Octavia 1,8 Turbo na LPG ?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.07  09:26

« 1.8T

Aha tak to joo.. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.07  23:20

« Re: 1.8 LPG?

Tak to není, do benzínu to jde jen tehdy, když dáš úplně plný plyn, což obvykle není nutné. Pokud jezdíš na plný plyn, tak v tom nevidím problém, protože v benzínu to je tak 2-3 vteřiny a to zase tolik nesežere. Jinak tankuju benzín tak za 300 kč, jednou za 3 měsíce a to jezdím denně a dost po městě tzn.: každý start je na benzín. Dřív mi to do benzínu nešlo vůbec, ale jak mi to poladili, tak se jim to asi nějak podařilo - jsem spokojen, protože ta akcelerace je větší. Pokud bych to chtěl mít jenom v plynu, tak mi to nastaví jako dřív (v tom není problém a na spotřebě benzínu to není poznat).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.07  20:33

« 1.8 LPG?

Tak to je ale celkem o ničem nebo nevím jestli jsem to dobře pochopil.. Ty jedeš 130 a přišlápneš a de si to na benzín? No tak to se projedu třeba 60 km párkrát přišlápnu a bude pryč jak plyn tak benzín? tak to nevím,... to potom ale musí bejt i při rozjezdech ne? Já přece když přepnu na LPG tak chcu prostě na LPG jet... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.07  23:50

« Re: 1,8T na LPG?

Nevím jak je to s teplotami atd...
    Byl jsem ve Škodovce na servisní prohlídce a chtěl jsem prodloužení doživotní záruky, po info, že je to auto na plyn, ten chlápek volal do Mladé Bolaslavi nějakýmu chlápkovi, který o takových věcech rozhoduje a ten rozhodl takto: Záruku je možné bez problémů prodloužit - tzn.: asi to tomu motoru nevadí (když to schválili ve Škodovce )
    Na plyn to jezdí skvěle, teď mi zkalibrovali vstřiky (byl jsem u toho, dělal to mikrometrem s přípravkem, kterým elektricky ovládal každý vstřik), po tom to poladil za jízdy motebookem a jede to líp. Když to na dálnici např. ve 130 km ostře přišlápnu, plynule to přejde do benzínu a jakmile ubereš, tak se to vrátí do plynu. :yes: :yes:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.07  22:00

« 1,8T na LPG?

Já vím že Octavia 1,8 T je pružný auto, ale ještě jsem tady neviděl názor, kterej by poukazoval na pohodu když je to na LPG. Taky sem slyšel názor, že s LPG jsou v motoru ještě o něco vetší provozní teploty a motor to poškozuje.. A takový ty názory jako slyšel jsem a někdo říkal, prostě musí přece někdo existovat kdo podá stručný ale jasný názor ne? ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.12.06  23:54

« Re:

Já bych to neviděl tak černě. Slyšel jsem, že na tom motoru měl borec natočený 480 tis km a dřel to 200 km/h (potom se mu to teprve podělalo). Ale pokud ti to nežere olej, tak to turbo bude asi OK. Moje spotřeba na benzín byla tak 9,2L a na plyn asi 11L teď v zimě, jinak kolem 9,5L. Tak pevně věřím, že ještě nějakej ten kilometřík s těma našema koníkama ujedeme.
    Jinak všem přeji do novýho roku vše nej...
  • 00 Reagovat !

foto

29.12.06  12:18

« Bez nadpisu

ja mam r. 1999, a s tymi kilometrami mas asi pravdu, kupoval som ho r. 2002 s udajom 80 tis. (poctivo najazdenych, dvakrat alebo trikrat)
    takze asi z toho tie moje problemy
    olej uz nezerie a tah ma poriadny ako vzdy
    cakam kedy mi odide turbo, vtedy auto polejem benzinom a zapalim...
    inac mam dlhodobo 8.1 L 90 % mesto(kosice), palubny pocitac dokonca trochu prehana, tankujem vzdy doplna
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.12.06  23:10

« Re:

A po té výměně kroužků to olej už nežere?
    Já jsem se na to ptal v servise a ti mi řekli, že je to normální (mám motor ARX), že u těchto motorů jsou povoleny i dlouhé intervaly výměny, takže je ten motor udělanej nějak volněji??? A kde to může žrát olej, tak je maximálně přes turbo. Já dělám výměny po 15 tis a leju tam 5W40.
    Podle toho co píšeš (ty opravy spojky...) jsi buď narazil na kousek, který nemá 130 tis. km ale tak 330 tis. a nebo jsi měl holt smůlu a nebo stím někdo závodil. A který ročník auta máš? Já mám 2003.
  • 00 Reagovat !

foto

24.12.06  23:09

« Bez nadpisu

zralo asi liter na 5 tis. km,
    narocne na udrzbu je v tom zmysle, ze som mal uz dvakrat menenu spojku, raz starter, a neskutocne vela inych nie prilis lacnych drobnosti
    a viem ze sa to netyka tohto motora, ale vseobecne octavky maju napravy z blata, takze vymeny tlmicov, ulozenia, capov, brzd. kotucov to je nekonecny pribeh
    a neviem sa toho auta zbavit
    nekupite niekto? :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.12.06  12:25

« Re:

OK, ale co je to náročná údržba? A kolik ti to žralo oleje, než jsi šel do těch pístních kroužků? Díky za info.
  • 00 Reagovat !

foto

23.12.06  01:02

« Bez nadpisu

uplne normalne, ja nemam lpg ale pri 130 tis. km som musel menit piestne kruzky a neviem ake este veci lebo to uz tiez zralo olej, oprava stala asi 20 tis. !!! aj s kamaratskymi zlavami, ale auto potom islo ako nove
    davaj si pozor, ten motor je prilis narocny na udrzbu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.06  00:39

« Re: Re:

Auto má poctivých 120 tis (dle servisky a volal jsem do servisu, tam mi to potvrdili). Lili tam olej OMV 5V40.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.12.06  00:36

« Re:

2 nosal: To zase není taková hrůza. Nemáš už jeté turbo? Jaký tam je olej?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.12.06  00:09

« Bez nadpisu

Hele lidi, přišel jsem na to, že mi moje Octavka 20V TURBO s plynem žere si 1/2 litru oleje na 5 tis km (má najeto celkem 120 tis km). Máte někdo podobné zkušenosti? Minulého majitele se mi nepodařilo vypátrat (LEASE PLAN), takže neznám historii.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.06  00:35

« Re:

Ne na Lubrifilmu, ale na Slicku. :!:
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 20.11.06  15:02

« Bez nadpisu

Bishop original je o.k Kdysi se podílel na lubrifilmu ,ale dnes už né. Jsou to asi nejkvalitnější přísady do paliva a olejů. ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.06  06:58

« Re: Re: Re: Re:

No nevím, chlapi, já bych to tam nelil. I když je pravda. že kdysi jsem podobný stačky lil do stařičké Škůdky 100 a ono to zabralo - jela o 20 rychleji >:D . Taky jsem do ní lil skoro stejně oleje jak benzínu a po aplikaci té chemie se to zlepšilo (dočasně). Od té doby co jezdím plyňáky jsem takové potřeby neměl.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.06  16:13

« Re: Re: Re:

Tak Bishop ten znám, akorát jsem nevěděl, že je to zelený.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.06  14:25

« Re: Re:

Nevím přesně, co to je, ale vyrábí to firma Bishops Original z Kanady a mají to patentovaný, přišli před lety na nějakou zvláští technologii, která dokáže ošetřit i motory, sedla a písty u motorů na LPG, no a mají i to (asi) aditivum do oleje u motorů na LPG. Kdyžtak koukni na www.bishopsoriginal.cz a zavolej si tam, třeba ti přesně řeknou, o co jde. Já si to od této firmy kupuju přímo v Itálii, takže to po občasném příjezdu do ČR neřeším, v Itálii to v přepočtu stojí asi 700 Kč. Jinak souhlas i s předchozím příspěvkem, jsou dva tábory, jedni jsou s LPG spokojeni a druzí mají zkušenosti špatné. Moje zkušenost je jednoznačně pozitivní, takže sám za sebe mohu říci, že LPG ano, ale nebudu nikoho přesvědčovat o opaku a hádat se na nějakých fórech o tom, jestli je to dobrý nebo na nic. Ať si každý jezdí na co chce a za kolik chce, je to každého věc. Čus 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.06  00:51

« Re:

2 chomi: zajímalo by mě co to je za zelené aditivum do oleje? Jinak souhlas. Mám na to stejný názor.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…