Problém u 1.6 55 kw se škrtící klapkou
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Bez nadpisu
Nejlepsi je klapku vyjmout a pohodlne vycistit. Klapku jsem cistil a nenastavoval, jelo to jak nove a nezralo to, volnobeh v poradku, bez problemu... tak jsem to nechal tak bez nastaveni. :). Pokud jsou problemy se skritici klapkou (volnobeh), doporucuji i promerit konektor (hodnoty s dilenske prirucky), nekdy i novy palivovy filtr dela divy... :) -
"-- skrytý --" 25.08.06 08:19
« Re: Re: Re: čištění škrtící klapky
Sprej se sice dostane všude, ale všude bohužel nestrčíš prst. Ovšem tím hadrem si lze úspěšně vypomoci, povětšinou se hodí i dřívko z čerstvě zbaštěného nanuka (vlhké je poddajnější... >:D ). Samozřejmě to předpokládá, že si klapkou podle potřeby pohybuješ, protože jinak se pod ni samozřejmě nedostaneš! ;-)
Ostatně klíčové je vyčištění štěrbin z obou stran mezi klapkou a difuzorem, nikoli plochy klapky samotné. A tam se dostaneš bez problémů, zvláště pak u daného typu motoru - a navíc je tam dobře vidět! -
"-- skrytý --" 24.08.06 10:06
« Re: čištění škrtící klapky
U 1,6MPI je k ní dobrý přístup, takže ji není nutno demontovat. Napřed je nutné aplikovat sprej z obou stran klapky a v celém profilu difuzoru, nechat působit, pak si s tím pohrát za pomoci čistého hadru nepouštícího chlupy (při opětovném použití spreje dle potřeby), a na závěr to prostříkat za běhu motoru při jeho "tůrování". Nesmí tam zůstat ani stopa černých usazenin! -
« čištění škrtící klapky
Čistili jste si sami škrtící klapku? Zajímal by mě postup (někde se píše, že ji celou vymontovali, prostříkali, pročistili, jinde, že jen čistili za chodu). Včera jsem si koupil dva spreje na čištění karburátorů a klapek a chci se do toho pustit. -
« Škrtící klapka
Škrtící klapka je pěkná mrcha. Taky mě svého času na feldě 1.6 zlobila - respektive auto chcípalo na volnoběh. Půjčil jsem si jinou ale té se zase nechtělo startovat za studena - ignorovala teplotu chl. kapaliny. Nakonec jsem se naštval, původní jsem vyčistil a rychle přehodil na původní místo. A ejhle, hned se chytla a volnoběh šel hned jak má, tak jsem ani nedělal zákl. nastavení a bylo po problému. Za 4 roky se mi ani jednou nestalo že by to chcíplo. Je to skoro neuvěřitelné ale je to tak. Jen tak mimochodem ta půjčená prý pak na jiném autě taky jezdila úplně v pohodě a startovala i za studena. Kdybych to nezažil tak bych tomu nevěřil. Prostě záleží na kusu!!! Jinak u Felicií 1.6 je problém s chcípáním dán zbytečně malým volnoběhem a někdy pomůže tzv. CHIP nebolu úprava SW, kde je vždy volnoběh alespoň 800 ot. Octavia má volnoběh vyšší asi o 150-200 ot. takže tam je třeba hledat jinde. -
« Re: Re:
Klapka přestala fungovat /plně ale jel jsem stím do Chrvatska a zpět.Pouze při studeném nedržel volnoběh.Ale potom začal chcípat a musel jsem vždy vypnout klíček a nastartovat jinak se nechytil.Klapku jsem si vyměnil a nechal nastavit základní nastavení a je to horší než před tím nedrží a kolísá přitom žádné závady neukazuje.Když se to povede tak sem napíšu co a jak. :roll: -
« Re:
Tak to mě zajímá. Taky si myslím, že to může být klapkou. Mě felda 1,6 nastartuje doslova nadrc. 80 Ah baterka s tím jen škubne. Běží to pár sekund a začne to mít nepravidelný chod. Když se chci rozjet, tak musím přidat více plynu aby to nechcíplo, pak už je to v pohodě. Myslel jsem, že to dělá LPG, ale zkusil jsem den předtím jezdít ne benzín a ráno to samé.
Jinak 13 tis. za klapku je šílenost. Nová se dá sehnat za míň jak polovinu a na felicia fóru jsem četl o jedné firmě ze Zlína, která je prodává repasované ještě za míň. -
« Bez nadpisu
Jo jo take na me 1.6 ve 177 000km se to projevilo (Vymena za novou stala i s praci kolem 13 000kč, (projevovalo se to tak ze mi nedrzel volnobeh a muselo se jezdit vzdy pod plynem vcetne neutralu Po oprave to zpravili za novou ale OKAMZITE JSEM SE TOHO AUTA respektive kvuli motoru zbavil (uz je nemoderni zrout jak svina, pomaly jezdil jen 160km/h spotreba kdyz si chtel jed dynamicky kolem 9litrů . Zaclo by se * co se dalo takze to je tak limit na auto do 180 000km u benzinu u TDI je to tak do 250 000km Preji pevne nervy ! >:D Jinak si ale nemyslim ze by po vymene to nefungovalo vse bezelo v poho jak volnobeh tak startovani i jizda bez cukani (DLE MEHO TI TO NEVYMENILI ALE JEN VYCISTILI (coz nepomuze dlouhodobe a nekdy vubec)