FORD MONDEO COMBI 2.0 TDCI vs SKODA OCTAVIA KOMBI 1.9 TDI

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.06  15:50

« Re: Rozdeleni do trid

to Maverick: Neházej všechny škodovkáře do jednoho pytle. Mám škodovku, rozhodně z toho nemám trauma a vím, že je to nižší střední třída.
    Taky tady nikdo netvrdí, že sis koupil velké Mondeo aby sis kompenzoval něco jiného. Ješitové se najdou mezi majiteli jiných značek.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.06  15:32

« Rozdeleni do trid

Hi,
    to dali007: Myslim, ze ses dostal do pozice Dona Quijota. Skodovka a jeji priznivci usilovne a sverepe posouvaji Fabii, Octavii a Superba o tridu vys. Auta stale rostou skoro ve vsech rozmerech, ale kdo ma rozum a zacne podvozkem, tak preci nehodi podvozek Golfa do stejne kategorie jako Passat, atp.
    Me se jeden prodejce Skoda taky snazil vysvetlit, ze Fabie je stejna trida jako Focus (ktereho jsem mel drive). Ony ty rozdily mezi tridami jsou totiz male a nejednoznacne. A pokud je to auto ve sve tride nejdelsi, tak je logicke, ze s nejkratsim autem o tridu vys je si hodne blizke.
    Kdyz budu chtit najit duvody pro zarazeni Octavie do stredni, tak jich najdu hodne, pokud ne, najdu i hodne protiargmentu....(napr. malo aut ve stredni zacina 1.4 motorem....). Ale nechci s tebou roztacet ten vetrny mlyn... At si mysli svoje. Je pravdou, ze kdyz vedle sebe stoji na parkovisti, zas tak rozdilna nejsou. Je to o egu, jesitnosti, rozumu a dalsich vecech....
    Mam mondeo a necpu se o tridu vys. Ten povyk skodovkaru je mozna o traumatu z auta, ktere vypada jako stredni, ale neni stredni. Oni to vedi, citi, ale nechteji si priznat, ze za ty prachy maji "jen" nizsi stredni....
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.06  15:16

« Bez nadpisu

CreedSVK:
    Ford Mondeo V
    Rozměry dle nákresu - vnější rozměry:
    a) délka (mm): 4731
    b) šířka (mm): 1812
    c) výška (mm): 1429
    d) rozvor (mm): 2754
    e) rozchod vpředu (mm): 1522
    f) rozchod vzadu (mm): 1537
    Škoda Octavia II
    Rozměry dle nákresu - vnější rozměry:
    a) délka (mm): 4572
    b) šířka (mm): 1769
    c) výška (mm): 1468
    d) rozvor (mm): 2578
    e) rozchod vpředu (mm): 1539
    f) rozchod vzadu (mm): 1528
    Stačí takto? Nebo chceš ještě porovnání vnitřních rozměrů?
    Ty máš snad i povlečení škoda ne? >:D
    Porovnávej cenu Octavie s Focusem, ne s Mondeem.
    To je jako porovnavat cenu Octavie a Pasata.
    Pokud vím, tak Octavie má podvozek z Golfa a odtud to je.
    Octavia - nižší střední třída.
    Mondeo - střední třída.
    Focus a Golf - nižší střední třída.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.06  14:48

« Re:

Auta se dělí do tříd podle délky verze sedan (pokud není, tak se to extrapoluje) a rozvoru. Není tohle poměrně jednoznačná odpověď na Tvou otázku?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.06  14:44

« Re:

I když osobně mám taky OII, tak PavelIII to asi nemyslel ve zlém.
    Mondeo je střední třída, OII je nižší střední. Mondeo má větší rozvor a je o trochu delší. Proto si i já myslím, že je výhodnější koupit ojeté Mondeo než ojetou OI, za vyšší nebo i stejnou cenu.
  • 00 Reagovat !

foto

03.10.06  14:30

« Bez nadpisu

pavelll tak mi povedz v com je Mondeo v porovnani s O2
    o triedu nizsie? konkretne fakty, to som teda zvedavy...
    No na jednu vec som prisiel Mondeo je fakt v porovnani s O2
    o triedu vyzsie s cenou.
    Musim priznat, ze som priaznivcom Skoda, ale ak mi povies
    v com je lepsie tak to uznam zas netvrdim, ze skoda je naj.
    auto na svete. A frazy typu "Jednoznacne Mondeo O1 a O2
    je o tridu nize".Tak s toho fakt vyplyva, preco je lepsie.
    A na to, ze sa viac kradnu poviem len tolko, keby bolo v CZ
    alebo v SK 300 000 aut Ford Mondeo tak by sa kradli tolko
    ako Oktavie. Na druhej strane asi su to fakt dobre auta (Oktavie)
    no kto by kradol zle auto nie?hm ale nie to uz je zart :D
  • 00 Reagovat !

foto pavelll1

pavelll1 03.10.06  12:14

« Bez nadpisu

Jednoznacne Mondeo.
    O1 a O2 je o tridu nize.
  • 00 Reagovat !

foto zmulin

zmulin 03.10.06  11:43

« Bez nadpisu

Musí se snažit ;-) Já něco zahlíd na mobile.de,ale je fakt,že jsem ani nečet o co go...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.06  11:11

« TDCi

Zdravím, jestli se jedná o mondeo 2000-02 tak si s tím TDCi nejsem úplně jistý protože ještě v roce 2001 se běžně do mondeí dávaly motory TDDi (cca 85 kW)!!! Jinak co se týče poruchovosti TDDi je náchylné na turba, ale jasou to standartní garetty a s trochou snahy se dají sehnat nové tak za 12 - 15 tis. Kč. Co se týče TDCi jsou to super motory jen jsou náchylné na kvalitu nafty, takže se vyhnout tankování někde v JZD atd...protože sice ušetříte 1 Kč na litru ale vstřiky a čerpadlo je opravdu poněkud dražší... Jinak bych ale určitě volil mondeo, protože co se komfortu a hlavně s procentem ukradených vozů s Octavií nesrovnatelné...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.06  10:49

« Bez nadpisu

to zmulin: No Mazda 6 je super kára, ale to asi kolem 250.000,- nesežene!! Na autoscout24.de je nejlevnější za 300.000,-!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.06  10:14

« Re:

to Dusan: Octavia zase měla zase méně poruchové naftové motory. A motor 1,6MPI je taky naprosto v pořádku. Takže u Octavie se dá taky vybrat. Tady bych výhodu Mondea asi nehledal.
    Ta je spíš v tom, že je mnohem prostornější a se srovnatelnou výbavou za stejnou, ne-li lepší, cenu než Octavia. A ceny náhradních dílu taky nejsou tak dramatické a dají se sehnat opravdu všude.
  • « 00 Reagovat !

foto zmulin

zmulin 03.10.06  10:02

« Re:

Souhlas ;-)
    Jinak bych tam přidal ještě Mazda 6 kombi CD-asi 120 Ps.Moc jich ještě za ty prachy neni,ale neni problém si to zajet koupit ven 8)
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.06  18:26

« Bez nadpisu

Ve skutecnosti je ohledne dostupnosti nahradnich dilu Mondeo vyhodnejsi nez Octavia, protoze svet jaksi neni jen ta nase kotlinka a ten parchant Ford prodava tech aut radove vice nez nase "giganticka" Skodovka. >:D
    Jinak vyhodou Mondea je, ze ma opravdu kvalitni a neznicitelne benziny coz se o Octaviich zrovna rici neda.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.06  12:03

« Bez nadpisu

No v Německu jsou 85 kW-atová Mondea r.v. 2004 od těch 250.000,-!!96 kW tak o 30.000,- kč více. Sehnat náhradní díly na Mondeo není vůbec žádný problém. Mondeo je velmi rozšířené auto. Nafták bych určitě vzal až od toho roku 2003 +, sice většina aut která jsou na prodej, už jsou po opravě nebo byly v pohodě od prvopočátku, ale stejně je to velká sázka do loterie. U Octavie je velmi důležité znát původ auta, protože se moooc kradou.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.06  08:11

« Re: Re: TDCi

Za ty peníze bych vzal určitě Mondeo. Většinou lepší výbava, víc místa, cena servisu i náhradních dílů je určitě srovnatelná se Škodou. Osobně bych vzal benzín 1,8 nebo 2,0 a TDCI možná až od r.2003-4. U Škodovky bych vzal 1,9TDI 66kW a případně čip.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.06  06:14

« Re: TDCi

Na co potrebujes volant s airbagem????
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.06  23:00

« TDCi

Slyšel jsem, že je velmi citlivé na kvalitu nafty. Chtělo by to tankovat u Shell. Odnese to čerpadlo a vstřikovací trysky. Kdybych auto do 250tis. kombi tak bych si vzal Octavii Combi 1.6/74(75)kW. Pojede to do 8l na 100km a přužnost to bude mít taky solidní. Když už naftu, tak 81kW verzi, ale chtělo by to znalce co pozná jestli turbo a vstřikov. systém není načatý na rozbití. Vzal bych střední výbavu tak od r.2003. Jestli na Mondeo budou ceny náhr. dílů srovnatelný - no to nevím, to by ho měl asi každý. Těch škodovek je víc a sehnat třeba volant s funkčním airbagem na Mondeo? Toť můj názor.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.06  22:15

« Bez nadpisu

no nechci otravovat vim ze to tu urcite bude nekde na foru ale chci vzit rok tak 2000/02 a zajimalo by me jaky je problem s tim TDCI
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.06  21:27

« Octavia 1.9TDi x Mondeo

Zdravím ! Nevím jestli jsem tak úplně ten pravej, ale dosud jsem měl Octavii combi (1.9 TDi, 66 kW - asi s chipem, jezdila líp než 81 kW, r.v. 2001), najeto 105.000 km, byl jsem druhej majitel a najel přes 20 t. km., ale měl jsem i služ. Oktávku a s tou jsem najel ještě víc. Pak jsem se stal hrdým otcem dvojčátek, nyní 5ti měsíčních a ještě před tím koupil Mondeo combi 2.0 TDCi (96kW, r.v. 2004). Je to ale mimo fin. limit (asi o 150 t.kč), mám to totiž v kuži s barevnou navigací, nezávislým topením, a spoustou výbavy, která v Oktávce není ani za "vlastní ledvinu", ani za peníze. Teď to nejdůležitější : koupil jsem to proto, že je to daleko bezpečnější auto než Oktávka I (ale i II) - kvůli dětem :P >:D . Je otázkou jestli jít do dýzlu, jezdil jsem také ve služebním Mondeu 1.8 16V benzín a jezdilo to velmi slušně a hlavně : nepotřebovalo to žádný servis a nekrade se to !!! Jinak : servis na Mondeo je levný (srovnatelný s Oktávkou), jízda o třídu jinde (rozvor : 2,75 m !!! - pro zaryté škodovkáře), kufr srovnatelný. Je otázkou jestli v daném finančním limitu nejít do 1.8 (92 kW) nebo 2.0 benzínu bez starostí s dýzlem (záleží na nájezdu km). Já jsem vzal dýzl, protože je už novější a doufám, že problémy TDCi mě už nepotkají.... Jízdní vlastnosti a sama jízda je o několik tříd jinde než s Oktávkou - stačí si to projet v pár zatáčkách :-! ... asi tak.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.06  21:22

« Bez nadpisu

Mondeo je super auto. Nema konkurenci co se tyka podvozku a vnitřního prostoru. Pozor ale na TDCi do roku 2003. Ale o tom je tu informací velmi mnoho.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…