FORD S-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 30.10.06 17:43
« Bez nadpisu
Ja som si kupil Tourana vyhradne na rodinne uceli.Na to aby som si uzil by som si kupil ine auto a 100% nie diesel a pravdou povedat na to uzivanie nemam cas.S Touranom jazdim iba s rodinou este som ho neriadil ze by som v nom bol sam.Takze tie drsne veci s detmi vzadu pre mna su nepredstavitelne.A tych 140 koni mi staci.Na tie drsne veci mam 55 konove Kangoo. >:D Este k tym cenam. V Tourane mam :kozene sedacky ,park.senzory, GPS,bi-xenony ,siber,el.sedacky,DVD za 28000 € co je urcite menej ako za 5- miestne C-max s podobnou vybavou.A to uz nehovorim s cenou S-maxa. -
"-- skrytý --" 30.10.06 16:14
« Re:
Možná že jsem to trochu přehnal...
Ale hlavní rozdíl mezi Touranem a S-Maxem je že s Touranem se přemisťuješ z bodu A do bodu B a s Fordem si to užíváš.
Nezapomenu, jak jsem se poprvé posadil do mého Mondea po 406, na kterou nedám dopustit.
S kombíkem se dají provádět skutečně drsné věci. I v naftě, která má těžší předek.
A navíc, Touran stojí proti C-Maxu, ne proti S-Maxu. C-Max také Touran spolkne. -
« Re:
...no tak tomu nerozumiem veď včera si písal,že si sa rozhodol pre VW Touran 2.0TDI Highline...a si ním nadmieru spokojný a vraj bz si nemenil viďVies co rozhodol som sa tak ze jazdim s Touranom 2.0 TDI Hidhline a som nad mieru spokojny Vela ludi nad nim ohrna nosom ale ja by som ho nemenil
-
Dalik1 30.10.06 08:35
« vyzkoušej to
Matúši, moc to řešíš, prostě se projeď na delší trase, 20-30 km, naftu si holt připlatíš a budeš mít jasno. K tomu všemu co jsem v téhle diskusi napsal ještě připojím tohle, nemám nic proti VW (kromě designu, ale to je věc každého a není to ode mě kritika, prostě mi přijde mdlý), ale když jedeš Maxem, máš pocit, že jedeš NĚČÍM... Když jedeš Touranem, máš pocit, že jedeš ... midi empévéčkem. Asi tak. (Jízdu v Corolle Verso jsem bral jako nudné přemísťování z A do B. S Maxem si to užívám -
« Re: Ford nebo VW
No jasne pomaly ale isto ziťujem to isté taktiež....VW veľmi drahý a .....
to Petr: nevieš mi prosím Ťa poradiť nejaký web kde by som sa o tých TDCi motoroch dozvedel viac napr. graf krútiaceho momentu a výkonu v závislosti od otáčok....alebo niečo iné -
"-- skrytý --" 29.10.06 21:10
« Ford nebo VW
Ježišmarjá Matúši, odliš se trošku!
VW to je hrůza design, nudnější auto by pohledal, podvozek proti S-Maxu ubohý.
Motor hlučný, porovnej.
Parametry:
Nejsilnější TDI -
125kW/350Nm (vstřikování Piezo PD Siemens)
jedno turbo znamená že táhne od 1700/1800 ot
Slabší TDI -
103kW/320Nm (vstřikování PD Bosch)
Nejsilnější TDCi -
125kW/400 Nm (vstřikování Piezo CR Bosch)
výhoda - díky dvojitému turbu táhne od 1000 ot!!!
Slabší TDCi -
103kW/320Nm (vstřikování Piezo CR Siemens)
Na čipování se vys**, potom jsou přespříliš namáhány komponenty motoru a převodovky, totéž spojka -
« Re:
ano suhlasím s Tebou trošičku som s ním jazdil, aj keď ozaj len trošičku....je to jeden z mojích favoritov...aj keď musím úprimne priznať v poslednom čase ho silne ohrozuje S-max....ale interiérom ma viac oslovil Touran to musím priznať....som úprimne rád, že si si vybral to do čoho si sa aj trošku asi zaľúbil....ale máš isto doma aj inú lásku...tak veľa šťastných kilometrov prajem....a veľa zdravia a životných úspechov tro šprntom... -
"-- skrytý --" 29.10.06 20:33
« Bez nadpisu
cit.:(for jarod: ahoj no čo ako si sa rozhodol ideš do toho Pašouna alebo troch malíčkých tvojich človíčkov usadíš do S-Maxu?????...ja by som v tvojom prípade nadmieru dbal na pasívnu bezpečnosť prepravujúcich....čau a maj sa...a prajem im trom ale aj Vám s manželkou veľa zdravia,šťasťia a peniažkov isto ich bude Vám treba...)
Pre Matusa:Vies co rozhodol som sa tak ze jazdim s Touranom 2.0 TDI Hidhline a som nad mieru spokojny :-! Vela ludi nad nim ohrna nosom ale ja by som ho nemenil -
« Re: Lenoch?
......ahoj a dík za odpoveď.....neviem čo zvolím za motor a či to bude aj S-Max nechám si to ešte dobre prejsť hlavou...važujem ešte nad VW Touran 2.0TDI....samotnú kúpu plánujem aj tak asi až na jar ak sanič mioriadne nestane...celkom sa mi zamlúva ten 2,2TDCi.....kde by som našiel niečo k tým motorom mi neporadíš prosím Ťa....priebeh krútiaceho momentu a výkonu motora v závislosti....a ako je to chiptuningom tohoto motora???? -
"-- skrytý --" 29.10.06 15:23
« Motory Ford
Mno, Matúši:
označení motorů se může lišit dle regionů, ale v zásadě nebude Ford nijak propagovat, že hlavní úlohu ve vývoji řad DV4 (1,4HDI/TDCI), DV6 (1,6HDI/TDCi), DW10 (2,0HDI/TDCI) a DW12 (2,2HDI/TDCi) hraje PSA.
Ford naproti tomu dodává nový užitkový 2,2TDCi/HDI PUMA (a u PSA se nikde nedozvíš že je to motor Ford) a ještě bonbónek:
V6 2,7TDCi/HDI a V8 3,6TDCI jsou vivinuty Fordem a dodávány PSA.
Až na DV4 jsou to 16 ventily, i DV4 ale existoval v 16 ventilové verzi (C3). -
« Re: Motory Duratorq
......oooouu dík Peter za skorú odpoveď...asi máš celkom dobrý prehľad o motorizácii Fordu....ja som na nete niekde čítal, že v novom S-Maxe je motor 2.0 TDCi 103kW je motor ktorý patrí do motorov family ZSD.....a motory s označením DW10x....sú motory pre PSA.....TAK TERAZ NEVIEM...poznáš prosím konkrétne ten mnou spomínaný motor v S-Max????...
Jarek