Přídavný otáčkoměr pro diesel

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.2006  17:30

Přídavný otáčkoměr pro diesel

Ahoj všem, prosím, potřeboval bych poradit - dá se do auta se vznětovým motorem dodatečně nainstalovat otáčkoměr? Pokud ano, neznáte firmu/dovozce/kutila/kohokoliv, u koho by se dal pořídit? Pokud ne, tak mám asi smůlu, že:-)
    Díky moc
    • 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 05.10.2006  06:36

« Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel

i dal by se poridit. Je to ale otazka, pro jake auto je pozadovan. V zakladu se jedna o odvozovani otacek motoru ze signalu braneho z alternatoru ktery se otaci v urcitem pomeru rychle jako motor. Takze prvni problem je sehnat otackomer do prislusneho auta z dieslove varianty a pritahnout drat od altiku a nebo pouzit otackomer z jineho auta a ten prenastavit podle aktualnich potreb. Vetsina otackomeru ma na desticce "tocitko" pro nastaveni citlivosti. Jo a elektronickej otackomer taky neni problem pokud budes chtit. Neco jsem vyrabel pred casem pro motorky (dokonce programovatelny :-) )
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.2006  09:28

« Re: Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel

No vida, dik za info :-) Chtel bych to pro Kia Picanto, je to preplnovany 1.1 CRDi (common rail). V uvahu pripada spis varianta 2 - cizi otackomer a prenastavit ho.. Ozves se mi, prosim, na maila? Dik predem
        Navros
        navrmart zavinac centrum.cz
    • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 05.10.2006  09:25

« Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel

To je jednoduchý. Zajdi na tržnici a za 300,- Kč si kup malého vietnamce. Toho strč do motoru (neboj, vleze tam v pohodě >:D ) a ten ti to pak bude hlásit. Těch pár signálů z tohoto vietnamského otáčkoměru pochopíš i sám, takže nepotřebuješ žádný převodník. Ten otáčkoměr má totiž jen pár stavů:
      "to je májo" - nízké otáčky, brzo ti chcípne motor
      "fojnoběch" - volnoběh
      "čišíč" - 1.000 ot./min
      "da čišíče" - 2.000 ot./min
      "či čišíče" - 3.000 ot./min
      "čiži čišíče" - 4.000 ot./min
      "to je móóč" - dosáhl jsi omezovače
      Jeho nevýhodou je, že ti svým písklavým hlasem bude rušit rádio, ale nekup to za ty prachy >:D
      • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.2006  09:32

« Re: Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel

to Saab: ze me to nenapadlo hned >:-[] >:D
        Hele, jde mi o to, ze jsem doted nikdy diesel nejezdil a nerad bych svymi "benzinovymi" navyky neco podelal hned ze startu ;-)
        • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 05.10.2006  10:06

« Re: Re: Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel

to Navros: to nebyl útok na tebe, to bylo jen tak na pobavení ;-)
          Podle mne stačí věřit uším a diesel moc nevytáčet, ale pokud ho tam opravdu chceš tak se koukni např. sem:
          [odkaz]
          [odkaz]
          V těch e-shopech nebo i dalších by ti mohli poradit.
        • 00 Reagovat !

foto

05.10.2006  10:20

« Re: Re: Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel

Navros: kdyz budes jezdit tak, ze motor je podle tveho pocitu silene podtoceny, cely auto se klepe,tak to jsi na spravny ceste....to je totiz idelani rezim pro dehet >:D
          • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.2006  11:19

« Re: Re: Re: Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel

to Saab: ok, trocha nadsazky nikdy neuskodi >:D na ty e-shopy se kouknu, dik za tip. I kdyz ted, po porade s odbornikem jsem trochu skepticky..
            to Pucmeloud: kdyz vydava motor zvuky ktere znam z traktorove stanice a pomoci pri sberu brambor, to poznam i ja, ze to neni uplne ono ;-) Spis mi slo o ty vysoke otacky, staci chvilka nepozornosti a otacky vystreli nahoru.
            Jen mi prosim nerikejte, ze abych tohle nemusel resit, mel jsem si koupit radeji traktor, kolobezku, vratit se zpatky do autoskoly a podobne >:-[] na to uz je ted pozde ;-) A kde jinde hledat radu, nez mezi ostrilenymi borci ;-)
            • 00 Reagovat !

foto

05.10.2006  12:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel

Navros: U dehtu bych se prilis velkych otacek nebal, protoze turbokamna pri ve vyssich otackach hodne rychle chcipnou a sam uvidis, ze to auto rve a nejede. je to tak diametralni rozdil od benzinu, ze pokud mas jen trochu citu, tak otackomer nepotrebujes
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.2006  21:47

Digitální otáčkoměr pro diesel

Takový Ti mohu prodat. Je digitální a má 3 součásti:
    1) otáčkoměr - digitální s podsvícením, průměr 52 mm
    2) čidlo snímače a magnet na setrvačník
    3) pouzdro nebo-li "kapličku" na otáčkoměr
    Montáž je jednoduchá, dá se zamontovat do i na přístrojovou desku. Je nový, originálně zabalený. Koupeno u fy CONRAD ELECTRONIC SRN, značka EQUUS USA.
    Máš-li zájem, napiš SZ.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…