Mult´nLock, DefendLock, Construct, EVVE - ilúzia bezpečia...
"-- skrytý --" 23.10.06 13:12
Po tom, co mi předvedli v servisu, jsem se utvrdil, že zámek zpátečky je bez Bullocku témět na kočku. Nedal jsem jím klíč od zámku zpátečky, tak zcela bez problémů rozebrali středový tunel, zámek "přepojili" tak, aby šlo řadit a autem bez problémů odjeli kam potřebovali.
Vložku zámku rozhodně nepřekonávali - proč na to jít složitě, když to jde jednoduše. Myslím, že nejdéle jim zabralo rozebrání středového tunelu, což je standardní servisní úkon.
Jen mi řekli, že až si pojedu pro auto, že si nemám zapomenout klíček od zpátečky, aby mi to mohli celé složit zpět a uvést do původního stavu.
Ochrana poskytovaná zámkem zpátečky neodpovídá ceně, za kterou se to prodává. Když jsem se servisáka ptal, zda má podle něj zámek zpátečky smysl, tak se tvářil hodně rozpačitě. -
"-- skrytý --" 23.10.06 11:57
« Re: Re: Re: Re:
1) Právě naopak. Já sem nenapsal, že všecko, co se prodává, je boží. Ale logicky, proč by pojišťovna, kerá se tě jinak snaží odrbávat na každým kroku (nic proti, je to její práce), ti dávala docela výraznou slevu na něco, co nesníži riziko pojistnýho plnění z její strany??
2) No, jestli to myslíš vážně, tak nechávej to auto rovnou otevřený. Uvidíme. ;-) -
"-- skrytý --" 23.10.06 11:52
« Re: Re: Re:
A vůbec, proč by ju pojišťovna dávala, když je to vlastně fšecko napytel??
A hele, koukam ty ses toho typu "Proc by to prodavali kdyby to bylo zavadny" :-).
Ok, nic ve zlym :-)
Ano, v tom si urcite budeme rozumet. Nicmene bych se snazil vyzdvihnout fakt ze v tuto chvili jsou si (temer) vsechna zamykani rovnocenna. Jak visaci zamek za 50,-, tak superextraubah zamykani za 8000,-. Dokonce se muze stat ze ten visaci zamek udela zlodeji vetsi komplikaci :-) -
"-- skrytý --" 23.10.06 11:30
Mám pocit, že celá tahle diskuze se ubírá trochu zvráceným směrem. Proč teda rovnou nenecháváte auto přes noc na sídlišti odemčený, nejlíp přímo s dokořán otevřenýma dveřma?? Vždyt zámky na dveřích je to nejsnáz překonatelný zabezpečení! To stejný platí i pro byty/baráky, kerý neochrání ani opancéřovaný dveře, pač zloděj se k vám protáhne odpadní rourou. ;-) A necháváte odemčeno??
Zabezpečení snad není o tom, aby bylo auto nedobytný (že se dá přelstít všechno, o tom není žádnýho sporu), ale o tom, jak zloděje co nejvíc odradit. Proč by bral vaše auto, když můžče čórnót stejný nezabezpečený. Každá sekunda navíc je pro něho rizikem. Navíc, když už nic jinýho, dostanete od pojišťovny slevu na KASKO. A vůbec, proč by ju pojišťovna dávala, když je to vlastně fšecko napytel?? Jasně, když přezabezpečím auto, riskuju nějakej carjacking (kterýmu zabráním zamykáním se v autě) či rovnou přepadení ozbrojeným komandem. Proč by to ale někdo riskoval u obyčejnýho auta (do 1 či 1,5 melcku). Riziko odhalení velký, pálky daleko vyšší, než za obyč. krádež auta, výsledek nejistej (vytáhnu bouchačku taky, ujedu, ...) a policie se v tomto případě bude narozdíl od krádeží přece jen snažit.
Pokud jde o odtažení, i tomu můžeš zabránit, či přinejmenším znesnadnit: náklonový čidlo, stáčet kola při parkování, popř. eště Bullock na pedály.
PS: Navíc představa, že na ulici/silnici stojí mafián s bouchačkou a trpělivě čeká před zraky půlky města, až ze sebe vydoluju všecky kódy.... :roll: -
"-- skrytý --" 16.10.06 09:14
magic: S kolegy jsme před dvěma měsíci šli do zámečnictví, koupili obyčejnou cylindrickou FABku, nechali si vyrobit bump-key a metodu jsme si ověřili na vlastní ruce. Funguje a to zatraceně dobře.
Bohužel, podle informací z toool.nl tahle metoda funguje na cylindrické zámky napříč bezpečnostními třídami a ještě nedávno na trhu nebykly zámky, jejichž výrobce by jasně deklaroval odolnost vůči této metodě. -
"-- skrytý --" 16.10.06 00:21
Mozna by bylo od veci nabidnout k precteni napriklad toto PDF popripade toto PDF. Pak by mozna nepadaly vety o hlinikovych shitech. A pokud beres ze vlozku z tvrde slitiny takto nelze otevrit, pak pravdepodobne zijes ve velkem omylu. Mam pocit ze prave takove vlozky se otviraji nejsnaz (nestejna/prilisna vule "pistku" v zamku otevreni timto zpusobem naopak komplikuje). Skoro se da rict ze obycejna, jeta FABka je proti tomu odolna (ale zase neni odolna proti nicemu ostatnimu).
Nj, jenze nejhlavnejsi vec je o tom, ze pokud zlodej pouzije onu tzv. Bumping/Rapping metodu, tak te posle k sipku nejen policie, ale i pojistovna, protoze "Na zamku nebyly zadne stopy nasilneho vniknuti". Mile, ze? Ona to tak uplne nejhlavnejsi vec asi neni, jeste hlavnejsi bude ta vec, ze je to udajne trivialni zalezitost i pro prakticky netrenovaneho cloveka.
Nelze nad tim jen mavnout rukou, ten problem se netyka jen "blbejch" zamku saltrpaky.
Vsechno info mam teda posbirany hlavne ze stranek Tooolsu, ale muzu rict ze po shlednuti asi hodinu a pul dlouheho videa "prednasky" o tehle technice jsem mel skoro chut zahodit klice :-( -
"-- skrytý --" 15.10.06 23:27
1. video bylo pořízeno s největším *, jaký lze sehnat- tedy vložkou z mědi, která má hliníková stavítka. Takové vložky vyráběl kdysi FAB také. Moderní vložky jsou ze slitin, které jsou tvrdé, odolávají odvrtání a nemají průchozí díry pro stavítka. Navíc jsou stavítka z jiných materiálů a v tvrdé slitinové vložce nemají možnost takto vibrovat, takže takhle otevřít současný Mult-n-Lock rozhodně nelze (je tam úplně jiná konstruklce vložky). Demonstrovanou vložku lze otevřít mnohem snadněji a rychleji zapáčením s nedlouhým ramenem (hliníková stavítka povolí okamžitě, často se celá měkká mosazná vložky rozlomí.
2. poměr odcizených automobilů se zabezpečením versus bez zabezpečení je asi 1:1
3. auta se zajištěním polohy zpátečky se kradou tak, že pachatel šlápne na spojku a druhý auto jiným autem odtáhne (celé divadlo trvá cca 20 s)
4. zabezpečení jako takové selhává - já jsem měl úplně odřízlý téměř celý sloupek řízení nějakou tepelnou pistolí nebo něčím podobným s velmi tenkým tepelným proudem. Jde-li pachatel jmenovitě po vašem autě, nic na světě jej nazastaví
5. extrachráněná auta se kradou nejsnadněji tak, že je vůz řízený jednou osobou přepaden a pod pohrůžkou smrti vydá klíče i kódy ke všem zabezpečovacím systémům. jejich následná likvidace zabere cca 1/4 hodiny.
6. Zajištění polohy zpátečky v kombinaci s imobilizérem je vhodné pro zajištění vozu proti neoprávněnému užívání cozí věci (opilec se chce dovézt domů a náhodou uvidí váš vůz). V případě cíleného útou se nelze ubránit ani vyhledávacími systémy (faradayova klec je spolehlivá)
7. velmi často jsou gangy zabývající se krádežemi aut nejen provozovately firem na zabezečení automobilů, ale často také vedeni přímo policisty. -
JOB 15.10.06 18:45
No možná by bylo dobrý si připomenout že všechna zabezpečovací zařízení v autech mají zloděje odradit protože když je skombinuješ tak to zabere spoustu času je překonat. NENÍ AUTO KTERÉ BY NEŠLO UKRÁST Ale proč by někdo kradl auto se zamklou spátečkou když vedle stojí auto bez zabezpečení. ;-)

Pokud prijde dobre vybaveny profik k autu s tim, ze si prinese vlastni ridici jednotku s niz jen pomerne jednoduse nastartuje a odjede, tak se asi zrovna nebude smat radosti z toho, ze je tam zamek razeni-a ze preci "jen" navic rozebere stredovy tunel a neco tam bude prepojovat a to vsechno na frekventovanem miste, protoze jinde neparkuju(doma mam garaz).
Uvedomte si prosim vas, ze cim ma nekdo zdravejsi rozum a cim vetsi profik-tim min casu se hodla vystavovat nebezpeci. Nikdo nechce resit problemy s kterymi predem nepocital a neni na ne pripraveny.
Uvedomte si, ze v nejake dilne to mozna problem neni-maji tam k dispozici vsechno naradi, elektriku, klid, dost casu, je tam vic lidi...
Delej neco takoveho bez vybaveni, naradi, klidu, elektriky, na ulici s rizikem ze te nekdo pri tom chyti.. Je to absolutni nesmysl-to uz vazne to auto odtahnou, kdyz bude cilene vytipovane a budou o nej tolik stat-to uz je ale zase jina kategorie aut.
A jeste chci napsat to, ze treba ja mam automat a ten pokud zustane zamceny v poloze P tak s tim sotva pujde udelat to, ze si jeden stoupne na spojku a druhy ho s dalsim autem odtahne...
Cili pro me to znamena pocit vetsiho bezpeci at si rika kdo chce co chce-a navic se mi za 3 roky cena defendlocku vrati na sleve z pojistky od pojistovny.
Tot vse.