Kolik jste vytáhli z Felicie
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka
"-- skrytý --" 09.09.06 11:39
Jo, to čumim taky, kolik se nechá vymáčknout HTP :shock: >:D
- uživatel "brasci" vymáčkl z HTP 195 km/h, tady se dočtu 190 km/h. Si říkám, na co mám skoro dvakrát výkonější motor, když HTP dokáže jet skoro 200 km/h >:D No nic no chlapi, máte je dobře zajeté, ale doufám, že mám alespoň lepší čas z 0 na 200 km/h :D -
S Felicie 1.3 MPI jsem kdysi vyždímal 175 km/h (tachometrových), měla pneu 195/50- 15 které měli o něco větší obvod než původní 13" tak by se dalo říci že ta rychlost mohla být i skutečná. Jinak motor měl upravenou řídící jednotku od GX Tuning Praha a na válcích naměřený výkon 59kw (Auto Jarov). Pro lidi kteří mají něco proti jízdním vlastnotem "feldy" dodávám že na autě byl stavitelný podvozek HP + stabilizátor přední nápravy.
Jinak jste mě překvapili kolik že se dá vymáčknout z fabie 1.2 HTP :shock:
dnes už Felicii nemám ale dodnes ji považuji za auto které mělo dobře čitelné jízdní vlastnosti a výborné dávkování brzd. -
S Felicii 50 kW jsem kdysi jel 170, nedavno na mladoboleslavsky prede mnou jela Felicie, a ta ne a ne se zaradit. Podle vasich prispevku chapu, ze pak uz to asi neslo. Ale srdcar z toho vytah necelejch 190, porad se nemel k tomu se zaradit. V tyhle rychlosti se mi naskytl primo hruzostrasny pohled na poskakujici a poletujici auto od jedné bile cary k druhe. Jak to dopadlo nevim, musel sem sjet. Asi slo jenom o to nenechat se predjet. -
U Filcky máš totiž problém, že nepoznáš, co je pod kapotou. Taky jsem měl vzadu štítek "LX" = 1.3 40kW a v reálu tam byla upravená 1.6. Takže těch 185-190 to jezdilo standardně (a reálně), protože tacho mělo na rozdíl od Fobií a Oktávek zcela minimální odchylku. Hodně dvoulitrů a červených TDiček se divilo.
Teď mám na autě štítek "1.4" a bohužel odborník podle výfuku a 4 kotoučů pozná, že to není pravda :'-( -
RobodCi 05.09.06 07:00
« Vďaka EasyRider...
Fakt schuti som sa zasmial - ďakujem za tvoj super opis - inak trochu viem o čom to je, raz som šiel na vtedy novej kombine 1.3 50kW 180(mierne tiahle klesanie na diaľnici z BA, tuším nedaľeko pred NR) tachometrových a tiež mám pocit, že sa ešte viac báli tí ktorých som predbiehal, tušiaci že prejsť do pravého pruhu môžem až po "dojazde" do ovládateľných čísel po pustení plynu - to Volvo tam vtedy nebolo :o) - no a niekde medzi 120 až 140 už som nadobudol pocit, že smiem s tým autom i niečo urobiť, ak by bolo treba a dalo sa i prechádzať z pruhu do pruhu... Inak v BA som mal skoro plnú nádrž a keďže som bol v NR za nejakú trištvrtehodinu v NR som zistil, že mi niekto cestou vykradol nádrž... To by jeden neveril, čo si dnes ľudia dovolia a pri tej rýchlosti...! -
texxik 25.08.06 17:51
« hm
ja som na svojej felde daval tak nieco tesne pod 170 (neda sa to presne odcitat) ale to uz bolo o drzku..
Ja jazdim tak bezne kolo 90-110 ako pride, spotrebu robim mimo mesta kolo 5,5 litra takze nevidim dovod jadzit rychlejsie, akurat ked predbieham tak felde dam tak do tych 140, viac radsej nie. Pri 130 uz to zerie jak 5 svíň >:D -
wolff 25.08.06 12:05
Z Felicie?
326,8 km/h. Silnice Brno - Mikulov.
1,3 Mpi 40 kW.
Akorát sem vypl klimu, jinak by to bylo jenom nějakých 308 km/h.
Brzdy Ferodo, děrované.
Vzadu pořádnej votuněnej spojler (abych nevzlítl).
Gumy 175/65 R13, originál škodovácký. Super lehký. Venzin W-power racing.
Ty vol.e to ti byl hukot...