Kolik jste vytáhli z Felicie

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA - naše značka

• « 00 Reagovat !

foto

20.09.06  22:28

« Re: Re:

Já jsem jednou z Favorita vytáhl 3 pytle brambor >:D
    Proboha proč meditujete nad maximálkou Feldy, když víte jak se to dá těžko změřit. Tachometry lžou u těchhle slabších aut až hrůza.
    Už se bojím, jak mě Feldy budou strašit ve zpětným zrcátku, až povolí těch 160 na dálnici :-O , mě to jede jenom 205 km/h, ale opravdovejch ( mám jen 2 litrovej motor), ty Feldy mě fakt budou strašit ( mají až 1,6 l motor a to je hukot) :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.09.06  18:51

« Re:

ja mam cajchovane jemne cez 210, tzn. 210 este na budiku mam. pisana rychlost je tusim 205, co som raz vyskusal, dokonca sa mi to prehuplo cez tych 210, ale bolo to z kopca a odchylku neviem, nemal som GPS, verim, ze bola.
    co sa tyka felicie, celkom vas pretekarov obdivujem, mal som 50kW VanPlus a trufol som si max 160 tacho, verim real pod 150 a uz som sa bal.
  • 00 Reagovat !

foto Davido07

Davido07 20.09.06  14:34

« Bez nadpisu

No proti tachu samotnymu ani nic, jen me prekvapuje, za to 81kW a max.speed je jemne pres 200, jak pisu. Nebo tobe to lita vic? Ja jsem si predstavoval bez potiti 210 (a to jako limitni rychlost)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.09.06  20:55

« Re:

Fakt je, že u mýho Clia /43kW/ končím na tachometrových 165 a fabiatik 47 kW se dá až na tacho. 185-190; s 307 to není o moc slavnější, ta dá dle tacho jemně přes 200... takže kafemlejnek HTP/47 kW si zase nevede tak špatně

co mas proti tachu 307? davno som nevidel presnejsie, merane pomocou GPS po 180 a odchylka minimalna.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.09.06  09:22

« Felda je letadlo ak ma sprave tacho

No ja som spravne tacho nemal. Ale mal som 175/60/14 a auto na rovinke slo hodne stazka na cca 160-162. Ale co bolo zaujimave, ze cestou do HR dala aj 165, viete asi preco a ked som zastavil a prisiel za mnou kamarat (Opel Vectra 1.6) tak sa ma pyta, ci som normalny. Ze on nechce prist o vodicak za skoro 185km/h. Tak som sa smial. Teraz mam auto co ma nieco cez 110 koni a cez 190 este neslo, svina leniva. Asi prehodim motor od niektorych z forama :-) Inak ta Felda mala vdaka vacsim kolam veelmy presne tacho, ak nie uplne presne
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 17.09.06  23:07

« felina vs sierra

jednou jsem jel po dalnici ja v sierre a sestra ve feline
    vim ze se to nema, ale vzal sem do ruky mobil a zavolal sem sestre aby mi rekla kolik ji ukazuje tachac. Ja jel podle meho tachometru 140 a ji to ukazovalo 155. To je kurňa velkej rozdil. Skodovky premerujou tak, aby to vypadalo ze jedou lip nez jiny auta
    (co se tyce pneu tak ja tam misto "seriovejch" 185/60R14 mam 195/50R15 a felina tam ma pneu se kterejma se "narodila"
    Jo a moje XR4i ma tachac do 240km/h a po rovine jezdi 220km/h a z kopce jsem zni jednou vytah 240 (ted sni uz vic jak 180 nejezdim, "prestal jsem byt barbarem >:D "
    a Cossie ma tacho do 260km/h a tech 260 jel jeste pred komplet generalkou motoru a turba a to i kdyz mel o zub posunuty rozvody :?
    ale rychlejc to moc nepojede, limituje me prevodovka :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.06  22:05

« Re:100 bodů!!! Skoda simply clever

Ty se směješ ale u žádného jiného auta se nedalo tak dokonale brzdit na hranici smyku (asi tím že to nemělo ABS které by do toho kecalo) a pokud byl podvozek v pořádku tak ti dlouho dopředu dal vědět že jsi v zatáčce rychlejší než je zdrávo a pouhé ubrání plynu to zachránilo. Dnes mám Xsaru Vts a když v rychlý zatáčce prudce uberu nebo přibrzdim tak mi ustřelí zadek. To se feldě nestalo, ale možná to bude montáží podvozku od HP který byl skvělý.
  • 00 Reagovat !

foto Davido07

Davido07 14.09.06  17:44

« Bez nadpisu

Fakt je, že u mýho Clia /43kW/ končím na tachometrových 165 a fabiatik 47 kW se dá až na tacho. 185-190; s 307 to není o moc slavnější, ta dá dle tacho jemně přes 200... takže kafemlejnek HTP/47 kW si zase nevede tak špatně :?
    Jo a ještě poznámka k "zajeté Fabiia častými jízdami do Raichu", další kamarád má taky 47 kW a ocasí se s tím nejvíc po Praze a je rád, když mu to dá tacho 180, takže něco na tom bude...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.09.06  10:15

Vždyť si rozumíme!
    Ještě jeden poznatek z doby dávno minulé: než přišly do módy co nejnízkoprofilovější pneu (které mají vesměs vysoké rychlostní indexy), tak stačilo juknout na rychl. index letních gum z prvomontáže a člověk měl hned jasno, kolik to které auto ve skutečnosti jede. Žádný výrobce si totiž nedovolí obout na auto gumy, které by neměly rychl. rezervu ve vztahu k nejvyšší konstrukční rychlosti. A tak byl velmi podezřelým údaj o maximálce např. "těsně pod" rychl. limitem orig. pneu.
    A naopak - pokud nějaký výrobce montoval gumu sice běžného rozměru, ale "neběžného" ("neběžně" vysokého) rychl. indexu, obvykle věděl moc dobře, proč tak činí. Sám jsem měl svého času auto s deklarovanou maximálkou 170, které v praxi jezdilo 200, takže tam byly z výroby "háčka" a nikoli "téčka", které by jinak měly teoreticky stačit...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.09.06  09:24

« Re:

ale ked sa vratime k tym jazdnym vykonom...asi viem co si chcel povedat :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.09.06  09:18

« Bez nadpisu

sme sice v nespravnom threade, ale zase nemozem suhlasit, asi by som to takto nepausalizoval. mam 1xUK civika + 2x USDM a aj ked je fakt ze orig JDM som nikdy nemal, mam kopec znamych co maju, takisto kym som kupil toho prveho (UK) som chcel na zaklade dostupnych info vyhradne JDM, asi 15 potencionalnych kuskov som bol pozriet a ten UK bol v najlepsom stave, vzhladom k deklarovanym km a veku... ono vela zalezi na majitelovi a preventivnom servise-udrzbe. dnes ma ten UK 260tkm a 10 rokov, vyzera ako novy, jazdi ako novy. take iste vyhrady som pocuval k autam vyrobenym v usa, a na zaklade doterajsich skusenosti nemozem povedat nic zle. dokonca ani nepoviem svoju obligatnu vetu, ze su spolahlivejsie ako eu vozy, pretoze to nemam ako porovnat, nemal som totiz ani s jednym najmensi problem, len preventivna udrzba podla tabuliek. o fenomene vysokych cien na hondu radsej v pripade 5G pomlcim, ceny su fakt smiesne :-) v pripade UK modelu to je asi jedina vytka - vyssie ceny a dostupnost dielov...spolahlivost vsak adekvatna povesti znacky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.09.06  08:45

« Re: Re: Re:

Když on není Japonec jako Japonec! V mém bezprostředním okolí jsou teď 4 Civiky, 2 z Japonska a 2 UK, přičemž 3 jsou zhruba stejného stáří, podobného km proběhu a všichni majitelé jsou stejní lemplové. A když vidím, že ten nejmpadší z nich (4 roky/105 tis. km) je ve srovnání s tím nejstarším (10 let/přes 200 tis. km) úplný vrak, tak vím jedno zcela určitě - Civika z UK nikdy!
    PS: To s tím, kolik auto skutečně jede a do kolika má cejchovaný tachometr, platilo např. u Mitsubishi také jen do doby, než se některé typy začaly vyrábět v Evropě. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.06  14:33

mitsi, asi prvykrat si dovolim s tebou nesuhlasit :)) na vsetkych civikoch mam tacho do 220 a najslabsi ide 170, najsilnejsi 210... a myslim ze to su vsetko spravne japonske vozy :*) mam potvrdene viacerymi sposobmi, ze tacho premeruju o zanedbatelnu hodnotu (jednak medzi sebou absolutne sedia, jednak mi to parkrat potvrdil radar :-( a co je najzaujimavejsie, ze ked som isiel s kamosom s oktafkou, on uz mal nieco cez 200, ja v zavese necelych 180... hold tie skodovky su inak nadupane :))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.06  13:48

« Re:

Ale houby! Celých 240 km/h, poněvadž do tolika mají dnešní škodovky běžně cejchovaný tacháče.
    Vysvětlující poznámka: Vycházím přitom z toho, že správný japonský vůz skutečně jede tolik, do kolika má tacháč, tak proč by to nemohlo platit u škodovky...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.06  09:43

« Bez nadpisu

normalne zacinam uvazovat, ze predam kupaka a kupim nejaku dobre zajetu HTP :)) sak budem mat novsie auto s lepsimi jazdnymi vlastnostami :)) alebo si kupim skodovacky tacho a hned mi kupak bude jazdit 230, a to vsetko so spotrebou pod 5l
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.06  09:42

« Bez nadpisu

normalne zacinam uvazovat, ze predam kupaka a kupim nejaku dobre zajetu HTP :)) sak budem mat novsie auto s lepsimi jazdnymi vlastnostami :)) alebo si kupim skodovacky tacho a hned mi kupak bude jazdit 230
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.09.06  15:27

« Re:

Tak 200km pod deset dnů udělam taky a navíc na kole >:D To jsem machr co? :-! No tak už vim proč si nepořizovat další auto....
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 10.09.06  12:52

« Bez nadpisu

asi dnů :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.06  21:14

« Re:

Fabia udělá dvěstě pod 10? ale čeho???? minut >:D hodin? :shock:
  • 00 Reagovat !

foto Tommy100

Tommy100 09.09.06  16:12

« Bez nadpisu

Proč ne,když moje fabia udělá 200Km/h pod 10 :roll:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…