Vyčištění ALU disků

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.06  14:20

« Bez nadpisu

pavel323 ma pravdu delam na rucni mycce v mame na to specialni pripravek a jde to vycistit je to kyselina a da se to sehna t i v malem mnozstvi staci se jen optat
  • 00 Reagovat !

foto

09.11.06  12:57

« Bez nadpisu

ad "residents" - To je možné, že je to už zažrané a nic s tím třeba nepůjde dělat. Ale aspoń se chci pokusit. Na "letních" hliníkách, které mám asi 4 roky a jezdím na nich od počátku jen já, nic takového nemám, protože je pravidelně čistím a na špínu od brzd stačí Sheron nebo jen teplá voda se šamponem. Na originálních "zimních" hliníkách, které mám už po předchozím majiteli auta (který je asi moc nečistil), je to ale vyzlátlé. Zkusím vaše rady, třeba tu s tou kyselinou solnou. Díky všem za tipy. :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.06  09:19

« Bez nadpisu

Studeny disky postrikej kyselinou solnou redenou 1:3 s vodou nech chvili pusobit a pak to vem wapem. jednou mi to poradil kamard a od ty doby jinak disky nemeju. fakt to funguje. kyselinu solnou maj v kazdy drogerii
  • 00 Reagovat !

foto Sprint

Sprint 08.11.06  07:17

« Bez nadpisu

Já čistím disky běžnou tekutou pastou na ruce (něco jako tekutá solvina)
    a to by jste se divili, co to všechno pouští. Dokonce i zbytky asfaltu z léta a o běžném čerdidle z destiček ani nemluvě. :D
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.06  06:59

« Bez nadpisu

Pokud tam jsou do zlatova vypálená místa a nechce to při mytí pustit, tak bych řekl, že je slabá vrstva ochranného laku a je to zažraný do hliníku. Já to měl na sieře taky, ale na nových hlínách na feldě to nevidím - jen černá špína od brzd a ta dobře pouští i čističem disků od Sheronu.
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.06  22:26

« Bez nadpisu

Ja bych to cisteni moc nehrotil...snad se nechcete prodrit az na "hlinik" >:D
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 07.11.06  21:41

« Re: Re: Re: Vyčištění ALU disků

ano, myslim ze to bolo ono. smrdelo to uplne podobne ako to, s cim sa cistia aj zachody a keramicke umyvadla, ktore su prilis spinave.
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.06  21:40

« Bez nadpisu

u nás na jedné mimochodem bezvadné myčce stačí říct obsluze že chci umýt alu disky ty postříkají přípravkem zřejmě s obsahem nějaké kyseliny a disky jsou jak nové a to je v ceně mytí!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  20:42

« Re: Re: Vyčištění ALU disků

To bude zřejmě nějaký přípravek obsahující malý podíl kyseliny fosforečné - v podstatě se to dá koupit v každé drogerii za pár korun (tedy pokud víš, pod jakým komerčním názvem se to prodává). Problém je pouze v tom, že se s tím musí zacházet opravdu VELMI opatrně, neboť jinak si naděláš víc škody než užitku.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 07.11.06  19:54

« Re: Vyčištění ALU disků

ja som kupil tusim od turtlewax taky rozprasovac s naplnou, stalo to nekrestanske peniaze, smrdi to ako kyselina, ale cisti to.
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.06  19:53

« Bez nadpisu

No kup si tu nejjemněší lešticí pastu,takový ten filcový kotouč na vrtačku,trpělivost a hodně mýdla na následné umytí sama sebe >:D >:D
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.06  12:14

« Vyčištění ALU disků

Zdravím všechny na fóru. Byl bych moc rád, kdyby mi někdo poradil, jakým způsobem nejlépe vyčistit ALU disky u auta. Nejde jen o běžnou špínu od brzd, ale o to, že i po důkladném očištění na discích zůstávají (v otvorech nejblíže obvodu kola) zčernalá a nebo jakoby do zlatova zbarvená ("vypálená") místa. Zkoušel jsem na to různé přípravky (Sheron na kola, Arvu atd.), jenže ty si poradí jenom s běžnou špínou od brzdičů, ale ne s tímhle. Poradíte někdo, co by na to fungovalo? Nechci disky nechávat přelakovat, jinak jsou absolutně nepoškozené. Nějaká speciální kosmetika na to asi existuje, protože když známý prodával auto se stejnými koly ve stejném stavu přes bazar, připlatil si za celkovou renovaci vzhledu auta (lak, interiér, kola) a udělali to tak, že auto včetně kol bylo, jak jsem viděl na fotkách, jako nové a ty fleky z kol úplně zmizely. Máte s tím prosím někdo zkušenost a dáte mi nějaký tip? Předem díky :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…