FORD S-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Dalik1 18.01.07 11:29
« DPF
To Mitsi: pravda, jediné, co vím, že filt pevných částic by měl zamezit úniku sazí do ovzduší, jestli částečně nebo zcela - to nevím. Snad to má vliv i na výkon, ale to mě netrápí. Prostě, když už auto potřebuji a jezdím s ním, tak bych chtěl co nejvíce omezit jeho negativní působení. Upozornuji, že nejsem ekologický pomatenec, jen se snažím být ohleduplný k přírodě. -
Dalik1 18.01.07 08:58
« posilovač
Tak včera jsem se zastavil u prodejce, jako na potvoru bylo u nás 10 °C a moc to nehučelo, ale i tak to slyšel a potvrdil můj dojem, že to je el. čerpadlo u posilovače. Neměl jsem čas tam hodinu čekat, než to zkontrolujou, dohodli jsme se, že přijedu až se ochladí a bude to víc slyšet. Dám vědět.
Zároveň jsem včera zjistil, že na autě nemám DPF filtr. Maxe jsem objednával už loni v dubnu z předběžného ceníku a filtr byl u 2.0 TDCI uveden ve standardu a s tím jsem ho taky kupoval. V novém ceníku už není a tak jsem poslal dotaz na FORD ČR. Že prej sorry, ale auto i tak splňuje EURO IV. To mě docela štve, protože jako poctivý třídič odpadů jsem nechtěl vypouštět tolik sajrajtu. Holt, příště půjdu do hybridu - nový Accord by prý měl tuto variantu nabízet. -
"-- skrytý --" 17.01.07 14:55
« Poruchovost S-Maxu a Fordů obecně
Zdravím,
slyšel jsem, že Fordy obecně jsou více poruchové. I v tomto fóru se pár závad S-Maxů objevilo, ale v ČR se jich zatím neprodalo tolik, aby se daly dělat závěry.
Neznáte linky na zahraniční fóra (Evropská - v USA se S-Max neprodává), která by se S-Maxu věnovala?
Díky předem -
« Bez nadpisu
Včera jsem se byl podívat na S-MAXe v nejvyšší výbavě s motorem 2.0TDCi. Je uvnitř moc pěkný, trochu méně místa jak v mém starém Mondeu ale co mě nepotěšilo je výkon motoru, protože těch 320Nm vůbec nebylo znát, auto jelo stejně jak s motorem 1.8TDCi 92kW (chvála mu) a jen dunělo. Málem jsem ho převrátil, protože bylo obuté na Barumkách a po zatočení doprava se postavilo na levé přední kolo, hodně se naklonilo a jelo tečně ven. Byla to zatáčka kterou běžně s Mondeem jezdím rychleji. Po této zkušenosti bych místo 2.0 volil motor 1.8
Ale musím říct, že z celkového pocitu mi je v Mondeu líp a ta 1.8 benzín zrychluje víc. Ale může to být subjektivní pocit.
Na dlouhé cesty po dálnici je určitě S-MAX velmi pohodlný. -
Dalik1 16.01.07 07:21
« posilovač
to verybiglobo: určitě dám vědět, jak to tak chodí, mám zrovna kolotoč, tak jsem se tam ještě nedostal. Hodí se mi, že se trochu ochladilo, je to slyšet víc a trvale. Nejsem zrovna technický typ, tak vůbec netuším proč to dělá, řízení jde normálně, ale je prostě slyšet zvuk namáhaného elektrického systému , vyšší hučení kombinované se bzučením, jak říkám - skoro jako stojící souprava metra ve stanici :-( Je to slyšet i na rovině bez otáčení volantem, když s volantem zakvedlám, ten zvuk zakolísá. Teď jsem chvíli jezdil s manželčiným civicem, jehož řízení je sice příšerně tupé a bez informací, ale v tom autě je takové ticho, že po naskočení do Maxe mě to praštilo přes uši. -
"-- skrytý --" 15.01.07 19:51
« To pulse
Che che che.. >:D No rám bych tam jako klidně bral...Ještě trochu snížit, tak 18ky, čtyřboďáky a jedééém... >:D
No je klidně možné, že to není tím...jen jsem tlumočil názor jakýhosi redaktora z časáku "autodiesel" a ten se mohl klidně mýlit...A navíc, když to nedělá všem...Mně to teda dělá jen občas..no tak zesílím rádio no... :-)
A jinak Ford je celkem vydřiduch co se týče radií..Za cd přehrávač s mp3 chtěli tuším v cenníku 17tisíc...Sem si koupil Alpine s komponentíma repro a vyšlo mě to ještě levněji...a ten zvuk...To asi ani není třeba rozebírat... ;-)
Takže pokud někdo plánuje koupit novej vůz, tak doporučuji bez rádia... -
« Re: Problémy
Dalík - Dej vědět jak si dopadl s tím posilovačem řízeni. Mě to hučí jen v krajních polohách a tam je to myslím si normální. Zatím se snažim nestáčet volant úplně nadoraz abych to moc neprovokoval. Každopádně neustupuj prodejci, když bude tvrdit že je to v toleranci. -
« Bez nadpisu
Ahoj Rx,
kola se samožřejmě dají objednat i separátně, ale nebude to levná záležitost. Počítej i s pneumatikami kolem 35.000,- Kč min. Co se týče zástěrek, trochu na zadní nárazník odstřikuje bláto, ale ten nárazník je dost předsunut a tak nehrozí poškození karoserie. Stop po kamínkách jsem si zatím nevšiml. (1000km) -
« 2 otazky
Ahojte,
Mam 2 otazky:
-pred nedavnom som tu otravova s 18" kolesami - myslite, ze sa daju objednat aj speratne, alebo to ide len s novym autom ?
-teraz jazdim s autom, ktore nema zasterky na kolesach a kamienky su rozhadzane az na dvere a nasiel som ich aj pod dverami, vsimol som si, ze ani S-Max ich nema, nejake dobre/zle skusenosti ?
Diky!
r. -
"-- skrytý --" 14.01.07 02:15
« To kutil
No jestli Mondeo, nebo S-MAX?
No ono je to fakticky těžká volba..Co se týče variability a prostoru vůbec, tak podle mě vede Max..Zvlášť když jsi tak sportovně založený..řekl bych, že je to lepší volba...Max taky vede co se týče cestování na delší vzdálenosti a pohodlí a komfortu...Ale dynamika a jízdní vlastnosti budou určitě lepší v Mondeu, ikdyž né zas tak o moc...Je to zkrátka dáno fyzikou...větší váha a vyžší těžiště se musí zákonitě projevit, ikdyž podvozek Maxe je perfektní...
A jinak co se týče 1.8..jezdím s ní a mně plně dostačuje...Když jedu ve čtyřech lidech, a zbytek auta naloženej povrch (a těžkejma věcma..zesilovače, bedny, bicí - hraju v kapele.. ;-) ) Tak kopec nekopec na ten zprávnej převod jedu pořád pryč a to s velice příznivnou spotřebou..Prostě ten krouťák je znát..to se s benzínem nedá srovnat...(možná tak s 3l 6V) :-)
Takže 1.8 myslím se nemusíš obávat...(není to dělo, ale stačí)
No a co se týče vrzání..tak jsem se dočetl, že je to hlavně kroucením karoserie..prostě malou torzní tuhostí...dělájí to hlavně sloupky (tam je pnutí a ohyb nejvější) Takže se bojím bojím toho, že to v servise asi do kupy těžko dají... :( -
"-- skrytý --" 13.01.07 21:52
« Re: C-MAX
Ahoj, tak im povedz, ze je to uvolnena farba pri lisovani plechov..... v Nitre mi to povedali be toho, ze by sa na to pozreli, vraj je to zname, je tam hruba vrstva laku a farby a to sa trochu uvolni.... v zaruke by to mali odstranit.....
Ja som s tym este pockal...
P.S.: Byl jsem na vážkách, jestli příště nejít do dieselu, ale právě po bližším studiu problematiky nejspíš zůstanu "benzínovým", přišemž speciálně onen filtr znamenal pomyslný jazýček na vahách...