FORD S-MAX

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 28.02.07  08:09

« hučení serva

To nevedko: Stejně to má i jeden kluk na anglickým S-max klubu, já holt taky. Včera stálo auto celý den venku, cca 3 °C, po rozjetí to hučelo fakt dost, tak jsem jel rovnou k dealerovi a než jsem dorazil hučení se zeslabilo. Projeli jsme to, konstatoval, že to opravdu slyší, je to opravdu servo, ale bylo celé komplet vyměněné vč. oleje. Prý je to normální zvuk el. hydr. posilovače, jemu osobně by to prý nevadilo. Přesně vystihl moje pocity, když říkal, že já už ten zvuk mám naposlouchaný v hlavě a slyším ho pořád a přestávám mít to auto rád. Možná by pomohlo dát tam olej, který netuhne už kolem 5°C. Tak mi nezbývá než se s tím smířit nebo vyměnit auto (nebo vatu do uší než se oteplí) . Proč jsem si já nešťastná nevzala Pištu Hufnágla? ;-) (nebo nekoupil Legacy?)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.07  21:52

« Re: majitelé 2.O TDCI

Ako som uz tusim pisal, u mna sa neprijemne hucanie od posilovaca prejavuje vzdy, ked je chladno. Po zahriati motora (a asi aj posilovaca) sa to znizi na unosnu uroven.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.07  19:08

« Re: Re:

vica
    No tohle uz je mnohem rozsahlejsi nazor nez kolega pulse :-) Ten Touran je asi opravdu patecni kus, protoze my mame ve firme 4 Passaty a ani jedna z techto zavad se teda neprojevuje. Tim to nechci zas vychvalovat, ale vazne spokojenost. I presto vsechno jsem byl ochotnej preskocit do S-Maxe, ale zaskocil me vzdy ten stav uz v predvadecim rezimu. Porad nejake klepani, hukot motoru, serva,nefunkcni sterace...Jinak new Mondeo taky fesak, ale ja mam uz objednano...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.07  18:51

« Re:

No prave presne kvuli Vam, jsem dopredu napsal, ze se jdu asi "pohybovat na tenkym lede" :-) Argument : raci nedokononaly sportovni S-MAX,
    nez dokonaly komfortni Passat.... je presne to co jsem tak nejak cekal a dokonce v hojnem mnozstvi "posluchacu" :-) Ale jen zrovna pro Vas jedno upresneni : pouze jsem tu sdeloval SVE poznatky a zkusenosti s porovnavanim techto dvou aut. Nic vic, nic min a hlavne nic o zadne abnormalni dokonalosti Passatu a nebo ostatnich aut za 5mega....to uz jsme zase nekde mimo. Ale diky za reakci, fakt dobra :-)
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 27.02.07  07:54

« Díky

To Verybiglobo: ano, chybělo "g" :-)
    Tak jste mi potvrdili, že mám holt v tomto případě černého Petra já 8-s
    To s tou tyčí řízení je zajímavý nápad, řeknu jim to. Člověka akorát štve, že zodpovědně vybírá auto, zvažuje pro a proti a pak se těší jak malej kluk...a po půl roce ježdění - závada. Jasně stanou se horší věci. Jinak mi Max perfektně vyhovuje a snad se mi podaří splnit předsevzetí, že bude mým prvním autem ,které nebudu měnit po 3-4 letech, ale vydrží aspoň 6, 7 let.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.07  21:18

« Re: To Dalik

Taky si myslím, že je to závada. Pokud už měnili čerpadlo, a závada se znovu projevila, domnívám se že by mohlo jít o mírně deformovanou, či ne zcela správně uloženou tyč řízení, která po krátké době vyvolá odpor a čerpadlo pak neustále pracuje. Při nižších teplotách je pak namáhaní kloubu řízení větší a proto se i čerpadlo hlasitějí ozývá. Nejsem ale odborník, možná jsem úplně vedle, ale zdá se mi to logické a rozhodně bych žádal od servisu, ať se podívají na celé ústroji a ne jenom na servo část. Co se týče mailu, nic jsem nedostal, ale je docela možné že jsem tam uvedl špatnou adresu, takže pro jistotu ještě jednou: grepublica@gmail.com (asi mi tam scházelo to "g").
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.02.07  12:07

« Re:

@Dalik
    ani ja nic podobneho nemam (jen v krajnich polohach volantu, ale to je normalni). Aktualne 6600km, 140koni TDCI S-MAX
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.07  11:43

« Bez nadpisu

Dalik pokud to dela v primem rejdu kol, zavada to je, nic podobneho nepozoruji
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 26.02.07  11:12

« To Verybiglogo

Objevilo se to až s příchodem nízkých teplot v listopadu, do té doby jsem to přinejmenším nevnímal, ale je to nepříjemný tón o vyšší frekvenci, který postupně rozezvučí celou hlavu, takže je to děsně "příjemné". A čím nižší teplota, tím hlasitější to je. Ráno jsem volal k dealerovi, mají plno, jdu na řadu až za 14 dní :-( Technik mi řekl, že auto už nepustí z rukou, dokud to neodstraní, pokud to ovšem je závada. Proto potřebuju zkučenosti jiných majitelů s řízením el. hydr. posilovačem. Já to považuju za závadu, za jízdy chci slyšet jen kola, vítr a motor. BTW, Verybiglogo, dostal jsi můj mail ohledně smaxmemebership?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.02.07  22:28

« Re:

scootch:
    Na tohle lze odpovědět asi to, že po přečtení 6ti stran v AutoTipu č.3/07 si závěr udělá každý sám.
    VW Touran 2,0 TDi 103kW DSG- po 100 000km.
    Opravy v záruce za 100 000Kč :'-(
    Během dvou let 18 dní v servisu, vadné těsnění dveří, prasklý výfuk, výměna ložisek, mlhovek, zámku dveří to beru, ale že v rámci testu ani nedojíždělo do cíle to je zarážející.Byl to asi páteční kus.Ale u tak vyspělé automobilky no nevím, nevím. :*)
    Když porovám naše tři firemní passaty rv.02-04.
    Nechápu proč pořád mění ložiska cca po 66 tis km a zadní brzové kotouče.
    Koroze 5 dveří v záruce a náhradní vozidla jen jezdí.
    Já osobně dojížím Mondeo 02-TDCi najeto 250 000km. V servisu jsem nikdy nebyl přes noc.
    Ložiska se sypou postupně od 200tis. ještě mám jedno origo.Kotouče p/z
    100/200tis.Motor, podvozek origo bez oprav ;-)
    Nikomu nic nevnucuju ale myslím,že to s tím Fordem nebude zas tak špatný. ;-)
    Lehké porovnání v tomto časopisu s mondem 1/04
    Mondeo kombi - 5 místo,Focus kombi 4 místo
    VW Touran 29 místo, VW polo 28 místo. VW passat 18 místo - tomu říkám kvalita a krok vpřed :idea: U auta za milion teda nic moc :'-(
    Já v tom mám jasno S-MAX, nebo nové Mondeo >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.07  21:09

« Re: majitelé 2.O TDCI

Zdravím Dalík, u mně je toto hučení zatím slyšet jen v krajních polohách a to je myslím normální. Při jízdě jsem to ještě neslyšel. Objevilo se to hned, nebo až později?
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.07  02:22

« Bez nadpisu

scootch tumu se rika objektivita klobouk dolu ;))))))
    Narovinu raci nedokononaly sportovni S-MAX,
    nez dokonaly komfortni Passat ktery je jak rikate o nekolik let napred.
    Osobne si myslim za ani auto za 5 maga neni dokonale jako neni nic na tomto svete dokonale krom lidske blbosti, ta je jak vidim 100% nekonecne dokonala ;)))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.02.07  23:57

« Bez nadpisu

Vim, ze se tady jdu pohybovat na tenkym lede >:D ale, musim taky jeste pridat poznatky k drivejsi debate zda S-Max nebo Passat. Taky jsem zvazoval asi 3mesice objednani jednoho z techto dvou fesaku a venoval tomu maximum casu, predvadecich jizd apod. Po vzhledove strance trosku vedl Maxik,ale tam to bohuzel skoncilo. Po technicky strance, provedeni a komfortu jizdy,jsem musel skocit do VW.Objektivne receno,Passat je celkove porad o par let vpred. Na kazdem S-Maxu v kterem jsem jel(a ze jich vazne bylo) jsem nasel presne ty nesvary o kterych si tu pisete a resite. U auta za milion po par km myslim nic moc. Asi to tady ti timto vsechno nastvu >:D ale musel jsem objednat VW a to i z toho duvodu, ze muj nynejsi passat s 230tis km je momentalne v lepsim stavu,nez nektery S-Max se 6tis. km, ktery mi byl zapujcen. To myslim uplne vazne. Trochu me to mrzi, protoze vzhledove mate fakt fesaky, ale ja potrebuju kvalitu a tu jsem ve Fordu jeste porad nenasel.
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 24.02.07  22:21

« majitelé 2.O TDCI

Chtěl bych poprosit majitele dvoulitrového dieslu s el. hydr. posilovačem řízení, zda u svého vozu neslyší vzdálené vysoké hučeni - neustálé, slábne pouze při otáční volantem, při rovné jízdě hučí bez kolísání. Minulý týden jsem byl na výměně el. motoru serva a bohužel je to beze změny. Dealer kroutí hlavou a neví zda jde o závadu či vlastnost, jiného Maxe neprodával a Ford ČR také neví. Budu to reklamovat, ale nevím zda mi to uznají jako závadu - auto za milion tohle přece ale dělat nemůže.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.02.07  16:47

« Re: sada spoilerů

... no nez jsem se dostal k te posledni vete, tak me napadlo to same – diky, nechci !! za 65tis CZK je to nechutne moc, a auto stejne nepojede lip.
    Muj je dneska v servisu, dostane novy software, verze 6S080 / = IDS B46 z 19.12.2006... tak uvidime, doufam, ze pojede lepe, resp. uz u zmizi ta rusiva 1-2 sekkundy, ktere ubehnou od pridani plynu do doby nez auto zareaguje.
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 21.02.07  15:22

« sada spoilerů

Právě jsem se dozvěděl ceny za sadu spoilerů: přední nárazník + podnárazník + prahy + zadní nárazník + zadní křídlo + brzd. světlo= 57000,- k tomu 8000 lakování a 4000 montáž. :shock:
    Děkuji, už nechci, jsem vyléčen :D
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 20.02.07  08:36

« Servo

Tak posilovač řízení je vyměněn, situace se zlepšila, doufám, že už to vydrží. Půjčili mi náhradou starý Hyundai Accent 1.6, dokážete si představit, jaký to byl balzám, když jsem pak odpoledne nasedl zpět do Maxe 8)
  • 00 Reagovat !

foto Jozef0351

Jozef0351 16.02.07  08:02

« Bez nadpisu

Osobne nevidím moc zmysel takého motora v MPV. Dodávkový šporťák :?: :D
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.07  00:55

« Re: a co 2.5T

Na anglickém fóru se dost stěžují na spotřebu 2.5T. Kolem 13 litrů průměr.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.02.07  23:28

« a co 2.5T

Dalsi variantou je 2.5T ....
    mate nekdo zkusenosti se spotrebou po 5k km, az je motor trochu zajety a jezdi se s nim nejak normalne (ne uplne naplno :-)?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…