Auto do 1.3 mil CZK - pohodlne, bezpecne, chic, sporty, ...
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Saab
minuly tyden jsme najel pres 3000 km se Saabem 95 2.3T Biopower. Bohuzel se tento model nebude asi do CR dovazet, ale s etanolem je to mirne receno hodne zive auto s pruznym zrychlenim mezi 40 - 120 km/h ktere u rodinnych aut pod 2 miliony korun tezko nenajdes. S benzinem je to o malinko linejsi, ale zase mene zere. Prumerna spotreba bez problemu pod 10 litru. Design je vec individualni, ale interier s pocitem ze sedis v kokpitu letadla ti poskytne jen Saab. Moc se mi to auto libilo a po 1400 km s pulhodnou spanku behem cesty jsem z toho vylezl v lepsim stavu nez z Octavie po ceste do Brna.
Vrele doporucuji vyzkouset.
A to ma pritom jeste radsi Volvo -
"-- skrytý --" 28.11.06 13:32
« Bez nadpisu
nevim jaka je tvoje financni situace, ale ja bych do novyho auta nesel. vzdy kdyz kupuju auto tak i poohlizim na to ze se to auto bude muset jednoho peknyho dne prodat. takze podle me je dobry si zjistit jakej pokles hodnoty ma auto ktery si vyberes a hlavne jakej je na trhu ojetin zajem o to konkretni auto. Jestli ovsem planujes ze si ho nechas 5 a vice let tak bych podobny pruzkumy neresil. Resil bych ovsem to ze v momente kdy podepises v autosalonu papiry stracis cca 20-30% hodnoty. coz u auta za 1,3mil neni zrovna malo penez. ale to je ohrana basnicka -
pepO77sk 28.11.06 13:24
« Re:
Felotron:
Ano - Jaguar X-type je v mojom sirsom vybere. Bohuzial, dealer nevie zatial poskytnut na predvadzaciu jazdu 2.5 verziu.
Jaguar S-type - tu uvidim co by sa teoreticky dalo robit s cenou ak budem s predajcom "face-to-face"; ak to pojde tak vyskusam aj S-Type (i ked S-Type s predu ... mmm ... nie je to velmi ono).
pepO -
zmulin 28.11.06 13:05
« Bez nadpisu
2Dabel:To už je věc názoru,každopádně při rychlejch změnách směru v rychlym sledu zatáček různýho poloměru je to auto divný a zadek mi ustřeloval,nebo to bylo nedotáčivý tak nevim,kam se to kouše.
Pokud chceš NADPRŮMĚRNÉ jízdní vlastnosti,tak se podívej na Alfu coby předokolku,nebo na BMW coby zadokolku.Nic lepšího za tuhle cenu prostě asi nebude.
gonzaless:dobrá couvam,tady už je to asi o osobnim přístupu k využití cizích slov :idea: :*) -
« Bez nadpisu
Honda-ta podle mě zase naopak zase z minulosti těží,protože jízdní vlastnosti novýho Accordu opravdu pouze průměr.I když při běžný jízdě celkem sedí,tak "pod nátlakem" mě znervózňoval.
Tu si dovolim nesuhlasit. Mam svoj "testovaci usek", kde sa Accord spraval najlepsie doteraz zo vsetkych aut, ktorymi som jazdil (Mazda 6, Audi A4 predokolka, casopismi do neba vychvalovany Ford Mondeo, Saab 9-5). Pre mna jedine vysvetlenie su nevhodne pneu, napr. vybava Comfort s 195/65R15. Pri Accorde, ked sa zda, ze uz "povoli" a prejavi sa "nervozita", tak sa naopak este viac "kusne" do zatacky a prejde ju s maximalnou istotou. Preto v ramci strednej triedy povazujem jeho jazdne vlastnosti za nadpriemer. -
« Re: Re: Subaru Legacy 3.0R
reference/preference:
- referovat, reference - poskytnout někomu dobrozdání, posudek o něčem, založenou na vlastním zjištění, zkušenostech, výzkumu...referovat o kom, o čem, 3.p, reference na koho, na co, 4.p., zde např. správně použito jako "...dostal jsem mnoho referencí na toto auto...", a "...jen velmi zlé reference..."
- preferovat - dávat něčemu, někomu přednost, výhodu před něčím, někým jiným. -
matuS 28.11.06 11:23
« Re: Re: Subaru Legacy 3.0R
to matuS: to se týkalo staré 9-3 a 9-5ky z let 1997-2002. Měli výrobní vadu na motoru
Nové 9-3ky se to netýká, navíc nová 9-3ka je konečně Saab s kvalitním podvozkem (má pasivně řiditelnou zadní nápravu), ladil ho maník, kterého přetáhlo GM od BMW. BMW má sice pořád lepší podvozek s ohledem na sportovnost, ale Saab je zase narozdíl od BMW komfortnější, takže na českých tankodromech nejseš tak vytřepanej.
nechcem kecat, lebo som v tom aute nesiel, ale zrovna jeden anglan presiel z 9-3 do IS250 a chrochta blahom. Ta 9-3 nemala problem s motorom, ale hovoril, ze to auto bolo sunt, proste rozvrzgane a pod.
Ked sa zamyslim nad tym, ze su tam suciastky z opela, tak nemam dovod tomu neverit. -
zmulin 28.11.06 11:13
« Re: Subaru Legacy 3.0R
To byl taky můj žebříček.Já osobně vybíral mezi Alfou 156 mod. 04 a Imprezou a zvítězila moje úchylka na Italský auta a jsem spokojenej.
Osobně jsem se svez Outbackem a super,jenom se mi zdálo,že se ty koníci probouzej malinko vlažnějc.
Saab-ani nevim co si o něm myslet.Naposled jsem se svez v nějakym 9000 turbo což bylo super,jenže od tý doby je to takový všelijaký,ale spíš za to může málo informací.Rozhodně bych ty auta v dnešní době neodsuzoval.
Honda-ta podle mě zase naopak zase z minulosti těží,protože jízdní vlastnosti novýho Accordu opravdu pouze průměr.I když při běžný jízdě celkem sedí,tak "pod nátlakem" mě znervózňoval.
Alfa Romeo-myslim,že i ve slovenštině se používá slovo preferencie a ne referencie.Každopádně se to chce opřít spíš o něčí zkušenost.Hlavně ne o zkušenost místního mechanika Edy,kterej to nikdy neviděl,ale zato spoustu slyšel.Navíc na kvalitu a jízdní vlastnosti u nový 159-ítky jsem ještě nic špatnýho neslyšel.Jedině to,že přibrala,ale i tak má stabilitu bezkonkurenční a hodnoty zrychlení ještě pořád nad průměrem.2.4JTD je s mnohem nižší spotřebou stejně rychlá jako Subaru.
BMW-pokud pominu různý akce,tak to je podle mě předražený.Tam,kde u Alfy připlácíš trojzónovku,tam dostává BMW teprv první automatickou klimu (trošku přehánim).Na druhou stranu širší nabídka silnějších motorů.Mě osobně vaděj zadní lampy a při vyšší výbavě ty dvě kaple vedle sebe,ale to je věc vkusu.