Nazory na Fiat Stilo
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
"-- skrytý --" 07.12.06 13:24
A asi to aj tak bude. Kamarát z D, ktorý mal Stilo to mal a aj to použil. Jediný krát mu Stilo "odoprelo" poslušnosť a to na dialnici pri Brne. Po stalšení príslušného gombíka na Connet Nav ho to automaticky prepojilo na Fiat, tam oznámil, čo sa stalo a za chvílu prišla odťahovka z Brna a šup do servisu, opravené na počkanie. Nakoniec banalita - kuna mu prehrýzla kábel. -
"-- skrytý --" 07.12.06 12:00
V dobe kdy slo Stilo do vyroby melo byt v lepsich verzich navigace vybaveny i spojenim s Fiat Assistance - 24 hodin denne moznost spojeni s operatory ve 14 jazycich. Takze tolik sluzby Fiat Assistance, jinak myslim ze servisni sluzby pro ne provozujou externi partneri... -
« Re: to huml76, ad ADAC
Nevím, jak je Fiat Assistance dělaný u nás, natož v Německu. Níže jsem psal několik dotazů na podmínky, za jakých ADAC svoji statistiku pořizuje. Nikdo nebyl schopen tyto podmínky osvětlit. Na jednu stranu mě to těší, protože jsem se k nim na webu ADAC nedostal, na druhou stranu těžko věřit nějakým číslům ADAC, když není jasné, za jakých podmínek vznikají. A po "losím testu" Logana jsem vůči informacím z ADAC ostražitý.
Bez vyjasnění podmínek, za jakých statistika ADAC vzniká, je další debata na toto téma zbytečná. -
zmulin 06.12.06 14:48
Asi za to může i rozdílnej marketingovej přístup i u konkrétních prodejců.U nás je Hyundai,VW a Fiat a jedinej Fiat nabízí to o čem píšeš Ty,nebo max sfoukne pro kámoše,ale ostatní dva si přijedou :?:
U Stila mi to připadá jen divný,protože co vim o pěti těchhle "fárech" v okolí,tak jediný mělo drobný problémy,jinak si to chválej. -
"-- skrytý --" 04.12.06 09:12
A nenapadlo tě někdy, že když je Fiat jedna z mála firem, která nemá non-stop asistenčku, tak že ty statistiky budou celkem nesmyslný?
Ale souhlasím s tebou, nejhorší auta na světě jsou Fiaty a je na čase je ještě výrazně zlevnit!!! Dyť se musí pořád zvedat haubna - v létě na dolití letní kapaliny do ostřikovačů, v zimě na dolití zimní... -
Stillo je podle ADAC nejporuchovejsi auto ve tride. Nad tim nelze mavat rukou, tak to proste je. srovnavat ho s O2 je pro silny natury, ale kdo chce kam...
Tak to ti teda poviem že máš pravdu. Ja mám Stilo 1.6 Dynamic a máme firemnú O2 1.6 a porovnávať sa to vážne nedá. Vnútorný priestor má Stilo o triedu väčší. Kvalita poťahov modrý velúr versus škaredý šedý textil v O2 je tiež o triedu inde. Komfort jazdy (pruženia) je v Stile o triedu lepšia, ja proste na "nemecky športové podvozky" neverím, oceňujem hlavne komfort.
Kvalita audia v Stile je o triedu lepšia, kvalita sedačiek neporovnateľná, v O2 ma vždy tlačí zadok a bolí chrbát už po hodine jazdy.
A toto nie sú len moje dojmy, kolegovia čo sa zviezli so mnou pár krát na služobke môžu potvrdiť.
A čo sa týka spoľahlivosti, na O2 nám prvé diaľkové svetlo niekedy svieti a niekedy nie, podľa počasia. Toto sa mi na Stile nestáva ;-) -
Jak jsem psal dříve - žádnou statistiku nelze brát vážně, dokud neznáme základní podmínky. Žádal jsem dříve o vyjasnění, v jakých podmínkách ADAC svoji statistiku vytváří, ale zatím žádné informace zde nejsou.
metodiky statistik by se jistě daly dohledat na webu adac. ale proč ztrácet čas, když už se tato organizace proflákla několika aférami? viz např. www.autorevue.cz/default.aspx?article=67… -
« koupe 3D
to lukin ->
Co sa tyka 3 Dv. stila, je to vazne v pohode. Jedno mam a zatial ziadne problemy. Auto je veeelmi pohodlne a priestranne najma v predu. Dual zone clima je super vec ak sa da zober auto s nou.
Co sa tyka motorov. Ja mam 1.6 najazdenych 65 tis. km. Lutujem ze som nezobral 1.8 beznin, lebo to auto ma dost dlhe sprevodovanie (presne na 1.8ku). Zato ale na 5.ke pri 130 km/h tocim presne 3.500 ot. co je myslim dost v poho. Diesel by som nebral, su vyborne aj spotreba je ok, ale su dost tazke a trpela by presna naprava, najma ramena.
1.8 benzin ma charakteristicky rapotavy zvuk pri nastartovani v zime, (variator ventilov) trva to asi 2 sec. Ozyva sa to aj na 1.6 ale nic hrozne. Je to uplne v pohode, nema to vplyv na zivotnost ani vykon, ak ta ale obtazuje mozes si to nechat vymenit. Spotreba 1.8 je v priemre asi o 1 liter vacsia ako 1.6. Ja s mojou 1.6 nejazdim nijako predpisovo, vacsinou mest - 70 percent a mam priemerku 8.2. V lete 7.8, ziadna tragedia...nad 4.000 otacok ma 1.6 zaber ovela lepsi ako konkurenica....(porovnam s Golf IV a Astra G). Good luck ..and good buy... :) -
« To huml76
Jestli totiž (a to nevím, jen uvádím jako příklad/možnost) každý majitel koncernového vozu si může zavolat asistenci VW, tak se logicky ve statistice ADAC objeví až "eskalace" (tedy, když VW k poruše nedorazí nebo ji není schopno opravit), kdežto třeba Subaru má dohodu o asistenci přímo s ADAC (a ten každý výjezd do statistiky započítává), tak, marná sláva, sčítají se jablka s hruškami (tedy eskalace a zásahy) a celá statistika vyznívá zcela jinak.