Mazda 6
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
neregistrovaný: "stax" [83.208.188.XXX] 30.11.06 21:40
Samovolné zamykání je normální. je to z důvodu, kdyby po zamčení nedopatřením došlo ke zmáčknutí tlačítka open na DO. Jinak M6 (2.0 MZR-CD): skvělý motor, minimální hlučnost, skvělá ovladatelnost vozu, radost z jízdy, spolehlivost (80tis km) zatím 100%. Vytknul bych trošku horší kvalitu laku, není moc odolný kamínkům a škrábancům. Na mém minulém voze se mi zdal lak tvrdší a odolnější. -
« 1,8
saks: Ako si spokojny s tymto motorom a celkov s autom ? Da sa s tym jazdit aj po dialniciach ? Spotreba, hlucnost, spolahlivost. Menil si uz sam olej ? Uprednostnujem tento motor pred ostatnymi hlavne kvoli cene (2.0i) a spolahlivosti (2.0D DPF). 1,8 ma rozvodovu retaz a usetrim si tym sturanie v motore u super odbornikov ;-) a DPF z je zatial dost problematicky. Ano, pri 2.0D usetrim palivo, ale kedy sa mi to vrati ? Okrem toho na 2.0D je drahsia poistka a servis.
V Autobilde vyhrala mazda6 prave s tymto motorom a nie dieselom.
Rozdiel v spotrebe by mal byt cca 1-2 litre. Mam TDI - super spotreba, ale uz som skoro hluchy :-( Spolahlivostou to tiez nie bohvieco.
Vdaka za kazdu radu.
(Na mazda fore je toho o 6 malo) -
Lubos.1 30.11.06 10:27
Zdravím chlapi,
jsem čerstvým majitelem Mazdy 6-1.8i, r.v. 2003. Stala se mi věc, která mě překvapila. Když přijdu k autu, odemknu ho D.O. a počkám tak cca 30 sec. (neotvírám dveře), zase se to samo zamkne. Je to normální?
Marně hledám v zavazadlovém prostoru zdířku na cigaret. vstup. Asi tam vůbec není, že?
Je to normalne, asi tam mas alarm. V kufri zasuvka nie je. -
« Re: Re: Mazda 6
Jirko! Super vyber - gratulacia! :-!
Zatial som ziadne drncanie plastov nezaznamenal - asi preto, ze pocuvam dost divoku hudbu, skuste to aj vy >:-[] Ale vazne, nic som zatial nespozoroval, tak pri najblizsej jazde, ak si spomeniem, tak popocuvam.
Rozmyslam, co negativne by som napisal ... hmmm ... jednoducho nemam co zatial. Mam cca 7000km, auto po zabehu, teda este v zabehu a zatial funguje super.
Predfaceliftova 1,8i skoncila podla AutoTip (Germanskeho to platku!) na prvom mieste po 100 000km!!! Co dodat? Mazda je Mazda a preto asi aj zanikol ten povodny M6 thread - ludia asi nemaju nejake velke problemy ;-)
OT: moze mi posim niekto povedat, preco toto phpBB forum nepodporuje [IMG][/IMG] znacky ako vsetky ostatne phpBB fora??? :x -
neregistrovaný: "stax" [83.208.188.XXX] 28.11.06 18:37
« Re: Rezonacia z palubnej dosky
Mám podobný problém u M6,ale plasty každého auta se při nízkých otáčkách rozvibruji.A z logiky věci také vyplývá, že s přibývajícími kilometry roste vůle plastů v interiéru. Prostě to neřešte, je to normální. -
neregistrovaný: "NeeL" [91.127.60.XXX] 27.11.06 23:38
« Rezonacia z palubnej dosky
Osobne mam tiez problem s rezonaciou z palubnej dosky. K rezonacii dochadza tesne pred uplnym zahriatim motora pri pridavani plynu. Tato rezonacia trva zopar minut a potom prestane. V servise mi zatial nevedeli poradit.
Ma niekto podobne skusenosti? Ako ste riesili uvedeny problem? -
neregistrovaný: "Omron" [194.108.42.XXX] 27.11.06 13:47
« Re: Mazda 6
Toto téma už tu kdysi bylo a asi zapadlo do archivu. Fajn, žes to obnovil. Chci se zeptat majitelů M 6: nerezonuje Vám někdy něco uvnitř plastů v oblasti, kde volant opouští palubní desku? Pokud ano, našli jste řešení? A dále: jakou mají životnost pneumatiky na 100 kW dieslu? Byl jsem nemile překvapen, když jsem musel původní Bridgestonky (letní) měnit za nové pneu už po cca 25 tisích km (tuším 210/65 16). Mazdě zdar! -
"-- skrytý --" 27.11.06 11:28
« Re: Mazda 6
Tak uz je M6 2.0i HB objednana se slevou cca 140 tisic s dodaci lhutou zacatek dubna (chci uz vyjet na letnich kolech a vyhnout se brecce).
Stribrna metla, kridlo, koncovky vyfuku, modul 6CD/MP3, mlhovky, vyhrivani prednich sedadel, parkovaci asistent (2+4 cidla), alarm, medved, gumove koberecky, plato (vana) do kufru, zadni zasterky, bezpecnostni matice; to vse za necelych 671 tisic Kc. -
« Mazda 6
Ahojte,
kedze to tu nevidim zakladam tuto temu pre majitelov ale aj nadejnych ci dokonca byvalych majitelov auticka - Mazda 6
Tak hor sa s prispevkami o spokojnosti ci nespokojnosti ci s otazkami na toto, podla mna ako stastneho majitela M6 2.0i Touring F/L2005, SUPER vozitko ;-)
Nejake linky:
S autem jsem zatím velmi spokojený, mám ho ale jen krátce-cca 14 dní. Jen se mi zdá, že je ve vyšších rychlostech ve vnitř větší aerodynamický hluk. Ale není to zase až tak hrozné. Jezdím nejvíce po městě, takže mám i vyšší spotřebu. Mám průměr 8,2 l. Olej jsem tam zatím neměnil, ale mám tam 5W-30. Jinak je to super auto!!!