FORD S-MAX

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

20.10.06  22:58

« Re:

Promiň moji příkrost, ale Sharan je poněkud obnošená vesta (vlastně staré Galaxy, které už Ford neprodává). No a Touran to je absolutně mimo, podle mne podivná roubovačka na podvozku golfa, vše špatné z MPV plus vysoká cena. Navíc pochybuju, že by to bylo ve druhé řadě interiéru nějak širší než golf..
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.06  22:54

« Bez nadpisu

...sorry odoslal som to skôr ako bolo treba...prečo neporovnávaš S-max verzus Sharan alebo Touran????....čo do velikosti a priestoru nemôžeš porovnávať Passat s S-max-om su to dve úplne rôzne autá...
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.06  22:51

« Bez nadpisu

....prečo neporovnávaš S-max verzus Sharan alebo Touran????....čo do velikosti a priestoru nemôžeš porovnávať P
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.06  22:43

« S-M(sado maso?)ax vs. Pašík

Právě zvažuju S-Max vs. Passat kombík. U VW je za stejnou cenu navíc čtyřkolka a nezávislé topení, ford je ale o hodně, hodně větší, jde mi o to, aby se do druhé řady vešli 3 človíčci se svými sedačkami. U obou aut jsem se dostal na zdrcující (katalogovou) cenu 1.070M - tfujtajxl!!! Co radíte?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.06  19:02

« Re: Rozmysli si, Mařenko, rozmysli

ahoj Dalik....dík ya tvoje dobre mienené rady a skúsenosti priamo z prevádzky....vážim si ich veľmi a asi aj zohrajú dosť dôležitú úlohu pri výbere....píšeš, že S-Max je o triedu vyššie ako Touran...ok...súhlasím...ale cenovo u nás v SR je Touran Highline drahší než S-Max Titanium...Ty brďo.....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.06  11:23

« Re: Re: Re: Re: Re:

Mitsi: Nepisal som o tom, ktore auto je najlepsie, ale len to, ze C-MAX nie je najlepsi vo vsetkom, i ked ani najvecsia hodnota nemusi znamenat najlepsia. I ked v tomto pripade by sa tych 5 litrov nadrze a 100/200l v kufri celkom hodilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.06  09:51

« Re: Re: Re: Re:

(cit.) "Aj keď vo všeobecnosti súhlasím, žiaľ vo veľkosti kufra a palivovej nádrže je lepší Touran."
    - Přesně podle této (silně zvrácené) logiky je nejlepší v NST a možná i v ST (kam ji neoprávněně cpou) Octavia, poněvadž má největší kufr...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.06  09:30

« Re: Re: Re:

Mitsi: (Jinak nepochybuji ani v nejmenším o tom, že C-MAX je ve srovnání s Touranem lepší úplně ve všem.)
    Aj keď vo všeobecnosti súhlasím, žiaľ vo veľkosti kufra a palivovej nádrže je lepší Touran.
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 19.10.06  07:07

« Rozmysli si, Mařenko, rozmysli

Rozmysli si, co vlastně potřbuješ, S-max je o třídu výš než Touran.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.06  00:04

« Že bz som naoyaj nakoniec išiel do S-Maxu

....C-max lepší v porovnaní s Touranom a to vo všetkom????.....tak to naozaj neviem.....neviem prečo ale mám nejaké pochybnosti pred tým Fordom....mal som doteraz autá väčšinou VW group a najmä TDI...neviem prečo sa bojím ísť do iného dieslu ako VW group....inak S-max sa mi veľmi páči zvonka....ten look je naozaj krajší oproti Touranu....mám ešte nejaký čas tak neviem nakoniec do čoho pôjdem...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  09:27

« Re: Re:

Poslal jsem reakci na příspěvek mako747, ale někam zmizela, takže ještě jednou:
    MULTILINK rozhodně není všelékem a jízdní vlastnosti sám o sobě nedělá! Jinak nepochybuji ani v nejmenším o tom, že C-MAX je ve srovnání s Touranem lepší úplně ve všem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  08:30

« Re: S-max

První TDCi (Mondeo) je původní fordův vývoj, novější auta (Focus, Fusion, Galaxy / S-Max) mají jiné motory, i když jsou pořád značené TDCi. Ty jsou skutečně společná práce s PSA.
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 18.10.06  08:21

« S-max

Ano, podvozek je opravdu nový a má ho i nové Mondeo. Jízda je vyvážená jak po stránce komfortu tak jistoty, prostě víš, co ti auto pod zadkem dělá aniž by jízda byla tvrdá. Řízení je přesné a i když jde už o velký koráb, můžeš si leccos dovolit. Motor má asi opravdu příbuznost s PSA, nejvíc táhne cca od 1900 otáček. Ta turbo díra není velká a přijde mi podobná jako u ostatních dieslů. Jde o zvyk, dříve jsem měl jen benzíny a teď už bych neměnil. Nejvíc mě překvapilo, jak S-max padne do ruky a do oka po stránce parkování a jízdě v úzkých uličkách, měl jsem z toho nejdřív strach, ale jednak senzory odvádějí svou práci, můžeš si sklopit zrcátka za jízdy, když je to už hodně natěsno a rejd taky celkem ujde. Co mě ale mrzí je, že ve výbavě není CD s orig. měničem, na západních trzích je v Titaniu v základu, u nás jen CD. CHtěl jsem doplnit changer, to by i s prací přišlo cca na 17 tisíc, popř. je možné objednat orig. komplet CD s changerem za 15 z Německa. V tom případě by mi ale v ruce zůstalo původní CD, které by Ford zpět nevykoupil, tak jsem holt zůstal jen u CD a asi si tam napíchnu MP3 přehrávač. Absence přehrávání MP3 mi přijde taky trochu passé. V Civicu je v základní výbavě. Ale tohle je asi jediná věc, která mi vadí, jinak jsem s S-maxem úplně spokojen.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.06  05:25

« Re:

To nazaj pôvod Fordových dieselov TDCI je v Peugeotovom HDI???.....ale veď PEUGEOT 2,0HDI je oveľa nižšie výkonovo ladený....to mi je divné v prvých GAALXY používali VW TDI...ba čo celé GALAXY bolo vlastne SHARAN...a ako je na tom s podvozkom????...včera som sa uistil že to asi bude podvozok posledného Mondea a zrejme nebude mať ani MULTILINK vzadu...dobré vlastnosti bez MULTILINKU vzadu...pochybujem
    ...ale uznávam veľmi pekne namodelovaný look zvonku...do interieru sa zatiaľ nejako neviem zalúbiť
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  10:23

« Bez nadpisu

Neboj sa fordovskych dieslov. Sice mam forda, ale motor je PSA, no poznam par ludi co maju velke diesle a su nadseny. Ono ten TDI zas az tak dobry nie je. Od kedy jazdim s mojim TDci (HDi) tak nejak tdi nemusim. Skoc si vyskusat skusobnu jazdu ale v BA sa radsej objednaj. Na Galaxi a S-Max maju kopec zaujemcou a jeden som aj ja.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.06  20:22

« Re: S-max

:D >:D >:D ...ahoj a díki za odpoveď na moje zvedavé otázky...ano celkom sa mi S-Max páči ako je zvonka namodelovaný,celkom pekne športovo..len mam trošku obavy či podvozok je tiež vyvážený na takúto jazdu...no inak nie som žiadny kaskadér a ani super športový jazdec...ale proste sem tam ak sa dá tak trošku si pošantím...dosť som toho počul a aj počítal a podvozku jeho menšieho brata C-Max....veľa chvály vraj sa ten podvozok Fordu ozaj podaril..a má ho aj jeden kolega...a nevie si vynachváliť....a mám aj jeden zážitok minulý rok som sa raz večer vracal z Košíc do Nitry južnou trasou ja som mal služobný VW Golf V TDI dobehol som jeden C-Max s nejakou CZ značkou ak to niekto poznáte táto cesta celokom fajn samá zátačka a cesta dobrá na preverenie podvozku...snažil som sa ho aj predbehnúť ale....vodič išiel naozaj dobre a to ako prechádzal nejaké zátačky mi potvrdilo ,že podvozok je ozaj dobrý....ja som sa jednoducho do nejakých zákrut tak bál ísť ako išiel on....tak ak sa im ten podvozok podaril tak, ako u C-Maxu tak je fajn...anak ak mám povedať pravdu tak interiér ma moc neoslovil...a neviem čo motor...poznám 2,0TDI od VW ale ako sa Fordu podaril tento ich 2,0 TDCI to neviem....počul som že má dosť veľkú turbodieru....ale ozaj nerád by som niečo tvrdil mám to ozaj len cez pusu jedného chalana... :shock: :shock: :shock:
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 16.10.06  08:29

« S-max

Ahoj, já mám S-max 2.0 TDCI Titanium a bez uzardění říkám - tady není co řešit. Touran (design nechme stranou, to je individuální) nestačí kufrem ani vnitřním prostorem. Podvozek Maxe je skvěle vyvážený, současně sportovní i zajiša´tující komfort a to i na sedumnáctkách kolech. Motor je pohoda, po zahřátí tichý, 6. stupeň řadím při cca. 90-95 km/h. Pocitově je jízda v Maxu něco jako na sportovní jachtě :-) , sedíš výš, interiér působí příjemně a k dispozici máš slušný zátah. Mám najeto zatím 5200 km, spotřeba je 6,3 l. Máš-li další dotazy, klidně piš. Jo, a konjurence - Mitsi Grandis, nový C4 Picasso. Zafira a Mazda 5 jsou už o dost menší.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.06  22:49

« Re: Aký je nový S-max???????

mako747: Ani s jednim jsem sam nejel, ale podivej se na video na www.auto.cz. s recenziS-Maxu. Z toho co jsem zatim o obou cetl je to pravy opak. S-Max lepsi ve vsech smerech
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.06  21:34

« Aký je nový S-max???????

Ahoj lidički....chcem sa spýtať poynáte niekto trošku dôvernejšie nový S-Max????....čo jazdné vlastnosti????....a čo ten nový motor 2.0TDCI alebo ako to oni označujú......silne premýšľam nad jeho kúpou.....alebo buď TOURAN od VW?????....ale ten nemec je o dosť drahší...ale zato motoricky a podvozkovo dobrý....alebo mi poradíte nejakého iného ich konkurenta????...naozaj dík za všetky dobre mienené rady vopred...
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.06  21:25

« FORD S-MAX

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…