FORD S-MAX

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

04.12.06  23:57

« 2.0 TDCI - servisny interval a olej ??

Zdravim stastnych majitelov S-Maxov. Este by so msa xcel spytat na servisny interval v km a aky olej Vam vas predajca odporuuca.
    dakujem moc
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 04.12.06  22:30

« Hluk serva

Servo vydává při otáčení volantem u stojícího auta takový zvláštní naříkavý zvuk, ale nepovažuju to za něco neobvyklého. Vždy jsem měl elektrická serva, ta mají trochu jiný zvuk, ale tohle je el. hydraulika.
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.06  22:11

« S-Max s motorem 2.0 Duratec

zdravím všechny a mám dotaz, zda má někdo zkušenost s motorem 2.0 Duratec 145 k v S_Maxu,
    díky
    Libor
  • « 00 Reagovat !

foto IJK

IJK 04.12.06  18:17

« Re: Lepidlo

TAK TO JE PĚKNÁ DARDA ZA TO LEPIDLO DO KOLA...
    Já bych viděl hlavní problém v tom, že to lepidlo pomůže třeba v případě hřebíku, ale pokud najedete na kus plechu, který vám z gumy udělá víceméně dva černé prstýnky okolo disku, ani 10x dražší lepidlo to nespasí, dokonce ani vyztužené boky pneu ne... Kdybych to osobně nezažil, taky bych to podceňoval. Naštestí jsem tehdy měl auto se standardní rezervou, takže se to obešlo jen ztracenými 20ti minutami na výměnu + neco přes 2 litry za nový plášť...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  16:22

« Re: S-MAX 2TDCi - hluk so servomotora posilnovaca riadenia??

... takovy zvuk - zo servomotora posilnovaca riadenia – vnimam take, ale pouze kdyz auto stoji a zaroven je volant pridrzen v maximalni krajni poloze rejdu. Stejny zvuk vydavaly ze stejnych podminek i predesla auta, takze si myslim ze to je normalni. Jinak behem jizdy neni slyset zaden zvuk z posilovace, ani jine pazvuky nestesni ne !!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.06  14:50

« Re: Re: S-MAX 2TDCi - hluk so servomotora posilnovaca riaden

Ten hluk, za mi ozyva aj ked ztojim bez pridania plynu a vzdy ked potocim volantom, takze to musi byt zo servo-riadenia.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  14:27

« Re: S-MAX 2TDCi - hluk so servomotora posilnovaca riadenia??

ja som si ziadny hvizdavy zvuk nevsimol, okrem skoro nepocutelneho hvizdu turba.
    ani rezonanciu do plynoveho pedala som nezbadal. je pravda, ze pri cca 2900 motor trochu viac rezonuje, ale v ramci normy a do pedala sa to neprenasa.
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.06  14:18

« S-MAX 2TDCi - hluk so servomotora posilnovaca riadenia??

Ma niekto skusenosti s hlukom, pravdebodobne zo servomotora posilnovaca riadenia?
    Myslim, ze na S-MAXe elektro- hydraulicky posilovac, ale pri nizkych rychlostiach je evidentny hvizdavy zvuk, ktory zneprijemnuje zivot. Mate s tym skusenosti? Co s tym?
    Dakujem.
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 04.12.06  08:01

« zvuk

Rezonance do pedálu ani ne, spíš při studeném motoru, když jdu prudčeji přes 2000 ot., má motor ten plechový syrový zvuk jako starý Ford Transit, ale to je u studeného asi normál. Včera jsem v Auto Tipu četl zase chválu na S-maxe, to se nám s tím roztrhl pytel 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.06  21:51

« Bez nadpisu

TAK TO JE PĚKNÁ DARDA ZA TO LEPIDLO DO KOLA,KDYŽ BUDE OPRAVDU VELKÁ SMŮLA A PÍCHNU VÍCEKRÁT TAK SE TO PĚKNĚ PRODRAŽÍ.KÁMOŽ SI KOUPIL SKŮTR A TAKY TAM MÁ TO LEPIDLO.MYSLÍM ŽE TO ZA CHVÍLI BUDE NORMÁLKA VE VŠECH AUTECH.
    JINAK JSEM SE CHTĚL ZEPTAT JESTLI TAKY POZORUJETE PŘI URČITÝCH OTÁČKÁCH MOTORU REZONANCI DO PLYNOVÉHO PEDÁLU A MOTOR MÁ TAKOVÝ SUROVÝ ZVUK.MĚ SE TO DĚJE PŘI 2900 ot.VE FORDU MI ŘEKLI,ŽE TO NIC NENÍ,ŽE AŽ SI MOTOR SEDNE TAK ŽE MI TO PŘES POČÍTAČ UPRAVÍ. :roll: :roll:
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 03.12.06  13:00

« Ceny

Bohužel, automobilky na nás pěkně vydělávají, kdyý jsem kupoval plecháče na zimu, jeden obyč šroub (vlastně matka) vyšel na 50,- :!: a to je darda! Nebo CD changer za 15000,- taky není za hubičku, už jsem to ale vyřešil MP3 přehrávačem, v kastlíku u spolujezdce je jack a šňůru jsem provlékl tou síťkou, kterou má spolujezdec u levé nohy a kolem sedadla je to vyvedené až do kastlíku za ruční brzdou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.06  22:45

« Re: ContiComfortMobility Kit

1400 Kc je dost vzhladom na to, ze v USA to stoji 25 USD
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

02.12.06  21:49

« ContiComfortMobility Kit

Tak se s Vámi mohu podělit o zkušenosti s lepítkem u S-Maxe místo rezervy. Soused měl defekt na své čtyřkolce, tak ja¨sem se iniciativně nabídnul, že vyzkoušíme set, který je u S-Maxe místo rezervy. Postupoval jsem podle návodu a výsledek mě mile překvapil. Už 2.týden kolo drží. Horší bylo, když jsem chtěl koupit novou nádobku s "kaučukem?". V pneu servisu to viděli poprvé, u Barumu (zástupce Continentalu v ČR) to neznali a u Fordu v servisu měli na intranetu pouze objednací číslo celé sady za ca.5.500,-Kč a od náhradní náplně znali cenu, což je 1.400 Kč, ale nevěděli jak to objednat. Takže jsem nelenil a napsal Fordu ČR, který mně obratem odpověděl, že mě bude kontaktovat dealer, který mně prodal auto. No a tak druhý týden jezdím bez rezervy a bez možnosti opravit defekt. Názor si udělejte sami.
    S-MAX 2,0 TDCi Trend
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 02.12.06  21:10

« Kit

Jojo, to je přesně ono. Hezký by to bylo, jenže před garáží mám zlom takový, že škrtám i s civicem a manželka kdysi s C3 i když jela krokem. Tenhle Sport Kit by vydržel týden a poroučel by se, škoda.
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.06  17:21

« Bez nadpisu

PeHr tak si ho nekde u prodejce puc na vikend u solidniho to je snad dnes normalni kdyz to je kara skoro za melon.
    kit ve stylu SAV myslis sadu Sport,
    [odkaz]
    s R18 jak jsem rikal je to nadhera dal bych to i na TDCi vlastne na kazdeho S maxe s 18-kama, myslim ye to proti normalnimu neni tak nizke aby jsi to o "očesal."
    nebo cekas na ty R 20? :D
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 01.12.06  13:15

« Aby řeč nestála

Tak já teda něco napíšu. Už jste někde viděli naživo ten kit ve stylu SAV, který byl konceptem S-maxu? U dealera mi ho nabízeli už při objednávání auta někdy v dubnu. Kola jsou zatím ale jen max. 18'', větší nemají homologaci. Váhal jsem nad tím, ale pro diesel se to moc nehodí a k domu mám nájezd, o který bych ten předek očesal.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.06  12:44

« Re: Re: Interiér

Máš jezdit!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.06  09:49

« Re: Interiér

... uplne mrtvo ? nikdo tady neni ?? zadna diskuse ??? co mam cist :?: :shock:
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 30.11.06  07:44

« Interiér

Já jsem zase chtěl ty světlé plasty, zatím jsem ve všech autech měl palubku černou jako noc a už jsem si připadal jako v hrobce. Ta světle šedá barva hází odstín do modra, takže to nevypadá tak zle. Na černé palubce je dost vidět prach, tady ne. Ovšem nejlepší interiér, který jsem okusil má AUDI. Kvalita a solidnost z toho doslova čiší.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.06  22:33

« Bez nadpisu

tak,bych taky rád reagoval na rozjeté forum. Mám s-maxe 1.8tdci titanium asi 14dní a najeto 2000km,a jsem zatím spokojen.Jezdím převážně po dálnicích a spotřeba při 150km je 6,5l.Zkoušel jsem i víc a zvedlo se to na 6,6l a to myslím je velice slušná spotřeba na novej motor.Já osobně bych do passáta nešel,ale zase lepší neš renault,kterého jsem měl ještě nedávno.Myslím,že se ted spolehlivost nedá moc posuzovat,vdyt ty auta nemaj nic naježdíno,ale značka FORD je záruka sama sebou.Měl jsem několik fordu a ani jeden mě nasklamal.Jinak ještě k s-maxu,mě se zase ten stříbrnej střed líbí,všude je spousta místa.Viděl jsem ho se světle šedymi plasty a palubovkou a to nebylo vono.Působylo to hodně lacině.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…