Kolik jste vytáhli z Felicie
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
"-- skrytý --" 25.08.06 09:42
« Přízemní let s felicií
Zdravím,mám Felicii mpi/50kw,total serie.Při cestě z Prahy na Pardubice,cesta je místy mírně z kopce (kdo tam jezdí tak ví) jseem z ní vytáhl tachometrových 195km/h.Nevím kdo víc nechápal jestli já nebo řidič bílého BMW 525i z r.1993(tím se mu omlouvám). Mám i fotku,kdyby někdo chtěl.
Benzín : Shell V-power racing
Spotřeba : cca 30/100km možná i víc :)
Zážitek : Neuvěřitelný (hazard) -
"-- skrytý --" 25.08.06 09:40
Jak to tady ctu tak jen pevne doufam ze ani jednoho z vas nikdy na silnici nepotkam. Kdysi jsem vlastnil upraveneho favorita. Od motoru pres podvozek brzdy az po vetsi sirsi kola a znackove pneu. Ale nikdy me nenapadlo jet rychlejc nez 150km/h.
Nechci tady rejpat do vosiho hnizda ale felda at uz podvozkove nebo motorove o bezpecnosti se ani nebavim by mela mit omezovac na 120km/h -
Zdravim, pred par lety jsem z feldy jednasvestky vytah na dalnici 190 (realne tak 175), z mirneho kopce, s plynem zaborenym v koberci, smrt v ocich a problikavajici Volvo v zadech. V tu chvili bych mu i docela rad uhnul, ale do pravyho pruhu jsem nemoh, jakykoliv manevr plus brzdeni na rekneme 120 mi prislo jako sebevrazda.. >:D Bylo to na standardnich skodovackych hlinach R13 osazenych Pirelli P3000 165/70. S feldou jezdim dodnes, vicemene spokojenost, ale o podobny vystupy uz se radsi nesnazim, ted uz i v ramci zachovani bodoveho konta :D -
« 1.4 16V
Zdravím , můžete mi někdo poradit jak sejmout plastový kryt na motoru..? v příručce píšou:"upevňovacací matice krytu motoru jsou skryty pod ucpávkami, jedna je pod továrním znakem.., ale já tam vůbec nic takovýho nemám! žádné ucpávky a pod znakem vůbec nic...(( tak nevím jak to sundat :-( dík za radu -
"-- skrytý --" 15.08.06 19:56
Co vim, tak HTP 47 kw nemá až tak velké problémy udělat 180 km/h ;-)
A shruba těch 200 km/h udělá skoro každé slabé auto, ale dál už to moc neleze, myslim kvůli odporu který narůstá na třetí, nebo tak nějak to je. Chtělo by to nějakýho odborníka, který se o to zajímá a ví přesně o čem mluví. -
"-- skrytý --" 14.08.06 22:24
« moooc
kamarada jsem vezl do Ostravy pro sluzebni filcku, jel jsem Vectrou B 2,0i, zpatky jsem jeli pres olomouc, brno po dalnici na prahu, jeli jsme kolem 19:00 vecer z OVY, bylo to v zime jak byly ty kruty mrazy (-25°C) cestou zpatky jsem jel prvni, dohodnuto bylo, ze jedeme na doraz. Od najezdu na dalnici rychlost celou cestu neklesla pod 150km/h, po rovine dle meho tacha chvilemi 200km/h dle jeho 215km/h(telefonovali jsme si) cumel jsem jak puk jak ta felda jede! byla to 1,6 kombi s plynem, najeto 180tkm. (ja to jel za 8,0l on to radeji nezjistoval) -
« nejvyšší dosažená rychlost
Ne že bych byl nějaký závodník, ale taky jsem samo zkusil kolik to jde. Nejvíce jsem jel tacho. 200 km/h neboli 6000 ot. na V. převodový stupeň. To bylo ale jen jednou jinak to jde dle klimatu od 180-190 km/h což je kolem 5500-5700 ot. na V. Než mě začnete kamenovat je třeba říci to ne nepodstatné - jde o lehce upravenou 1.6 (nabržděno 70,5kW/5200 ot. a 145 Nm/3700 ot.) - P.S. jezdí to fantasticky -
« Re: Superb
jenže těch 250 je tachometrových, což je tak necelejch 230 real. Von totiž Passat 2,8 V6 4Motion, kerej má stejnej motor jako je v Superbu (2,8 142 Kw - mimochodem Sebring 2,7 má 149Kw - takže koncern VW se moc nevytáhnul) má maximálku 232 Km/h a dle testů odborníků z Automobil Revue rozhodně větší není...
Takže tak, pokud si teda nejel z kopce, ale to se nepočítá, z kopce jde jet rychleji se vším, ovšem ne vše se ještě dá zastavit >:D :D

Fabia 1.2 HTP 40kW Junior ... Pri ceste na letiste, zimni gumy, za deste, o pulnoci jela 175km/h ... otackomer skoro na doraz ale jela :)