mobile.de

04.10.2006  22:47

mobile.de

U spousty aut jsem tam koukal ,že jen pro obchodníky nebo na export,neví někdo jaký to má důvod-jestli jenom danový a nebo nějaký problém u samotného auta???

"-- skrytý --" 06.11.2006  14:42

« Re: mobile.de

Noo...já si právě myslím, že se jedná o problém s daní. Auto byla zakoupené nejspíše s odpočtem daně a tudíž i ted je tdy na prodej zase podnikateli nebo na export a dan by teda musela zaplatit osoba, která si ho přiveze např. sem do ČR. Nejsem si tim tedy 100% jistý, ale takhle si to myslím já. Takže bych musel teda vlastně zaplatit 19% navíc???

05.10.2006  13:51

Bez nadpisu

Problem je v aute: ak preda nemecky autobazar auto v ramci Nemecka, musi nanho poskytovat 2 roky zaruku. Ak teda chce predat auto LEN na export, znamena to, ze si zanho netrufa zaruku prevzat.

05.10.2006  20:21

Bez nadpisu

Tak nějak jsem si to myslel,ale raději se zeptám ;-)

"-- skrytý --" 06.10.2006  09:08

Bez nadpisu

Pokud je u auta na mobile.de uvedeno pouze na export, znamená to, že náklady na udržení toho auta v prozuschopném stavu jsou tak vysoké, že to žádný Němec ze svého platu nikdy nezaplatí.
    Doporučuji vyhnout se mobile.de a nekupovat tam ani kolečko na vození hnoje a mrknout raději na www.autoscout24.it. V itálii se nesolí přípravky rozežírajícími auta, není tam ani desetina děr na silnicích (s výjimkou státní silnice z Benátek do Rimini) a za cenu, za kterou na mobile.de koupím šestkrát bouranej šrot s motorschade koupím v Itálii krásný auto, který bude sloužit leta. osobní zkušenost.
    Ale proti gustu...

06.10.2006  09:28

Bez nadpisu

magic: trosku prehanas. Pokial nezoberies z mobile.de tu najlacnejsiu sunku od Türkilmaza, daju sa najst naozaj VELMI pekne auta - idealne je auto priamo od dealera danej znacky. Sam mam obe auta z Nemecka a vzdy maximalna spokojnost.

06.10.2006  20:40

Bez nadpisu

No tohle by me taky zajimalo. Chtel jsem si taky nechat dovezt auto z Italie, ale nenasel jsem nikoho, kdo by mi neco dovez. Ale ozval se mi manik s nabidkou dovozu z DE. To konkretni auto jsem v DE nasel, ale za cenu temer dvojnasovnou, nez mi nabid on. To se da v Nemecku tak dobre ukecat cena, nebo mam ocekavat nejakou vychcanost? No pristi tejden bych to mel videt nazivo, tak uvidime.

"-- skrytý --" 13.10.2006  21:16

Bez nadpisu

skusil som ten vyhladavac v IT ale nejak ma to nenadchlo , a ceny ze su nizsie ? mne sa zdali byt omnoho vyssie.
    Pali

"-- skrytý --" 15.10.2006  23:30

pali: jde o to, zda hovoříme o autech nebo jen jejich vracích. Za cenu auta v I bez jediné chyby mám v Německu motorschade. a když bude ještě prásklý zepředu zezadu a přestříkaný sprejem, určitě bude i levnější...
      Dovoz aut z I dělá např. firmy Autogamma v Brně, Úvoz č. 5

26.10.2006  11:24

Hele,že to je tvoje firma,co??Koukám že v de bude každý auto se zničeným motorem a 5krát otočené přes střechu >:D Mám v it bratrance,je mu 34 a tak jak on nejezdí žádný prase u nás,jeho motory už od jeho 20 let končí v 80 000km,pak jsou vyrumplované.Ale prodává levně,to je fakt.Nemyslíš že záleží na úplně jiných věcech než jestli auto je z it nebo de??? A ceny teda rozhodně nejsou nijak výrazně nižší,probud se a nebo sem hod pár příkladů >:D >:D

Ted 26.10.2006  11:50

Bez nadpisu

magicu... zase mas svou chvilku?? oba jsou to inzertni servery... na obou muzou byt sunky....

"-- skrytý --" 26.10.2006  11:55

Ceny v Itálii jsou nižší pouze v případě, že chcete koupit italskou benzínovou pixlu. Takže jestli toužíte po benzínové Maree, hurá tam pro ni. Pokud chcete koupit neitalskou pixlu a nedejbože v naftě, nemá smysl tam ani koukat. Navíc idv dovoz z Itálie je pro dobrodruha, oproti trivce z Německa.

Ted 26.10.2006  12:09

Bez nadpisu

navic kazdej prodejce ojetech aut vi, ze dovozy z italie jsou problematicky... casto tam clovek naleti a neda se tam nic overit narozdil od nemecka... ale pro magica je to srdcovka...ja to chapu

26.10.2006  13:05

Bez nadpisu

Mam za sebou dovoz dalsieho auta z D. Inzerat najdeny na mobile.de (bol aj na autoscoute) Seriozny dealer Nissanu. Auto ako nove, evidentne garazovane, krasny zachovaly interier. Spravili mi novu prehliadku (58tkm - pri 60tkm mala byt spravena), zaplatili prevozky domov, velmi mily kontakt, cela historia auta preukazana, kompletna serviska atd. atd. atd. Oproti kupe v SR som sice usetril "len" cca. 50kSk, napriek tomu som ale maximalne spokojny.

31.10.2006  21:44

Bez nadpisu

Koukam ze tady maji skoro vsichni dobry zkusenosti s dovoze z DE. Ja bohuzel ne. Protoze nemecky neumim, obratil jsem se na nejakyho dovozce. Bylo mi nabidnuto na vyber ze 3 aut, pro jedno jsem se rozhod, sepsali jsme smlouvu, zaplatil jsem zalohu. A od ty doby (uz jsou to 2 mesice) porad jenom cekame na to, nez puvodni nemeckej majitel vyridi odhlaseni. Dovozce samozrejme nechce prijit o kseft, takze me vzdycky o par dni ukeca, ze se to vyridi a ze prej se tohle stava (nevim jestli keca nebo ne, nemam zkusenosti). Ale me uz to nebavi, takze jsem mu rek, ze to nechci, at sezene jiny auto. Takze ted to cely zacne zase od zacatku. A protoze potrebuju nejaky auto, nez mi skonci technicka na soucasnym, tak to nakonec dopadne presne tak jak jsem nechtel - ze z nedostatku casu vemu prvni sunku, ktera pude dovezt hned, protoze uz mi moc casu nezbejva. Takze takhle jsem pochodil ja. Netroufam si vubec odhadovat jak to cely dopadne.

31.10.2006  21:45

Bez nadpisu

Odeslalo se mi to 2x, asi nejaka chyba.....

Ted 01.11.2006  12:21

Bez nadpisu

ja nemecky taky sotva pozdravim, anglicky ale umej vsichni a nebude takovej problem sehnat nekoho, kdo by ti pomohl. popravde nechapu, jak nekdo muze sverit kupi nekomu, kdo si tim vydelava... to radsi dam nekomu litr za tlumoceni, najdu si na netu (ja pouzivam www.autobild.de) auto svych snu (nejlip tak 5 favoritu) dohodnu se po mejlu s prodejcema, at mi poslou kopie vsech dokladu a detailni fotky jakychkoli oderek, ci poskozeni. Pak odjedu i s prekladatelem do Nemecka mrknu na nejlepsi auto, pokud je fajn, nejedu jinam, zaplatim, poprosim je o vyrizeni prevoznich znacek a do dvou hodin odjizdim v novem aute a prekladatel ridi druhy. vidis, co kupujes, nemusis pak vzit, co ti privezou, vybiras sam, auto muzes druhej den zacit prihlasovat a nikomu neplatis provize...
    on muze byt i rozdil mezi tim, co tvuj zprostredkovatel skutecne zaplatil a tim, co je na uctu... pro ne je to kseft a vzdy se budou snazit na tom trhnout maximum...cely je to jednoduchy a ver mi, ze vyberu auta pro sebe venujes vic casu a usili, nez tvuj dovozce, kterej se bude hlavne zajimat o rozdil mezi uctem a skutecnosti ;-)

"-- skrytý --" 01.11.2006  17:09

Hezký, má to jen dvě malé chybičky. Za prvé, je tenhle postup použitelný jen asi pro 1% lidí, co autům rozumí, mají s nimi skutečně praktické zkušenosti ze servisu, a jsou skutečně schopní si jej na místě prohlédnout a vybrat sami - a ti pohříchu takovéhle rady skutečně ani za mák nepotřebují. No a za druhé - ne každý má čas se jezdit plácat někam do Německa a pak po přihlášeních, nebo by si na to třeba čas udělali, ale stálo by je to mnohem víc než když si na to v práci vydělají - a že takových lidí znám zatraceně hodně. Nevím jak vy, se svoji dovolenou nebo vůbec časem si dělejte co chcete, ale já bych tedy pár dní dovolené na nějaké plácání se za pixlama nedal.
      Takže naprosto přesně naopak - pokud chci sehnat auto, a sám to neumím, tak to svěřím právě někomu, kdo se tím živí! Jen je jaksi potřeba vybrat někoho, kdo je solidní - a ne bláhově vybírat jen podle nejmenší ceny. Stejně tak jako si sako nenechám šít u zedníka ani si jej nematlám doma, protože krejčí se tím přeci živí a jedině by mě okrad :roll:

Ted 01.11.2006  17:22

Bez nadpisu

vozis auta?? vypada to tak. nevim o cem tady mluvis. pokud si vyberes duveryhodny prodejce a mas dopredu spoustu informaci a fotek toho auta, pak nechapu, v cem je problem? tomu, kdo ti doveze auto je uprimne jedno, co je nejlepsi pro tebe, pro nej je dulezity, co je nejlepsi pro nej. to je snad jasny. pak ti staci si vzit volno na JEDEN den. a treba v patek rano bejt u prvniho auta v nemecku, abys mel cas jet jinam, pokud nebude OK. znacky ti vyridi sam prodejce pokud je slusnej. domu to snad uridis a po navratu te ceka normalni technicka (20 minut) a odevzdani papiru na urade (10 minut) pote te ceka normalni prihlaseni. tot vse!!! kde vidis problem?? dovoz auta dovozcem te vyjde na neskutecny penize (to, o cem vis+ to o cem se nikdy nedozvis) a pokud ses jelito, nepoznas, ze je auto spatny, ani, kdyz ti ho nekdo doveze, ne? ;-) fakt netusim, co by te melo vest k tomu, abys lidi zrazoval od toho, dojet si pro auto bez drahejch zprostredkovatelu?? auta z venku dneska vozi kazdej autobazar. dovozce pro tebe udela to samy. je to stejnej kseft, jen v bazaru jim v tom lezi penize a dovozce je z tebe vytahne hned, takze mu v nicem nelezi a ma jistej prodej!!
    pokud tohle nevidis tak ti neni pomoci a pokud auta sam vozis, tak ti jde o kseft, narozdil ode me... >:D

"-- skrytý --" 01.11.2006  18:02

Kecy. Nevozím auta, ale leccos o dovozech vím. A mluvím zde o solidních prodejcích, kteří berou auta od zaběhlých míst - tedy NIKOLIV z inzerátů! Jestli tady někdo neví, o čem vlasně mluví, tak jsi to právě ty - protože tímhle postupem, při nadávání na ty "drahé" dovozce, jen platíš tu samou nebo ještě větší marži jinému prodejci - tomu v Německu. Prodejci, který to naprosto a úplně stejně jako ten zaběhlý český dovozce vykoupil ze salonu, kde má trvalý odběr a tím naprosto jiné ceny, přirazil si k tomu svoji marži a prodává to dál - a to většinou větší marži než ten český, jak je v Německu obecně zvykem! Tohle jsou teprve ty auta, co se vůbec objevují v nějaké inzerci na mobile.de, autoscoutu atd. - to, co prodává salon z protiúčtů, když nemá vlastní prodej ojetin, se v takových nabídkách nikdy neobjeví, a ten kdo nemá v tom Německu apod. zavedené kontakty a odběry o něčem takovém většinou nemá ani páru, že vůbec existuje. Jestli si někdo myslí, že solidní zavedený dovozce projíždí inzeráty na mobile apod, tak spadl na hlavu z hodně velké výšky, takhle se to skutečně nedělá. Ale co, věřte si čemu chcete, vaše prachy, váš problém. Mě auta neživí, ale když už bych měl na něčem vydělat, tak je to servis a ne dovoz, takže si klidně vozte šlupky... A představa, že když někdo napíše trochu něco jiného, že to hned musí být dovozce, nebo dokonce že někomu takovéhle kecy "kazí kšefty", je tak ultranaivní, až to tříská dveřmi. Kolik ti je? Jestli je to 76 rok narození, čekal bych poněkud jiné uvažování.

Ted 01.11.2006  18:17

Bez nadpisu

tvuj hlavni argument byl stravenej cas... jasne jsem vysvetlil, ze se to da zvladnout za den a vybiras z celyho nemeckyho trhu, ne jen z toho, co ma v nabidce par bazaru, od kterych tvuj dovozce zrovna dlouhodobe bere auta ;-) . jestli mi zacnes tvrdit, ze znas dovozce, kterej by ti auto privez za stejny penize, za jaky to zvladnes timto zpusobem za den sam, tak bych rad mel jeho kontakt! to na co jsem reagoval bylo tve mytizovani veci dovozu. rada, aby se o to nikdo nepokousel, ze to neni tak jednoduchy... to jsou kecy a nikomu to nepomuze... ja rikam. je to jednoduchy a zvladne to kazdej. vyresit se to da po dobrym vyberu na netu za jeden den a nepotrebujete k tomu zadny zvlastni znalosti. a pak taky neznam dovozce, kterej by uprednostnoval stesti a usporu zakaznika pred svym vlastnim ziskem. pokud ti na tom prijde neco nelogicky, klidne se zeptej ;-)

"-- skrytý --" 01.11.2006  18:27

Nikoliv, hlavní argument nebyl strávený čas. Hlavní argument byl - a proto také byl uveden na prvním místě - že ne každý se v autech vyzná, naopak že se v nich většina lidí nevyzná, a že nákup "naslepo" je pro ně dost rizikový - ať už u nás, nebo venku. To vím jednak ze servisní praxe a také z toho, že občas dělám při nákupu poradce... byť už ne tak často jako dřív a nadto už dost nerad. Argument času přichází na řadu u lidí, kterým je čas drahý, a zde podotýkám, že jich není úplně málo, a tvoří poměrně zajímavou skupinu v nákupu aut, s poměrně velkou kupní silou. Takoví preferují skutečně auto od solidního prodejce se všemi doprovodnými službami - přihlášení, předprodejním servisem. A ano, znám takové dovozce/prodejce, kteří takové služby na úrovni poskytují - pochopitelně si ale za to nechají zaplatit. Pokud někdo shání popelník za 50tis, těžko u nich uspěje, ale časově více vytížený člověk, co se v autech nevyzná, a chce něco kolem 200t nebo i za víc? Ono to chce uvažovat i o trochu širších souvislostech, nejen slepě koukat podle sebe...

01.11.2006  19:04

« Dovoz auta z Německa

Přidám taky svou zkušenost. Napřed jsem se rozhodl pevně co chci za model auta, přečetl jsem mnoho recenzí a testů konkétního a auta a motoru- naštěstí mám masovku :-), potom jsem si našel na netu- např. autorevue články o dovozu auta- bezvadně je to popsané co dělat, přesný postup. Potom mi do Německa napsal a zavolal německy mluvící člověk a potom jsem tam zajel, s mechanikem.Samozřejmě pouze značkový dealer. Oni zařídili veškeré převody asi za 1 h , včetně povin. ručení- vše za 180 Euro (autem jsem odjížel po vlastní ose )
        Vše klapalo naprosto hladce, ale je fakt , že to bylo předem vše připravené, v prodejně jsme byli ještě před zahájením provozu :-) Měl jsem neskutečné obavy, aby to klaplo, protože jsem si v ten den nutně chtěl to auto odvést ( bylo tam čtyři kusy na výběr )
        Závěr: moje doporučení, nejezdit tam v pátek, protože úřady fungují myslím jen do 11.30. A dojet si pro kokrétní auto sám s mechanikem, člověk, který auta dováží na vás chce vydělat. Byla to pro mě práce , ale ušetřil jsem oproti ceně v ČR asi 45-60 tis. Doplňuji, že mám nadstandartní příjmy, jsem vysoce pracovně vytížen , ale peníze netisknu :-)

01.11.2006  19:07

Bez nadpisu

zajimava debata, mate asi oba dva pravdu. zalezi na pristupu. ja osobne si auto vzdycky vybiram sam. nikdy bych to nikomu jinemu nesveril, protoze jsem si naprosto jisty, ze nikdo jiny tomu nevenuje takovou peci jako ja. ale na druhou stranu chapu, ze existuji lide, pro ktere je cas drahy, a zaroven je jim jedno jestli jezdi BMW 7er nebo v A8... ti at si potom auto nechaji dovezt. takze asi to zalezi na pristupu. pro me je auto vic nez pritelkyne (doufam ze to nebude cist.. :-) ) a je pro me radost delat cokoliv co je s autem spojene.

Ted 01.11.2006  19:33

Bez nadpisu

a jsme u toho... pokud nekomu skutecne zalezi vic na case nez na penezich, koupi auto v CR. ja proste nedokazu pochopit, ze nekdo nevidi rozdil, v duvere v zavedenyho nejlepe autorizovanyho dealera, kterej ruci za celkovou historii auta, protoze to auto jezdilo k nemu na servis a da ti navic treba rok zaruky a duvere v soukromyho dovozce aut??
    kdo rika, ze ten dovozce ti vybere dobry auto?? je to prodejce ojetejch aut, jako ostatni, casto s mensim zazemim a mene duveryhodnej. co si na nem vezmete, kdyz to auto bude spatny?? sverit vyber sveho auta nejakemu dovozci a cekat, co priveze, je horsi, nez tam jet osobne a auto pred koupi videt a vyzkouset!!! jakkoli tomu ten clovek nerozumi, porad je to lepsi a vzdy levnejsi! a cim drazsi auto clovek kupuje, tim spis bych ho chtel videt, protoze kdyz investuju mega, stoji mi za to vzit si na den dovolenou!! a taky mluvime o vetsi uspore... chapu zprostredkovani dovozu z usa, do toho by se mi nechtelo, ale na druhou stranu si myslim, ze je to pitomost. ale pri dovozu z nemecka usetrite den dovoleny. tot vse. a auto si nevyberete vy! a zaplatite o dost vic...porad nevidim tu cilovku. vidim jen ze nekomu za den prace, ktera pro me nakonec nemusi bejt vyhodna zaplatim tisice korun. a to ja si tam radsi dojedu a kazdymu rozumne smyslejicimu to radim. mytizace slozitosti dovozu hraje do karet pouze lidem, kteri se tim zivi.

01.11.2006  19:46

Bez nadpisu

Mozno hra dost velku rolu znalost jazyka. Na zaklade rozhovoru s danym nemeckym predajcom sa da vytvorit si obraz o tom, ci ide o seriozneho dealera (bez cudzieho prizvuku, sam rozprava o celej historii auta atd.) alebo podozriveho cloveka - faktom ale je, ze pri prvom rozhovore nemohol chalanisko tusit, ci som cudzinec zijuci v Nemecku alebo volam zo zahranicia >:D . Kym sme sa vybrali pre X-Traila, tak som sa asi 20min telefonicky rozpraval so sefinom toho autosalonu, predebatili sme vsetko a az potom som sa rozhodol ist prenho (od nas 770km, nastastie sme mohli prespat v severnych Cechach). Jo, stalo to dva dni dovolenky, ale spravili sme si z toho vylet a celkom sa to dalo >:D Auto je presne take, ako mi popisoval, proste vyborny stav. Islo kazdopadne od seriozneho dealera Nissanu, ziadneho Türkilmaza Fenerbahčeho ;)

01.11.2006  21:24

Bez nadpisu

Sice muj pripad nebylo auto za pul milionu, ale dovozce jsem zvolil proto, ze jednak neumim nemecky, a hlavne bych vubec nebyl schopen vyridit to papirove, s papirovanim nejsem kamarad. Tenhle konkretni dovozce ma nejakou smlouvu se zastoupenim znacky, takze k autum, ktery se dostane on, bych se ja nejspis nedostal vubec, a nebo ne za cenu kterou daji jemu. Nemam nic proti tomu, ze ma na tom nejakou provizi, protoze finalni cena pro me je i tak nizsi, nez jakou bych zaplatil za auto ve stejnym stavu u nas, pokud bych v takovym stavu vubec sehnal.
    Ale nejde mi porad do hlavy to s tim nekonecnym odhlasenim v Nemecku. Myslite ze se to skutecne muze stat, a nebo za tim je neco jinyho?

02.11.2006  06:57

Bez nadpisu

Paolo: je to ABSOLUTNA blbost... odhlasit auto moze ktokolvek, napr. aj ten Tvoj dovozca. Zoberie si velky technicak, zajde s nim na dopravny inspektorat a je. Ked som mal este trvaly pobyt v Nemecku, odhlasenie za mna robil autosalon, kde som daval stare auto na protiucet...
    Btw cele odhlasenie/prehlasenie je robota asi tak na 10 minut...

Ted 02.11.2006  10:22

Bez nadpisu

kdybys vedel, kolik te ten dovoz skutecne stoji, brecel bys. nehlede na ty problemy. kdybys tam jel sam, auto ti odhlasi pred prodejem ahodi ti ho na znacky... nechapu, proc by to mel nekdo delat dodatecne

"-- skrytý --" 02.11.2006  10:26

Bez nadpisu

Kdysi jsem pár aut ze Švýcarska přivezl, z jednoho zdroje. Cena na autě např. 4000 CHF byla pro mě časem automaticky o 800 CHF nižší , navíc jsem se dozvěděl i o problémech s tím konkrétním autem.
    Dokonce když tam bylo něco hůř prodejného, tak se to dostalo zdarmo ke dvěma jiným autům, jako "akční sleva"
    Znám lidi, kteří vozí z Německa z autosalonu všechny protiúčty za ceny, o ktrých se většině lidí ani nesní, ale musí vzít vždycky všechno. Je pak na nich jestli to šlo na ND nebo na přihlášení.
    Dovedu pochopit ty, kteří si pro auto rádi sami dojedou, ale stejně tak chápu ty, kteří je chtějí na značkách před domem.
    Každý jsme nějaký.

05.11.2006  01:24

Bez nadpisu

Dabel: Aha, tak to je docela dulezita informace. Takze tady neco nehraje a dovozce mi z nejakyho duvodu lze. Takze ho asi proklepnu a vycouvam z toho. Jen doufam ze nebude problem s vracenim zalohy, ale na smlouve to je, tak snad ne.

06.11.2006  16:46

Bez nadpisu

brouczech: rozhodne sa NEJEDNA o problem s danou. Ide o to, ze dany predajca nemoze/nechce poskytnut 24-mesacnu zaruku na dane vozidlo, ako to po nom vyzaduje zakon. Dovodov moze byt viacej, napr.:
    - vozidlo s nejasnou historiou, u ktorej si to predajca proste nevezme na triko
    - burane a opravene vozidlo
    - mozno je predajca specializovany na urcite auta a toto konkretne servisovat nevie/chybaju mu prostriedky, napr. specialna diagnostika
    DPH v DE nie je zdale taky problem ako u nas, proste sa doplati pri predaji a je (alebo aj nie - tyka sa to inzeratov s poznamkou "MwSt. ausweisbar" ci s uvedenou "Nettopreis")

"-- skrytý --" 11.11.2006  08:23

Lidi...ještě jsem se chtěl zeptat, zda nevíte jestli také v německu platí to, že když si člověk zakoupí auto v autobazaru, zaplatí normálka cash.....tak prýá dostane papírové číslo ( jak u nás zelené ) a může s autem odjet okamžitě domů...bez nějakého vyřizovaní převozních čísel atd. Kamarád říkal, že je to v německu nějaká novinka...prý to tam maj cca měsíc. Nevíte o tom někdo něco víc? Zda je to vůbec pravda........díky

12.11.2006  22:37

Bez nadpisu

Už jsem nějaké to autíčko z německa dovezl: Tomu že bys dostal nějakou papírovou značku a mohl jsi hned vyrazit moc nevěř, základem je vždy jako tady u nás zákonné pojištění odpovědnosti. Pokud bys měl někoho známého v německu tak na jeho pojistku by sis mohl udělat krátkodobé přihlášení, to jsou ty se žlutým proužkem. Jsou nejlevnější, ale přes hranice musíš mít doklad o pojištění, jinak Tě nepustí. Jinak celní čísla s čeveným proužkem si můžeš nechat vystavit sám, dávno jsem je nepotřeboval, ale stávali kolem 150,-Eur. Další řešení je u přihlášeného auta se domluvit s majitelem a pokud třeba ráno odhlásí auto, tak ta pojistka platí ten den do 24 hod, tak můžeš jet. Musí to auto ale mít TUV- tecnickou kontrolu platnou.
    S německou DPH-MWsT je to tak: Auto jako jediné zboží v EU může koupit i privátní osoba bez DPH-MWsT. Musí ho ale zaplatit v zemi dodání a proto je to nevýhodné. Koupíš to o 16% levněji a v ČR zaplatíš 19%.
    Lépe to zaplatit i s DPH-MWsT. Pokud je auto do 6 měsíců stáří, nebo do 6.000 km, považuje se za nové a podléhá platbě daně. POZOR-pokud bys koupil toto auto za cenu včetně německé DPH-MWsT, musel bys v ČR z celé částky zaplatit 19% DPH. Paradoxem je, že fungl nové auto s 0 km i na den přihlášené v zahraničí je jako ojeté. Schválení technické způsobilosti je jako u dvacetiletého křápu včetně měření emisí a další STK po dvou létech. Super zákony naší krásné země...
    Mějte se bendas