Škoda SuperB 1.9tdi 96kW
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
- Škoda SuperB 1.9tdi 96kW 23.10.2006 13:21
- Bez nadpisu 24.10.2006 12:41 zmulin
- Bez nadpisu 24.10.2006 15:30
- Bez nadpisu 24.10.2006 17:37
- Bez nadpisu 24.10.2006 20:43 Tommy100
- Bez nadpisu 25.10.2006 09:48 zmulin
- Bez nadpisu 26.10.2006 12:15
- Bez nadpisu 28.10.2006 21:06
- Bez nadpisu 29.10.2006 15:13
- Bez nadpisu 29.10.2006 20:23 Tommy100
- Bez nadpisu 30.10.2006 17:12
- Bez nadpisu 30.10.2006 20:02
- Bez nadpisu 30.10.2006 23:48
- Bez nadpisu 30.10.2006 23:52
- Bez nadpisu 31.10.2006 20:59
- Bez nadpisu 02.11.2006 22:13
- Superb 05.11.2006 09:09
- Bryan 05.11.2006 09:16
- Bez nadpisu 10.11.2006 20:11
- Kufr 19.11.2006 21:50
-
Škoda SuperB 1.9tdi 96kW
Zdravim Vás šechny, měl bych jednu otázku, rád bych koupil ojetou škodu superb s motorem 1.9tdi 96kW kolem roku 2003 a s cenou kolem 350.000, zajímá mě Váš názor ohledně tohoto auta a případné rady, dřív jsem měl Felicii a nebylo to nejlepší, ne že by mi nedovolily finanční prostředky koupit jiné auto, ale měl jsem čerstvý řidičák a Felicii jsem prostě podědil po matce, vážím skoro 120kg a měřim blízko ke 2 metrům, proto jsem se rozhodl pro Superba, děkuju za Vaše názory a rady.-
« Re: Škoda SuperB 1.9tdi 96kW
Pardon, málem bych zapoměl, od auta nečekám žádnou 200km rychlost, nejsem žádný závodník, ale na druhou stranu doufám, že to nebude úplný louda :D-
Jozef0351 24.10.2006 09:27
« Re: Re: Škoda SuperB 1.9tdi 96kW
Práve som sa na takom vozil.Kolega ho mal ako náhradné vozidlo, presne s tým motorom. Nie som zástancom dieslov takže ten motor nemôžem objektívne zhodnotiť. ;-) Na môj vkus to bolo dosť moc hlučné pri bežnej jazde. Na diaľnici to až tak nevadilo ale aj pri 150 km/h je trošku počuť že je to diesel. Čo sa týka výkonu tak by som sa toho nebál. Keď to porovnávam s mojim autom tak to nejaký podstatný rozdiel síce nie je ( čakal som viac podľa toho čo hovoria zástancovia dieslov o podobných motoroch), ale je pravda, že ten motor je pružnejší. Myslím si že to jazdí slušne. Čo sa týka priestoru vpredu tak oproti Mondeu som sa tam cítil stiesnenejšie. Zdá sa tam byť menej miesta na šírku a celkovo to pôsobí menším dojmom. Vyzerá to z vonku väčšie. Vzadu je ale na dĺžku miesta na tancovanie. Povedal by som že to auto je určené na vozenie sa vzadu. Ak sa v tom budeš voziť sám a nerobíš niekomu šoféra tak podľa mňa nič moc. Ale oproti Felde to budeš mať královské vozenie >:D Ja osobne by som to nemenil. Ani kvôli motoru.
-
-
-
zmulin 24.10.2006 12:41
Bez nadpisu
Dvěstě to jezdí fpoho,auto celkem spolehlivý a na každym rohu servis,jenom bych si dal bacha na nějakou "vymazlenou" zbořenku,kterejch je u nás dost.Pokud nechceš místa jak v Cadilacu z padesátejch let,tak se tam vejdeš uplně v klidu.Mam zhruba stejný míry a v tomhle voze jsem neměl ani na dálky žádnej problém.Spíš pak jako spolujezdec sem nemoh po nějaký tý hoďce jízdy najít pohodlný místo.
Pohodlný sezení totiž neni vždycky jenom o max. prostoru ;-) -
Bez nadpisu
¨No, každopádně Vám děkuju, za nedlouho budeme už rodina, takže prostoru bude potřeba pořád víc a víc, přítelkyně je hodně drobná, takže se vejde určitě bez problémů a co se týče té delší jízdy, tak s tím problém nebude, měsíčně najezdim zhruba 1500 km a to spíše po okrskách, proto nepotřebuji žádnou závratnou rychlost, spíše očekávám trochu větší akcelerační schopnosti.-
« Re:
Jestli máš to auto pro rodinu s dítětem, budeš ho brzo nenávidět. Do kufru se blbě leze. Zkus si představit, jak tam bude Tvoje drobná přítelkyně dávat kočárek přes vysokou nakládací hranu. Pokud tam teda ten kočárek vůbec půjde otvorem dát.
Zkus zapřemýšlet o kombíku.
-
-
Bez nadpisu
No asi takhle: přítelkyně má své vlastní auto Mercedes Vaneo, dostala ho od rodičů jako dar k úspěšné promoci, takže kočárek bude vozit spíše ona >:D , Superba jsme plánovali už dřív, protože se nám oboum to auto opravdu líbí a hlavně, jak už bylo psáno, je hodně možností co se náhradních dílů týče, kombi jsme zvažovali, ale ano jednomu se to po designové stránce nelíbí, snad jen Mazda 6, Octávia II nebo passat b7....Ale Mazda je poměrně malá a u těch dvou dalších pochybuji, že hranice 350.000 bude dostupná, každopádně díky za názor.-
Jozef0351 24.10.2006 19:01
« Re:
Obávam sa že Mazda 6 je o dosť väčšia ako Octavia. Ak to chceš aj pre rodinu a nechceš kombi tak by som volil asi niečo 5 dverové v strednej triede. Ale si asi rozhodnutý pre Superb. Až na ten nepraktický kufor je to v pohode. A keď ťa bude voziť priateľka tak vzadu budež mať miesta habadej >:D .
-
-
Tommy100 24.10.2006 20:43
Bez nadpisu
Já bych se do superbu jít nebál.Já ho mám jako služební dva roky a 95000km a jsem naprosto spokojen :-)
Taky už brzo čekám rodinu a pomalu budu přemýšlet o větším autě.
V mušce mám octavii combi,toť moje vysněné autíčko :)-
« Re:
Mám praktickou (a naštěstí krátkou) zkušenost se Superbem jako s rodinným autem. Měl jsem ho na týden jako náhradní auto a jeli jsem s manželkou a půlročním dítětem na týden pryč. Tak nevhodné auto pro rodinu, jako je sedan, snad neznám. Teda snad kromě dvoumístného coupé ;-)
Ale jestli máte ještě Vaneo, tak to není co řešit.
-
-
zmulin 25.10.2006 09:48
Bez nadpisu
Mě taky připadá Mazda větší,nebo minimálně srovnatelná objemem kufru s O II.Jinak pokud vim,tak třeba u novýho Passatu uváděli objem kufru podle německejch hodnot,jenže tam se prodává jenom s lepící sadou místo rezervy,což je snad 80 l k dobru.
Jako druhý auto do rodiny,ale asi postačí Superb až moc,páč v něm stejně budes jezdit většinou sám. -
-
-
"-- skrytý --" 27.10.2006 10:25
« Re: Re:
Jestli jezdíš měsíčně 1500 po okreskách, přemýšlel bych o něčem s odolnějším podvozkem a s jiným motorem. Měl jsem s ním Passata a tenhle motor jsem kvůli hluku a nutnosti pořád řadit za chvíli nenáviděl. Odcházení přední nápravy na našich tankodromech je také dost citovaná záležitost. Já se ho naštěstí rychle zbavil, tak jsem to neřešil.
-
-
-
Bez nadpisu
No, pravděpodobně sem už stejně rozhodnutý, ještě si nechám v hlavě projít toho p.607 a pak uvidíme, jinak moc děkuju za Vaše příspěvky a ještě sem chtěl zareagovat na ty kilometry, podle mě je to jenom o tom, jakej chytne člověk kus, třeba otec kupoval v roce 2000 MB Viano 112 Cdi a věřte nebo ne, je na něm přes 800.000, je to firemní auto, takže je pořád někde v tahu, podle mojeho názoru Mercedes opravdu umí dělat miliónový motory. -
"-- skrytý --" 30.10.2006 20:02
Bez nadpisu
kejml: neoplati sa velmi kupovat hned nove modely ;-) -
"-- skrytý --" 31.10.2006 20:59
Bez nadpisu
matuS: Nemas pravdu. Moja skusenost hovori o opaku. Mame Renaulta a servis bol maximalne ochotny problemy riesit. -
-
Superb
Viezol som sa v Superbe 1.9 96kw.Myslel som ze to bude pohodova a komfortna jazda no aj bola az na neprijemny zvuk ktory zvlastne rezonoval.Pri predstave ze by som to mal pocuvat na dlhsich cestach no :shock: a tento isty problem mal aj passat 1.9tdi ....treba vyskusat no mne to neladilo :) -
-
« Re:
Poslední Passat je prost? B6 pánové. V tý rešerži na auto.cz to je chybn? uvedené. Jestli nev??íte, informjte se p?ímo u zdroje...
Termin ma takovy obsah jaky mu daji lide, nebot jazyk je jen veci dohody. Zkus se zeptat jakehokoliv spravneho machra v bazaru v teplakove bundicce a zlatymi retezy kolem krku jak to je a kazdy ti rekne, ze B6tka je predchozi model. Koneckoncu staci projit Annonci. >:-[]
Jinak ono je to takhle i logictejsi, protoze v minulosti dostavaly vyssi cislo i pouhe facelifty. Napriklad rozdily mezi B4 a B3 byly spise mensi nez mezi B6 a B5.
-
-