FORD S-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 18.05.07 10:17
« Re: Re: taky
Dik, cital som si to vcera na SMAXOC, ale podla mna je to blbost, napriek nadsenym reakciam.
o.i. voda tecie z kazdej klimy, nielen v aute, pretoze treba znizit vlhkost vzduchu.
V kazdom pripade, coskoro idem na kontrolu po 20000 km, budem to reklamovat, dam vediet vysledok.
-
Dalik1 18.05.07 08:04
« Re: taky
Tak tady máš odpověď, překládat asi nemusím:
hi Dalik
what you are discribing is normal
an a/con system would freeze up if it was running on cold conitnusly, so the unit will shut down to alow it to defrost. this is why you get water dripping when it is very hot and hunide
an a/con system in good order should blow at about 6 to 7 o C with a 3 o C rise to defrost, the amount of time it defrosts will depend on core temp of the evaperator and the external temp
if an a/con unit is over charged this will couse it to freeze up
hope this helps a little -
Dalik1 16.05.07 11:40
« taky
Jo jo, taky mi to dělá, už jsem si toho všiml loni. Předchozí auto jsem měl benzín a tam to bylo OK, ale brácha má P807 HDi a taky mu to prý něco podobného dělá. Vysvětlil mi to tím, že trubky klimy mohou být umístěny blízko motoru a ten je prý může ohřívat a protože diesel chladne pomalu, tak teplý vzduch může foukat dlouho. Má to od svého servisáka, jak jsem koupil tak prodávám. Ale záhada je, že po stažení teploty to za chvíli je už v pohodě. Ovšem párkrát jsem už dostal do obličeje plný zásah horkým vzduchem ;-\ Zkusím se na to optat kolegů na smax owners club. -
"-- skrytý --" 15.05.07 10:02
« Klima
S prichodom teplych slnecnych dni sa mi objavil dalsi neprijemny bug klimatizacie (vybava Trend). Mam ju na AUTO povedzme na 23 st.C. Auto stoji na slnku, takze je v nom vyse 30. Nasadnem, nastartujem - z klimy ide horuci vzduch, a to nie len par sekund kym klima zacne pracovat, ale furt. Ak vsak stiahnem teplotu na minimum a potom vratim na 23, klima uz fuka chladny vzduch. Stava sa to nahodne, ale cca v polovici pripadov.
Ma niekto podobnu skusenost?
-
Dalik1 22.04.07 13:33
« Re: posilovač
AHoj, dík za info, budu to taky znovu řešit na podzim, ale u jiného dealera a to prostým srovnáním dvou aut. Teď je to taky v pohodě, ale mám změřeno, že pod 12°C to začne tichounce hučet a pod 5 stupňů už je to na puštěný rádio, jinak se to nedá, Po pár km to trochu poleví, ale i tak to hučí stále. Dej případně taky vědět, až to budeš řešit. Zatím. -
"anonym" [62.77.91.XXX] 06.04.07 15:54
« Re: posilovač
Ahoj.
Cetl jsem si o tvych problemech s posilovacem. Jsem na tom stejne, mam Titanium 2.0HDCI a jenom si nejsem jisty jsetli to zacalo az nekdy po vanocich, nebo jsem si toho predtim nevsiml. Pokud je zima jako letos tak to obvykle po par kilometrech prestalo, ale kdyz bylo jednou -10, tak to hucelo cely den. Ted uz je teplo takze bude klid, v servisu to s radosti odlozili na podzim.
Jeste jedna vec me silene stve, a prej s tim nic neumeji udelat. Kdyz zastavim s blinkrem tak se po 30s rozsviti obrysovky na te prislusne strane. Tech 30s je presne cas, kdy clovek zamkne a zajde za roh, takze to nevidi. Mel jsem predtim Sharana, ten rozsvecel taky, ale hned a jeste pistel tak si clovek dal pozor. Nevite nekdo zda se to nejak neda zrusit? -
Dalik1 06.04.07 08:13
« Bez nadpisu
Ahoj, na facelift si ještě počkáš, ale samozřejmě dílčí úpravy se mohou dělat průběžně. Na www.smaxclubowners.com by ses dozvěděl víc, i o plánovaných nových motorech, úpravách interiéru atd.
Také bych chtěl bránit S-maxe (i když má svoje chyby) před tím, že by snad v něm někde bylo málo místa, je ho všude dost. Palubka před spolujezdcem je řešená tak, že je tam dost místa na kolena. Když náš prcek v autosedačce usne, manželka naprosto bez problémů přeleze za jízdy zezadu dopředu, jako by si doma v obýváku přesedla z gauče do křesla. -
"-- skrytý --" 05.04.07 12:59
« Re: Re: Re: bezp. pás pro zadní prostřední sedadlo
......no jak uz jsem psal - neni to jedina chyba S-MAXu
.... v cem ale s Tebou souhlasit nemohu je, ze je v S-MAXu nekde malo mista (tedy ani pro spolujezdce vpredu). Mista je vsude prebytek, a i zadni sedacky se daji vsemozne nastavit (jak je to bezne u prednich). -
Jozef0351 05.04.07 12:06
« Re: Re: bezp. pás pro zadní prostřední sedadlo
Soudruzi v NDR nekde udelali chybu >:D Prvý facelift to asi vyrieši. Čakal som v servise na auto tak som mal čas komplet presnoriť S-max. Jediná vec čo sa mi nepáčilo bolo miesto spolujazdca. Nejako divne je riešená palubovka na pravej strane a zdá sa mi že je tam málo miesta. -
"-- skrytý --" 05.04.07 11:33
« Re: bezp. pás pro zadní prostřední sedadlo
@xwbok
.... mas pravdu – je to tak. Hloupe vyresene. Pokud ale das na prave zedni sedadlo detskou sedacku, tak jeji horni cast obepinajici hlavu ditete v ni sedici pas pridrzi. 2. moznost je zaklinit pas za operku hlavy praveho sedadla (vysunou ji co nejvice ven). 3. moznost je posunout prave zadni sedadlo na max dopredu a prostredni na max dozadu (+ jeste i operaky tech sedadel) – pak by to take melo vyjit. ....... holt „nobody & nothing is perfect“ ..... neni to jedina slabina S-MAXu. -
« bezp. pás pro zadní prostřední sedadlo
Ahoj všichni,
uvažuji o koupi S-Maxe. Trochu mě při testovací jízdě překvapil bezpečnostní pás pro prostřední sedadlo vzadu. Přijde mi, že při zapnutí jde zhruba přes krk pasažéra na sedadle vpravo.
Zpravidla mívají auta s oddělenými sedačkami na prostředním sedadle ucho, kterým se pás provleče, aby neobtěžovat ostatní pasažéry.
Jaké máte s tímto pásem zkušenosti? Mohou vzadu sedět tři lidi (se zapnutými pásy)? Nebo je S-Max ve skutečnosti čtyřmístné vozidlo?
díky,
OK -
"-- skrytý --" 25.03.07 18:29
« Bez nadpisu
pulse : pane kolego, za A) nebyla ani jedna zminka o tom, ze bych se pasoval na nejakeho odbornika, pouze jsem zde sdeloval sve prakticke zkusenosti s jednim a druhym autem za B) argument, ze se jedna o novy model a jsou ty zavady naprosto normalni, je mozna nejvetsi blbost, kterou jsem zde cetl. A to mam toto forum hodne nactene :-) za C) nepopiram a verim v uspech prodeje tohoto auta, nicmene maly dodatek k tomuto tematu : v poctu prodanych Passatu bude hodne zaostavat a neni to o tom, ze bych se chtel Passatu nejak zastavat, to je proste fakt a klidne se o to vsadim :-) za D) mel jsem to auto pujcene 2dny, najel 680km, celkove prolezl a konzultoval nakup ve 4 autosalonech Ford a 100% nazor jsem si stejne neudelal - nevim jak jsi teda prisel k tomu, ze uz mam 100% nazor
Ale jinak jeste jednou podotykam, ze na rozdil od tebe nejsem zarytej "Volkswagenak" (na rozdil od nekoho.... ze, Fordaku) a v celkovem mem dojmu a rozhodnuti vyhral souboj nakupu noveho auta Passat. Tot vse.
Priste prosim lepe cist me prispevky.
A na zaver trochu "miru". S-Max se mi stale libi a az vyjde treba za 3 roky S-Max II, v lepsim technickem provedeni, urcite budu o koupi opet uvazovat a budeme mit treba stejne dobra auta :-) -
« Bez nadpisu
scootch kup si treba 30 Passatu, ale nesnasim odborniky kteri se svezli 2 km predvadeckou a uz maji 100% nazor, S-MAX je relativne novy model u ktereho toto je scela normalni, ale dokonalemu zazitku z rizenim mne osobne to teda nebrani.
A1 ocenění pro Ford S-MAX dokazuje ze prodeje jsou skvele, a kdyby budu chtit tak na kazdem aute nejdu neco.
Ale kritizovat ma pravo jenom ten co s tim najede minimalne aspon 5 000.
Navic predavdecky jsou vzdy uplne prvni dovazene kousky u noveho modelu.
Jinak pride S-MAX s motorem 2.3 Duratec HE o výkonu 161 PS. -
Dalik1 14.03.07 08:22
« posilovač
Tak posilovač řízení už nehučí, protože teploty vylezly nahoru. Shodli jsme se s prodejcem, že to asi bude tuhnutím oleje v chladu nebo poddimenzovaným čerpadlem, které se pak více namáhá. Snad už s tím Ford něco začne dělat, olej s nižším bodem tuhnutí existuje, ale servis tam může dát jen to co je povoleno.