Auto do 1.3 mil CZK - pohodlne, bezpecne, chic, sporty, ...
« Re: ...
zmulin: Saab 9-3 1. generacie = podvozok Vectry B; aktualny 9-3: podvozok Vectry C so skratenym razvorom
gonzaless: preboha NIE zase ten hlupy test s videjkom... este spomen koroziu rocnych Accordov a budem uplne v siedmom nebi 8-s
Inak suhlas, ze ak sa da za rovnaku cenu kupit Accord 2.4 a Legacy 3.0 ci iny sestvalec, jednoznacna volba je ten sestvalec! -
« ...
Dávám svůj hlas Subaru Legacy a BMW3.
Legacy 3.0R nebo Spec B : řídil jsem, nebudeš ho chtít vrátit.
+ neprůstřelná kvalita a spolehlivost, krásný zvuk motoru, jízdní vlastnosti, bezrámová okna, krásný velký el.šíbr u kombíku, nekrade se, 4kolka (na co chic sporty, když se v zimě nevyhrabeš..)
- nenápadný vzhled (pro někoho +..)
- nic moc zrychlení verze AT - 8,5s z 245k motoru...stejně zrychluje 320d.
BMW 3 - jakýkoliv šestiválec je výhra. Pokud nebudeš přehnaně náročný na výbavu a nebudeš chtít 4kolku (to by byla chyba), usmlouváš za tu cenu i 330i.
+ skvělé jízdní vlastnosti, motory, kvalita, Xdrive, drží si cenu
- ceník je zavádějící, připlácíš i za aut.klima a loket opěrku, připrav si 150k na úplně základní extras
- sousedi tě přestanou zdravit
Ad ostatní tipy:
Alfa 159 - předražená kráska lehce při těle, za stejné peníze dostaneš 320d, sice slabší a jen 4válec, ale nabízí stejné výkony z důvodu nižší hmotnosti a nepoměrně lépe si bude držet cenu při pozdějším prodeji.
Ale protože preferuješ Japonce a ještě jsi to podtrhnul, tak Subaru Legacy.
1,3M se mi zdá na Accord se 4válcem opravdu hodně. Navíc jich jezdí příliš mnoho. Viděl jsem tady někde v diskusích odkaz na video - test tuším Autobildu nebo Autocaru, kde Honda v testu vyhýbacího manévru skončila mezi střední třídou poslední, 11. Nejlepší byla 159, za ní bmw3.
Ad Lexus - nemůžu soudit, nejel jsem ani neviděl uvnitř.
Jsou to jen mé osobní názory a postřehy.
G. -
K Saabu 9-3: platforma je spolocna s Vectrou, akorat je skrateny razvor. Inak zaujimave auto - kolega ho ma (Aero v uplne full vybave) a zatial nejake problemy nemal.
pepO77: Accord je vyborna volba, ale s tym znizovanim pomaly... sam mam znizeny podvozok o 25mm (original Honda), ale auto na slovenskych cestach vyslovene trpi - obzvlast na letnych 17"... kazdy hrbol, kazdu dieru je citit, navyse neustale skrkam brucho: staci retarder (musi sa prechadzat krokom) ci vyssi obrubnik a uz je pocut hnusne skrrrrrrrk! - takze moja rada: na slovenske cesty neznizovat. Inak po znizeni je ten podvozok bez chybicky, este sa mi ho nepodarilo dostat ani do naznaku problemov >:D -
zmulin 28.11.06 09:46
« Re: Re: Re: Re: Auto do 1.3 mil CZK - pohodlne, bezpecne, ch
Ajeje,tak pokud vim já,tak novej Saab má platformu z AR 159 a zadní nápravu,která při zatížení mění geometrii má snad i Passat,i když tam nevim,jestli to vůbec inženýří chtěli >:D
Můj žebříček:Alfa Romeo 159SW
Subaru Legacy-u toho je jedno jestli kombi,nebo sedan
BMW 3 Touring-u sedanu se mi ty zadní lampy vážně ještě
moc nelíběj -
Saab 28.11.06 09:30
« Re: Re: Re: Auto do 1.3 mil CZK - pohodlne, bezpecne, chic,
to matuS: to se týkalo staré 9-3 a 9-5ky z let 1997-2002. Měli výrobní vadu na motoru :'-(
Nové 9-3ky se to netýká, navíc nová 9-3ka je konečně Saab s kvalitním podvozkem (má pasivně řiditelnou zadní nápravu), ladil ho maník, kterého přetáhlo GM od BMW. BMW má sice pořád lepší podvozek s ohledem na sportovnost, ale Saab je zase narozdíl od BMW komfortnější, takže na českých tankodromech nejseš tak vytřepanej. -
janodespota 28.11.06 09:16
Odkedy Saaba vlastni koncern GM, ide to s nimi dole vodou, takze noveho Saaba by som nekupoval. Posledne dobre Saaby boli typy 9000 a tie sa uz dlhsi cas nevyrabaju ... Napokon, podobne dopadol aj Nissan, odkedy spolupracuje s Renaultom, je pomerne nespolahlivy a prebral aj Renaultacky design... -
pepO77sk 28.11.06 08:40
« Osobne skusenosti
Myslim, ze som uz sedel a riadil par aut - takze niet nad osobny nazor - a tie hladam aj na tomto fore (neda sa vyskusat osobne vsetke auta na trhu ...).
Upplne suhlasim a stotoznujem sa s nazorom, ze auto sa po kupe stava akosi sucastou zivota a clovek musi s radostou do neho nastupovat a laskou na neho spominat (u mojich aut to vzdy tak bolo - mimochom iba Hondy).
Subaru Legacy 3.0R spec B combi uz je v mojom "merku" - takze si to pojdem urcite odskusat.
pepO -
Alessio1 28.11.06 00:43
« Re: Jednoznacne Legacy
koupit auto za tolik peněz bez řádného svezení je hloupost...takže - posaď se do všech, zajezdi si a pak se rozhodni. Jakkoliv se rozhodneš, uděláš dobře - tahle auta se už nekupují kvůli "splasklé šrajtofli" ale jako člen rodiny, kus života, na který budeš rád vzpomínat. Já auta miluji, krásná auta jsou jedny z nejkrásnějších hmotných věcí na tomto světě - přinesou ti mnoho hodin spokojenosti a budou ti věrně sloužit. Rozhodni se také podle vzhledu: výborně jezdící auto, které se ti ale nelíbí budeš mít rád, ale ne milovat. A protože nových aut se za život moc nekupuje, hodně mojí radu zvaž. Škaredá,levná malá auta se kupují manželkám >:D .
Moji favorité v téhle cenové relaci jsou (ne nutně v pořadí): Subaru Legacy 3.0 spec.B,BMW 3.0,Saab 9-3 aero,Lexus GS. Jak vidíš, jsou tu zástupci jak prémiového, tak subprémiového segmentu - to ale dnes už málo znamená, taková Honda Legend je krásný příklad - kvalita zpracování a materiálů je na velmi podobné úrovni, záleží na osobních preferencích.
PS: mé důvody proč bych bral já osobně legacy
1. jezdím s ní a naprostá spokojenost
2.má neokoukaný design a je často pasována jako nejhezčí sedan střední třídy
3. nízko položené těžiště dané konstrukcí motoru boxer (jako např. motorky BMW a Porsche), stálý pohon všech kol
4. bezrámová okna - miluju je
5. velmi sympatický motor H6 3.0 245k, 297Nm , jeden z nejlepších na trhu jak silou tak zvukem (motory boxer mají krásný zvuk)
6. spotřeba jde držet v naprosto přijatelných mezích, kombin. okolo 9-10l
7. subaru jsou hodnoceny jako jedna z nejspolehlivějších automobilek na evropském trhu
Snad ti to pomůže -
janodespota 27.11.06 23:24
« Jednoznacne Legacy
Ber Subaru Legacy, ale najprv si zajazdi a presvedc sa ci sa ti tam dobre sedi, vraj tie sedadla nie kazdemu anatomicky vyhovuju, ale inac na tvojom mieste by som na 70 percent zobral to. Na zvysnych 30 asi preokolku Mondeo 220 ST. Tam sa mi paci jeho sestvalec, ale holt je to len predny nahon.... i ked jeden z najlepsich. Tot moj nazor... -
Shi: Jde videt, ze asi moc nelyzujes.. Taky neznam nikoho kdo by aspon prumerne lyzoval a lyze si vzdy jen pujcoval. To by se pak mohly pujcovat i brusle a boby.. Krom toho at uz neco v aute chces vozit nebo ne tak nektere auta proste v kombiku vypadaji lepe nez sedan.. Napr: A4, A6, Octavka.. Mimochodem A4 combi v plne nalozi a s 2.0TFSI je taky pod 1,3 mil.. -
Alessio1 27.11.06 22:11
shi: lyžuji dobře, lyžuji rád. Mám svoje lyže, každý člen rodiny až na labradorku má svoje lyže, přezkáče...prostě celou výbavu. Neznám nikoho ze známých, kamarádu a tak, kdo by rád jezdil na hory a neměl svoje lyže, na které je zvyklý (a které se v půjčovně málokdy půjčují - myslím lyže za 10 000 a víc) -
"-- skrytý --" 27.11.06 22:02
Alesio: Pokud se bavíme o této cenové hladině, tak je nesmysl vozit s sebou lyže - půjčovna je pod každou slušnou sjezdovkou. Lyže z půjčovny mám čerstvě připravené, navoskované a nové. Vyjímkou jsou lidé, co lyžují tak dobře, nebo tak často, že jsou se svými lyžemi jako jedno tělo.
Vzhledem k tomu, kolik je s transportem lyží problémů (zavazí, špiní, stéká z nich voda) jsem napochybách, zda má smysl kupovat si lyže. Natožpak kvůli lyžím kupovat kombík ;-) -

Accord 2.4 ExecutiveE - ten by vyssiel asi tak na 1 mil CZK; nedosiahlo by to zamyslany strop.
SAAB - v ziadnom pridade
AlfaRomeo - nikdy (len velmi zle refencie)
pepO