FORD S-MAX

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  17:23

« Re:

@ Kutil:
    Co jsi měl předtím za auto? – ackoliv je, rekneme „trend“, menit auta casto, moje posledni byl 10 let stary Hyundai Lantra 1.6i GLS – 115 koni – tedy nic zvlastniho, a mel bych tedy byt z jizdnich vlastnosti S-MAXe absolutne nadseny, ale 1800kg se nezapre..... napr. otcova OII 1.9TDI/105koni mi prijde zivejsi, mimo to je to asi nezvyk na diesel. K me cti ale nutno rici, ze na nemeckych forech se velmi zive diskutuje o tzv. “Verzögerte Gasannahme TDCi im S-Max/Galaxy“ – coz je volne prelozeno neco jako pozdni prijeti povelu plyn. pedalu, tedy opozdena reakce motoru pri nahlem pridani plynu. Toto je software-problem, a ten rusi i mne. Proste pridas-li nahle plyn, tak se auto napred 1-2 sekundy hluboce nadechne, coz je extremne rusive, pak ale zase vyrazi jako raketa. 1-2 sekundy jsou ale nekdy jako vecnost….. Ten Hyundai jsem mel 10 let / 130tkm a byl jsem absolutne spokojeny, jen uz nam byl maly, a couvl do mne kamion a byl pak uz trochu nevzhledny.... jinak ale “respekt pred korejskymi auty!!!” – puvodne jsem chtel zase korejce, ale S-MAX se mi moc libil – hodne prostoru a presto svizny vzhled.
    Jo a myslim ze to neni jen o “papirovem zrychleni” – prece bezne nevytacis motor do jeho maxima, nebo ano ?
    Proc radeji neslevis z vybavy a nekoupis si radeji 2,0TDCI – je tam takovy rozdil ?? Muj vysel na 24,400 euro jako Reimport.
    Co se tyce velikosti mi nejde jen o to do auta vechno „narvat“ ale i o to, trochu cestovat jako clovek, tzn. stacilo by nam i kombi ale s Maxem je to pohodlnejsi. A misto na zadnich sedadlech v Maxu (stejne jako Touran/Zafira/M5/....) neni srovnatelne s zadnym kombi..... to je fakt.
    Dostanu do S-MAXe 4kola když budou uvnitř 4sedačky? – to nevim, 2 podelne (na miste sklopene 5 sedacky) asi ano, ale ty dalsi 2 ? nevim ....
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.06  17:22

« Naoyaj sa oplatí kúpiť S-Maxíka???

Založil som túto, lebo je to môj horúci kanditát na nové auto...aj keď k samotnej kúpe príde asi až na jar 2007....neviem stále váham S-maxík sa mi opticky páči zvonka...interiér ma zatiaľ moc neoslovil....ale, ako to tu sledujem túto našu alebo Vašu diskusiu majitelov S-maxíka...za čo Vám chceš veľmi poďakovať za Vaše skúsenosti a príspevky....ale ako to tu čítam neviem či mám zostať premýšľať o S-maxovi ako o budúcom aute...hmmmm...dík za vaše skúsenosti a príspevky ešte raz
  • 00 Reagovat !

foto

07.12.06  16:40

« Bez nadpisu

To michal78: Co jsi měl předtím za auto? Mám Mondeo 1.8 benzín, zrychlení 0-100 za 10,8sec což je blízko S-MAXu s 1.8TDCi. Nemám problémy s prostorem ani u pasažérů ani v zavazadlovém prostoru. Vozím plachetnici na střeše a taky lyže a taky kola. U Mondea mě stve, že lyže a kola nedostanu dovnitř. Dostanu do S-MAXe 4kola když budou uvnitř 4sedačky? Pořád zvažzju výhody S-MAXe proti Mondeu. Se stávajícím Mondeem jsem spokojen, ale už má najeto 150tis. a spotřeba kolem 9litrů není to pravé. Tak bych chtěl diesel s 6ti kvaltem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.06  15:43

« Re: S-MAX s motorem 1.8TDCi

Dovolim si par poznamek:
    - S-Max je novy a moderni po vsech stranach, Mondeo je End of Live, tusim, ze na jare ´07 vyjde nove…..
    - urcite bych zadny motor (a u noveho auta uz v zadnem pripade kvuli zaruce) necipoval. Nedavno byl v Autobildu test renomovanych firem, ktere se zabyvaji chipovanim v Nemecku – ani jedina nedostala tomu co slibovala, u vsech bylo znatelne opotrebeni dilu motoru apod.
    - Jak se s ním parkuje ? – couvani je, k memu prekvapeni, absolutne v pohode, zato predek auta nevidis vubec. Myslis si, ze tam uz neni ani centimetr mista a ono ho tam je jeste ˝ metru… Park. sensory na aute nemam, mozna je to s nimi lepsi (pry je jejich siganalni ton ale velmi tichy, regulace hlasitosti nemozna).
    - Jak je motor citlivý na kvalitu nafty ? – urcite hodne, jako kazdy moderni diesel.
    - Ja mam 2.0TDCI a “zavodni” auto to zrovna neni…..proto si myslim, ze 1.8TDCI bude na hranici snesitelnisti, v nekterych zemich neni nabizen vubec. Ale zase ma 125 koni a to neni malo, ale auto samotne vazi temer 1800 kg – tezko rici, nikdy jsem s 1.8TDCI nejel. Nejlepe asi vyzkouset.
    Jinak jsem s S-MAXem docela spokojeny, vse je OK az na :
    - do auta tece pres horni hranu celniho okna, teda ne “tece”, nybrz kape, za silneho deste – zitra servis.
    - spojkovy pedal posledni tyden pri seslapnuti vrze – zitra servis.
    - teplomer ukazuje, po te, co se auto odstavi a po cca. hodine a vice nastartuje 20-30-40 stupni, byt´je venku 5 stupnu ….. – neopravitelne, spatne umisteny senzor teploty, ktery – pry – vnima teplotu motoru.

Jinak vse OK, co pry jeste prijde je problem s filtrem pevnych castic, ale to az pri vice najetych km.
    Jo, jinak jeste k velikosti: mam mesicni dceru a 3˝ leteho syna, vozim tedy kocar ssebou a v zadu sedi zena a deti ve 2 sedackach – a je nam mista bez konce, jak v zavazadlovem prostoru, tak i vzadu na nohy atd.. To byl vlastne hlavni duvod proc S-MAX.
    :)
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.06  14:43

« S-MAX s motorem 1.8TDCi

Zvažuji mezi S-MAX 1.8TDCi a Mondeo 2.0TDCi. S-MAX můžu mít v super výbavě, ale zajímalo by mne zda motor 1.8 není slabý, zda se dá přečipovat a jaká je spotřeba. V S-MAX jsem se svezl, je to pěkné, ale hrozně velké auto. Jak se s ním parkuje a jak je vidět dozadu. Když jsem s ním jel tak jsem si připadal jak na lokomotivě, hrozně vysoko a neměl jsem přehled o okolí. Pokud ho někdo máte, dejte vědět, jak se s motorem 1.8TDCi jezdí. Jak je motor citlivý na kvalitu nafty.
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 06.12.06  21:22

« Esp, posilovač

To Matůš 12:"Ma niekto skusenosti s hlukom, pravdebodobne zo servomotora posilnovaca riadenia?
    Myslim, ze na S-MAXe elektro- hydraulicky posilovac, ale pri nizkych rychlostiach je evidentny hvizdavy zvuk, ktory zneprijemnuje zivot. Mate s tym skusenosti? Co s tym?"
    Tak už jsem si toho dnes taky všiml. Při pomalé jízdě po městě je opravdu slyšet zvláštní "sténající" zvuk, který se mění při otáčení volantem, takže to bude od posilovače. Bylo chladno, auto nebylo zahřáté, nevím, jestli to může souviset.
    Ad ESP: taky mi to jednou proklouzlo, ale jen o pár stupňů, ESP nebliklo.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.12.06  19:31

« ESP - porucha??

Na mojom S-Maxe Trend s ESP sa mi opakovane stalo, ze pri akceleracii na mokrej ceste vyrazne preklzovalo jedno koleso. Svieti kontrolka ESP, ale ani sa neuberie plyn, ani nepribrzdi presmykujuce koleso
    . Je to porucha ESP, alebo funguje na Fordoch tak zle?
    Zaujimalo by ma, ake skusenosti s tymto maju majitelia S-Maxov (prip. aj inych aut).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.06  08:56

« Re: 2.0 TDCI - servisny interval a olej ??

INTERVAL JE 20 000 KM NEBO 1 ROK .......... TO CO NASTANE DRIVE.
    OLEJ BY SE - POKUD VIM - MEL POUZIVAT ORIGINAL FORD, ALE LEPSI JE ASI MOBIL/CASTROL/ELF/TOTAL/....... NETUSIM ALE JESTLI PAK MUZOU BYT EVEN. PROBLEMY SE ZARUKOU.
    Předmět: S-Max s motorem 2.0 Duratec - JE PRY NA TAK TEZKE AUTO (1800KM pohotovostni hmotnost) SLABY; CEMUZ BYCH I VERIL - NEJLEPSI JE ASI SI VYZKOUSET SI JEJ - MI OSOBNE NEPRIPADA ANI 140PS DIESEL S-MAX NIJAK PREHNANE SILNY; JE TO ASI DOBRY KOMPROMIS POMERU CENY/VYKONU/SPOTREBY
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.06  23:57

« 2.0 TDCI - servisny interval a olej ??

Zdravim stastnych majitelov S-Maxov. Este by so msa xcel spytat na servisny interval v km a aky olej Vam vas predajca odporuuca.
    dakujem moc
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 04.12.06  22:30

« Hluk serva

Servo vydává při otáčení volantem u stojícího auta takový zvláštní naříkavý zvuk, ale nepovažuju to za něco neobvyklého. Vždy jsem měl elektrická serva, ta mají trochu jiný zvuk, ale tohle je el. hydraulika.
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.06  22:11

« S-Max s motorem 2.0 Duratec

zdravím všechny a mám dotaz, zda má někdo zkušenost s motorem 2.0 Duratec 145 k v S_Maxu,
    díky
    Libor
  • « 00 Reagovat !

foto IJK

IJK 04.12.06  18:17

« Re: Lepidlo

TAK TO JE PĚKNÁ DARDA ZA TO LEPIDLO DO KOLA...
    Já bych viděl hlavní problém v tom, že to lepidlo pomůže třeba v případě hřebíku, ale pokud najedete na kus plechu, který vám z gumy udělá víceméně dva černé prstýnky okolo disku, ani 10x dražší lepidlo to nespasí, dokonce ani vyztužené boky pneu ne... Kdybych to osobně nezažil, taky bych to podceňoval. Naštestí jsem tehdy měl auto se standardní rezervou, takže se to obešlo jen ztracenými 20ti minutami na výměnu + neco přes 2 litry za nový plášť...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  16:22

« Re: S-MAX 2TDCi - hluk so servomotora posilnovaca riadenia??

... takovy zvuk - zo servomotora posilnovaca riadenia – vnimam take, ale pouze kdyz auto stoji a zaroven je volant pridrzen v maximalni krajni poloze rejdu. Stejny zvuk vydavaly ze stejnych podminek i predesla auta, takze si myslim ze to je normalni. Jinak behem jizdy neni slyset zaden zvuk z posilovace, ani jine pazvuky nestesni ne !!
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.06  14:50

« Re: Re: S-MAX 2TDCi - hluk so servomotora posilnovaca riaden

Ten hluk, za mi ozyva aj ked ztojim bez pridania plynu a vzdy ked potocim volantom, takze to musi byt zo servo-riadenia.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.06  14:27

« Re: S-MAX 2TDCi - hluk so servomotora posilnovaca riadenia??

ja som si ziadny hvizdavy zvuk nevsimol, okrem skoro nepocutelneho hvizdu turba.
    ani rezonanciu do plynoveho pedala som nezbadal. je pravda, ze pri cca 2900 motor trochu viac rezonuje, ale v ramci normy a do pedala sa to neprenasa.
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.06  14:18

« S-MAX 2TDCi - hluk so servomotora posilnovaca riadenia??

Ma niekto skusenosti s hlukom, pravdebodobne zo servomotora posilnovaca riadenia?
    Myslim, ze na S-MAXe elektro- hydraulicky posilovac, ale pri nizkych rychlostiach je evidentny hvizdavy zvuk, ktory zneprijemnuje zivot. Mate s tym skusenosti? Co s tym?
    Dakujem.
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 04.12.06  08:01

« zvuk

Rezonance do pedálu ani ne, spíš při studeném motoru, když jdu prudčeji přes 2000 ot., má motor ten plechový syrový zvuk jako starý Ford Transit, ale to je u studeného asi normál. Včera jsem v Auto Tipu četl zase chválu na S-maxe, to se nám s tím roztrhl pytel 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.12.06  21:51

« Bez nadpisu

TAK TO JE PĚKNÁ DARDA ZA TO LEPIDLO DO KOLA,KDYŽ BUDE OPRAVDU VELKÁ SMŮLA A PÍCHNU VÍCEKRÁT TAK SE TO PĚKNĚ PRODRAŽÍ.KÁMOŽ SI KOUPIL SKŮTR A TAKY TAM MÁ TO LEPIDLO.MYSLÍM ŽE TO ZA CHVÍLI BUDE NORMÁLKA VE VŠECH AUTECH.
    JINAK JSEM SE CHTĚL ZEPTAT JESTLI TAKY POZORUJETE PŘI URČITÝCH OTÁČKÁCH MOTORU REZONANCI DO PLYNOVÉHO PEDÁLU A MOTOR MÁ TAKOVÝ SUROVÝ ZVUK.MĚ SE TO DĚJE PŘI 2900 ot.VE FORDU MI ŘEKLI,ŽE TO NIC NENÍ,ŽE AŽ SI MOTOR SEDNE TAK ŽE MI TO PŘES POČÍTAČ UPRAVÍ. :roll: :roll:
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 03.12.06  13:00

« Ceny

Bohužel, automobilky na nás pěkně vydělávají, kdyý jsem kupoval plecháče na zimu, jeden obyč šroub (vlastně matka) vyšel na 50,- :!: a to je darda! Nebo CD changer za 15000,- taky není za hubičku, už jsem to ale vyřešil MP3 přehrávačem, v kastlíku u spolujezdce je jack a šňůru jsem provlékl tou síťkou, kterou má spolujezdec u levé nohy a kolem sedadla je to vyvedené až do kastlíku za ruční brzdou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.12.06  22:45

« Re: ContiComfortMobility Kit

1400 Kc je dost vzhladom na to, ze v USA to stoji 25 USD
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…