Koupě ojetého vozu (v AAA), prosím o radu
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
Tommy100 30.09.06 22:02
« Bez nadpisu
Před dvěma dny si strýc kamaráda kupoval ve zlínském aaa Opel Astra Caravan,rok 1999 nebo 2000.
Doma zjistil,že mu nefunguje zadní el.okno a rozhodl se na to podívat.Když to rozebral tak nevěřil svým očím,sklo podepřené dřevěnou tyčinkou,na ničem jiném nedrželo :shock: :shock: :shock:
Říkal že ho to pěkně nasralo a je zvědavej na co se ještě může těšit. :roll: -
« Re: Koupě ojetého vozu (v AAA), prosím o radu
Nekupovat auto v AAA, jsou to převážne buhví jak vyšmelený auta, různě po spravovaný a buh ví odkus přitáhly, sám sem byl svědkem toho jak prodali auto s prasklym tesněnim pod hlavou, nebo čtyřválec co běžel na tři a při reklamaci neměli proti neprůstřelný kupní smlouvě šanci ://// ale aspon dostali k vozu nový rádio >:D :D -
"-- skrytý --" 29.09.06 15:15
« Re: AAA
Jsem z Brna. Nemáte někdo tip na slušný autobazar? Nebo je lepší obrátit se na prodejce, kteří prodávají i ojetá auta se zárukou (např. BS Auto?)
Můžu vřele doporučit www.autobazarvysocina.cz Jsou tam auta za rozumný ceny a maj tam k zákazníkovi profesionální přístup. Několik mých kamarádů (až z Prahy) si tam koupilo auto a všichni jsou spokojení. -
"-- skrytý --" 29.09.06 10:50
« Re:
"Kto dava do AAA dobre auto? Ja sice 8 rocne Polo s malo kilometrami a super stave. Kupoval som nove a nechcelo sa mi platit poistky na dalsi rok aj na toto auto tak tam slo za cenu ktoru om chcel dostat.
Kto predava nove auto s malo km?? Svokrovci VW Passat Variant 1,9 TDi ten najsilnejsi rok vyrobi 2003 kupene v 2005 v porse auto ako nove. Dodnes neviem preco kupili tak staru skladovku za tak nehoraznu cenu. Dnes uz maju noveho passata a toho starsieho chcu predat lebo tretie auto uz nie je kde skladovat. A ma najazdene myslim do 30 000 km.
Takze aj takyto ludia su, iba je ich malo."
A možno ani ich nie je až tak málo, poznám dosť ľudí, ktorý tam dali dobré autá s málo km. A dôvod ? Ja som tam tiež dal ako som písal dole 6,5 r. Lanosa s real. 30000 km. A kupovalo sa nové . Dostal som za neho 129000 dávali mi 120000, odišiel som , zavolali a za 129 som ho predal, v bazáre som reálne mohol dostať 150000 - 3% za sprostr. 4500 = 145500 , jasne že kupec by sa chcel ešte dohodnúť na nejakej zľave takže dajme tomu výsl. cena 140000,-. Teraz otázka ako dlho by v bazáre stálo a na nové som tie peniaze potreboval. Peniaze za auto som dostal za 2 hod. a keď kupujem nové auto za 3/4 mil. , tak na tých 11000 , čo by som dostal viac v bazáre kašlem, to radšej vymodlikám zľavu na nové a mám prachy hneď na ruku. Jasne, že pri drahších autách ten rozdiel bude väčší, ale aj tak myslím, že dosť ľudí , čo si idú kúpiť auto za mil. kašlú na to že budú 3 týž. zháňať kupca za 300 tis keď im v AAA dajú napr. 260 . -
"-- skrytý --" 28.09.06 11:49
« Bez nadpisu
Kto dava do AAA dobre auto? Ja sice 8 rocne Polo s malo kilometrami a super stave. Kupoval som nove a nechcelo sa mi platit poistky na dalsi rok aj na toto auto tak tam slo za cenu ktoru om chcel dostat.
Kto predava nove auto s malo km?? Svokrovci VW Passat Variant 1,9 TDi ten najsilnejsi rok vyrobi 2003 kupene v 2005 v porse auto ako nove. Dodnes neviem preco kupili tak staru skladovku za tak nehoraznu cenu. Dnes uz maju noveho passata a toho starsieho chcu predat lebo tretie auto uz nie je kde skladovat. A ma najazdene myslim do 30 000 km.
Takze aj takyto ludia su, iba je ich malo. -
papluh1 27.09.06 23:54
« Bez nadpisu
Passatna anesteza vie byt dostatocne silna aby zabila akukolvek logiku aj v tych vzdelanejsich jedincoch. Kolega sa zameral na tuto karu a prisiel so skvelym kuskom ... Variant v 1.9 TeDeIcku, rv tusim 2002, 300papierov slovenskych a klinec bolo najazdenych par tisic km tusim okolo 3-4 :)
A ked sa siel na to pozret aj s clovekom co sa tomu "mal rozumiet", tak prisiel so zaujimavou historkou ... to auto stalo na dvore pretoze priekupnik sa niekde rozflakal (na moto ci tak nejak) a stravil vyse roka v nemocnici a ze ho predtym doviezol z DE kde snim nejaky ozran navstivil pole ... efektne cez strechu. Aaaale inak je v poriadku, vsetko ciste nehrdzave, podla toho znameho v lepsom stave ako jeho kus s vyse 100kkm ... to ze trochu viac huci bolo sposobene tym, ze 'na motore neni plastovy dekel' ... nemohli ho poriadne pojazdit lebo nemalo znacky a vlastnik sa boji policajtov ... kody skiel a pasov nekontrolovali atd atd ... a posledne co viem vazne zvazoval, ze ho kupi ...
Kua chlapi neviete niekto neviete ako vyextrahovat ten ucinok akym posobia niektore VW na ludi ? Chcem to zakomponovat do svojho business planu nech sa poriadne na ludoch nabalim a potom si budem moct kupit jedneho noveho Passata v 2.0DTI f kozi f metle ... ;) -
CtvrtSardel 27.09.06 23:15
« 2,4
No nevim jak je to s VR5, ale tenhle passat podle me ma normalni 2,4 V6...tenhle motor davaji (asi treba jina vykonova varianta) i do nove A6 (130kW), ve stare A6 byl tusim se 125kW jako benzinovy zaklad...Takze vcelku exoticka VR5ka asi ne, to je fakt 2,3...btw.Znamy ma Galaxy s VR5... -
"-- skrytý --" 27.09.06 21:04
« Bez nadpisu
blesk666: no, moje auto je sice taky přes eBay.it, a i když bylo velmi laciné, stálo dost přes 1.000 Euro...výjimka potvrzuje pravidlo. Do svýho auta jsem musel dát bezprostředně asi 20.000 kč za zničený věci, ale celkově mě ta krádež vyšla na cca 50.000 kč vč. zabezpečení alarmem, imobilizérem a vyhledávání. Potěšila mě cena originálních dílů a rychlost dodání. Poněkud šokující bylo ale zjištění, že účast na krádeži byla prokázána policistovi v celkem vysoké šarži... -
Tommy100 27.09.06 20:10
« Bez nadpisu
Věřit najetým kilometrům se dá,ale taky bych kupoval v jiném bazaru protože jsem často svědkem o stáčení tachometru a prodeji do AAA 8-s
Jinak já jsem si tam před 5lety kupoval téměř novou felicii za 170000kč(tehdy super nabídka) a sloužila mi bez poruchy dalších 4,5roku a přes 45000km a nyní slouží dál v rodině..... :) -
PP. 27.09.06 18:32
« Bez nadpisu
Dobrý den,
Potřebuji auto . Budu ho mít na cestu do práce a zpět, pár kilometrů, ročně to odhaduji tak na 10tis. km.
Dnes jsem byl v AAA a celkem se mi tam líbil VW Passat, r.v. 2004, sedan, najeto kolem 30tis, plná výbava (kožené vyhřívané sedačky, klimat., CD měnič, elektrická okna vpředu/vzadu, parkovací asistent atd.), motor 2.4l, první majitel, auto čisté, nepoškrábané, cena 340000.
Přečetl jsem první příspěvek a docela jsem se zasmál tomu autu.VW Passat v plné palbě,r.v.04,motor 2,4 a má najeto 30tkm >:D .
Opravdu někdo dokáže věřit těm km???To si jako někdo koupí takové auto jako nové aby ho po najetí pár tkm a roce a půl provozu bezdůvodně prodal?Jelikož se u nás taková auta kupují především jako podnikatelská-služební,tak nejspíš bude pravda někde jinde- to auto bude mít nalítáno a proto se ho někdo zbavil a vyměnil za nové,nebo se ho zbavil z důvodu poruchovosti.Všechny další možnosti jsou mnohem méně pravděpodobné. -
« Bez nadpisu
to blesk666: ja chodim nakupiovat so servisakom, ale niekedy sa to neda. A myslim, ze ani vacsina beznych ludi nepozna dostatocne zbehnuteho mechanika, ktory sa veci rozumie... zial.
A btw: ten kto kupil toho megana bol cudzinec co nevie ani AJ, ani SJ ;-)
A tak ho oje..li -
"-- skrytý --" 27.09.06 09:44
« Re:
A teď z opačného soudku: za posledních pár let jsem koupil přes e.bay.it a autoscout24.it několik aut, dílů., manuálů a dalších věcí. Spoustu z toho jsem zaplatil předem v dobré víře, že mi dotyčný Ital něco pošle (u Němce nebo Čecha bych to v životě neudělal - vždycky mě podvedli). Nikdy jsem se nesetkal s jediným problémem (krom toho, že do I putují peníze bankou až 8 dní; zřejmě je třeba je chvíli zchladit na Antarktidě. Proto pokud to jde, používám PayPal). Většina aut byla silně cenově podhodnocena - často i kolem 1.000 Euro. Slouží bez problému dodnes. Všechna ta auta měla nové rozvody, náplně, originál nářadí, rezervu, atd. U jednoho se kupovaly pneumatiky, u druhého brzdové kotouče a desky, ale všechny byly za ty prachy senzační a odvádějí denně stejnou práci, jako zánovní auta. Vzhledem k tomu, že se vždy jednalo o auta střední třídy, byly bagy, FPS a digitální automatická klimatizace samozřejmostí. pravda, u jednoho z nich po 2 letech bezúdržbového provozu selhala automatika u klimačky a klima jde jen on/off, ale majitel nechce o opravě ani slyšet, protože si za 1500 E koupí raději jiný (součet ceny opravy + výměny rozvodů a dalších nákladů je vyšší, než náklady na koupi a dovoz jiného vozu z I). Opět to neplatí univerzálně, ale...