Auto do 1.3 mil CZK - pohodlne, bezpecne, chic, sporty, ...

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto Charger

Charger 05.12.06  17:33

« Re:

to pep007: Tolik aut tě nepřesvědčilo..tak jak tě proboha mohlo přesvědčit IS? >:D
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 05.12.06  17:25

« Bez nadpisu

zmulin:zkousel jsi IS?? opravdu by me zajimal tvuj nazor. mne se zvenku vzdycky libilo, po precteni testu jsem mel vybrano... o to vetsi zklamani prislo pri testovaci jizde. nejdriv jsem se utesoval, ze vzadu nikdy sedet nebudu (neprirozena poloha, malo mista, klaustrofobie). pak jsem sed dopredu... zpocatku jsem ocenoval palubku, ty krouzky svitici taky zujmou na cas... :-) k vyberu materialu jsem nemel az na plast na stredovy konzole vyhrady (to samy snad je v polovine japoncu, nevim kde to kupujou se slevou) pak mi doslo, ze se i vpredu citim hodne stisnene. pri sebemensim pohybu vpred z operadla se mlatim o horni hranu skla. sedacky prijemny... jizda nejdriv diesel...snad horsi nez HDI 2.0 nejdriv dloooooouho nic, pak kopanec a hned zase nic... jakakoli plynulost nebo pozitek z jizdy nula...to auto jsme hned vratili, ac jsme si ho pujcili na hodinu... presedli jsme do IS250. tvrdim, ze pokud IS tak v benzinu. motor jemnej bezi hezky, jen zvuk trochu nesportovni. vykon 200koni nebo kolik to ma jsem hledal nejak marne. to auto mi proste neprislo vubec obratny... i razeni melo takovej divnej feel...podvozek relativne mekkej pri prudkym zatoceni docela dost nedotaciva reakce, naklani se, nicmene nerovnosti rozhodne nefiltruje. taky jsem po precteni testu cekal absolutni ticho, ale nic takovyho se nedelo... moje pritelkyne to auto absolutne nechtela. naopak byla unesena golfem R32a to ja taky. vyborny auto... takze muj nazor je, ze se IS spouste lidi libi, coz chapu, ale mam pocit, ze v nem ti, co ho chvali nikdy nejeli a nebo ho jiz vlastni a to se pak tezko prizna... jak to vidis ty??
  • 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 05.12.06  17:24

« Bez nadpisu

Zatial v mojom vybere vedie Lexus IS.
    - nova Honda Accord nie je natolko nova, aby som presedlal iba do novsieho modelu. No na druhu stranu to auto padne ihned to ruky (mimochodom - u mna asi najlepsia "predokolka" vo svojej triede)
    - Subaru Legacy 3.0R specB ma nepresvedcil.
    - Honda Legend - nepresvedcil (i ked to uz je vacsie auto).
    - Mazda 6 - jazdil som s MX-6 a akosi ma nelaka znova Mazda6 (zvlast facelift)
    - Ford S-Max - urcite skvele a pekne auto; ale u mna je mimo misu
    - Volvo - po zasadnuti za volant ma vobec auto nelakalo to otestovat
    - SAAB - to same co Volvo + neprirodzeny posed
    - VW, Audi - bohuzial tieto ma nelakaju
    - Alfa Romeo - nemam dobre osobne dobre referencie
    Ostava este otestovat:
    BMW 3 - aspon pre porovnanie by som to rad skusil aky je rozdiel voci Lexus IS
    Jaguar X-Type (S-Type - dost znacne zlavy - otazka znie preco)
    Toyota Avensis (i ked pri vybave, ktoru zamyslam uz stoji "skoro" to co LexusIS)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 05.12.06  17:23

« Re:

A co Mitsubishi Outlander 2.0T 148kW ? Sice je to SUV, ale vypadá dobře, je to čtyřkolka, místa pro rodinu dost a výkonný motor k tomu.
  • 00 Reagovat !

foto zmulin

zmulin 05.12.06  17:16

« Bez nadpisu

huml:kousek trubky s kostičkou za sedm :roll: Navíc se to nedá jednoznačně většinou hned poznat,bo někomu to odchází pozvolna(já),nebo najednou(nevim kdo :-),ale kámoš to třeba u VW sanitky poznal až po výměně.Dostal jí už tak,tak si půl roku vesele kouřil a jezdil za 13L....
  • 00 Reagovat !

foto zmulin

zmulin 05.12.06  17:09

« Bez nadpisu

pep077:Já Ti rozumim,jen mi některý tady diskutovaný auta nepřipadaj ani sporty,ani chic,ale je to prostě klasika,která neurazí.Pro mě sou prostě do sportovna a ještě praktický BMW,Alfa,6MPS,RX8-tam už se strácí ta praktičnost,ale pro 2velký a 2malý ještě stačí,ale na dovču to určitě neni ;-) a nezavrhoval bych ani ten Lexus,ale Accord už neni co bejval tzn. spíš soupeř pro 407,nebo Avensis a Passat což jsou auta spíš sázející na praktičnost i když v případě 407 kufr nevim...
  • « 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 05.12.06  16:40

« Re:

zmulin: tak to uprimne gratuluju! taky na to budu davat pozor... proc driv stacila klapka s potakem a dneska tam musi bejt ten bazmek??? chjo
  • « 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 05.12.06  16:13

« Re: Re: Poznamka

Lubos1> Mozem sa Ta opytat na nejake skusenosti s 6MPS?
    Vylucil som to preto, lebo mi to pride zameranim podobne ako TypeR.
    Kedysi (ked este prisli na trh) som skusal Mazda6 a prislo mi to OK auticko. Avsak novy facelift mi nesedi. Mne aj mojej polovicke sa skor pacila predosla verzia.
  • 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 05.12.06  15:55

« Bez nadpisu

zmulin>
    ocakaval som sirsie spektrum nazorov. Typicky sa to toci okolo jedneho - dvoch aut.
  • 00 Reagovat !

foto zmulin

zmulin 05.12.06  15:15

« Bez nadpisu

Hoši někteří máte fakt dost-Avensis,S60,VW,Audi atd. ...Co je na těch autech s nádechem sportovna? :roll: Neřikam,že sou to krámy,ale sem asi nepatřej...
    Huml:Byl to on.Jak říká Magic-šmejd od němčourů :-! Ani sem to nenuloval a i když jezdim hodně a krátký po městě,tak už sem spad na 10,2l(z 12,5L) a klesá a klesá.Teď v zimě s mym stylem i meziměstský jízdy počítám se dostanu pod 9,5L
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 05.12.06  14:44

« Re: Poznamka

Trochu prispejem ;)
    Jaguar X-Type je v podstate predrazene Mondeo, napriek tomu je vo vnutri auto nesmierne male a stiesnene. V interieri su pouzite niektore prvky od Fordu, co znizuje jeho uroven. Divny stredovy panel podsvieteny do zelena, problemy s kvalitou.
    Toyota Avensis je trochu usadla, jazdne vlastnosti bezproblemove (ale neda sa tusim vypnut ESP), cena slusna, kvalita overena. Ak diesel, bral by som 2,2 D-CAT (v Avensise je pocitovo prijemnejsi ako v IS, mozno vdaka inym prevodom), velke prehliadky po 30t km. Interier po facelifte dospel, v plnej vybave posobi luxusne. Auto je vyborne odhlucnene. Trosku sa mi zda uzke, ale da sa zvyknut. Ak nemas problem s vonkajsim designom, je to podla mna idealny kandidat.
    Volvo S40; S60 - S40 je nizsia stredna trieda (podvozok = Ford Focus, Mazda 3), auto je nadherne, ale male vo vsetkych smeroch. S60 - stale nadherny voz, podla referencii z pociatku problemy s kvalitou (posledne 2-3 roky neviem), vzadu malo miesta aj nad hlavou aj na kolena. Jazdne vlastnosti podla mna prijemne, podla testov nic moc (neskusal som blbnut).
    Honda Accord - v interieri pomerne male, asi ako IS, po facelifte odhliadnuc od vnutornych rozmerov skoro dokonaly voz, vyborne motory, vyborne jazdne vlastnosti, proste Honda.
    WW, Audi - neviem, ale uz len kvoli zvysenemu riziku kradeze by som sa na to vykaslal
    Ford Mondeo - velke, ale okrem svelych jazdnych vlastnosti nicim zaujimave auto
    Mazda 6 MPS - neviem, preco si ju vylucil, s TypeR nema nic spolocne, mozno okrem spotreby :roll:
    Inak prakticky, sportovy sedan strednej triedy s vybornym vnutornym priestorom (napriek pomerne kratkemu razvoru) za slusnu cenu. Vyzera vyborne, vybava prakticky plna, na tvojom mieste by som vyskusal (ak ju teda niekde maju) a az potom ju vylucil
  • 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 05.12.06  13:55

« Poznamka

Je zaujimave, ze nikto neprisiel s osobnym nazorom na:
    Jaguar X-Type
    Audi A4
    VW Passat
    Ford Mondeo
    Toyota Avensis
    Volvo S40; S60
    - zatial sa to uberalo iba jednym smerom
  • 00 Reagovat !

foto Ted

Ted 05.12.06  13:50

« Bez nadpisu

zmulin: jak jsi dopad? uz si prisel na ten problem? byl to debimetr??
  • 00 Reagovat !

foto zmulin

zmulin 05.12.06  13:02

« Bez nadpisu

Asi bych to uzavřel ti Subárkem.I když já osobně bych šel do AR 159 3.2 Q4 a klidně v kombajnu.Nejhezčí kombik na světě a docela jede ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 05.12.06  12:15

« Re: Re: Auto do 1.3 mil CZK - pohodlne, bezpecne, chic, spor

dobry pokus o flamewar, dufam ze neprejde :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  11:56

« Re: Auto do 1.3 mil CZK - pohodlne, bezpecne, chic, sporty,

bral bych pašíka >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 05.12.06  11:44

« Re:

mv:
    tak tak. Dopomala = otacky.
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.06  11:10

« Bez nadpisu

pep077 : 5AT u 3,0R zpřevodované do pomala ? Při 3500ot. to na 5st. jede 170. Což by při redline u 7000ot. odpovídalo 340kmh. >:D Což mi do pomala moc nepřijde. Předpokládám, že jsi tedy myslel do pomala otáček motoru a ne rychlosti.
    Takže raději použijme méně zavádějící termín, že převody 5AT jsou těžké. U 6AT by pro vyšší počet převodů měly být přirozeně lehčí, takže proto možná o něco vyšší udávaná spotřeba a o něco lepší dynamika (krom zmíněného poč. rozjezdu).
  • 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 05.12.06  08:54

« Bez nadpisu

A propos Mercedes Benz - ich design mi pride velmi usadeny. Je to naozaj pre starsich nemeckych obivatelov alebo americanov bez napadu (myslim C, E, CLK - paci sa mi CLS ale to sa do rozpoctu isto-iste nevojde). Mozno nastane nejaka vacsia revolucia v designe nastienena CLS - S - CL (mozno SLK).
    Bohuzial - od malicka su mi MB nesympaticke - ani neviem preco, ale tieto auta sa mi nikdy nejako zvlast nepacili (napr. pre mna MB E bude taxi tak ako Ford Mondeo, Peugeout 406, Skoda Octavia)
  • 00 Reagovat !

foto pepO77sk

pepO77sk 05.12.06  08:46

« Bez nadpisu

Automat v Subaru Legacy 3.0 spec B je 5AT sprevodovany skor do pamala - oproti 6MT.
    Zvukova kulisa auta bola velmi pekna - ako som vravel, prijemne prekvapenie. Beriem to ako pozitivum.
    Mazda6MPS - myslim, ze tymto smerom sa moj vyber neubera. To by som ostal pri tom co mam.
    Ford FocusST - myslim si, ze do mojho vyberu asi nepatri (hlavne velkostou).
    Rad by som pripomenul, ze diskusia je o Legacy - nie Legacy Outback.
    pepO
    Note: Neviem preco sme sa v debate ubrali smerom k dost sportovym verziam resp. cisto sportovym verziam. Povodny zamer je vyberat auto, ktore by malo nadych sportovosti. Nie ciste sportove naradie - ak to mam takto povedat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…