Přídavný otáčkoměr pro diesel
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
dcgsd 05.10.2006 06:36
« Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel
i dal by se poridit. Je to ale otazka, pro jake auto je pozadovan. V zakladu se jedna o odvozovani otacek motoru ze signalu braneho z alternatoru ktery se otaci v urcitem pomeru rychle jako motor. Takze prvni problem je sehnat otackomer do prislusneho auta z dieslove varianty a pritahnout drat od altiku a nebo pouzit otackomer z jineho auta a ten prenastavit podle aktualnich potreb. Vetsina otackomeru ma na desticce "tocitko" pro nastaveni citlivosti. Jo a elektronickej otackomer taky neni problem pokud budes chtit. Neco jsem vyrabel pred casem pro motorky (dokonce programovatelny :-) )-
"-- skrytý --" 05.10.2006 09:28
« Re: Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel
No vida, dik za info :-) Chtel bych to pro Kia Picanto, je to preplnovany 1.1 CRDi (common rail). V uvahu pripada spis varianta 2 - cizi otackomer a prenastavit ho.. Ozves se mi, prosim, na maila? Dik predem
Navros
navrmart zavinac centrum.cz
Saab 05.10.2006 09:25
« Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel
To je jednoduchý. Zajdi na tržnici a za 300,- Kč si kup malého vietnamce. Toho strč do motoru (neboj, vleze tam v pohodě >:D ) a ten ti to pak bude hlásit. Těch pár signálů z tohoto vietnamského otáčkoměru pochopíš i sám, takže nepotřebuješ žádný převodník. Ten otáčkoměr má totiž jen pár stavů:
"to je májo" - nízké otáčky, brzo ti chcípne motor
"fojnoběch" - volnoběh
"čišíč" - 1.000 ot./min
"da čišíče" - 2.000 ot./min
"či čišíče" - 3.000 ot./min
"čiži čišíče" - 4.000 ot./min
"to je móóč" - dosáhl jsi omezovače
Jeho nevýhodou je, že ti svým písklavým hlasem bude rušit rádio, ale nekup to za ty prachy >:D-
"-- skrytý --" 05.10.2006 09:32
« Re: Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel
to Saab: ze me to nenapadlo hned >:-[] >:D
Hele, jde mi o to, ze jsem doted nikdy diesel nejezdil a nerad bych svymi "benzinovymi" navyky neco podelal hned ze startu ;-)-
« Re: Re: Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel
Navros: kdyz budes jezdit tak, ze motor je podle tveho pocitu silene podtoceny, cely auto se klepe,tak to jsi na spravny ceste....to je totiz idelani rezim pro dehet >:D-
"-- skrytý --" 05.10.2006 11:19
« Re: Re: Re: Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel
to Saab: ok, trocha nadsazky nikdy neuskodi >:D na ty e-shopy se kouknu, dik za tip. I kdyz ted, po porade s odbornikem jsem trochu skepticky..
to Pucmeloud: kdyz vydava motor zvuky ktere znam z traktorove stanice a pomoci pri sberu brambor, to poznam i ja, ze to neni uplne ono ;-) Spis mi slo o ty vysoke otacky, staci chvilka nepozornosti a otacky vystreli nahoru.
Jen mi prosim nerikejte, ze abych tohle nemusel resit, mel jsem si koupit radeji traktor, kolobezku, vratit se zpatky do autoskoly a podobne >:-[] na to uz je ted pozde ;-) A kde jinde hledat radu, nez mezi ostrilenymi borci ;-)-
« Re: Re: Re: Re: Re: Přídavný otáčkoměr pro diesel
Navros: U dehtu bych se prilis velkych otacek nebal, protoze turbokamna pri ve vyssich otackach hodne rychle chcipnou a sam uvidis, ze to auto rve a nejede. je to tak diametralni rozdil od benzinu, ze pokud mas jen trochu citu, tak otackomer nepotrebujes
"-- skrytý --" 06.10.2006 21:47
Digitální otáčkoměr pro diesel
Takový Ti mohu prodat. Je digitální a má 3 součásti:
1) otáčkoměr - digitální s podsvícením, průměr 52 mm
2) čidlo snímače a magnet na setrvačník
3) pouzdro nebo-li "kapličku" na otáčkoměr
Montáž je jednoduchá, dá se zamontovat do i na přístrojovou desku. Je nový, originálně zabalený. Koupeno u fy CONRAD ELECTRONIC SRN, značka EQUUS USA.
Máš-li zájem, napiš SZ.
Díky moc