Koupě ojetého vozu (v AAA), prosím o radu
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
« Re: Re: Re: AAA
To jsem chtěl udělat. Domluvil jsem si prohlídku v autorizovaném servisu, otázka je, co všechno lze poznat ... -
« Re: Re: AAA
Ono se na to AAA nadava uplne nejvic, ale ono napriklad v auto ESA to neni o moc lepsi....
Ono to nejspíš není lepší v žádném bazaru a AAA je asi nejvíc na očích.
BTW. mám známeho, který si koupil auto v AAA, celkem levně (Renault Laguna) má ho asi 4 roky, je spokojený, žádný problém. Třeba je to první spokojený zákazník :)) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: AAA
No mně se to zdá taky zvláštní ... Oni to zdůvodňují tím, že auta s tímto motorem nikdo nechce a dráž by to neprodali. Myslíš, že prostě to auto má třeba najeto 100tis a oni, protože na pohled vypadá hezky, to prostě stočí na 30tis?
V techničáku je 1. majitel nějaká leasingovka.
Díky moc za komentáře. -
"-- skrytý --" 26.09.06 09:22
« Re: Re: Re: Re: Re: AAA
Ojetý VW můžeš koupit i se zárukou u autorizovaného servisu ve Štěrboholích - Auto Exner. Mimochodem, všechny Audiny, které jsem kdy v AutoTIPu měl na test byly servisovány právě tam.
Ojetá auta všech značek se zárukou prodává AutoPoint Praha-Spořilov. Na vozy poskytuje záruku, kterou lze i uplatňovat (byla jsem svědkem záruční GO motoru u Mazdy Xedos6, dosahující cca 2/3 prodejní ceny auta).
V AAA Auto Praha jsou velmi nízké výkupní ceny, takže většina lidí si to auto sama prodá na inzerát v Annonci za vyšší ceny. Proto tam končí často auta, jichž se potřebuje někdo za každou cenu okamžitě zbavit.
Navíc představa, že někdo koupí za cca 700.000 Kč auto a za rok a půl ho po 30.000 km (tedy 15.000 km ročně = 290 km týdně - na to kupoval Passata?) prodá za zhruba třetinu této ceny (jestliže byl 340.000 Kč prodej, výkup bych tipoval kolem 270.000 Kč) mi přijde jako - poněkud velmi zvláštní. Není to pravidlem - některé firmy prodávají své ojetiny právě přes AAA, protože to mají bez starostí za hodinu vyřízeno a na ceně jim tolik nezáleží (firmení auta najezdí většinou od 50.000 km ročně - takže zase 30.000 km za rok a půl je příliš málo pro takový případ).
Auto se do AAA prdává zejména proto, že ten, kdo tam to auto prodá obdrží peníze na ruku + papír, že neručí za technický stav, skryté vady a náhodné poruchy. Ze zákona má ale zákazník nárok na uplatňování reklamací na skryté vady. AAA Auto Praha živí tým právníků, ktří mají za úkol tento zákon činit neuplatnitelným.
Nic z toho samozřejmě neplatí absolutně a nemohu říci, že všechna auta jsou tam podvody.
Dále bych důrazně varoval před nákupem auta na základě parametru stáří/počet ujetých km. Z mé zkušenosti vyplývá, že čím je auto novější a má uvedeno méně ujetých km, tím větší podvod z toho kouká (protože na tom podvodník zbohatne; na podvodu u 15 let starýho auta nevydělá skoro nic).
Takže hodláš-li utratit statisíce za nákup auta, nešetři pár tisícovek a dej je někomu, kdo ta auta perfektně zná a fundovaně ti na místě poradí. Nejlépe tomu, kdo ti to auto bude potom i servisovat. Ty náklady na jeho poradu se dají stejně srazit z kupní ceny... -
"-- skrytý --" 26.09.06 07:53
« Re: Re: AAA
Asi nejlepší by bylo sehnat auto od soukromého prodejce, který má vedenou servisní knížku. Je menší pravděpodobnost , že s autem dělal nějaké divočiny , jako je přetáčení tachjometru atd., i když vyloučit se to taky nedá.
Jinak Passat měl náchylnou hliníkovou nápravou snad jen do roku 2001. Ale za tyhle peníze bych se ohlédl po Mondeu no možná by se dala sehnat i OII, ale to spousta nerada uslyší. -
« AAA
Děkuji za příspěvky. S AAA jsme myslím hotoví ... :)
Říkal jsem si, že když má AAA tolik aut, přece nemůžou být všechny kradený/přetočený/bouraný, atd.? Podobných passatů tam měli víc ... a spíš jsem se chtěl vyhnout menším bazarům.
Jsem z Brna. Nemáte někdo tip na slušný autobazar? Nebo je lepší obrátit se na prodejce, kteří prodávají i ojetá auta se zárukou (např. BS Auto?)
M. -
AAA nikdy!!!
A být tebou bych se taky zamyslel nad tím, zda opravdu potřebuješ na těch pár kilometrů takového žraloka..
Ale jestli chceš dát za ojetinu tolik peněz mrkni na referentské vozy. Teď měla třeba škodovka nějaký jejich výprodej..
Nebo nějaký skladový vůz. Za dobrou cenu se dá koupit třeba Stilo
Hlavně se vyhni těm áčkům!
A u kterékoliv ojetiny si vem k ruce automechanika kterému můžeš věřit. -
"-- skrytý --" 25.09.06 22:19
No dat 30 litru za pojistku - pri tomhle najezdu bych si za tyhle prachy koupil to auto >:D
Jinak tu zaznely dobre rady - ale pozor, je podle me spousta bazaru srovnatelnych s AAA, tyhle auta jsou hodne zadany, hodne kradeny a taky se s nima delaji nejvetsi kouzla...
Koupil bych Vectru, Mondeo, nebo neco co tu uz probehlo, hlavne nic od VW ;-) Jinak, kolem 20tkm najedu po koupi 10 ti lete ojetiny, nez zjistim, co s tim je a pustim se do vetsich oprav. -
« AAA NIKDY
vzadnym pripade si nekupuj nic v aaa, pokud hledas slusnou alternativu na passata tak ti muzu ze sve zkusenosti doporucit citroen C5 (posledni facelift) dostanes slusnej diesl motor a nebo libovej benzinovej sestivalec, bohatou vybavu, pri trose stesti narazis na auto s navigaci, a navrch jeste dostanes libovej podvozek. pokud nefandis francouzum, jsou tu taky japonci.... -
matuS 25.09.06 22:06
« Re: Koupě ojetého vozu (v AAA), prosím o radu
kupovat auto v AAA? Nikdy!!!
Predaval som tam auto a system ich spravania a vykupu je taky, ze tam auto preda iba niekto, kto sa ho naozaj potrebuje zbavit, takze vacsinou mrdky...
Slusny clovek so slusnym autom stade odide po 10 minutach -
« Koupě ojetého vozu (v AAA), prosím o radu
Dobrý den,
Potřebuji auto :). Budu ho mít na cestu do práce a zpět, pár kilometrů, ročně to odhaduji tak na 10tis. km.
Dnes jsem byl v AAA a celkem se mi tam líbil VW Passat, r.v. 2004, sedan, najeto kolem 30tis, plná výbava (kožené vyhřívané sedačky, klimat., CD měnič, elektrická okna vpředu/vzadu, parkovací asistent atd.), motor 2.4l, první majitel, auto čisté, nepoškrábané, cena 340000.
Ten motor bude mít spotřebu kolem 10l, ale vzhledem k tomu, že najedu málo, i bych do toho šel. (autům moc nerozumím, takže bych si před podepsáním nechal udělat prohlídku v autorizovaném servisu).
Jenomže ... teď tady pročítám diskuze a Passat tu nevychází zrovna dobře - mj. náchylná přední náprava, hlučnost, poruchovost. Kromě toho se i víc krade a pojistku mi to na allianz.cz opravdu počítá o hodně výš než např. pro Opel Vectra (havarijní + pov. ručení 27000 vs. 38000 pro Passata).
Proto bych se rád zeptal, co si myslíte konkrétně o tomto voze, případně jakou byste mi poradili alternativu v ceně kolem 300tis?
Děkuji.
Ne, že bych je nějak hájil, ale na vysvětlenou: v techničáku nebyl žádný provozovatel, pouze majitel, takže ta leasingovka to měla pro sebe. Asi jim to pořád stálo před firmou :)