Vosk

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.06  21:21

« Re:

icq uz jsem si te pridal tak si me taky pridej cus vosku zdar
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.06  10:55

« Bez nadpisu

Mate tady nekdo zkusenosti s voskem Sonax extreme 1? myslite ze je na stejny urovni jako treba PTFE od zelvy? A kolik samponovani vydrzi vosk nez s emusi zase obnovit? konkretne uvazuji nad jednim z techto dvou. Popripad ejestli jeste nekdo nevite jakej je od zelvy vosk z platinum serie a k nemu jeste pripravek high gloss...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.06  15:02

« Bez nadpisu

to drat budes se divit ale je to jednoduche...lehce mokry hadr pretrit od prachu atd a po uschnuti noviny smuchlat do koule vzit okenu na okna co treba pouziva tvoje mamka a nastrikat a novinama vylestit a mas po problemu a fungujeto tuto techniku pouzivame jak na Š 120 tak na AUDI TT...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.06  13:52

« Bez nadpisu

ne, tos tim nesouvisi, to WD40 jsem vzal an ty smouhy po vosku a to sklo to me jenom dodatecne napadlo kdyz jsme si precetl ze KUČi pracuje v rucnim myti:))
  • « 00 Reagovat !

foto

24.11.06  13:22

« Re:

2 Drat: WD40 - a pak si zase řešil co s mastným sklem. >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.06  12:57

« Bez nadpisu

to KUČi: co pouzivate na vnitrek skel aby nebyly mastny a pri zamlzeni nebyly videt smouhy po poslednim utreni ale treba zamlzeni ale bez smouh?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.11.06  12:42

« Bez nadpisu

ja ty smouhy dneska krasne dostal dolu WD40 jednim tahem....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  09:32

« Bez nadpisu

luf: mam Megana s plasty v barve Pierre a fusil (proste co ty). Takze mluvim ze zkusenosti s jinou barvou nez cernou. Jak to zabezpecim?? Nastrikam si to na hadr a tim to nanesu kam treba. Jinak i kdyz to PRED voskovanim postrikas silikonem (schvalne jsem to zkousel) tak pokud to napred hadrem setres co pujde, tak nasledne tvrdy vosk od zelvy, dobre a poctive naneseny to sunda (nebo jak to rict, proste si s tim podradi) a po vylesteni je tam jednolitej povrch, plasty silikonovany, lak voskovanej, nikde smouhy, pretahnuti ci nedodelky... U me to funguje (treba je to rukama, ja nevim ... :-O ).
    At se voskovani dari !!!
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.06  08:59

« Bez nadpisu

Ad silikonovanie plastov - ako zabezpecis, ze sprej ti nebude striekat aj na lak. Takto umasteny lak potom dobre nenavoskujes.
    Ad rozne pripravky na plasty - povacsi ne pisete o ciernych plkastoch. Na tie funguje aj box na topanky. Ale niektori sofistikovanejsi vyrobcovia pouzivaju aj ine farby plastov. Predsalen cierny vyzera az prilis lacno.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.06  18:18

« pro tamtama

Nejdřív navoskuj a pak teprve osetri plasty pryž atd a pak vylesti dolesku ja v tomhle delam tak znam postup a WD-40 plastum NEŠKODÍ ale pouzivat vzdy presne urceny vyrobek pro jeho pouziti na aute!!! to bych potom mistoWD mohl pozit na promazani pantu treba vosk !!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.06  07:38

« Bez nadpisu

Taky dam postup jak na neumatlane plasty:
    1. umejt auto, vysusit
    2. plasty osetrit silikonovym olejem ve spreji (primo se udava jako konzervace plastu, gumy a kuze) a je rekl bych podle meho levnejsi a ucinnejsi nez ty bile mlecne vodicky na bazi glycerinu
    3. teprve po osetreni plastu zacit voskovat lak - kdyz se pretahne do plastu (a to se pretahne vzdy, ze ano...), jde to diky silikonove vrstve dolu pomalu jak z panve v reklame na nejaky jar - staci setrit... >:D
    Tohle je muj postup, kdyz jsem delal napred lak a pak plasty, byl porod to vycistit, zbytecne jsem se nadrel a stejne to nevypadalo pekne, kdezto takhle je to elegantni a bez namahy. Ten silikon jsem objevil nahodou (vyrobce Sheron) a kdyz na nem bylo psano konzervace pro vinyl gumu plasty, hned jsem to vyzkousel na pneumatiky a bocni listy a jsem spokojenej. Ten WD 40 bych se bal, preci jenom je to olej (mineralni ridky olej) a kdovi cim je to redene. Napr. konkurencni vyrobek Konkor 101 je totalni smejd, obsahuje naftu a plasty znici (zkrehnou a vylamuji se). Proto bych se bal ze WD40 muze byt podobne riskantni jen ne mozna tak extremni. Ten silikon je naopak bezpecnej.
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.06  21:50

« Bez nadpisu

Ahoj, možná že jsem se probudil pozdě, ale je podzim a připravujem všichni auta na zimu, myslďm, že máme stejný problém. Ale zatím vždy mi v bílejch šmouhách po leštěnce na plastech spolehlivě pomohlo WD-40. Je to sice empirický zjištění, ale funguje to.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.10.06  11:11

« Bez nadpisu

Cau k tomu vosku nejlepśi vosk ktery sem zatim mel v ruce je porzelack jsou to ti nejlepsi vyrobci co znam delam totiz v rucni mycce aut ne zadna kartacova.kybl houba sampon a moje ruce.Ten vosk je tak hustej ze kdyz ho dam do flasky a dam to na houbu tak musim moc mackat aby vytekl a auto zustane chranene bohuzel nevim kde se dá sehnat mensi mnozstvi ja kupuju velkoobchodne 5litru i ta zelva neni spatna no a na cerny plasty vam poradim ze jak auto navoskujete tak co se prodavaj ochrany spreje na pristrojovku tak my mame to sami ale zase 5 litru za cca2000Kč
    a je to na venek i do auta proste navoskuju rozlestim nanesu net vynil na ty plasty a pak uz jen hadrikem vylestim do lesku nejlepSí hadr na vylesteni se jmenuje 3M je vroubkatej a fak´t bomba.
    orietnacni ceny vyrobku na lak: bousici pasta 3M-800-1000kč(1000ml)no
    br.pasta od sonaxu zaroven obsahuje vosk-250-300kč(500ml)taky extra
    no aten vosk o kterem jsem mluvil na zacatku tak 5 litru je fakt hustej cca
    3000kč no cetl jsem tady i o mouchach na to mame da se rict kyselinu koncentrat 25l-5000kč to je kola a hodne zadelany auta ale pak to ješte redime do 25l kanistru 3,7l koncentratu a pak zbytek voda a na zaslej lak je i to moc >:D tak vosku zdar a at auta jezdi dal :!: :!:
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 27.10.06  21:57

« Re: Re:

pouzivam ten isty.bohuzial, nieje prach odpudzujuci. na druhy den po umyti uz mam auto zaprasene...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  13:15

« Re:

Ano potvrzuji i svou spokojenost s turtlewaxem PTFE, navíc příjemně voní. Bohužel jsem si při voskování zasvinil prsty - vosk zalezl pod nehty a dolů se to dostávalo poněkud obtížně, takže jsem měl druhý den namodralé prsty - asi jako týden stará mrtvola vytažená z rybníka. Před voskováním doporučuji, podobně jako před krémováním bot, nakrémovat ruce aby kůže vosk nesála.
  • 00 Reagovat !

foto

27.10.06  10:05

« Bez nadpisu

Lakovanie takto osetrenych casti u mna prebehlo uplne bez problemov. Inak vosk super, auto po nom krasne, robota jednoducha (nie ako s mojim sucasnym voskom), ale tie biele smuhy na plastovych castiach dolu nechceli ist nijako. Ja som pouzival od Turle Wax vosk PTFE.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  08:54

« Bez nadpisu

Je to vosk s příměsí teflonu, není to čistě teflonová vrstva. Auto je skutečně velmi hladké. Ohledně lakování nevím, je to možné, že to dělá problémy. Každopádně po zimě je ochranná vrstva spolehlivě dole, takže na jaře není problém lakovat.
    Je potřeba dávat si pozor na černé plasty s matným povrchem. Z těch lesklých to dolů jde, ale např. z gumových zástěrek to dolů dostane jen počasí.
  • 00 Reagovat !

foto

27.10.06  05:41

« Teflonovanie

Prajem pekny den,
    chcel by som sa opytat, ci ma niekto skusenosti s teflonovanim - nanasanim teflonovej vrstvy na karoseriu ako ochranu laku. Vraj potom staci auto iba oplachovat s vodou. V pripade dazda sa nezdrzuju kvapky na karoserii, lebo je extremne hladky povrch.
    Vo fore VOSK niekto spominal, ze karosarske diely, ktore boli touto vrstvou upravene sa nedali prelakovat...
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.06  10:33

« Re: Re: Barevný vosk

A to s tou svedskou utierkou si nemohol napisat skorej? :'-( Teraz uz viem preco mam auto samy skrabanec.
    BTW doteraz som umyval "svedskou utierkou" od vietnamcov, 20 SKK za 2 kusy a ziaden problem. Ale posledne som si kupil kvalitnu a dopadlo to spatne :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.06  22:01

« Re: Barevný vosk

Používal jsem na svém autě barevný vosk a docela úspěšně překrýval drobné škrábance .To all: achtung na používání švédských utěrek při mytí auta.Tato tkanina obsahuje skelná vlákna,které úspěšně škrabou lak !!!Myji molitanovou houbou + jelenice.Teflen od Velvany jsem z plastů odstranil obyčejným čističem na plasty - zn. no name.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…