Mazda 6
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
-
"-- skrytý --" 05.05.08 15:24
« Re: spojka
Jasně, že je to daný nákladem a terénem. Když jedu normální terén, tak už od 1700 ot.pořádně zabere (mám silnější verzi 105 kW 360 Nm) a táhne bez výkyvů až někam ke 4500. Dál mi už srdce nedovolí... :-) Jen je škoda, že je tam ten prokletý filtr pevných částic, "zbytečně" zvyšuje spotřebu. ;-) -
Sedvo 01.05.08 22:29
Žádné lemy vyřezávat nebudou, to vím určitě. Já je mám ošetřené z první svolávačky, takže není důvod tam vůbec něco řezat. Proč by měly vyřezávat lemy, pak to vše znovu lakovat atd. Ta cena by možná byla kolem 40tis. bez DPH, ale není to tak. Nevím, co říkají servisáci, ale já se bavil přímo z majitelem prodejny, který mi to říkal a vysvětloval.
Naftový motor u mazdy je překvapivě točivý, zvládne i cca 5300 rpm. Mně táhne cca od 1500 rpm do 3500 rpm je dobré ho točit. >:D -
mate59 29.04.08 20:24
Ja radím môj benzín 1,8 ale aj naftu 2,8 medzi 2500-3000 ot.Pod 2000 nejazdím.Záleží,aj ako si naložený.Nejazdím športovo,spotreba je ok.Je to Primera a spotr. je priem.7,1-2.Mimo mesto do rýchl.90-100kmh 5,8 lt.Mazda servis je aj v Hodoníne.Predajca je ochotný,ale servis nepoznám.Tak v tom Brne to je teda s prepáčením bl*eček.V Mazde by som si to nechal diagnostikovať,spojku ti spraví aj iný. -
"-- skrytý --" 28.04.08 22:40
dik moc za rady! no kecal,taky uz sme na to prisel ;-\ no ale aspon dobre hraje:)no jmeno toho "odbornika" neznam ale ani bych se nedivil kdyby to byl on.Breclav je pro me celekm z ruky ale celkem dobrej je auto Balvin v Brne, chtel sme prave zkusit konkurenci a ve srovnani s AB sou lepsi sice maj dost narvany terminy ale s tim se neda nic delat,kdyz sme u toho hodnoceni servisu tak ve Zlinskym sem taky moc spokojene nebyl, teda ne ze by neco posr...ale pristup byl dost neprijemny, za to pokud chcete dobre poradit zajedte si do PRODEJNY ve zline je to smer na Vsetin, je tam super ochotne typek ktere rad poradi.Jinak lemy udelaj cely novy:stary ven a novy navarit, povrchovy upravy ktery mas asi na mysli by uz tady nepomohli teda ne ze by to bylo nejak moc prorezle spis jen tak chytli ale nastrik by uz nemel cenu, prave v auto Balvin me servisak rekl ze to celi vymeni, na to ma ta mazda prave tu akci, jinak to stoji 40tycek bez DPH to me rekl v AB. Jinak s tou spojkou asi zajedu do nejakyho neznackovyho servisu dokud je jeste cas,nerad bych do toho pozdej nejak moc investoval. Jinak mozna blba otazka ale diesla sem nikdy nemel a mazdu taky ne,tak ze na kolika otackach tak radite jako na spotrebu,jezdil sem s naftakem octavkou a tam 2tis a jela v poho, ale u mazdy to chce asi vic tocit co? ;-) -
Sedvo 28.04.08 22:18
Nečte MP3, to ti kecal. Hele já servisuji auto v Autopard Břeclav a jsem spokojený. AB Auto Brno asi pan Dvořák, tak to je * na entou. Tam nedám už nikdy auto, zničili mi právě changer a nechtěli uznat chybu,ale co už.
Zadní lemy ti měnit nebudou, měli by ti ošetřit celý podvozek včetně těch lemů.
A spojku zkus pořešit mimo autorizovaný servis, možná tě to vyjde o dost levněji. -
"-- skrytý --" 27.04.08 22:25
no tak s druhym servisem konkretne AB AUTO Brno sem byl maximalne nespokojene! Po telefonu jsme se s nima na necem domluvil a to na vymene zadnich lemu na ktery ma tedka mazda akci a meni to zadarmo.Kdyz sem tam dojel pan "pro me blb" si vsechno prohlidl servisku a lemy a pak my oznamil ze to nedelaj, ze na to nemaj veci, na coz sem se ho zeptal proc me to nerekl do telefonu,pokrcil ramename a cosi blabolil, jako jel sem 40km do brna a zpet abych se dozvedel ze to nedelaj:)tak bomba...na nejakou spojku sem si bohuzel nevzpomel, totalne me nastval.Tak ze sem se se spojkou nikam nepohl.Chtel bych se jeste zeptat mam v aute Bose sound s menicem na 6cd, predchozi majitel rikal ze to cte mp3, ja sem uz posral asi 10cd kde palim mp3 jak na bezicim pasu ale este to nikdy nenactlo nemate s tim nekdo zkusenosti? :-) -
"-- skrytý --" 24.04.08 10:06
no ale ja jezdim jen do autorizovaneho servisu a to do brna, rikal ze pokud jezdim mesto tak kolem 120tis to se to stejen vecinou musi nejak poresit a pokud dalnici tak 180tis to tak vecinou vydrzi....jako taky se mi to zda nejak brzo ale rikal to a rychla smrt je prej u mazd 6tek casta, z nice nic to prej klekne, ale chcu si zajed este do nejakeho jineho servisu abych to mel potvrzeny ze dvou zdroju protoze tak spojka vazne nejak drnci pri prerazovani. 8-s
tak se zatim mejte 6kaři.Zdarec ;-) -
"-- skrytý --" 16.04.08 15:55
« Re: síla laku
moc dik za radu, uz sem se ptal lakosa a ten rikal ze na 99% si mysli ze to bourany nebylo,ze vse sedi jak ma. Majitel ale stale tvra na svem ze nikdy nic nemenil ale okna menene sou, tak ze bud raritka a nebo to vymlatili pri preprave a pak tam dali co nasli ve sklade...jinak uz nevim ;-)
kazdopadne uz to neresim, jak si psal sem si ni spokojenej a nejaky okna me muzou... :-) no spotreba kolem 7l je trosku vic nez sem cekal ale co uz, jezdim dost brno a dalnice min 150km.
:yes: -
mate59 09.04.08 17:32
« Re: síla laku
skús sa spýtať v Brne v AAA auto,viem že tam preverujú aj pôvod auta.Myslím je to na Olomouckej - Hviezdoslavovej,po pravej strane smer na Slatinu.Ak ti nepovedal, prečo sú tie okná menené,tak to mohlo byť búrané.Ak to bolo striekané aj pri výmene nových dverí, pri lepšom porovnaní farby so strechou,alebo blatníkmi, hlavne pri silnom slnku by si to mohol rozpoznať aj malilinký rozdielv odtieni,trba sa dobre zadívať a porovnávať.Popozeraj aj stĺpik,prípadne,či nie je poškodený lak aj inde,správne lícovanie dielov a rovnomernosť štrbín,doliehanie tesnenia.Ak by som ja pri veľmi podrobnej prehliadke nič nenašiel,neriešil by som to, hlavne ak si s ňou spokojný,nech dobre jazdí.Prečo ti nepovedal, z akého dôvodu menil okná?
-
"-- skrytý --" 09.04.08 15:59
« síla laku
Dobrý den,
koupil jsme si nedávno starší 6tku a jsme s ní moc spokejen, ma to ale jednu vadu, na celé pravé straně sou měněné okna, majitel tvrdí že nikdy bouraná nebyla.Ja bych si chtěl nechat změřit silu laku ale zjistil jsme že v mazda to nedělaj a to sem volal nejmin do 3 servisů, protože na to nemají ten přístroj,mohl by mi někdo poslat odkaz na někoho kdo je schopný mi to zkontrolovat.Jsme z Brna.
Moc děkuji.