v mém směru dvě postavy, špatně viditelné, jdoucí mým směrem. Nedalo se nic dělat, nerad (kvůli cyklistovi), ale loupnul jsem tam nazpět dálkáče. Oba chodci si neďělali násilí, v tmavých hadrech, na palicích kapuce, a silnice byla jejich, hazard s životem jako prase...musel jsem se jim vyhnout širokým obloukem a když jsem je míjel, ten jdoucí středem vozovky zvedl prst ala "* off", no prostě mne vyfakoval...
Naštvaně jsem zmáčkl klaxon a jel dál svou cestou... no a tím by moje povídáníčko mohlo skončit, JENOMŽE...
to bych nebyl já...když jsem si představil, co tam ti dva vyváděj, jak stačí málo, aby někoho udělali nešťastným a ještě vás pošlou do p*dele, zastavil jsem, otočil auťák a jel jsem nazpět!!!
Sám jsem ještě nevěděl, co bude...
Borečky jsem potkal už ve vesnici, styl chůze však nezměnili, zády k autům - tato je bezradně zleva širokým obloukem objížděla, otočil jsem Pažouta a jel za nimi. Nezklamali, můj jízdní pruh byl jejich, jel jsem dokud to šlo, pomalu až k jejim zádům, neuhnuli. Když už to nešlo dál, zastavil jsem se, oba chlapi se otočili a civěli...stáhl jsem okénko a začal jim vysvětlovat, kudy mají správně jít a neodpustil jsem si i pár jadrných, nepublikovatelných, slůvek.
Oba se vydali ke mně, no a já si řekl, že "je to tady". Nejsem žádný prcek ani tyčka a jen tak se nepo..., ale byli dva, ještě "líp" to vypadalo, když na mne promluvili s ruským přízvukem >:-[] >:-[] >:-[] , navíc páchli alkoholem.
Jak jsem byl v ráži, znovu jsem se do nich obul, smířen s tím, že dojde i k nejprimitivnějšímu způsobu výměny názorů, čehož nejsem přivržencem, ale když by nebylo jiného zbytí... >:-[] !!!
No jo no, dopadlo to OK :!: Jeden vzal roha rovnou, druhý se se mnou snažil vést rozhovor ve stylu, že on je ten z nás dvou, který rozhodně žádný problém nemá . Povedlo se mi je usměrnit, skutečně donutit přejít na druhou stranu, kde se dokonce chvíli snažili jít i za sebou.
Odjížděl jsem ješitně spokojený, i když oba ukrájošové si nejspíš mysleli něco o prd*li a možná, až jsem zmizel z dohledu, opět začli "ovládat" nebezpečnou silnici.....
Jaké z toho všeho plyne ponaučení, hmm, asi vůbec žádné, příště se na ně nejspíš vykašlat, nemuseli by taky hrát fér a s nožem v břiše bych už tyto řádky nenapsal... 8) -
« Bez nadpisu
Ja na tie dvojnohe ozrate prasce mam asi stastie vazeni... Vcera som sa v noci vracal z mesta vzdialeneho asi 20 km od bydliska, na tom useku je asi 5 dedin. To vam bolo k.rva slalomujucich opilcov medzi dedinami, to som snad v zivote nevidel... No stretol som ich asi 30 vratane malickych podgurazenych skupiniek. Po predchadzajucich prispevkoch v tomto vlakne som si zacal viac vsimat co sa deje okolo cesty, pretoze jazdim prevazne podvecer a vecer a videl som tolko srniek a jelenov na usekoch kde si to v noci palim 100-130km/h, ze teraz so stiahnutou ritkou prechadzam 70-90km/h... Aj tak mi tie zvery pridu menej skodne ako nejaky nasosany idiot na ceste.