Trajekt do Řecka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

02.11.06  15:05

« Re: Re: Re: Re:

Tak to jsem zažil letos v Černé Hoře. Buď masovka pláž v Budvě, Sutomore atd. - brrr. Vesměs plná černých..., protože to bylo pro ty davy z města dostupné pěšky nebo slunečníková udržovaná masovka. Mezitím neoficiální pláže - tam byly místy odpadky nebo malé oficiální pláže.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  13:41

« Re: Re: Re:

Ohledně Řecka tě však na jednu věc musím upozornit. Jsou tam překrásné přírodní útvary v kombinaci s odpadky. Jinými slovy - jakmile jsi mimo prvotřídní středisko (kde se uklízí), a nebo si chceš udělat pěknou fotku velmi často narážíš na odpadky.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.06  13:22

« Re: Re:

Tak to vidím, že máš stejný vkus. Já ty masovky s kvanty slunečníků a hotely na plážích taky nemusím. Navíc doplněné potrubím kanalizace do moře >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  10:29

« Re:

Ty ceny třeba na Kefalonii šli v poslední dekádě hodně nahoru. Ceny ber jako odhad, mimo středisko to může být výrazně méně - stejně jsme z 90procent na pláže dojížděli - každý den jsme byli jinde. Lefkáda je přístupná z pevniny mostem a Kefalonie z pelopenesu trajektem. Pokud pojedu příště doŘecka tak asi na 3týdny přes pelopenes(3-4dny),pak trajektem na Kefalonii(7dní) a trajektem na Lefkádu(7dní). Jinak preferuji západní pobřeží na těchto ostrovech - menší turistická centra - pláže bez zázemí a s minimem lidí.
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.06  08:01

« Bez nadpisu

rj72: Tak s těmi cenami řeckých apartmánů jsi mě nemile překvapil. Očekával jsem to levnější jak v Chorvatsku. Když jsem před 7 lety byl na Krétě a poptával se tam na ceny, tak to tehdy bylo levnější jak v Chorvatsku a na atraktivnějších místech (jih Kréty, kde nejsou žádná letoviska). Bohužel autem je dostupné jedině "neostrovní" Řecko.
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.06  10:51

« Trajekty

Jel jsem lodí do Řecka již mnohokrát - z Terstu, Ancony, Bari, Brindisi i z Otranta. Je to vždy kompromis mezi délkou cesty autem a lodí - když dojedeš níž autem, zaplatíš víc na dálničním poplatku a míň za lodní lístek. Mně se osvědčilo jet z Ancony - dobrý přístav, linka jede klasicky do Igoumenitsy, Korfu a Patry - my jezdili vždy do Patry, trvalo to 2 dny, pro děti je loď ohromná atrakce. Taky to nebylo špatné z Bari, naopak nedoporučuju Otranto - sice je to vlastně jenom přes noc, ale loď hrozná, člověk by se modlil k Neptunovi, aby se nepotopila. Kajuta není nezbytná - vezmete-li si s sebou karimatku a zaplatíte-li si tzv. letecké křeslo, vyspíte se dobře. Společností je spousta - Anek, Superfast, Strintzis, Minoan... pokud jde o lodní lístky, osvědčilo se mi vykoumat, kde mají kancelář a vejít do styku přímo s nimi - takto jsem si je nechal poslat z Vídně, platba kartou, o 25% levněji než zprostředkované místní CK.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  23:51

« Poplatky

Poplatky
    Slovensko 240,- Kč (měsíční) - nemýlím-li se
    Maďarsko 2x7eu dálniční známky u hraničního přechodu (mělo to být méně - nejsem si úplně jist)
    Srbsko 2x32 eu
    Makedonie tam 5,5eu + 5eu na hranicích nějaký poplatek desinfekce či co zpátky 4,5 eu
    Řecko 2eu u Soluně, 2eu u Larissy, 2eu někde na Olymp.riviéře?
    Celkem asi 3000,-
    Na placení poplatků je samozřejmě výhodnější mít místní měnu - ty částky bohužel přesně neznám. Částky v eu se mění dle kurzu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  15:48

« Re: Re: Cesta do řecka

Těch cca 40Eu za apartmán pro 2 je cena mimosezónní . V sezóně to může být víc - můžeš se dostávat až k 60eu , ale větší problém může být ubytovací kapacita v sezóně. První týden v září je přelomový, pak už je to v pohodě, jen polovina kempů na severu už je 15. zavřená.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  15:41

« Re: Re: Cesta do řecka

Na poplatky se ti ještě mrknu. Odhaduji to kolem 2500Kč tam a zpátky. Nejdražší je přejezd Srbska. V Maďarsku se vyplatí koupit si 2x tuším 4denní než 1x měsíční. V Řecku se skoro neplatí - snad jen ve směru na Athény, ale v porovnání se Srbskem je to za hubičku. Cena benzínu snad nižší než u nás. LPG nevím.Ubytování v Řecku ? Slušný ubytování je okolo 40euro na apartmán. Viděl jsem za 20Eu - bylo to horší jak bydlet v kempu (ten vyjde na 10-15)- nakonec jsme bydleli za 30Eu (bez wc a koupelny) v Soluni - na jeden den se to dalo. Na Lefkádě, kde jsme byli se taky cena za aprtmán pohybuje kolem 40eu.Pokud chceš cestovat po Řecku je dobrý si pořídit (sehnat) nějakou cestovatelskou knihu o Řecku, v který najdeš podrobné informace o ubytování, restauracích, kempování, mapky...Hodně času a energie tím ušetřiš. A pokud si k tomu ještě pořídíš telefonní kartu a ubytování si zarezervuješ a obvoláš ze dne na den není to problém, v září volné ubytování se sehnat dá.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.06  15:10

« Re: Cesta do řecka

2 rj72: Můžeš úvést nějaké ceny (dálniční poplatky Srbsko, Makedonie a PHM). Jak je to na trase s LPG. Co jsem četl, tak o Řecku jsou rozporuplné informace. Někde se píše, že je tam jen pro taxi. Kolik stojí ubytování v řeckých apartmánech. Kempy jaksi nemusím. :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.10.06  14:49

« Cesta do řecka

Cestu přes Srbsko a Makedonii jsem absolvoval letos. Vyjma části v Makedonii je to buď po dálnici a nebo rychlostní silnici. Policie (v Srbsku a Makedonii) je již tolerantní. Jel jsem to nadvakrát (přespávali jsem v Maďarském Szegédu kolem 5h od českých hranic - dá se to objednat i přes net), ale pokud se jede do Soluňe a nebo na Olympskou riviéru dá se to jet v tahu.(5+(10-12) h od českých hranic) Při cestě tam je jen trochu nepříjemný časový posun. Ubytování v kempu u moře přímo pod Olympem není problém - 24h- nonstop - lampa u místa(pokaždý jsme tam stavěli stan až za tmy - nikam jsme se nehonili). Některý kempy jsou sice už v půli září zavřený, ale stále jich tam je ještě dost otevřeno. My jsme jeli až na Lefkádu, a procestovali jsme ty nejzajímavější místa v Severní části (Meteora,Soluň, Olympská riviéra, Kaňon Vikos, Ionina) a Lefkádu. Celkem jsem najel 5000km -(skoro 2000km v Řecku). Výjma zmiňovaného přejezdu hor v Řecku, velmi příjemné cestování. Šok nastal až 20km před našima hranicema, kdy začalo v Čechách obvyklé dálniční drncání. V Srsbsku je čas od času nějaká díra, ale nic na co by jsme nebyli od nás zvyklí.
  • 00 Reagovat !

foto

05.10.06  17:07

« Bez nadpisu

Jo, byly to Anek lines. Dik za odkazy. Taky to priste asi tak zkusim. Sice to byla celkem pohoda, ale finance je to nekde jinde.. Bavil jsem se v Soluni s autobusakem, kteri jeli pres Madarsko... Makedonii.. Recko. Pry je to celkem porad po dalnici, az na Makedonii a tam jsou i udajne nejhorsi hranice (chteji nejake susne). Mel to spocitany na 1600 kilaku, coz docela jde.
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 05.10.06  16:46

« Bez nadpisu

Vím že tam jezdí řecká společnost Anek:
    www.anek.gr
    Já cestu do Řecka autem už pár let plánuju,ale spíš přes Makedonii.Jestli si chceš o tom něco bližšího počíst,tak doporučuji:
    [odkaz]
    nebo informační a diskusní server:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

05.10.06  14:59

« Bez nadpisu

Kousek dalnice uz tam je, takze se to da z Igoumenitsy do Thesaloniky za 5 hodin stihnout. Ale jinak tocenice jak blazen. Nejlevnejsi trajekt jsem nasel u firmy Weco-Travel (CZ) s.r.o., Praha 8, Thámova 13 (myslim, ze je to byvala Intercontakt) a jelikoz jsem potreboval kabinu, tak to stalo dvacku (tam i zpatky). Bez kabiny je to snad za 12. Cesta na lodi uplne v pohode, jede to 25 hodin, vyspis se. Ja jsem jel z Benatek do Igoumenitsy. Takze Praha - Benatky 8,5 hodiny, Igoumenitsa - Solun 5 - 6 hodin.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.06  14:13

« Re:

Jinak pokud pojedeš někam na východní pobřeží Larissa,Nei Pori,Thessaloniky tak z Igumenitsy je to do Thessaloniky 400km,ale doba jízdy 6,5hodiny !!! Je to přes hory,nemají hotovou dálnici takže to vůbec neitíká a těch 6,5 hodiny jsem letěl v noci a chvátal jsem protože jsem naháněl trajekt ... :-)
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.06  14:06

« Bez nadpisu

Není zač a když budeš mít chvilku napiš cenu trajektu odkud kam a tak dále,díky
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.06  13:16

« Bez nadpisu

Dík, mrknu se. Jelikož jedu s dvou letym miminem, ktery v sedačce moc dlouho nevydrží, tak asi budu preferovat ten trajekt. Chci to přes noc stihnout někam do Italie a zbytek trajektem.
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.06  11:20

« Bez nadpisu

Ahojky v roce 98 jsem jel trajektem z Italského Brindissi z Prahy asi 1820km,dá se to zvládnout za 19hodin a potom 8 hodin na trajektu do Řecké Igumenitsi,dále na Thessaloniky a Chalkidiky,cenu se určitě změnila,tak zkus cestovku Inetrcontakt sídlí v Karmelitské 17 mají trajektové lístky po celé evropě,nebo naslepo do přístavu a u konkrétní trajektové společnosti koupit lístek,Anek lines,Superfastferries,Mimoan lines atd...,ale osobně bych zkusil cestu přes madarsko,jugoslávii a aby se vyhnul vízu v makedonii tak přes bulharsko trasa Praha Thessaloniky zhruba také 1850km a časově 26hodin náklady na cestu minimální
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.06  10:55

« Trajekt do Řecka

Nemáte někdo odkaz na společnosti, které zprostředkují koupi lupenu na trajekt do Řecka, případně nějaké Vaše zkušenosti s cestou trajektem do Řecka? Zatím jsem našel jen, že nějaký jezdí z Benátek (20 hodin) asi za 20 tis. Jezdí trajekty i odjinud z Itálie a třeba kratší dobu? Díky
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…