FORD S-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: s-max a 2.0 benzin?
Mám diesel, ale četl jsem to srovnáni. Bylo to v AutoTip. Tam ale porovnavali především ekonomičnost. Benzín 2.0 má realnou spotřebu kolem 10 litrů, Diesel 2.0 kolem 7,5 litrů. Diesel má lepší zrychlení o zanedbatelných 0,2s. Obecně ale ten benzínový motor 2.0 chválí za jeho kultivovanost. Osobně si myslím že to není vůbec špatná volba, ale rozhodně si oba motory vyzkoušej, před tím než se rozhodneš. -
"-- skrytý --" 13.02.07 23:03
« s-max a 2.0 benzin?
Uvazuji o koupi S-maxu, ale moc se mi nechce do dieslu. Je tu nekdo kdo by mel zkusenost s 2.0 benzinem?
V nejkame autotipu porovnavali 2.0 diesel a benzin a prekvapive vyhral benzin, predevsim, ze byl o 100k levnejsi a byl celkem zivy.
Dik za info. -
Dalik1 13.02.07 09:33
« Prodej plech. ráfků
Rozhodl jsem se pro prodej orig. plechových ráfků 16'' na S-Maxe a neorig. poklic. Koupeno na podzim nové á 1800 za kus, nabízím cenu 1200 nebo dohodu. Takže, kdo by měl po letošní "zimě" zájem, může se ozvat. Rozhodl jsem se na další zimu koupit také elektrony. -
Jozef0351 05.02.07 10:46
« Re: Re: Ford Etis
Zadarmo v podstate nič. Dozvieš sa akej farby a s akým motorom máš auto a dátum výroby. Zaregistruješ sa jednoducho kliknutím na odkaz registrácia >:D . Pri zadávaní VIN si treba nastaviť ako krajinu Česko lebo Slovensko zdá sa nefunguje. Ešte si môžeš zobraziť zoznam servisných úkonov pri prehliadke po určitom počte km. To máš aj v servisnej príručke ktorú si dostal s autom akurát tu je to prehľadnejšie. Ostatné info sú platené a je to vhodné pre tých čo si opravujú auto v garáži alebo neautorizované servisy. -
"-- skrytý --" 30.01.07 14:59
« Re: Poruchovost S-Maxu a Ford? obecn?
Pokud máž na mysli naftová provedení tak pouze ta která používají vst?ikovací soustvu DELPHI. Zde je konstruk?ní problém ve vnit?ní va?ce vysokotlakého ?erpadla v jeho vále?cích a boti?kách kde se tvo?í vlivem konstrukce vysoké tlaky tím dochází k ot?u k drobnýmšponám které likvidují vst?ikova?e. Je možno pravidelným a absolutn? nevyhnutelným dodáváním aditiv do paliva omezit tento problém. Rovn?ž je t?eba zkrátit vým?nné lh?ty u palivového filtru na 10 000 - 15 000 km. Zdejší nafta totiž sice spl?uje normy ale nevyhovuje DELPHI. Jinak nevidím u Fordu problém. Životnost pohonného agregátu je pr?m?rná, motoru mírn? nižší, podvozekslušný a readost z jízdy p?kná. Mimo disel? které jako takové netrpí výraznými závadami mimo uvedeného vst?ikování, jinak nevidím problém, naopak benzinové motry mimo vyšších aromatických nespálených uhlovodík? bez vady ani spot?eby ani životnosti. -
Dalik1 29.01.07 21:51
« posilova? ?ízení
Tak auto bylo na díln?, hu?ení bylo jasn? slyšitelné ze serva, objednáno nové, takže snad už to bude OK. V ?R se tato závada ješt? nevyskytla, jen se prý n?komu objevil problém s tím, že volant beh?m otá?ení st?ídav? tuhl a m?kl, jak vynechávalo servo. Asi jste taky byli na svoláva?ce ohledn? vyh?ívání ?elního skla, zkontrolováno - OK. -
Dalik1 19.01.07 13:21
« 2 l benzín
Asi jsem svojí poznámku o benzínovém dvoulitru měl formulovat jinak: není slabý jako takový, je třeba s ním jezdit jiným stylem, a protože mě už v mém věku a rodinou na palubě nebaví vytáčet motor do vysokých otáček - vzhledem k váze S-maxu (1,7 t), moje volba byla - diesel. Jezdím téměř výhradně 1800 - 2300 ot. Ale po kultivovanosti benzínu se mi stýská. -
« Bez nadpisu
Ahojky, tak se pokusím vysvětlit rozdíl mezi benzínem a TD.
- TD velký moment v nízkých otáčkách (1800) a maximální výkon ve 4000ot.
- benzín menší moment ve středních otáčkách (3500) a moment v 6500ot.
Maximální moment je vždy daný součinem momentu a otáček. Takže maximální moment je hodnota kdy moment je již tak malý, že ani otáčky již nestačí.
U každého motoru není důležitý maximální moment a výkon, ale i momentová křivka. Někdy se také momentová křivka nahrazuje obsahem plochy kterou momentová křivka ohraničuje.
Nejdůležitějsí u všech aut je ale moment na kolech. A ten je daný momentem motoru a převodovým stupněm. A to je právě to co je většinou důvodem sporu.
Pokud vezmu benzínový motor s momentem 150Nm/4000ot a má převodový poměr 4, tak je moment na kolechh 600Nm a jede cca 120km/h.
Pokud vezmu TD s momentem 300Nm/2000ot a má převodový poměr 2, tak je moment na kolech zase 600Nm a jede cca 120km/h.
Takže z tohoto porovnání vychází, že TD je nízkootáčkový a benzín vysokootáčkový, ale při jízdě se chovají oba stejně.
Snad jen to, že se benzín lépe roztáčí a TD zase drží otáčky při zatížení. Je to dané kompresním poměrem motorů a principem. Benzín jeden na přesnou váhovou směs vzduchu a benzínu, TD jede na plné množství vzduchu do kterého se přidává regulované množství nafty.
Vždycky je důležité znát momentovou křivku motoru. Hodnota maximální moment a výkon nestačí. -
"-- skrytý --" 19.01.07 13:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DPF
...at uz tak nebo tak: kdyz se prodavaji Fabie s motorem 1,2 / 55k / (1200kg / na 1k pripada teoreticky 21,80 kg) a jezdi, tak bude jiste i S-MAX s motorem 2,0 / 145k (1600kg / na 1k pripada teoreticky 11 kg) jezdit a nebude liny, ale lepsi volba, take v zavislosti na pocet ujetych km rocne, je asi diesel.... i s ohledem na velikost a vahu auta... -
Jozef0351 19.01.07 11:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: DPF
Pri predbiehaní rád jazdím aj so 6000 ot >:D . Ináč od 2 tis. do 3 tis. Diaľnica 3500. Pri tom 2 l to bude možno ešte menej. Rozdiel v spotrebe do 2 l oproti silnejšej 1,8 tdci. Ale rozdiel v cene len 30 tis. Takže čo sa týka ekonomickej výhodnosti v pohode aj diesel. V takom aute ako S-max si viem predstaviť možno už aj ten diesel. Len som chcel povedať že ten 2l rozhodne nie je slabý.