Vosk
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
"-- skrytý --" 01.10.06 17:18
PP: Dolů by to mělo jít benzínem. Zkusil bych jako první krok líh a kdyby to nešlo tím, tak benzín. Silnější rozpouštědla bych už radši na plast nezkoušel. Pokud by nezabral ani ten benzín (což pochybuji), tak jedině počkat - přes zimu to určitě sleze samo. -
"-- skrytý --" 01.10.06 16:25
Ja pouzivam na moje cierne auto vyrobky znacky, Meguiars je to zarucene najlepca znacka na trhu .Na tie mikroskrabance maju vosk NXT Tech Wax ktory tieto skrabance eliminuje aj pri pohlade na slnku a vosk vydrzi na laku 6 mesiacov.Je trochu drahsi 34€ 0,75 l vosku.Hovori sa ze po vyrobkoch s teflonom sa nedaju prelakovat diely . -
PP. 01.10.06 08:42
No to kdybych býval věděl >:-[] .Já jsem napatlal auto teflonovým přípravkem od Velvany,samozřejmě včetně plastů a teď ty plasty vypadají děsně.Už jsem to párkrát myl,i v myčce,ale drží to furt.
Nemáte někdo stejnou zkušenost,hlavně pak jak to dostat dolů :'-( . -
"-- skrytý --" 30.09.06 13:39
Kosteye: Tak čeho se máme při palikaci vosku vyvarovat ? Nejen MatuS je na to zvědavý ...
Barichello: Potvrzuji dobrou zkušenost s TurtleWaxem - konkrétně TurtleWaxem PTFE. Sice si člověk torochu mákne, než to rozleští, ale výsledek za to úsilí stojí. Jediná chybka - naleštěné auto je hrozně kluzké - opřel jsem se o něj, ruka mi uklouzla a já si málem namlátil kokos. Jo a je potřeba si dávat bacha aby se vosk nedostal na černé plasty, protože tam vytváří bílé čmouhy, které se blbě čistí. -
kostey 24.09.06 20:56
Cus taky delam na mycce aut (ve skotsku) a taky musim taky doporucit vosk od 3M. Sice primo vosk na auta "nepatlám" ja, ale nekdo jiny. Sme hodne draha mycka. Jezdej nam sem samy TVR, Ferrari, Porsche, veterani a majitele jsou nad miru spokojeni. Z Cech mam hodne dobry zkusenosti taky se sonaxem. Hodne ale zalezi na aplikaci. Sebelepsi vosk kdyz spatne naneses tak ti to bude na h...o ;-)
Ps.: Driv jsme pouzivali AUTOGYM a ten je taky dobrej, ale za prakticky stejnou cenu muzes mit ten 3M a ten je fakt super!