FORD S-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Problémy
Dalík - Dej vědět jak si dopadl s tím posilovačem řízeni. Mě to hučí jen v krajních polohách a tam je to myslím si normální. Zatím se snažim nestáčet volant úplně nadoraz abych to moc neprovokoval. Každopádně neustupuj prodejci, když bude tvrdit že je to v toleranci. -
« Bez nadpisu
Ahoj Rx,
kola se samožřejmě dají objednat i separátně, ale nebude to levná záležitost. Počítej i s pneumatikami kolem 35.000,- Kč min. Co se týče zástěrek, trochu na zadní nárazník odstřikuje bláto, ale ten nárazník je dost předsunut a tak nehrozí poškození karoserie. Stop po kamínkách jsem si zatím nevšiml. (1000km) -
« 2 otazky
Ahojte,
Mam 2 otazky:
-pred nedavnom som tu otravova s 18" kolesami - myslite, ze sa daju objednat aj speratne, alebo to ide len s novym autom ?
-teraz jazdim s autom, ktore nema zasterky na kolesach a kamienky su rozhadzane az na dvere a nasiel som ich aj pod dverami, vsimol som si, ze ani S-Max ich nema, nejake dobre/zle skusenosti ?
Diky!
r. -
"-- skrytý --" 14.01.07 02:15
« To kutil
No jestli Mondeo, nebo S-MAX?
No ono je to fakticky těžká volba..Co se týče variability a prostoru vůbec, tak podle mě vede Max..Zvlášť když jsi tak sportovně založený..řekl bych, že je to lepší volba...Max taky vede co se týče cestování na delší vzdálenosti a pohodlí a komfortu...Ale dynamika a jízdní vlastnosti budou určitě lepší v Mondeu, ikdyž né zas tak o moc...Je to zkrátka dáno fyzikou...větší váha a vyžší těžiště se musí zákonitě projevit, ikdyž podvozek Maxe je perfektní...
A jinak co se týče 1.8..jezdím s ní a mně plně dostačuje...Když jedu ve čtyřech lidech, a zbytek auta naloženej povrch (a těžkejma věcma..zesilovače, bedny, bicí - hraju v kapele.. ;-) ) Tak kopec nekopec na ten zprávnej převod jedu pořád pryč a to s velice příznivnou spotřebou..Prostě ten krouťák je znát..to se s benzínem nedá srovnat...(možná tak s 3l 6V) :-)
Takže 1.8 myslím se nemusíš obávat...(není to dělo, ale stačí)
No a co se týče vrzání..tak jsem se dočetl, že je to hlavně kroucením karoserie..prostě malou torzní tuhostí...dělájí to hlavně sloupky (tam je pnutí a ohyb nejvější) Takže se bojím bojím toho, že to v servise asi do kupy těžko dají... :( -
"-- skrytý --" 13.01.07 21:52
« Re: C-MAX
Ahoj, tak im povedz, ze je to uvolnena farba pri lisovani plechov..... v Nitre mi to povedali be toho, ze by sa na to pozreli, vraj je to zname, je tam hruba vrstva laku a farby a to sa trochu uvolni.... v zaruke by to mali odstranit.....
Ja som s tym este pockal... -
Dalik1 11.01.07 14:53
« Problémy
To mě docela překvapuje, že máš tolik problémů, mně zatím nic nevrže, neskřípe - pohoda, jen stále to hučení posilovače řízení, když je pod nějakých 8°C, tak to hučí podobně jako souprava metra ve stanici. Jště jsem se s tím nedostal k prodejci, počkám až se ochladí a povozím ho. Jenže když mi řekne, že to není závada, ale vlastnost, tak budu v koncích a koupím si vatu do uší. -
« Bez nadpisu
Ono je toho víc. Hlavní vrzání je stropní konzole. (tam kde je schránka na brýle) Dále je problém s audio soustavou že zůstává občas zapnutá i po zamknutí vozu. Signální žárovka elektronické brzdy zůstáva svítit pořad. Alarm už 2x hlásil že potřebuje opravu. Vše by bylo v pořádku, kdyby toto nebyly chyby které se opakují ve velkém množství. Ve všech fórech které jsem navštívil se těmito chybami zabývají. A s tou elektrikou si nevědí rady zřejmě nikde. Moje auto bylo vyrobené v září. Připadá mi to dostatečně dlouhá doba od začátku výroby, aby ty chybky odchytili a odstranili. Mám pocit jako by poměr v investicích do techniky a kvality zbytku byl tak 80:20%. Jezdí se s tím úžasně, motor na to jak je technologický přece jen starší, je taky skvělé naladěn. Znovu bych si vybral stejné auto, jen mě mrzí, že ty chybky tam jsou. -
« Bez nadpisu
verybiglobo jsou i dobre vyjimky jako BENI >:D Jinak to vrzani je pravda, treba u plastu okolo radicky, mne osobne to nejak zasadne nevadi ale da se to ostranit kdyz se to najde co to dela.
Ale ja jsem to pripisoval novemu modelu, treba Mondeo s tim problem nema. Focus II take ne. -
« Re:
Pulse, já mám pocit, že Ford schválně určuje jiné výbavy v každé zemi, protože to porovnání cen je pak velmi složité. Například v Německu je ESP v základu a to už od nejnižší verze. Jenže v rámci doplňku IVDC je ESP taktéž, ale cena to nijak nezohledňuje. U nás IVDC nelze objednat, ale v základu výbavy Titanium je například bluetooth, který v Německu není. Jinak, už se i u mně objevili, zdá se tradiční problémy: Audio se občas nevypne při opuštění a zamknutí vozu, v celem autě se ozývá poměrně hlasité vrzání a drnčení. Nejhorší bude asi skřípot vycházející z oblasti pravého bočního airbagu. Jak jsem se díval na anglickém fóru, tak to audio je zřejmě všeobecný problém, spolu s chybou ve funkci alarmu. I tén pravý airbag a středová konsole jsou tam běžně zmiňované. Ne moc lichotivé vysvědčeni pro auto roku! Jinak, je ale svezení v tomto autě skutečně zážitek. -
« Bez nadpisu
verybiglobo nerikam ze referentske auto z Ford EU je neco spatneho spise naopak, cenove je to dost fajn. Je pravda ze u noveho Forda muzes servisovat kdekoli u autorizavaneho pordejce, odmitnout te nemohou ale nemusi te mit tolik radi jako domaciho.
Tezko se srovnava treba Trend+ Trend X.
Ale udelej si kdlidne jeste nabidku u nejakeho jineho dovozce referentskych Fodu.
At mas porovnatelne srovnani. -
« Re:
Servis nezajišťuji. Tvrdí, že servis si můžeš vybavit u kteréhokoliv dealera, protože Ford dáva Evropskou záruku. Mělo by to tak být, a servis by tě měl příjmout, protože na tom dost vydělají, ale nevím. Zajdu v ponděli do servisu tady v Praze a zeptám se co a jak. Jinak, když jsem si nechal dělat kalkulaci tady v Praze, tak přibližně stejná specifikace (něco nelze objednat v ČR) vyšla o cca 120000,- dráž. Blbě se to ale díky rozdílným paketům výbavy porovnáva. -
« Bez nadpisu
No ja bych se nebal ani te 1.8 TDCi proti 1.8 16v benzinu budemi mit navrh diky kroutaku, minimalne pocitove do pojede lepe s vecim nalozenim. Nemusi to clovek tolik tocit atd.
To co dela AutoBusch delaji i normalni dealerove Fordu CR, Autoin, Charouz atd. Akorad nikde na strankach AutoBusch nevidim nic o servisu jak tedy zajistuji servis?? -
« Re: speciální obchodní konstrukce
Pro Rex: Jestli ti mohu poradit, počkej si na 2.2 TDCi, pokud nejseš zarytým odpůrcem nafty. I ta 2.0 TDCi co jsem si vzal já, je velmi příjemná a 35 koní navíc bude určitě plně dostačujících. Je to přece jen rodinné auto a závoďák
z něj nemá smysl dělat. S tou 2.2 TDCi, a dvěma turbo kompresory, to bude zcela ideální poměr síly a spotřeby. -
« Re: speciální obchodní konstrukce
Dnes jsem si auto vyzvedl v Brně. Konstrukci rád popíšu všem, třeba mně někdo upozorni na úskali, na která jsem sám zatím nepřišel. Jelikož mi však administrátor nedovoli psát odkazy, musím být popisný. Nejdřiv jsem auto našel na internetu přes system veveve automodul ceze. Tam jsem ziskal kontakt na prodejce - firmu Autobusch se sidlem v Olomouci. Tam mi majitel vysvetlil, ze je zástupcem německého dealera a má pobočku v Olomouci a v Brně (byl jsem v obou prodejnách a je to zcela OK.) Prodej probíhá tak - že si vyberete jeden ze skladových vozů (prý to jde i objednat, ale cena by asi byla o něco vyšší a těch skladovek tam mají tolik, že si určitě vybere každý), pak ten vůz z německá přitáhnou a Vám ho dají oproti již zmíněné kauci. Já jsem dnes složil 50000,- ale majitel mi říkal že do budoucna asi zvedne kauci na 100000,-. Současně jsem podepsal závaznou objednávku, a předem jsem musel nechat schválit liesingovou smlouvu. Vše ale probíhalo velmi hladce. Ať již závazná objednávka, nebo podespaná smlouvá o liesingu - nezákladají právní nárok na bezpodmínečné převzetí vozu, nicméně, odsoupite li svévolně, propadne Vám kauce. No a za ty cca 2 měsíce se auto převede na Vás, s tím že doplatíte (odečte se kauce) liesingovu splátku nebo celý vůz. Jak se to dealerovi vyplatí vím, ale nesmím prozrazovat jeho obchodní tajemstvi. Nejlépe bude když se budete u něj informovat přímo. Pokud mohu být ještě nápomocen, napište mi na mail a já Vám zkusím odpovědět. Jinak auto je skvělé, jen to zpracování mohlo být trochu lepší...
No je klidně možné, že to není tím...jen jsem tlumočil názor jakýhosi redaktora z časáku "autodiesel" a ten se mohl klidně mýlit...A navíc, když to nedělá všem...Mně to teda dělá jen občas..no tak zesílím rádio no... :-)
A jinak Ford je celkem vydřiduch co se týče radií..Za cd přehrávač s mp3 chtěli tuším v cenníku 17tisíc...Sem si koupil Alpine s komponentíma repro a vyšlo mě to ještě levněji...a ten zvuk...To asi ani není třeba rozebírat... ;-)
Takže pokud někdo plánuje koupit novej vůz, tak doporučuji bez rádia...