FORD S-MAX
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Dalik1 21.12.06 07:16
« posilovač
Díky, zkusím se na to podívat. Ano, ten zvuk kolísá v závislosti na otáčení volantem, tak to určitě posilovač je. Mně to dělá i během rychlé jízdy. U dealera mají mezi svátky dovolenou, tak to vyřeším až v novém roce. Ale mám z toho hučení už díru v mozku, radši si pouštím nahlas Soundgarden :-! . Taky je to slyšet při vypínání motoru, jak posilovač přestane pumpovat, je to jak když se vypne hydraulický lis, dřív mi to nedělalo. -
"-- skrytý --" 20.12.06 22:08
« Re: hučení
Aj u mna sa objavilo tento vikend hucanie, ale iba pri studenom aute. je to na 100% posilovac, intenzita sa meni s otacanim volantu.
Ak sa dobre pamatam, niekto na nejakom nemeckom alebo anglickom fore odporucal skontrolovat stav kvapaliny v posilovaci. -
Dalik1 18.12.06 17:39
« hučení
Tak bohužel, už se mi to vysoké hučení ozývá i během jízdy. Jde to zepředu a přetrvává a i během ustálené rychlé jízdy - se zahřátým i studeným motorem. Při zatáčení občas kolísá - tak to asi bude ten posilovač, ale je to tak nepříjemná frekvence, že tahá za uši. Dříve to nehučelo anebo jsem se na ten tón teprve nyní naladil. Pojedu s tím k prodejci po svátcích, je to pěkně otravné -
« Bez nadpisu
-
"-- skrytý --" 16.12.06 12:05
« To nick "danca"
S tím ESP jsi dobře udělal! Je to fakt vychytávka..Jelikož jezdím celoročné (a pochopitelně nejen já, ale i třeba moje matka, atp.) je to k nezaplacení...
- Jinak pokud je ESP v činnosti, tak ti na palubce problikne ta žlutá značka (jako při startu). To se může stát jednak při razantním rozjíždění (to je v činnosti TCS - kontrola trakce) tak třeba v zatáčce...
Jel jsem u nás (okolí Brna) po takové svojí okrsce a v několika širokých zatáčkách to zkoušel a pokud najedeš o něco rychleji do zatáčky a nebo v ní víc přidáváš plyn, než by bylo vhodné, tak se po ztrátě trakce okamžitě aktivuje ESP a podle toho kam máš natočený kola (volant) tam to auto pošle - tzn. ubere výkon (krouť. mom.) u toho kterého kola (nápravy).
V praxi to funguje tak, že prakticky v dobře najetý zatáčce nemůžeš vyletět ven..(pokud neješ 100, kde máš jet 50.. >:D )
- O vrzání řeknu v servisu ford, ať se trochu snaží... :-!
- Spotřeba: Mimo obec se při klidné, ale svižné jizdě dostanu někam kolem 5,5 - 5,8 litrů, na dálnici (140-150) tak na 5,9-6,0 a ve městě tak 6,2...(zahřátej motor...)
Když jsem ho tlačil ke zdi a vytáčel ho jako o život, tak si neřekl o víc jak o 7,5 litrů..Což je podle mě zlatý!!!
Jinak ještě poznámečka...Max. výkon má kolem 3750 ot/min (zhruba poslední čárka před značkou 4 na ot.), takže dál ho ani nemá smysl honit..Běžně je nejlepší se pohybovat tak od 1800 (začíná zabírat turbo)do 2500 ot... ;-)
- Jinak toho rezonování jak píšeš jsem si nevšiml...A dělá to i u zahřátého motoru??? Jeho zvuk se totiž dost mění - studenej/zahřátej..je to rozdíl..
- No a konečně těch 200??? ;-) No jak říkám...mírnej kopeček po dálnici a bylo to tam...Tak si počkej na nedělní "neprovoz" a dotoho!!! ;-) (a jeď sám..abys byl co nejlehčí... ;-) ) -
« Bez nadpisu
To michal78: Zafira je bedna na kolech - hóóódně tvrdé. Jinak jako dodávka dobré.
C4 Picasso je super, hlavně s motorem 1.6HDI ale mizerný je zrychlení z 0-100km, protože 12,5sec je hodně špatné a s 2.0HDI je to podobné 12,3. To i S-MAX s 1.8TDCi má zrychlení okolo 11sec.
Mazda 5 je pěkná.
Potřeboval bych něco jako Subaru Forester v dieselu. Ale jednoduchá konstrukce bez bezrámových oken a hlubší kufr nebo o 10cm vyšší. -
« Bez nadpisu
To Dr.S: Mám Mondeo 2000, mám vyhřívané přední sklo a zezačatku mi to hodně vadilo. Hlavně v noci v dešti a přes den v mlze. Teď už o drátcích nevím, ale bohužel jich hodně už odešlo a tak se sklo odmlžuje nerovnoměrně. Ty opěrky mi u S-MAXe taky chyběly, je hrozně široký. Ale C-MAX je zase moc úzký. Potřeboval bych něco mezi. Jezdil jsem minulý týden s Megane Scenic Grand a je to stejně úzké jako C-MAX. Jaké jsou převody u 1.8TDCi a u 2.0TDCi? Kolik to jede při 2500ot na 4ku, 5ku a 6ku? -
« začátečník
Tak jsem se stal taky majitelem noveho S-maxu. zatim ho mam jen par dnů a najeto jen 5OO Km a musim říct že se mi velice líbí. Drobné nedostatky bych ale hned viděl.
- Jak se už tady psalo velká prodleva po sešlápnutí plynu (vadí mi to spíš při meziplynu při předjíždění se tím dá počítat),
- mam reflex. vyhřívané čelní sklo a je pravda že při noční jízdě to udělá ze světel protijedoucích aut pěkné hvězdičky (nic nepříjemného ale pokud se člověk na to soustředí je to vidět),
- žena menšího vzrůstu jen stěží zvládá posun sedačky řidiče,
- při delší jízdě po dálnici mi chyběla lepší opěra rukou (třeba v C-maxu je tenká opěrka ale alespoň seřiditelná a v lepší výšce) tady je tolik prostoru že levou rukou (loktem) ani nedosahnu na okno.
Líbilo se mi třeba zrychlení na 6 stupeň to jsem třeba u OI 1,9 TDi neviděl ani na 5ku.
S-MAX Titanium 2,0 TDCi -
"-- skrytý --" 11.12.06 20:37
« Bez nadpisu
JSEM RÁD,ŽE SE TU NĚKDO OBJEVIL KDO MÁ 1,8TDCI.TO ESP TAM MÁM,JE TO I V PAPÍRECH A PŘI STARTOVÁNÍ SE ROZSVÍTÍ KONTROLKA.
A NA PALUBOVCE JE I TLAČÍTKO PRO VYPNUTÍ.
JINAK MI TAKY NĚCO VRŽE NA SLOUPKU A DOST MĚ TO VADÍ,ALE NIC JSEM NENAŠEL.CHTĚL JSEM SE ZEPTAT,JESTLI TI TAKY JAKOBY REZONUJE MOTOR PŘI 2900 OT.JAK SE TI TO PODAŘILO TĚCH 200,JÁ JSEM UDĚLAL ASI 180 A JAKÁ TI VYCHÁZÍ SPOTŘEBA. -
"-- skrytý --" 11.12.06 18:53
« Bez nadpisu
S-max je největší mazec jako!
Mám najeto 4000 km a jsem moc spokojenej..Akorát co mě teda zlobí je že vrže obložení B sloupku u řidiče a taky vrže spojkovej pedál, což by se u káry za toliko peněz asi dít nemělo...Ale co se jízdních vlastnotní týče, tak nemá chybu...Na tak vysoký a těžký auto je to pohodička...
Mám 1.8 TDCi a myslím že solidně zajetou (tuhle jsem je po mírným kopečku po dálnici 200..:o))
To co jsem se dočetl o tom zatíkání mě teda ale fest vyděsilo...Je to pravda???
A ještě pro "danca"..Pokud nemáš ESP (u nás za příplatek) tak ti na palubce při prokluzu a tak nic svítit ani nemůže...:o) Já ho mám a je to u takhle velkýho auta dobrá věc..Ale už už se chystám, až se s ním zžiju ještě trošičku a pak ho asi vypnu a děj se vůle boží...:o))
Takže teď mám 125 koní a 320NM (1.8 TDCI)...a pak...No...vychází mně 150 koní zhruba a 380NM krouťák... ;-)
Co vy na čip tuning???