Trajekt do Řecka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
- Trajekt do Řecka 07.08.2006 10:55
- Bez nadpisu 07.08.2006 11:20
- Bez nadpisu 07.08.2006 13:16
- Bez nadpisu 07.08.2006 14:06
- Bez nadpisu 05.10.2006 14:59
- Bez nadpisu 05.10.2006 16:46 PP.
- Bez nadpisu 05.10.2006 17:07
- Cesta do řecka 18.10.2006 14:49
- Poplatky 18.10.2006 23:51
- Trajekty 01.11.2006 10:51
- Bez nadpisu 02.11.2006 08:01
-
Trajekt do Řecka
Nemáte někdo odkaz na společnosti, které zprostředkují koupi lupenu na trajekt do Řecka, případně nějaké Vaše zkušenosti s cestou trajektem do Řecka? Zatím jsem našel jen, že nějaký jezdí z Benátek (20 hodin) asi za 20 tis. Jezdí trajekty i odjinud z Itálie a třeba kratší dobu? Díky -
Bez nadpisu
Ahojky v roce 98 jsem jel trajektem z Italského Brindissi z Prahy asi 1820km,dá se to zvládnout za 19hodin a potom 8 hodin na trajektu do Řecké Igumenitsi,dále na Thessaloniky a Chalkidiky,cenu se určitě změnila,tak zkus cestovku Inetrcontakt sídlí v Karmelitské 17 mají trajektové lístky po celé evropě,nebo naslepo do přístavu a u konkrétní trajektové společnosti koupit lístek,Anek lines,Superfastferries,Mimoan lines atd...,ale osobně bych zkusil cestu přes madarsko,jugoslávii a aby se vyhnul vízu v makedonii tak přes bulharsko trasa Praha Thessaloniky zhruba také 1850km a časově 26hodin náklady na cestu minimální -
-
« Re:
Jinak pokud pojedeš někam na východní pobřeží Larissa,Nei Pori,Thessaloniky tak z Igumenitsy je to do Thessaloniky 400km,ale doba jízdy 6,5hodiny !!! Je to přes hory,nemají hotovou dálnici takže to vůbec neitíká a těch 6,5 hodiny jsem letěl v noci a chvátal jsem protože jsem naháněl trajekt ... :-)
-
-
Bez nadpisu
Kousek dalnice uz tam je, takze se to da z Igoumenitsy do Thesaloniky za 5 hodin stihnout. Ale jinak tocenice jak blazen. Nejlevnejsi trajekt jsem nasel u firmy Weco-Travel (CZ) s.r.o., Praha 8, Thámova 13 (myslim, ze je to byvala Intercontakt) a jelikoz jsem potreboval kabinu, tak to stalo dvacku (tam i zpatky). Bez kabiny je to snad za 12. Cesta na lodi uplne v pohode, jede to 25 hodin, vyspis se. Ja jsem jel z Benatek do Igoumenitsy. Takze Praha - Benatky 8,5 hodiny, Igoumenitsa - Solun 5 - 6 hodin. -
Bez nadpisu
Jo, byly to Anek lines. Dik za odkazy. Taky to priste asi tak zkusim. Sice to byla celkem pohoda, ale finance je to nekde jinde.. Bavil jsem se v Soluni s autobusakem, kteri jeli pres Madarsko... Makedonii.. Recko. Pry je to celkem porad po dalnici, az na Makedonii a tam jsou i udajne nejhorsi hranice (chteji nejake susne). Mel to spocitany na 1600 kilaku, coz docela jde. -
"-- skrytý --" 18.10.2006 14:49
Cesta do řecka
Cestu přes Srbsko a Makedonii jsem absolvoval letos. Vyjma části v Makedonii je to buď po dálnici a nebo rychlostní silnici. Policie (v Srbsku a Makedonii) je již tolerantní. Jel jsem to nadvakrát (přespávali jsem v Maďarském Szegédu kolem 5h od českých hranic - dá se to objednat i přes net), ale pokud se jede do Soluňe a nebo na Olympskou riviéru dá se to jet v tahu.(5+(10-12) h od českých hranic) Při cestě tam je jen trochu nepříjemný časový posun. Ubytování v kempu u moře přímo pod Olympem není problém - 24h- nonstop - lampa u místa(pokaždý jsme tam stavěli stan až za tmy - nikam jsme se nehonili). Některý kempy jsou sice už v půli září zavřený, ale stále jich tam je ještě dost otevřeno. My jsme jeli až na Lefkádu, a procestovali jsme ty nejzajímavější místa v Severní části (Meteora,Soluň, Olympská riviéra, Kaňon Vikos, Ionina) a Lefkádu. Celkem jsem najel 5000km -(skoro 2000km v Řecku). Výjma zmiňovaného přejezdu hor v Řecku, velmi příjemné cestování. Šok nastal až 20km před našima hranicema, kdy začalo v Čechách obvyklé dálniční drncání. V Srsbsku je čas od času nějaká díra, ale nic na co by jsme nebyli od nás zvyklí.-
« Re: Cesta do řecka
2 rj72: Můžeš úvést nějaké ceny (dálniční poplatky Srbsko, Makedonie a PHM). Jak je to na trase s LPG. Co jsem četl, tak o Řecku jsou rozporuplné informace. Někde se píše, že je tam jen pro taxi. Kolik stojí ubytování v řeckých apartmánech. Kempy jaksi nemusím. :?-
"-- skrytý --" 18.10.2006 15:41
« Re: Re: Cesta do řecka
Na poplatky se ti ještě mrknu. Odhaduji to kolem 2500Kč tam a zpátky. Nejdražší je přejezd Srbska. V Maďarsku se vyplatí koupit si 2x tuším 4denní než 1x měsíční. V Řecku se skoro neplatí - snad jen ve směru na Athény, ale v porovnání se Srbskem je to za hubičku. Cena benzínu snad nižší než u nás. LPG nevím.Ubytování v Řecku ? Slušný ubytování je okolo 40euro na apartmán. Viděl jsem za 20Eu - bylo to horší jak bydlet v kempu (ten vyjde na 10-15)- nakonec jsme bydleli za 30Eu (bez wc a koupelny) v Soluni - na jeden den se to dalo. Na Lefkádě, kde jsme byli se taky cena za aprtmán pohybuje kolem 40eu.Pokud chceš cestovat po Řecku je dobrý si pořídit (sehnat) nějakou cestovatelskou knihu o Řecku, v který najdeš podrobné informace o ubytování, restauracích, kempování, mapky...Hodně času a energie tím ušetřiš. A pokud si k tomu ještě pořídíš telefonní kartu a ubytování si zarezervuješ a obvoláš ze dne na den není to problém, v září volné ubytování se sehnat dá. -
"-- skrytý --" 18.10.2006 15:48
« Re: Re: Cesta do řecka
Těch cca 40Eu za apartmán pro 2 je cena mimosezónní . V sezóně to může být víc - můžeš se dostávat až k 60eu , ale větší problém může být ubytovací kapacita v sezóně. První týden v září je přelomový, pak už je to v pohodě, jen polovina kempů na severu už je 15. zavřená.
-
-
-
"-- skrytý --" 18.10.2006 23:51
Poplatky
Poplatky
Slovensko 240,- Kč (měsíční) - nemýlím-li se
Maďarsko 2x7eu dálniční známky u hraničního přechodu (mělo to být méně - nejsem si úplně jist)
Srbsko 2x32 eu
Makedonie tam 5,5eu + 5eu na hranicích nějaký poplatek desinfekce či co zpátky 4,5 eu
Řecko 2eu u Soluně, 2eu u Larissy, 2eu někde na Olymp.riviéře?
Celkem asi 3000,-
Na placení poplatků je samozřejmě výhodnější mít místní měnu - ty částky bohužel přesně neznám. Částky v eu se mění dle kurzu. -
Trajekty
Jel jsem lodí do Řecka již mnohokrát - z Terstu, Ancony, Bari, Brindisi i z Otranta. Je to vždy kompromis mezi délkou cesty autem a lodí - když dojedeš níž autem, zaplatíš víc na dálničním poplatku a míň za lodní lístek. Mně se osvědčilo jet z Ancony - dobrý přístav, linka jede klasicky do Igoumenitsy, Korfu a Patry - my jezdili vždy do Patry, trvalo to 2 dny, pro děti je loď ohromná atrakce. Taky to nebylo špatné z Bari, naopak nedoporučuju Otranto - sice je to vlastně jenom přes noc, ale loď hrozná, člověk by se modlil k Neptunovi, aby se nepotopila. Kajuta není nezbytná - vezmete-li si s sebou karimatku a zaplatíte-li si tzv. letecké křeslo, vyspíte se dobře. Společností je spousta - Anek, Superfast, Strintzis, Minoan... pokud jde o lodní lístky, osvědčilo se mi vykoumat, kde mají kancelář a vejít do styku přímo s nimi - takto jsem si je nechal poslat z Vídně, platba kartou, o 25% levněji než zprostředkované místní CK. -
Bez nadpisu
rj72: Tak s těmi cenami řeckých apartmánů jsi mě nemile překvapil. Očekával jsem to levnější jak v Chorvatsku. Když jsem před 7 lety byl na Krétě a poptával se tam na ceny, tak to tehdy bylo levnější jak v Chorvatsku a na atraktivnějších místech (jih Kréty, kde nejsou žádná letoviska). Bohužel autem je dostupné jedině "neostrovní" Řecko.-
"-- skrytý --" 02.11.2006 10:29
« Re:
Ty ceny třeba na Kefalonii šli v poslední dekádě hodně nahoru. Ceny ber jako odhad, mimo středisko to může být výrazně méně - stejně jsme z 90procent na pláže dojížděli - každý den jsme byli jinde. Lefkáda je přístupná z pevniny mostem a Kefalonie z pelopenesu trajektem. Pokud pojedu příště doŘecka tak asi na 3týdny přes pelopenes(3-4dny),pak trajektem na Kefalonii(7dní) a trajektem na Lefkádu(7dní). Jinak preferuji západní pobřeží na těchto ostrovech - menší turistická centra - pláže bez zázemí a s minimem lidí.-
« Re: Re:
Tak to vidím, že máš stejný vkus. Já ty masovky s kvanty slunečníků a hotely na plážích taky nemusím. Navíc doplněné potrubím kanalizace do moře >:-[]-
"-- skrytý --" 02.11.2006 13:41
« Re: Re: Re:
Ohledně Řecka tě však na jednu věc musím upozornit. Jsou tam překrásné přírodní útvary v kombinaci s odpadky. Jinými slovy - jakmile jsi mimo prvotřídní středisko (kde se uklízí), a nebo si chceš udělat pěknou fotku velmi často narážíš na odpadky.-
« Re: Re: Re: Re:
Tak to jsem zažil letos v Černé Hoře. Buď masovka pláž v Budvě, Sutomore atd. - brrr. Vesměs plná černých..., protože to bylo pro ty davy z města dostupné pěšky nebo slunečníková udržovaná masovka. Mezitím neoficiální pláže - tam byly místy odpadky nebo malé oficiální pláže.
-
-
-
-