Haldex 1. vs Haldex 2.
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
-
« Bez nadpisu
To Pucmeloud: Čím větší moment, tím víc dokáže 4x4 auto ovládat a je to mnohem víc znát jak u 4x2. U klasické 4x2 totiž při přebytku výkonu akorát začne auto hrabat, naopak u 4x4 s ESP a EDS a MSR a ASR auto po přidání plynu i na špatné adhezi reaguje a běží kam chceš. Pokud ale máš u 4x4 malý výkon/moment, tak efekt 4x4 není znát a je to spíše vyprošťovadlo ze závěje.
4x4 totiž můžeš využívat pro dva účely:
- pro vyproštění ze sněhu a pomalý průjezd v terénu
- přenesení plného výkonu na kola při rychlé jízdě -
"-- skrytý --" 15.11.06 13:26
« Bez nadpisu
tdi su idealne motory na precipovanie ! + 20 - 40% je poriadne citit a nikde neni to chipovanie take lahke a bezpecne ako pri tdi (vseobecne pri turbodieslovych motoroch). 77kw na novu oktavku je zufalo malo, ja by som do toho urcite siel !
co sa tyka toho pohonu, tak silnejsi motor este viac zvyrazni charakter 4x4 ;-) -
« Bez nadpisu
To pavproch: No myslím, že ještě rád přečipuješ. Podle uživatelů Oktávek je u 77kW subjektivní pocit, že jede o mnoho hůř jak 81kW. Po přečipování prý už je to v pohodě. Se 77kW ti 4x4 sice pojede a do kopců vyleze, ale nepočítej s tím, že bude chtít předjíždět a na dálnici nebude chtít ani jet. A pokud to budeš točit, tak to bude žrát. Dej vědět až ji budeš mít, jak se chová. :D -
« Bez nadpisu
Ahojky Wimpi, ty ses ale rozohnil. Tak tedy položím otázku jinak. Jak se bude chovat Oktávka s HaldexII s motorem 77kW přečipovaná na 113kW oproti Oktávce s HaldexI s motorem 74kW přečipovaná na 97kW. Motor 77kW má sice moment menší o 6Nm oproti 74kW ale má jiný průběh. Má ještě HaldexII tendenci vynášet ze zatáčky? -
"-- skrytý --" 08.11.06 15:51
« Re: Přečipování od Cimbu
Kele, Kutile omlouvám se, ale svůj příspěvek o váhání zda čipovat, či nečipovat u Cimbu si strč do *. Jesli sis neráčil všimnout, tak tady někdo před tebou založil diskusi na zcela jiné téma a toto téma ještě zdaleka nebylo vyčerpáno a dotaz zodpovězen. Takže je slušností držet dabatu v dané osnově. Jinak to tady nebude mít žádný smysl. To, že čerstvě nastolené téma zvracíš někam úplně jinam, považuji za hulvátství a ignoraci slušného chování.
Pokud chceš mermomocí dotazovat nové téma, buď přejdi do odpovídající rubriky a nebo si založ novou.
Zdar, Wimpi. -
« Přečipování od Cimbu
Ahoj, stále váhám mezi Mondeem a Octavia 4x4 77kW. Našel jsem, že Cimbu umí motor 77kW pozvednout na 113kW a moment z 250Nm na 324Nm. To už by se dalo. S tou 77kW Octávkou jsem jel a opravdu neosloví. Jede ale nepředjede. Stará TDI 81kW s momentem 240Nm jezdila líp a žrala míň.
Jakou máte zkušenost s chipováním od Cimbu? Co záruka?
Díky kutil -
« Haldex I vs II
Haldex II ma oproti Haldexu I jen lepe naladenou elektroniku s kratsi prodlevou a nejvetsi rozdil je, ze se kombinuje s elektronickymi systemy jako ESP, ktere neduhy Haldexu z casti skryji. Jinak zadny velky rozdil neni. Vetsi zmenoubude dalsi generace Haldexu (Haldex PreX), ktery by mel bez problemu zvladat pripojeni obou naprav v rozlozeni 0 - 100 az 50 - 50 podle toho jak ho kazdy vyrobce aut bude chtit naladit. Ale znova se vracime k zakladnimu problemu. Mezinapravovemu differencialu se tonikdy vyrovnat nemuze -
« Výkon, pružnost a spotřeba TDI PD 77kW 4x4
Ahoj, zvažuji koupi kombi a rozhoduji se mezi Mondeo kombi 2.0TDCi, Oktávka 4x4 77kW a nebo nějakou 4x4 (Santa Fe, Vitara atd). Potřebuju normální kombi s rozumnou spotřebou, ale se schopností zrychlit když je třeba (tak z 0-100km za 10sec) a s možností jet po sněhu s hloubkou tak 15cm a jet po mokré trávě a písku.
Oktávka mi připadá vhodná ale výkon motoru je slabý a tak bych volil chip. Jel jsem s Oktávkou 77kW do Bratislavy a zpět a pružnost mne neoslovila. Také jsou sedačky dost tvrdé a připadám si jako v tanku (malá okna).
V současnosti používám Mondeo 1.8 benzín kombi.
Co by jste radili a jaké máte zkušenosti s 77kW 4x4? -
"-- skrytý --" 23.10.06 10:01
« Re: Haldex 1. vs Haldex 2.
na O1 jsem natočil nějakych 190kkm an O2 zatím tak 35kkm. U O1 jsem pozoroval problémy s připojením zadku zejména při jízdě na VELMI kluzkém povrchu. Jízdu na velmi kluzkém povrchu je potřeba srovnat i s jinými systémy než vyvodíš závěr.... U O2 pravděpodobně vlivem ESP tohle nepociťuji. Potlačeno je také kopnutí při rozjezdu (možná naladěním elektroniky). Já nemám výhrady (asi jediný)