Vosk

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.10.06  20:39

« Re: Re: Re: Re: Priehladny vosk?

PP> vola sa to "Odstranovac hmyzu CW 1:100"
    je to zrejme koncetrat, je to vo flaske s rozprasovacom, ja to neriedim, pouzivam ten koncentrat.
    Myslim ze v navode je napisane, ze pred vjazdom na kefy sa to ma nechat nastriekat na kapotu a nechat zopar minut posobit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.06  08:32

« Re: Š. s voskem

Před aplikací tvrdého vosku samozřejmě použít autošampon BEZ VOSKU.
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.06  00:08

« Š. s voskem

Pánové, možná se budete smát, ale mám dotaz: před voskováním myjete normálním šamponem, tedy ne s voskem? Mě totiž tak napadá, šampon s voskem zateče i tam kde ručně vosk jistě nenanesete, tak mám nyní umyté auto. Když ho teď umyju normálním šamponem tak si asi odmastím lak úplně všude...řešíte tohle?
  • « 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 18.10.06  20:11

« Re: Re: Re: Priehladny vosk?

matuS,ako sa volá henta "cervena sracka"?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 18.10.06  10:31

« Re: Re: Priehladny vosk?

Luf, na muchy pouzivam taku cervenu sracku, je to silne jak svina, ale za 5 min idu dole muchy. Pouzivam to hlavne na stit na motorku (z plastu) a nema to ziadne destrukcne ucinky, takze odporucam :)
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 18.10.06  10:19

« Re: Re: Priehladny vosk?

to luf: použij Color Back od želvičky a po cca týdnu ("přesná" doba je v návodu) opět umyj a navoskuj. Já to tak použil na své předchozí Corolle, která měla matnou barvu s nádechem do oranžova, tak jsem na ni použil ten Color Back a po cca týdnu jsem vjel do myčky s programem voskování a vyjelo mi auto s nádhernou zářivou červenou :-O
    Nicméně tě musím před tímto přípravkem i varovat, protože jestli bylo pro tebe voskování dřina, tak tady se strháš >:D Když jsem se s tou Corollou patlal, tak mi ještě pomáhal brácha a otec a pak jsme z toho byli všichni tři pěkně vyfluslí >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  06:58

« Bez nadpisu

Co se rozlestovani tyce mam velmi dobrou zkusenost s uterkou z mikrovlaken. sice trosku drazsi porizovaci cena, ale vysledek je nekde jinde nez s rozstrihanym trickem.
    jinak vosk - Turtle na metalizy. 100% spokojenost
  • 00 Reagovat !

foto

17.10.06  11:11

« Re: Priehladny vosk?

Odpoviem si sam.
    Priehladny vosk je super, nezostavaju na plastoch ziadne biele flaky, v tomto smere spokojnost. Ale praca s nim je neuveritelne tazka. Tak som sa s voskovanuim auta este nenadrel - najprv namazat voskom, potom vylestit vlhkou handrou. Tolko hovori navod. Ale vlhka handra nelestila ani trochu, auto zostavalao stale matne. Preto som za tym este musel lestit suchou handrou a vysledok bol paradny. Vynechat lestenie na mokro sa nedalo, taktiez zostavalo auto matne. Proste som sa narobil ako blbec, celkovo asi 2 hodiny voskovania, ku koncu som mal toho plne zuby a zrejem som to aj odflakol. Takze doporucujem pre tych, ktori si nedokazu dat pozor na plastove casti auta, ale praca s jeho lestenim je neuveritelne tazka.
    Predtym som auto 2 hodiny rucne umyval - 1. WAPka, 2. sampon s autospongiou, 3. WAPka, 4. prelestenie svedskou utierkou, 5. jelenica. Vysledok fajn, ale uz z jedneho metra nevidiet rozdiel medzi umyvanim v umyvarke na kefach a rucnym umyvanim. A na laku som si urobil viacej skrabancov, ako mi urobila umyvarka za predchadzajucich 2.5 roka kefovania :-(
    BTW neviete o niecom, cim by sa dal vratit lesk laku, ktory je matny od drhnutia? Muchy na predku som drhol tak intenzivne, ze na niektorych miestach mi lak zostal matny :-O . Vosk to nedokazal zachranit.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 17.10.06  11:01

« Re: Re:

ale ked ho len tak oplachnem, tak spina vobec nezmizne. je to take iste ako predtym.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.06  09:07

« Re:

Nemejt. Nebo omejt jen lehce vodou, ale tak, aby nezatekla voda do zámků a do spár mezi dveřmi....
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 16.10.06  21:25

« Bez nadpisu

umyvat rucne - jasne, da sa. Uz to zvladam za 20min, s umytim (cistou vodou) a vysusenim (bez vosku, staci raz za 1/2 roka)
    Ale co v zime?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 16.10.06  21:22

« Re:

No to kdybych býval věděl .Já jsem napatlal auto teflonovým přípravkem od Velvany,samozřejmě včetně plastů a teď ty plasty vypadají děsně.Už jsem to párkrát myl,i v myčce,ale drží to furt.
    Nemáte někdo stejnou zkušenost,hlavně pak jak to dostat dolů

asi ta nepotesim. Ked som to kupil, asi tak polroka dozadu, tak sa mi pri manupalcii asi deco rozlialo po zemi - na beton. Prsi na to, chodia po tom auta, flak tam stale je!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  18:22

« Bez nadpisu

Ktory Turtle Wax je lepsi na tmavomodru metalizu, TurtleWax PTFE alebo ten na metalizovane povrchy (Metallic Liquid)?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.06  10:58

« Re:

Ahá, chápu. Já mám lišty na dveřích lakované v barvě karoserie, na střeše naštěstí nic nemám (ono taky u sedanu tam nemá nic co dělat).
    Mno a na nárazníkách mám lišty kovové :o)
    Tímto se mňa problém netýká. Prostě to rozleštit hned, nenechat to dlouho. Nanést třeba na jednu lištu a hned rozleštit. né naplatalat celý auto a začít leštit - to už je pozdě...
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 02.10.06  23:06

« Bez nadpisu

No jo no, leštit leštěnkou černý plasty, to je nápad. Ostatně - von má ještě někde na autech nelakovaný nárazníky? Tééda.....
    Já mám černý pouze zrcátka a na těch to teda vidět není, šmouhy. Ale musí se to hned rozleštit. Kdo pamatuje Simonitz, tak ví o čem je řeč, ten když se nechal dýl, tak to byla taky sranda....

Černé nárazníky nemám,ani zrcátka ;-) ,jedná se o lišty na dveřích,na náraznících,na střeše,....no zkrátka je toho dost.
    Ale je to jak píše Luf,posledně jsem poučen z předchozích nezdarů,vyměnil leštěnku Teflen a za nějakou pro metalízy Turtle Wax,ale stejně jsem se nevyhnul nechtěnému popatlání a to už jsem dával majzla.Jen se mi zdálo,že ten Turtle Wax se tak hned do toho plastu nezažere jak ten zkur..ný teflonový Teflen od Velvany.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.06  13:26

« Bez nadpisu

luf: Bohužel až jednou natrefíš na myčku, kde obsluha na výměnu nebo čistění kartáčku kašle, tak budeš mít po náladě. Navíc to poznáš až ti auto uschne a nebo až na něj vhodně posvítí slunce, protože vosk z myčky to zakryje. Kapota na Felicii mi po jedné takovéto myčce vypadá jak přejetá jemným šmirglem, fakt krása. Od té doby myju každý auto ručně. :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.06  13:04

« Priehladny vosk?

Vcera som v obchode tiez pozeral na nejaky vosk, a celkom mam zaujal priehladny vosk Clear Vue Wax od Turle Wax. Ma prave riesit problem upatlanych plastov. Nech som si daval akykolvek pozor, plasty som aspon na niektorych miestach vzdy zaptlal. A kedze na tomto aute ich nemam cierne, ale hnede, ziadne ciernidlo uz pouzit nemozem.
    Mate s tym voskom niekto skusenosti? Predtym som pouzival Turtle Wax PTFE a spokojnost maximalna (okrem tych upatlanych plastov).
    Ad skrabance z umyvarky - niektore laky to zvladaju celkom v pohode. Zatial som auto umyval asi 5x v umyvarke a skrabance takmer neexistuju :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.10.06  11:27

« Re:

No jo no, leštit leštěnkou černý plasty, to je nápad. Ostatně - von má ještě někde na autech nelakovaný nárazníky? Tééda.....
    Já mám černý pouze zrcátka a na těch to teda vidět není, šmouhy. Ale musí se to hned rozleštit. Kdo pamatuje Simonitz, tak ví o čem je řeč, ten když se nechal dýl, tak to byla taky sranda....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.06  22:05

« Barevný vosk

Máte někdo zkušenosti s barevnými vosky ?
    Chtěl bych ho použít na velmi tmavou modrou ( skoro černou) . Chci s tím trochu zakrýt drobné oděrky od kamínků , které jsou na tom laku světlejší . Možná by bylo vhodnější použít na tak tmavý lak přímo vosk pro černou barvu. Je to na Ford Mondeo 2004 barva :MODRÁ DEEP NAVY.
    vosk jsem vyděl například Color Magic Plus ( [odkaz] ) nebo poraďte jiný.
    Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.06  19:02

« Bez nadpisu

No jo to je fakt, není plast jako plast :*)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…