FORD S-MAX

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.12.06  22:22

« Pro všechny krotitele dinosaura s-maxe...:o)

Dneska jsem se dočetl o čipech německé firmy ALPIN (www.partspoint.cz), která dává 3 roky záruku, na čip a všechny části motoru přenášející síly a garantuje 20-25% nárůst výkonu a krout. momentu a 10% snížení spotřeby...
    Takže teď mám 125 koní a 320NM (1.8 TDCI)...a pak...No...vychází mně 150 koní zhruba a 380NM krouťák... ;-)
    Co vy na čip tuning???
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 21.12.06  13:16

« posilovač

Tak kapalina posilovače řízení je OK. Tak se na to holt musí mrknout u Fordu.
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 21.12.06  07:16

« posilovač

Díky, zkusím se na to podívat. Ano, ten zvuk kolísá v závislosti na otáčení volantem, tak to určitě posilovač je. Mně to dělá i během rychlé jízdy. U dealera mají mezi svátky dovolenou, tak to vyřeším až v novém roce. Ale mám z toho hučení už díru v mozku, radši si pouštím nahlas Soundgarden :-! . Taky je to slyšet při vypínání motoru, jak posilovač přestane pumpovat, je to jak když se vypne hydraulický lis, dřív mi to nedělalo.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.12.06  22:08

« Re: hučení

Aj u mna sa objavilo tento vikend hucanie, ale iba pri studenom aute. je to na 100% posilovac, intenzita sa meni s otacanim volantu.
    Ak sa dobre pamatam, niekto na nejakom nemeckom alebo anglickom fore odporucal skontrolovat stav kvapaliny v posilovaci.
  • 00 Reagovat !

foto

18.12.06  21:28

« uz aj na slovensku

tak uz je autom roka 2007 aj na Slovensku :D
  • 00 Reagovat !

foto Dalik1

Dalik1 18.12.06  17:39

« hučení

Tak bohužel, už se mi to vysoké hučení ozývá i během jízdy. Jde to zepředu a přetrvává a i během ustálené rychlé jízdy - se zahřátým i studeným motorem. Při zatáčení občas kolísá - tak to asi bude ten posilovač, ale je to tak nepříjemná frekvence, že tahá za uši. Dříve to nehučelo anebo jsem se na ten tón teprve nyní naladil. Pojedu s tím k prodejci po svátcích, je to pěkně otravné
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.12.06  13:26

« O.ZÁVODNÍK

DÍK ZA ODPOVĚD,TO REZONOVÁNÍ JE I U TEPLÉHO MOTORU,ALE NENÍ TO TAK STRAŠNÉ.TU SPOTŘEBU MÁŠ SUPER JÁ TO MAM TAK ZA 6,5L A PŘI TĚCH 160 TO BERE 6,6L.
  • 00 Reagovat !

foto

16.12.06  14:47

« Bez nadpisu

Kdyby nekdo nahodu prehledl novou akci na Fordu S-MAX nebo Galaxy
    k temto vozum obdržíte 50 000 Kč na vybavení vozidla ! Je mozne take vyuzit akcni akontace 007%! na vozy S-MAX, Galaxy, Transit, Tourneo Connect, Transit Connect a nově i Mondeo a C-MAX
    Vice na
    [odkaz]
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.12.06  12:05

« To nick "danca"

S tím ESP jsi dobře udělal! Je to fakt vychytávka..Jelikož jezdím celoročné (a pochopitelně nejen já, ale i třeba moje matka, atp.) je to k nezaplacení...
    - Jinak pokud je ESP v činnosti, tak ti na palubce problikne ta žlutá značka (jako při startu). To se může stát jednak při razantním rozjíždění (to je v činnosti TCS - kontrola trakce) tak třeba v zatáčce...
    Jel jsem u nás (okolí Brna) po takové svojí okrsce a v několika širokých zatáčkách to zkoušel a pokud najedeš o něco rychleji do zatáčky a nebo v ní víc přidáváš plyn, než by bylo vhodné, tak se po ztrátě trakce okamžitě aktivuje ESP a podle toho kam máš natočený kola (volant) tam to auto pošle - tzn. ubere výkon (krouť. mom.) u toho kterého kola (nápravy).
    V praxi to funguje tak, že prakticky v dobře najetý zatáčce nemůžeš vyletět ven..(pokud neješ 100, kde máš jet 50.. >:D )
    - O vrzání řeknu v servisu ford, ať se trochu snaží... :-!
    - Spotřeba: Mimo obec se při klidné, ale svižné jizdě dostanu někam kolem 5,5 - 5,8 litrů, na dálnici (140-150) tak na 5,9-6,0 a ve městě tak 6,2...(zahřátej motor...)
    Když jsem ho tlačil ke zdi a vytáčel ho jako o život, tak si neřekl o víc jak o 7,5 litrů..Což je podle mě zlatý!!!
    Jinak ještě poznámečka...Max. výkon má kolem 3750 ot/min (zhruba poslední čárka před značkou 4 na ot.), takže dál ho ani nemá smysl honit..Běžně je nejlepší se pohybovat tak od 1800 (začíná zabírat turbo)do 2500 ot... ;-)
    - Jinak toho rezonování jak píšeš jsem si nevšiml...A dělá to i u zahřátého motoru??? Jeho zvuk se totiž dost mění - studenej/zahřátej..je to rozdíl..
    - No a konečně těch 200??? ;-) No jak říkám...mírnej kopeček po dálnici a bylo to tam...Tak si počkej na nedělní "neprovoz" a dotoho!!! ;-) (a jeď sám..abys byl co nejlehčí... ;-) )
  • 00 Reagovat !

foto

15.12.06  23:29

« Bez nadpisu

Ford S-Max a Galaxy s novým biturbo nafťákem
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.06  19:10

« Re:

Jaké jsou převody u 1.8TDCi a u 2.0TDCi?
    2.0 TDCi, 2000 ot/min:
    3. rychl. stupen cca 52, 4. cca 72, 5. cca 92, 6. 110 km/h.
    Z toho mi vychadza ze na petku sa da ist aspon do 180... hm, musim skusit
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.06  12:14

« Bez nadpisu

To michal78: Zafira je bedna na kolech - hóóódně tvrdé. Jinak jako dodávka dobré.
    C4 Picasso je super, hlavně s motorem 1.6HDI ale mizerný je zrychlení z 0-100km, protože 12,5sec je hodně špatné a s 2.0HDI je to podobné 12,3. To i S-MAX s 1.8TDCi má zrychlení okolo 11sec.
    Mazda 5 je pěkná.
    Potřeboval bych něco jako Subaru Forester v dieselu. Ale jednoduchá konstrukce bez bezrámových oken a hlubší kufr nebo o 10cm vyšší.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.06  22:52

« 1.8TDCI S-MAX

TAK MI DNES PŘEHRÁLI VE FORDU NOVÝ SOFTWARE A MUSÍM ŘÍC ŽE JE TO ZNÁT.AUTO VYSTŘELI UŽ NA JEDNIČKU COŽ PŘEDTIM NABYLO A NEJSOU ŽÁDNÉ PRODLEVY,ŽÁDNÉ HLUCHÉ MÍSTA A MOTOR SE ZDÁ PRUŽNĚJŠÍ A MÁ RYCHLEJŠÍ ZRYCHLENÍ.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.06  17:01

« Re: Re:

danca: nechceš si vypnout CapsLock? a) špatně se to čte, b) podle netikety na nás křičíš a to přece nechceš, že ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.06  15:34

« Re:

@ kutil
    S-MAX ....., je hrozně široký. Ale C-MAX je zase moc úzký. Potřeboval bych něco mezi.
    a co takhle Citroen C4 Picasso, Opel Zafira nebo Mazda 5 ????
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.06  14:38

« Bez nadpisu

To Dr.S: Mám Mondeo 2000, mám vyhřívané přední sklo a zezačatku mi to hodně vadilo. Hlavně v noci v dešti a přes den v mlze. Teď už o drátcích nevím, ale bohužel jich hodně už odešlo a tak se sklo odmlžuje nerovnoměrně. Ty opěrky mi u S-MAXe taky chyběly, je hrozně široký. Ale C-MAX je zase moc úzký. Potřeboval bych něco mezi. Jezdil jsem minulý týden s Megane Scenic Grand a je to stejně úzké jako C-MAX. Jaké jsou převody u 1.8TDCi a u 2.0TDCi? Kolik to jede při 2500ot na 4ku, 5ku a 6ku?
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.06  10:34

« začátečník

Tak jsem se stal taky majitelem noveho S-maxu. zatim ho mam jen par dnů a najeto jen 5OO Km a musim říct že se mi velice líbí. Drobné nedostatky bych ale hned viděl.
    - Jak se už tady psalo velká prodleva po sešlápnutí plynu (vadí mi to spíš při meziplynu při předjíždění se tím dá počítat),
    - mam reflex. vyhřívané čelní sklo a je pravda že při noční jízdě to udělá ze světel protijedoucích aut pěkné hvězdičky (nic nepříjemného ale pokud se člověk na to soustředí je to vidět),
    - žena menšího vzrůstu jen stěží zvládá posun sedačky řidiče,
    - při delší jízdě po dálnici mi chyběla lepší opěra rukou (třeba v C-maxu je tenká opěrka ale alespoň seřiditelná a v lepší výšce) tady je tolik prostoru že levou rukou (loktem) ani nedosahnu na okno.
    Líbilo se mi třeba zrychlení na 6 stupeň to jsem třeba u OI 1,9 TDi neviděl ani na 5ku.
    S-MAX Titanium 2,0 TDCi
  • 00 Reagovat !

foto

11.12.06  20:47

« Bez nadpisu

s 1.8 TDCi mam jedine dobrou skusenost fajn motor, s tim vrzanim je to pavda asi podle meho bych to videl na nejaky plast aspon tak to zni, nahlaste to v servisu. At je naka spetna vazba k Fordu. Taky mi to vadilo i kdyz proti tomu svezeni je to prkotina.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.06  20:37

« Bez nadpisu

JSEM RÁD,ŽE SE TU NĚKDO OBJEVIL KDO MÁ 1,8TDCI.TO ESP TAM MÁM,JE TO I V PAPÍRECH A PŘI STARTOVÁNÍ SE ROZSVÍTÍ KONTROLKA.
    A NA PALUBOVCE JE I TLAČÍTKO PRO VYPNUTÍ.
    JINAK MI TAKY NĚCO VRŽE NA SLOUPKU A DOST MĚ TO VADÍ,ALE NIC JSEM NENAŠEL.CHTĚL JSEM SE ZEPTAT,JESTLI TI TAKY JAKOBY REZONUJE MOTOR PŘI 2900 OT.JAK SE TI TO PODAŘILO TĚCH 200,JÁ JSEM UDĚLAL ASI 180 A JAKÁ TI VYCHÁZÍ SPOTŘEBA.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.12.06  18:53

« Bez nadpisu

S-max je největší mazec jako!
    Mám najeto 4000 km a jsem moc spokojenej..Akorát co mě teda zlobí je že vrže obložení B sloupku u řidiče a taky vrže spojkovej pedál, což by se u káry za toliko peněz asi dít nemělo...Ale co se jízdních vlastnotní týče, tak nemá chybu...Na tak vysoký a těžký auto je to pohodička...
    Mám 1.8 TDCi a myslím že solidně zajetou (tuhle jsem je po mírným kopečku po dálnici 200..:o))
    To co jsem se dočetl o tom zatíkání mě teda ale fest vyděsilo...Je to pravda???
    A ještě pro "danca"..Pokud nemáš ESP (u nás za příplatek) tak ti na palubce při prokluzu a tak nic svítit ani nemůže...:o) Já ho mám a je to u takhle velkýho auta dobrá věc..Ale už už se chystám, až se s ním zžiju ještě trošičku a pak ho asi vypnu a děj se vůle boží...:o))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…