Životnost originálních žárovek ve vozidle? Denní světla?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  08:04

« Bez nadpisu

Jenže zákonodárce to tak za užitečné považuje - zejména pak svítit červeně dozadu... To že vidět nejsou nevadí, hlavně že se zákon dodržuje.
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.06  22:17

« Bez nadpisu

Svícení považuji za užitečné,jen nechápu proč svítit tlumenými světly. Např.xenony stejně nejsou za slunečného počasí moc vidět...!?
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.06  10:36

« Životnost žárovek

Ve svém Mondeu jsem používal H7 Osram i Tungsram a odcházeli po cca 6ti měsících. V dálkových mám H1 koupené u Opela (výrobce neznámý) a mám je již 5let a svítí super! Po té, co mi odešli obě H7 najednou při cestě z Chorvatska jsem koupil Xenony po 1250,-Kč a od té doby je klid.
    Ve Fiestě mám originál H4, nesvítí moc ale mám je tam už 2roky bez výměny.
    Xenony jsou super, jsou energeticky nenáročné a jediný problém je jejich předražená cena.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.06  09:50

« Re:

No vidis jak malo staci, nevim v cem je tedy problem, ze prodejce ani servis ti neni schopen poskytnout takovou informaci :roll:
    dik za info 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.06  21:15

« Bez nadpisu

Neviem co to tu stale riesite, Tom69 prezri si ten Osram katalog
    [odkaz]
    mas tam jasne definovane tie zivotnosti ziaroviek.
    Ja tento problem neriesim lebo originalne Osram 64193 ziarovky isli prec. Boli otrasne. Hoci ich zivotnost je
    Technical - Life
    B3 @ test voltage 13,2 V 250 / 400 h
    Tc @ test voltage 13.2 V 500 / 900 h
    Namiesto nich isli Silverstar a hoci maju def polovicnu zivotnost, svietia skvele!!!

Technical - Life
    B3 @ test voltage 13,2 V 150 / 150 h
    Tc @ test voltage 13.2 V 350 / 220 h
    Takze ak tuzis vediet zivotnost ziarovky, kup si tieto a meraj ci tolko hodin vydrzia >:D >:D :D
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 26.11.06  20:28

« Bez nadpisu

A jsme zase u toho,Poviné svícení a vliv na životní prostředí.Vždyť je to takovej nesmysl. >:D
  • 00 Reagovat !

foto

26.11.06  20:16

« Bez nadpisu

Protože jsme národ, který potřebuje mít napsáno vše v zákoně,proto musíme svítit i v létě za jasného slunce,kdy je to nesmysl. Jen si zbytečně ničíme životní prostředí výfukovými plyny- zvláště u kamionů a nákl. aut. Když jedu za něčím takovým v duchu děkuji p.Šimonovskému za ten SMRAD!!! Vivat KDU.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.06  09:48

« Re: Denni sviceni

svitit cely den jsem se naucil jiz pred deseti lety, diky tomu, ze majitel nasi firmy se vratil zpet z emigrace ze svedska a do čech si privezl i vozovy park.
    auta mela zapojena svetla na celodenni sviceni. je pravda, ze v te dobe na me po cely den dost lidi blikalo (abych si zhasnul), ale postupem casu se pridavali dalsi a dalsi, kteri svitili cely den, takze i blikani ustalo.
    je pravda, ze spotreba zarovek nebyla nijak dramaticky vyssi a napr. i nasledne u twinga jsem svitil stale a zarovku jsem menil 2x behem najetych 100tis km.
  • 00 Reagovat !

foto

14.11.06  22:43

« Denni sviceni

jiz mnoh olet ziju ve Skandinavii, kde se sviti cely den cely rok a nejak jsem si nevsiml vyssi spotreby zarovek. Za 5 let u Volva v40 meneno jedno prave predni svetlo, za 2 roky s Outbackem ani jednou
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 14.11.06  00:13

« Bez nadpisu

Nevím jestli zapoměli ,ale to bych pochopil za slunečnýho počasí.Ale když sám nevidím pomalu ani na krok tak mě snad napadne rozvítit.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 13.11.06  21:34

« Re:

j.mudra: a nemyslis, ze treba jen zapomeli? nebo myslis ze to delaji vazne naschval?
    Hele tady v GB me na silnicich nejvic stve to jak auta nesvitej. Nevim presne jaky tady maj zakony, ale kdyz je husta mlha (a je to relativne casto) tak treba kazdy desaty auto nesviti vubec, kazdy pátý ma zaple jen parkovacky a ty ostatni maj mlhovky. A ve dne za slabouckeho deste ma kazde 10. auto zaple mlhovky. A treba potkat ve meste (hlavne Edinburgh) o pulnoci auto co jede uplne bez svetel neni vubec tezke... Naproti tomu Cyklisti a podobna havěť pletouci se po silnici tak vsichni nosi reflexni vesty a to je jedna z veci co se mi tu fakt libi!
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 13.11.06  21:29

« Bez nadpisu

No vidíš a já už svítím i přes den asi 10 let. Zůstalo mi to z dob kdy jsem jako každej v té době nasázel na auto co možná nejvíc světýlek a tak se to muselo ukazovat i přes den >:D .Dneska mám auta tak jak je pustily z fabriky a svítím stejně. Mám automatický rozsvědcení a tak o tom moc nepřemýšlím. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.11.06  21:27

« Re:

Tutin: jak casto kontrolujes zda li mas spravne nafoukly gumy? To te totiz na spotrebe muze stat vic nez cely sviceni.
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.06  21:16

« Bez nadpisu

Za mlhy a deště nesvítit je pěkný hazard,to jsem vždy svítil i když to zákon přímo nepřikazoval.
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 13.11.06  20:48

« Bez nadpisu

Nicméně jsou lidi kteří to prostě neřeší vůbec,každý ráno jezdím kolem lidí co si nerozvítěj ani kvůli zákonu ani kvůli mlze.
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 13.11.06  20:46

« Bez nadpisu

To jo ,ale to nevyřešíš ze dne na den.Předělávat podle mě starý auta nemá smysl a nový auta už s tím začínaj.Když budem řešit spotřebu v závyslosti na el . spotřebičích uvnitř auta,tak se vrátíme do dob kdy byl přepich el.klakson,nebo stěrače. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.06  20:43

« Bez nadpisu

Raději než zapnuté hlavní světla bych raději viděl použití např. LED diod se spotřebou několika málo W.
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 13.11.06  20:29

« Bez nadpisu

0,2 litru ? V tom případě doporučuju sundat z auta i zrcátka,případně anténu a hodí to dohromady celej litr na 100km. >:D Nezlob se na mě ale mě to příjde opravdu trochu přitažený za vlasy. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.06  20:13

« Bez nadpisu

Vír v nádrži se jistě nedělá, reálná spotřeba se mi zvýšila o 0,2 l na 100 km. Jednoduše se dá potom spočítat,kolik auto zbytečně spálí paliva například při ujetí 100.000 km.
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 13.11.06  19:28

« Bez nadpisu

tutin přesně jak říkáš jakmile rozvítím okamžitě se mi dělá vír v nádrži.
    >:D >:D >:D >:D
    Fakt to myslíš vážně ? >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…