Mazda 6
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > MAZDA
WinDiesel 03.10.07 18:36
« Re: Nový motor 2,2 MZRCD 136 kW pro M6 a CX-7
Lubos.1: Takové informace se nenacházejí ale dostávaji - přímo od Japonců. Zdá se že jako základ může být použit dvoulitr od Forda, původní Mazďácký dvoulitr byl převrtán na 2,2litr a bude mít špičkový výkon jako vyšší nabídka, bude na výběr. CX-7 bude v 2. polovině příštího roku, Šestka na jaře. CX-7 dostane pouze 2,2 litr desel od Mazdy 136 kW. -
Lubos.1 02.10.07 10:07
« Re: Nový motor 2,2 MZRCD 136 kW pro M6 a CX-7
Kde si nasiel tuto informaciu? Ja som niekde cital, ze CX-7 bude mat motor od PSA 2.2 HDi 156k.
Nova M6 bola zatial predstavena s dieslom 2.0 103 kW, o inom diesli som zatial nenasiel nic. Kedy sa ma 2.2 diesel do CX-7 zacat dodavat? -
WinDiesel 01.10.07 21:14
« Nový motor 2,2 MZRCD 136 kW pro M6 a CX-7
Tak už je to tady pánové...
Nová M6 a CX-7 dostane zcela nový dieselový motor 2,2 MZRCD o dost vysokém výkonu 136 kW !!!!!!!!!!
Vstřikování common rail Denso, 2000 bar maximálního tlaku ve společném rozvodu (railu).
Tak to mi přijde jako docela slušný nářez !!!!! -
Lubos.1 06.05.07 23:39
« Re: Mám zájem o koupi MAZDY CX 7 v evropské verzi doporučíte mi ji ??
Mazda asi vie, ze s sa s CX7 bez dieslu nepresadi a prioritny zaujem sustreduje do USA. V kazdom pripade su diesle od Mazdy skvele a na 2.2 by sa mozno oplatilo pockat. Ako sa ale bude spravat v CX7 neviem. Tam by bol mozno vhodnejsi 6-valec. -
imoimo 06.05.07 17:30
« Re: Re: Re: Mám zájem o koupi MAZDY CX 7 v evropské verzi doporučíte mi ji ??
Ještě dodatek k CX7 - vcelku mě zaráží,že Mazda nějak moc nemá výraznou reklamu,ostatní jako na př. VW Tiguan ještě se nevyrábí a reklama jede na plné obrátky a to je to co asi člověk potřebuje . Nevím dosti mě od Mazdy zrazují že brzy stárnou atd.. že je lepší jít na německá auta či Hyndai santa fé. -
imoimo 06.05.07 17:22
« Re: Re: Mám zájem o koupi MAZDY CX 7 v evropské verzi doporučíte mi ji ??
Stále nad tím uvažuji,pokud se týká benzinu,tak to asi ne,protože to je nehorázná spotřeba a pokud se týká dieslu ty motory já vankel neznám zda jsou dobré oproti VW a MB a pod. nechci se doběhnout,ale zdá se mi to jednání v Mazdě dosti bez zájmu.Auta mají pěkné,ale zájem moc ne.Takže budu vyčkávat a dík za názor. -
"-- skrytý --" 06.05.07 15:54
« Re: Mám zájem o koupi MAZDY CX 7 v evropské verzi doporučíte mi ji ??
Lubos1: Nový motor 2,2MZR-CD odvozený od 2,0MZR-CD se již dokončuje. Bude mj použit i v nové Šestce a v CX7.
CX7 - Vůz v této velikosti bez dieselu jako by nebyl.
Příklad: Při příchodu faceliftované M6 došlo ke zpoždění v dodávkách dieselů, až o 3/4 roku. Mezitím došlo k prudkému poklesu zájmu o M6, a už to nedohnali. K tomu poklesu došlo proto, že všichni konkurenti byli připraveni, samozřejmě Mondeo a Passat, ale hlavně Avensis a Accord.
U M3 se dopustili další neuvěřitelné chyby. Zatímco konkurence má běžně v nabídce 2-3 dieselové motory, M3 má až do dneška v nabídce pouze 1,6MZR-CD. Benzíny to v záp. Evropě nevytrhnou a M3 dostane dieselový 2 litr až teď, ale zase pouze v nejvyšší výbavě. Blbější politiku v ČR už dělá snad pouze Toyota. -
neregistrovaný: "bety06@seznam.cz" [85.70.209.XXX] 23.04.07 18:00
Zrovna nyní ve foru se dotazuji na spotřebu u Mazdy - chci tu novou CX7 2.3 DISI a podle informací je prý tam spotřeba ve městě až 15 litrů je to možné ? Já hodně jezdím město nejsem žádný rychlý jezdec,chtěl jsem to proto,že se nám líbí do důchodu pěkné,pohodlné a tiché a když nyní sleduji spotřebu co všichní píšete tak mě to trochu zaráží.A jak to je s naftou ? Ted tedy nevím co dál.... -
imoimo 23.04.07 13:41
« mazda CX7
Děkuji za odpověd,ale spíše se mi jedná jak jste Vy majitelé s vozy MAZDA spokojeni zda mi ji doporučíte a pokud se jedná o naftu či benzín je mi to asi jedno protože najedu za rok 10-15 tkm a tam už asi nyní velký rozdíl nebude při dnešních cenách . Jen chci spíše poradit zda do toho jít či zvolit jinou značku. Mám rád pohodové klidné tiché auto pro dva lidi do důchodu. Tak počkám na další reakce.Děkuji -
imoimo 22.04.07 19:33
« Mám zájem o koupi MAZDY CX 7 v evropské verzi doporučíte mi ji ??
V červenci přijde na trh nová CX7 sena kolem 900 tis. doporučíte mi ji jako dobré vozidlo a mám jít do benzinu nebo nafty při ujetí 10 tkm ročně ? Jezdím hodně po městě nikoliv razantně,uvádějí spotřebu kolem 11/100 ve městě máte s moptorem 2.3 DISI už někdo nějaké zkušenosti ? Nechci volit BMW,MB ani VW ani Škodovku a ta CX7 se mi zdá velmi pěkné auto - tak mi poradte - děkuji -
"-- skrytý --" 29.03.07 10:53
« SCV ventil
Odkazuji na
...Další zradou může být tzv. SCV ventil vysokotlakého čerpadla systému Common Rail značky Denso. Ten reguluje přívod paliva do vysokotlakého čerpadla. Je-li vadný, tak vůz nedrží volnoběžné otáčky, zhasíná a jinak zlobí. Do roku 2005 to byla častá závada a ventily byly běžně měněny. Ale jenom těm motoristům, kterým se závada projevila v záruční době. Existují však případy, kdy první majitel najezdil příliš málo kilometrů, takže vůz má sice časově prošlou záruku, ale ventil stále původní, který se jistě zanedlouho odporučí a jeho výměnu byste si platili (kolem 8000 Kč). Pamatujte si, že původní ventily mají na sobě vyražena trojčíslí 003 nebo 006....