FORD S-MAX

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

02.12.06  21:49

« ContiComfortMobility Kit

Tak se s Vámi mohu podělit o zkušenosti s lepítkem u S-Maxe místo rezervy. Soused měl defekt na své čtyřkolce, tak ja¨sem se iniciativně nabídnul, že vyzkoušíme set, který je u S-Maxe místo rezervy. Postupoval jsem podle návodu a výsledek mě mile překvapil. Už 2.týden kolo drží. Horší bylo, když jsem chtěl koupit novou nádobku s "kaučukem?". V pneu servisu to viděli poprvé, u Barumu (zástupce Continentalu v ČR) to neznali a u Fordu v servisu měli na intranetu pouze objednací číslo celé sady za ca.5.500,-Kč a od náhradní náplně znali cenu, což je 1.400 Kč, ale nevěděli jak to objednat. Takže jsem nelenil a napsal Fordu ČR, který mně obratem odpověděl, že mě bude kontaktovat dealer, který mně prodal auto. No a tak druhý týden jezdím bez rezervy a bez možnosti opravit defekt. Názor si udělejte sami.
    S-MAX 2,0 TDCi Trend
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 02.12.06  21:10

« Kit

Jojo, to je přesně ono. Hezký by to bylo, jenže před garáží mám zlom takový, že škrtám i s civicem a manželka kdysi s C3 i když jela krokem. Tenhle Sport Kit by vydržel týden a poroučel by se, škoda.
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.06  17:21

« Bez nadpisu

PeHr tak si ho nekde u prodejce puc na vikend u solidniho to je snad dnes normalni kdyz to je kara skoro za melon.
    kit ve stylu SAV myslis sadu Sport,
    [odkaz]
    s R18 jak jsem rikal je to nadhera dal bych to i na TDCi vlastne na kazdeho S maxe s 18-kama, myslim ye to proti normalnimu neni tak nizke aby jsi to o "očesal."
    nebo cekas na ty R 20? :D
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 01.12.06  13:15

« Aby řeč nestála

Tak já teda něco napíšu. Už jste někde viděli naživo ten kit ve stylu SAV, který byl konceptem S-maxu? U dealera mi ho nabízeli už při objednávání auta někdy v dubnu. Kola jsou zatím ale jen max. 18'', větší nemají homologaci. Váhal jsem nad tím, ale pro diesel se to moc nehodí a k domu mám nájezd, o který bych ten předek očesal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.06  12:44

« Re: Re: Interiér

Máš jezdit!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.06  09:49

« Re: Interiér

... uplne mrtvo ? nikdo tady neni ?? zadna diskuse ??? co mam cist :?: :shock:
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 30.11.06  07:44

« Interiér

Já jsem zase chtěl ty světlé plasty, zatím jsem ve všech autech měl palubku černou jako noc a už jsem si připadal jako v hrobce. Ta světle šedá barva hází odstín do modra, takže to nevypadá tak zle. Na černé palubce je dost vidět prach, tady ne. Ovšem nejlepší interiér, který jsem okusil má AUDI. Kvalita a solidnost z toho doslova čiší.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.06  22:33

« Bez nadpisu

tak,bych taky rád reagoval na rozjeté forum. Mám s-maxe 1.8tdci titanium asi 14dní a najeto 2000km,a jsem zatím spokojen.Jezdím převážně po dálnicích a spotřeba při 150km je 6,5l.Zkoušel jsem i víc a zvedlo se to na 6,6l a to myslím je velice slušná spotřeba na novej motor.Já osobně bych do passáta nešel,ale zase lepší neš renault,kterého jsem měl ještě nedávno.Myslím,že se ted spolehlivost nedá moc posuzovat,vdyt ty auta nemaj nic naježdíno,ale značka FORD je záruka sama sebou.Měl jsem několik fordu a ani jeden mě nasklamal.Jinak ještě k s-maxu,mě se zase ten stříbrnej střed líbí,všude je spousta místa.Viděl jsem ho se světle šedymi plasty a palubovkou a to nebylo vono.Působylo to hodně lacině.
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.06  22:20

« dost intenzivne sledujem toto fourm

.... a tiez som "porovnaval" S-max a passat
    priznaaam sa nemaam ziadne skusenosti s Fordom ako takym.
    S-Max sa mi velmi paci ale citim ze potrebujem viac ako len povozit sa u predajcu.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.06  19:36

« Re: odpovede

OK, dakujem vsetkym za odpovede, hlavne to porovanie aut na tom nemeckom webe bolo prijemne.
    Co sa tyka interieru, dovolim si tvrdit, ze to s tou striebornou prehnali (a to nie som sam, ale to je asi otazka vkusu) - vyzera to (prave ten strieborny stredny tunel), ako azia :-) a niektore casti a gombiky su velmi lacne a pridu mi nie moc robustne - co sa naozaj neda VW a Passatu upriet (da sa to potvrdit aj ked browsnete po roznych serveroch s testami).
    Volant sa mi drzi zvlastne - nie moc prijemne, ale tu som asi pokazeny 3 ramennymi volantami s hrubsou kozenou obrubou, ta synteticka koza je minimalne zvlastna....inak sa mi auto paci velmi a aj tie 18", ale asi kapitulujem a zoberiem len 17", kazdy mi tvrdi, ze to bude potom velmi tvrde a navyse tie 18" budu nicit zavesy kolies a ich plastove casti, tak teda neviem (este aj dealeri mi to hovoria)...vyzeraju super - ako tu niekto presne trafil - stare Lambo :). Inak v SK tie sady este nemame, takze disky by som si musel objednat separe za 50k SK, co je dost...v CR stoja myslim 15k CZ.
    Hlavny dovod pre mna je naozaj priestor, chcem tam vozit synovi bike, s ktorym preteka, ale ten by som bez predneho kolesa dal aj do Passata kombi. 7 sedadiel nepotrebujem, na to S-Max moc nie je, tie 2 vzadu su max pre deti, alebo pripad nudze. Ale 5 sedadiel je fajn :), lepsie ako 4 a hrb v Passate :)).
    Interier by som zobral takisto tmavy, viem, ze to na nom vidno, ale da sa vycistit. Mal som teraz pozicane auto s bezovym interierom a to bola katastrofa :))
    Co sa tyka jazdnych vlastnosti - S-Max je fajn, ale ani Passat so sportovym podvozkom nie je zly, inak sa kyve ako kacka :), radenie a riadenie jednoznacne Ford.
    Este sa chcem opytat na HF sady - su to len pripravy, alebo uz plne sady ? Ktora z nich je pevna, bez BT ?
    ...a budem tazko dumat nad 18" :).
    Diky!
    r.
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.06  17:45

« Bez nadpisu

sel bych urcite do R 18 ala ST, je to nadhera, Sada Sport
    [odkaz]
    Passat je dielensky spracovany na vysokej urovni :D
    - dodavam stejne jako u S-MAX, spolehlivost bude u Fordu lepsi, lepsi jizdni vlastnosti take.
    Nevedko //Trend je sportovni verze proto ma sportovni sedacky
    interier mne pride velmi ok hlavne stredovy tunel s tou stribrnou, a kvalitni ergonomie jako tradicne u Fordu
    Deti zaspini kazde auto >:D >:D ale S-MAx ma vsechny čalounění maximalne praktice bylo s tim pocitano cerno / seda, dale ocenuji systém sklápění sedadel do roviny Ford (FFS) .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.06  17:24

« Re: S-Max vs. Passat

Hlavny dovod pre S-Maxa u mna bolo 7 sedadiel. Tym bol vyber velmi jednoduchy, kedze Touran aj Zafira su o triedu mensie, Sharan stary a japonske auta nasa Car policy nedovoli.
    Mam ho len mesiac, prilis malo na robenie definitivnych uzaverov o spolahlivosti auta a odolnosti interieru, ale zatial vyzera dost kvalitny a odolny, s dvoma drobnymi pripomienkami:
    1. interier so svetlejsimi plastami a kobercami vyzeral lacno, tak som si vybral tmavsi, az cierny, a ten dost chyta spinu, asi viac nez rovnako tmavy interier Passata. Vysavat by to bolo treba kazdy den.
    2. deti uz stihli natrhnut roletku na zadnom okne pri v zasade nenasilnej manipulacii, akurat ze ju chytili za kraj, nie za gumeny uchyt v strede.
    Podvozok je dost tvrdy, pritom IMHO v zakrutach auto nesedi (na 16" Dunlop Wintersport) lepsie nez stary Passat (Goodyear Ultragrip), mozno na letnych to bude ine.
    Este jedna vec mi dost kazi radost: mam TREND so sportovymi sedackami. Tie su dost uzke a maju tak vysoke okraje, ze ma tlacia do stehien, kedze nohy na pedaloch musia byt viac pokrcene nez u spolujazdca.
    Inak je to fajn auto, riadenie, brdzy, prevodovka su prijemnejsie nez na starom Passate, takze budu aspon porovnatelne s novym. TDCI ma oproti TDI prijemnejsi, vyrovnanejsi priebeh tociveho momentu s dobrym tahom od nizkych otacok. Je asi aj o nieco tichsi, hlavne na volnobeh.
    Ponuka miesta je uplne kralovska na sedadlach aj v kufri. Minule som s radostou zistil, ze na podlahu kufra sa mi po uhlopriecke zmestia carvingove lyze tusim 172 cm. Na bicykli staci na ulozenie na vysku odmontovat predne koleso, do Passata treba dat dole aj zadne. Hlboky kocik sa zmesti na jednu polovicu, na druhej sa da este pouzit sieste sedadlo. Ked sa oddeli vanicka od podvozku kocika, zmesti sa to tak, ze sa da pouzit aj siedme!
  • « 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 29.11.06  11:34

Novým Passatem jsem nejel, ale zvaž svoje potřeby. Já preferuju vyšší posaz - rozhled, nástup, výstup, ukládání syna do autosedačky je také pohodlnější. Max se mi prostě víc líbí, Passat neurazí, ale nneoslovuje mě hlavně těžkopádná záď. Motory jsou oba kvalitní, TDCI asi o něco tišší. Kvalita interiéru Maxe mi nepřijde nijak špatná, Audi to není, ale jsem spokojený. Rozvor je tak velký, že před zadními sedadly je tolik místa, že děti nemají šanci je okopat. Potřebuju vysoký kufr - volba je jasná. Kola mám taky liťáky 17'', na zimu plechy 16 - sice to nevypadá nic moc, ale o to v zimě nejde. Podvozek se 17'' je naprosto skvělý, současně komfortní a jistý. Auto budu měnit až za dlouho, počítám 5-6 let, pak se uvidí, jaký druh pohonu se začne prosazovat, předpokládám, že hybridy začnou vítězné tažení Evropou a výrobci budou muset reagovat. Taky v té době už asi nebudu potřebovat tak velké auto a přesedlám na něco menšího, ale teď to prostě byla volba rozumu i srdce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.06  10:24

Ahoj “rx”,
    pred par mesici jsem stal pred podobnym problemem a rozhodovanim.
    Rozhodl jsem se pro S-MAXe, a to hned z nekolika duvodu:
    1/ v priblizne stejne vybave byl levnejsi nez Passat – byt ne o moc
    2/ TDI je hlucnejsi oproti TDCI – nejen dle meho pocitu, potvrzuji to i testy.
    3/ S-Max se mi vice libil, Passat je docela “okoukany”, S-Max je neco “extra”, nema jej kazdy ……….. to vse je ale vec nazoru.
    4/ myslim si, ze co se tyce kvality zpracovani jsou oba vozy na priblizne stejne urovni
    5/ S-MAX je – nesrovnatelne – vetsi, variabilnejsi, mas – pokud si priplatis – cestovat v sedmi… - myslim, ackoliv jsem to delal take, ze srovnavat Passat a S-MAX neni snad ani mozne – jeden je MPV druhy klasicne kombi. Myslim take ze tomu odpovidajicne lepsi jizdni vlastnosti na hranicich fyzikalnich
    6/ Passat je docela kradene auto.
    Na druhe strane Passat kdykoliv prodas bez vetsich problemu – to u mne nehralo velkou roli – auto budu mit az do jeho konce.
    Ja mam na leto alu 17” (225/50/R17), na zimu plech 16” (215/60/R16) – ty 18” jsem nechtel ze 2, snad 3 duvodu: nelibi se mi, cena pneu (a i priplatek za disky samotne) a snad mensi comfort.
    O kuzi nebo Alcantara jsem se nezajimal, nebot bych ji nechtel, nebyl jsem ochoten platit vysoky priplatek a take by to znamenalo v mem pripade delsi dodaci lhutu a nebot ziji v SRN, kde se od 01-01-2007 zveda DPH z 16% na 19%, tedy i auto o 3% drazsi…
    Jinak sveho rozhodnuti nelituji, jsem moc spokojeny – mam jej 1 mesic, ma najeto 2000 km – prum. spotreba je 8,10 l / 100km, je to 2,0 TDCI 140koni, mimochoden je S-MAX auto roku 2007 ;-)
    Zatim cauky
    Michal
    PS: jinak zde > [odkaz]
    najdes test "Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI | Ford S-Max 2.0 TDCI | VW Passat Variant 2.0 TDI" - bohuzel v nemcine - ale treba Ti to trochu pomuze pri rozhodovani
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.06  00:36

« S-Max vs. Passat

Tak som natrafil na toto forum a chcem Vas poprosit o radu - rozhodujem sa medzi S-Maxom (ktory sa mi inak velmi paci) a VW Passatom, oba 2.0 diesel. Co ma na S-Maxe trocha odradza je kvalita interieru, neviem, ci to pri malych detoch rychlo neodide, kdezto Passat je dielensky spracovany na vysokej urovni a predtym som uz s nim jazdil - r.v. 2001, ten zaobleny a auto ma nenechalo nikde, navyse, deti mu vnutri neublizili :-) - takze spokojnost a spolahlivost, potom som jazdil s BMW a samozrejme sa to neda porovnat :).
    Viem, ze su to ine auta, akurat, ze sa mi pacia (Touran a Sharan, prosim, nie :-) ) - na S-Maxe ma odradza trochu interier a neviem, na kolko je to auto spolahlive. Dokaze niekto poradit ? Mozno nevedko ? :)
    2 side otazky: viem, ze to tu uz niekde bolo preberane, su 18" kolesa velky rozdiel oproti tym 17". Jazdil som predtym s nizkoprofilovymi 17", ktore mali bocnicu este nizsiu, nez tie 18", ale auto bolo lahsie a dalo sa...kazdy ma od tych 18" odhovara, ako predtym od tych 17" :).
    V SK cenniku su ciastocne kozene sedacky a potom Alcantara, aky je medzitym rozdiel ? Oplati sa do toho investovat ?
    Diky moc!
    r.
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 28.11.06  15:08

« výhled

No, proti COrolle Verso I. je to úplně v pohodě, v té Toyotě byly oba sloupky tak nešikovně rozmístěné, že z pohledu řidiče splývaly v jeden pořádný sloup... :?
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.06  21:19

« hybanie hlavou

takze auto roku je pre tych, co vedia hybat hlavou >:D
    celkom mi to dava zmysel >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.06  18:54

« sikmo vpred

vyhlad vpravo dopredu je v pohode, ale vlavo je dost zly. Aj ked mam sedadlo uplne dole, divam sa do zakruty cez hornu cast predneho trojuholnikoveho okienka, takze mrtve uhly su dost velke. Treba si zvyknut viac hybat hlavou zboka nabok :)
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.06  17:04

« Bez nadpisu

a co pohlad sikmo vpred? nevadia tam tie dva stlpiky namiesto jedneho?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.11.06  22:13

« Bez nadpisu

Tak se mi zdá,že s chybějicí rezervou se nikdo nemůže smířit,jenže musíme jít z dobou.Mluvil jsem o tom z naším prodejcem fordu a řekl mi,že byl pozvanej na testech od michellinu na okruhu,kde několikrát propichali pneumatiku a pak použili ten zázrak na opravu a jezdili stim pořád dokola až najeli 200km,tolik se stim prý dá dojet.Jak už jsem psal taky mám trochu vítr,ale spíš s cesty do zahraničí,ale dovolená daleko a až to bude aktuální,tak třeba Ford něco vymyslí.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…