Octavia 1,8 Turbo na LPG ?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 19.06.07 23:20
« Re: 1.8 LPG?
Tak to není, do benzínu to jde jen tehdy, když dáš úplně plný plyn, což obvykle není nutné. Pokud jezdíš na plný plyn, tak v tom nevidím problém, protože v benzínu to je tak 2-3 vteřiny a to zase tolik nesežere. Jinak tankuju benzín tak za 300 kč, jednou za 3 měsíce a to jezdím denně a dost po městě tzn.: každý start je na benzín. Dřív mi to do benzínu nešlo vůbec, ale jak mi to poladili, tak se jim to asi nějak podařilo - jsem spokojen, protože ta akcelerace je větší. Pokud bych to chtěl mít jenom v plynu, tak mi to nastaví jako dřív (v tom není problém a na spotřebě benzínu to není poznat). -
"-- skrytý --" 19.06.07 20:33
« 1.8 LPG?
Tak to je ale celkem o ničem nebo nevím jestli jsem to dobře pochopil.. Ty jedeš 130 a přišlápneš a de si to na benzín? No tak to se projedu třeba 60 km párkrát přišlápnu a bude pryč jak plyn tak benzín? tak to nevím,... to potom ale musí bejt i při rozjezdech ne? Já přece když přepnu na LPG tak chcu prostě na LPG jet... :-( -
"-- skrytý --" 18.06.07 23:50
« Re: 1,8T na LPG?
Nevím jak je to s teplotami atd...
Byl jsem ve Škodovce na servisní prohlídce a chtěl jsem prodloužení doživotní záruky, po info, že je to auto na plyn, ten chlápek volal do Mladé Bolaslavi nějakýmu chlápkovi, který o takových věcech rozhoduje a ten rozhodl takto: Záruku je možné bez problémů prodloužit - tzn.: asi to tomu motoru nevadí (když to schválili ve Škodovce )
Na plyn to jezdí skvěle, teď mi zkalibrovali vstřiky (byl jsem u toho, dělal to mikrometrem s přípravkem, kterým elektricky ovládal každý vstřik), po tom to poladil za jízdy motebookem a jede to líp. Když to na dálnici např. ve 130 km ostře přišlápnu, plynule to přejde do benzínu a jakmile ubereš, tak se to vrátí do plynu. :yes: :yes: -
"-- skrytý --" 18.06.07 22:00
« 1,8T na LPG?
Já vím že Octavia 1,8 T je pružný auto, ale ještě jsem tady neviděl názor, kterej by poukazoval na pohodu když je to na LPG. Taky sem slyšel názor, že s LPG jsou v motoru ještě o něco vetší provozní teploty a motor to poškozuje.. A takový ty názory jako slyšel jsem a někdo říkal, prostě musí přece někdo existovat kdo podá stručný ale jasný názor ne? ;-\ -
"-- skrytý --" 29.12.06 23:54
« Re:
Já bych to neviděl tak černě. Slyšel jsem, že na tom motoru měl borec natočený 480 tis km a dřel to 200 km/h (potom se mu to teprve podělalo). Ale pokud ti to nežere olej, tak to turbo bude asi OK. Moje spotřeba na benzín byla tak 9,2L a na plyn asi 11L teď v zimě, jinak kolem 9,5L. Tak pevně věřím, že ještě nějakej ten kilometřík s těma našema koníkama ujedeme.
Jinak všem přeji do novýho roku vše nej... -
« Bez nadpisu
ja mam r. 1999, a s tymi kilometrami mas asi pravdu, kupoval som ho r. 2002 s udajom 80 tis. (poctivo najazdenych, dvakrat alebo trikrat)
takze asi z toho tie moje problemy
olej uz nezerie a tah ma poriadny ako vzdy
cakam kedy mi odide turbo, vtedy auto polejem benzinom a zapalim...
inac mam dlhodobo 8.1 L 90 % mesto(kosice), palubny pocitac dokonca trochu prehana, tankujem vzdy doplna -
"-- skrytý --" 26.12.06 23:10
« Re:
A po té výměně kroužků to olej už nežere?
Já jsem se na to ptal v servise a ti mi řekli, že je to normální (mám motor ARX), že u těchto motorů jsou povoleny i dlouhé intervaly výměny, takže je ten motor udělanej nějak volněji??? A kde to může žrát olej, tak je maximálně přes turbo. Já dělám výměny po 15 tis a leju tam 5W40.
Podle toho co píšeš (ty opravy spojky...) jsi buď narazil na kousek, který nemá 130 tis. km ale tak 330 tis. a nebo jsi měl holt smůlu a nebo stím někdo závodil. A který ročník auta máš? Já mám 2003. -
« Bez nadpisu
zralo asi liter na 5 tis. km,
narocne na udrzbu je v tom zmysle, ze som mal uz dvakrat menenu spojku, raz starter, a neskutocne vela inych nie prilis lacnych drobnosti
a viem ze sa to netyka tohto motora, ale vseobecne octavky maju napravy z blata, takze vymeny tlmicov, ulozenia, capov, brzd. kotucov to je nekonecny pribeh
a neviem sa toho auta zbavit
nekupite niekto? :D -
« Bez nadpisu
uplne normalne, ja nemam lpg ale pri 130 tis. km som musel menit piestne kruzky a neviem ake este veci lebo to uz tiez zralo olej, oprava stala asi 20 tis. !!! aj s kamaratskymi zlavami, ale auto potom islo ako nove
davaj si pozor, ten motor je prilis narocny na udrzbu... -
"-- skrytý --" 22.12.06 00:09
« Bez nadpisu
Hele lidi, přišel jsem na to, že mi moje Octavka 20V TURBO s plynem žere si 1/2 litru oleje na 5 tis km (má najeto celkem 120 tis km). Máte někdo podobné zkušenosti? Minulého majitele se mi nepodařilo vypátrat (LEASE PLAN), takže neznám historii. -
"-- skrytý --" 20.11.06 06:58
« Re: Re: Re: Re:
No nevím, chlapi, já bych to tam nelil. I když je pravda. že kdysi jsem podobný stačky lil do stařičké Škůdky 100 a ono to zabralo - jela o 20 rychleji >:D . Taky jsem do ní lil skoro stejně oleje jak benzínu a po aplikaci té chemie se to zlepšilo (dočasně). Od té doby co jezdím plyňáky jsem takové potřeby neměl. -
"-- skrytý --" 19.11.06 14:25
« Re: Re:
Nevím přesně, co to je, ale vyrábí to firma Bishops Original z Kanady a mají to patentovaný, přišli před lety na nějakou zvláští technologii, která dokáže ošetřit i motory, sedla a písty u motorů na LPG, no a mají i to (asi) aditivum do oleje u motorů na LPG. Kdyžtak koukni na www.bishopsoriginal.cz a zavolej si tam, třeba ti přesně řeknou, o co jde. Já si to od této firmy kupuju přímo v Itálii, takže to po občasném příjezdu do ČR neřeším, v Itálii to v přepočtu stojí asi 700 Kč. Jinak souhlas i s předchozím příspěvkem, jsou dva tábory, jedni jsou s LPG spokojeni a druzí mají zkušenosti špatné. Moje zkušenost je jednoznačně pozitivní, takže sám za sebe mohu říci, že LPG ano, ale nebudu nikoho přesvědčovat o opaku a hádat se na nějakých fórech o tom, jestli je to dobrý nebo na nic. Ať si každý jezdí na co chce a za kolik chce, je to každého věc. Čus 8)