Auto do 1.3 mil CZK - pohodlne, bezpecne, chic, sporty, ...

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  11:56

« Re: Auto do 1.3 mil CZK - pohodlne, bezpecne, chic, sporty,

bral bych pašíka >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 05.12.06  11:44

« Re:

mv:
    tak tak. Dopomala = otacky.
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.06  11:10

« Bez nadpisu

pep077 : 5AT u 3,0R zpřevodované do pomala ? Při 3500ot. to na 5st. jede 170. Což by při redline u 7000ot. odpovídalo 340kmh. >:D Což mi do pomala moc nepřijde. Předpokládám, že jsi tedy myslel do pomala otáček motoru a ne rychlosti.
    Takže raději použijme méně zavádějící termín, že převody 5AT jsou těžké. U 6AT by pro vyšší počet převodů měly být přirozeně lehčí, takže proto možná o něco vyšší udávaná spotřeba a o něco lepší dynamika (krom zmíněného poč. rozjezdu).
  • 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 05.12.06  08:54

« Bez nadpisu

A propos Mercedes Benz - ich design mi pride velmi usadeny. Je to naozaj pre starsich nemeckych obivatelov alebo americanov bez napadu (myslim C, E, CLK - paci sa mi CLS ale to sa do rozpoctu isto-iste nevojde). Mozno nastane nejaka vacsia revolucia v designe nastienena CLS - S - CL (mozno SLK).
    Bohuzial - od malicka su mi MB nesympaticke - ani neviem preco, ale tieto auta sa mi nikdy nejako zvlast nepacili (napr. pre mna MB E bude taxi tak ako Ford Mondeo, Peugeout 406, Skoda Octavia)
  • 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 05.12.06  08:46

« Bez nadpisu

Automat v Subaru Legacy 3.0 spec B je 5AT sprevodovany skor do pamala - oproti 6MT.
    Zvukova kulisa auta bola velmi pekna - ako som vravel, prijemne prekvapenie. Beriem to ako pozitivum.
    Mazda6MPS - myslim, ze tymto smerom sa moj vyber neubera. To by som ostal pri tom co mam.
    Ford FocusST - myslim si, ze do mojho vyberu asi nepatri (hlavne velkostou).
    Rad by som pripomenul, ze diskusia je o Legacy - nie Legacy Outback.
    pepO
    Note: Neviem preco sme sa v debate ubrali smerom k dost sportovym verziam resp. cisto sportovym verziam. Povodny zamer je vyberat auto, ktore by malo nadych sportovosti. Nie ciste sportove naradie - ak to mam takto povedat.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 04.12.06  23:31

« Re:

ja som s 320 motorom este nejazdil, ale isiel som v cls350 a to je dynamicky daleko vzadu oproti e400cdi. Aspon som mal ten pocit :)
    Mercedesy su dost tazke, takze aj to hra rolu.
  • 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 04.12.06  22:43

« Bez nadpisu

mv: oprava, při akceleraci z nízkých rychlostí
    matuS: nevím...já jel s CLK 320 a přišlo mi to trochu líné - prostě ten automat mi dává takový pocit "smooth" jízdy, u manuálu cítím tu sílu v noze (spojka) a když jí rychle pustím, tak mě to prostě vystřelí. Já někdy u automatu určitě skončím, zatím mi ale nesedí žádný (uvidíme co variátor a DSG)
  • 00 Reagovat !

foto janodespota

janodespota 04.12.06  22:36

« treba vyskusat zase nieco ine...

Zdar, no coz, Legacy ti zrejme moc nesadlo, hadam by si mohol vyskusat tu Mazdu 6MPS - tu mas videorecenziu [odkaz]
    Alebo ST220 - [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 04.12.06  22:26

« Re: Re:

Jinak spousta lidí mě dokola ujištuje, že např. při předjíždění ten rozdíl je prakticky neznatelný (že hydroměnič si svou daň nevybere tak krutě).
    neviem ake automaty ma subaru, kazdopadne oni niesu za opicami a napr mercedes ma u 5st automatu lock uz tusim od druheho stupna, alebo ked nie tak od 3.urcite, takze tam uz k preklzu nedochadza a teda ani ku stratam v HDM menici.
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.06  22:11

« Bez nadpisu

Alessio : U té akcelerace z nízkých otáček taky nevím, proč by měla být bídná na 245k oproti manuálu. Jediné co mě napadá je, že v automatickém režimu si 100 % akceleraci z nízkých otáček člověk neužije, protože hned jak je plynový pedál někde dál, automat už podřazuje (ale pak je samozřejmě akcelerace ještě lepší). V sekvenčním režimu už tomu přirozeně ale tak není, takže nevím odkud vítr vane.
  • « 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 04.12.06  21:36

« Re:

myslel jsem samozřejmě hlavně ten rozjezd a akceleraci z nízkých otáček, kde to je fakt bída (na těch 245k). Jinak spousta lidí mě dokola ujištuje, že např. při předjíždění ten rozdíl je prakticky neznatelný (že hydroměnič si svou daň nevybere tak krutě)...nevím, nejel jsem s třílitrem v automatu, takže jsem zatím Nevěřící Tomáš :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.06  21:29

« Bez nadpisu

PPS: ten rozdíl v dynamice AT a MT je hrozivý - více jak 1 vteřina 0-100 (6,9 vs. 8.2)
    Alessio : Což je způsobeno z 90% důchodcovským počátečním rozjezdem automatu (0-20). Ten je pro běžné ježdění dostačující, ne už při testu akcelerace, kde se může člověk s manuálem rozjet daleko agresivněji. Ovšem nic nenamítám proti tomu, že 6MT bude o něco rychlejší, díky většímu počtu převodů, které tak pak mohou být lehčí. Ale rozdíl v reálu rozhodně není tak propastný. (což potvrzují moje real-life testy proti A6 3,0TDI, které má možná 0-100 za 6,9s, ale pak už to tak v tom srovnání slavné není ;-) )
    Rozdíl ve zrychlení 0-100 hrozivý je, v dynamice ne. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 04.12.06  19:49

« Bez nadpisu

mno...buď chceš auto na ježdění nebo na JEŽDĚNÍ - Type R je spíš to druhé, podobně jako STI. Spec.B je přesně mezi, více pro každý den.
    Co se týče zvuku...mě přišel jako navýsost kultivovaný a příjemně potlačený, když se plížím městem.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.06  17:52

« Re:

no tak keby som mal tolko penazi na kupu auta urcite uz bu som mal v garazi legacy
    a co tam robi automat? pratoze drvivu vacsinu aut preda subaru v usa, kde je legacy outback oblubene auto 120 rocnych babiciek. tie by to s manualom asi nezvladali >:D
    a podla mojho osobneho nazoru ma to auto aj smrnc, vela ich na nasich cestach (sk a cz) nestretnes...
  • 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 04.12.06  11:01

« Bez nadpisu

Alessio>
    Farba seda.
    Interier v specB je iba v ciernej kozi - tvrdil predajca.
    Ako som pisal, nechapem co v takom aute robi automat.
    P.S.: Zvuk v interiery som cakal mohutnejsi az hrozivy :o). Nic take sa vsak na moje potesenie nedialo. (skus niekedy TypeR a pochopis o com hovorim)
    pepO
  • 00 Reagovat !

foto Alessio1

Alessio1 04.12.06  10:41

« .

to pep077:
    Automat má lepší spotřebu jen na papíře, při klidné jízdě. Co se týče interiéru, mě zase ty plasty připadají hodnotné :-) . Střešní okno nevím. Zvuk motoru je sice utlumen, nad 4000 ale proniká do kabiny moc pěkný baryton.
    Co se týče nenápadnosti auta - v jaké jsi ho měl barvě? Já tedy s legacy rozhodně nejsem žádná šedá myška, auto je dost málo k vidění a v sedanu je, podle mě, dost výjimečné svým odlišným zjevem.
    PS: dělá se taky béžový interiér, pokud ti černá kůže vadí ;-)
    PPS: ten rozdíl v dynamice AT a MT je hrozivý - více jak 1 vteřina 0-100 (6,9 vs. 8.2)
  • 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 04.12.06  10:27

« Subaru Legacy 3.0R spec B - automat :o(

Dojmy z jazdy so Subaru Legacy 3.0R spec B sedan (model 2006) - bohuzial s automatickou prevodovkou.
    Auto z vonku pekne, sympaticke - no za taku cenu az prilis nenapadne, nema smrnc (nechyti za srdce). Pekna zadna partia. Interier - hmmm - priestranny. Sedacky - posed isty, drzy telo i ked pri prudsom prejazde sa treba zapriet. Na zadnych sedackach ziadna opora - avsak pochvala "predvidavim" pasom ktore istia pri brzdeni. Interier dost ponury - cierna a seda, lacne posobiace plasty na stredovej konzole. Vadilo mi cervene dosvietenia - v celkovej umiernonosti interieru to strasne bije do oci. Kufor velky avsak dost mali na vysku. Stresne okno zmensuje priestor na hlavu nie len v predu - ale ovela viac vzadu(!).
    Jazda - nechapem ako niekto moze montovat do takeho klenotu automat - a to este tak "umineny". Kick down na dvakrat, hlavne ked necakate, ze to este raz podradi (v zatacke) dost prekvapy. Ale vsetko to vyhladzuje a urovnava 4by4 so samosvornym diferencialom. Velmi ma prekvapilo odhlucnenie. Je to ovela tichsie ako TypeR. Zvuk motora sa k posadke dostava nepriamo, vyfuky vobec nie je pocut. Odozva na plyn super. Na moj vkus trosku az precitilivene a ostre riadenie. Radenie nemozem popisat - automat. Na dialnici ostre riadenie trosku vadi. Brzda funguje tak ako ma. Nema to ostri nastup (a-la VW hrozne brzdy). Pri stlaceni sa da odhadnut kolko to bude brzdit - pochvala. Podvozok - super, vyrovnaval chyby nestastnej automatickej prevodovky. No musim napisat - siel som presne tu istu trasu s mojim TypeR a musim povedat, ze prejazdove rychlosti boli uplne rovnake (a to mam uz zimne gumy). Spotreba - podla papierov automat vie lepsie spotrebu - ja som mal cez 14l; manual ma este horsiu spotrebu.
    Klady
    + podvozok
    + brzdy
    + prijemne "sportove" odhlucnenie interieru
    Zapory
    - AUTOMATICKA PREVODOVKA
    - ponury (cierny) interier
    - stresne okno zmensuje priestor
    Tak a to by bolo vsetko.
    pepO
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.06  19:35

« Re: ...

Gonzaless: koukal jsem na to a mas pravdu. Ja ziju jeste v minulem modelovem roce, kde bylo Legacy Spec B jenom s MT. Kdyz se ale podivam na rozdil mezi 3.0 R a 3.0 R Spec B. tak krome vetsich kol a par ficur v interieru tam neni zadny.
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.06  14:22

« ...

to pucmeloud: ad Spec B AT: dovolím si s Tebou nesouhlasit..
    SpecB je k mání i s AT, rozdíl SpecB proti verzi 3.0R spočívá v trochu jiném jistějším podvozku, myslím tlumiče Bilstein, větší kola a Alu pedály. Toť vše. SpecB je k mání samozřejmě primárně v manuálu, z toho vycházejí i lepší výkony. Jinak to jsou totožná auta. MY07 má možná trochu jiné spojlery...
  • 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 29.11.06  09:35

« Bez nadpisu

Alessio> presne tak. Suhlasim. Urcite si vyberam auto na dlhsiu dobu, a preto sa musi zohladnit aj buduce naroky.
    Polovicka ma zabije ak budem chciet po dvoch rokoch opat ine auto - pretoze som sa uz nabazil.
    pepO
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…