Auto do 100 000kč - doporučte pro mladeho kluka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
"-- skrytý --" 06.09.06 15:30
« Bez nadpisu
Naletěl jsem. Líbily se mi, tak jsem je koupil, přes net. Když mi přišly, fajn, ale koncová světla se mi zdála nějak moc červená, tak jsem je odzkoušel a je tomu tak. Nepomáhá nic, do oranžova je neprosvítím.
Prodejce mi navíc donekonečna tvrdí, že blikat oranžově prostě musí a že jsou homologovaná. Není to pravda a při prodeji na to záměrně neupozorňují.
Díky internete jsem se dopídil až na českou firmu podnikající na německém trhu a tam mi sdělili, že o těchto světlech ví a raději je ani nenabízejí, neboť v originál německém katalogu je u nich dovětek : Není určeno do silničního provozu...nebo tak něco.
Ale to ti tady raději zamlčí...
Bohužel takových výrobků je většina. Světla jsou, jak píšeš, v americkém stylu, ale svítí dobře, logicky a viditelně, leč naše zabržděné zákony to nepovolují, tak je asi sundám, nemám chuť na hádky s policií. Přitom nechápu, jaká je v jejich užití společenská nebezpečnost. Já si lámu hlavu těmi světly a na silnice mne míjí stará stodvacítka, takový ten klasický vesnický tuning...ten si s tím hlavu nelámal...dřevěné křídlo, sundané nárazníky a okolo auta pověšené plechovky od RedBullu...asi velkej drsňák ! A zřejmě mu to prochází, ale s mým štěstím...raději to dám dolů...vrátím se k fádní prdýlce mé Hondice... -
« Re: Auto do 100 000kč - doporučte pro mladeho kluka
koumene, hodně záleží na tom, jaký jsi řidič - za sto litrů si můžeš snadno koupit svou rakev. Pro dobré nebo alespoň rychle se učící a neriskující bych doporučil Alfu Romeo, protože za tu cenu se seženou pěkné kousky, které nabízejí víc než tuctové vlastnosti a bezduché ježdění a jejich údržba kromě znalostí nevyžaduje mnoho peněz (opravovat jakýkoli vrak stojí hodně peněz, Alfy tu nijak nevyčnívají). Alfu si navíc asi zamiluješ, je pro to dost nejen emotivních, ale i racionálních důvodů, jedním z nich je, že jsou karosované mistry stylisty a jsou to kočkolapy. Za 100000 Kč bys ale měl mít nároky na bezvadnou nebo alespoň snadno opravitelnou kvalitu podvozku, motoru a za mechanickou kvalitu karoserie (viditelně nelícující dveře či víko kufru a jejich obtížné zavírání je vstupenka do klubu podvedených). Měl bys věnovat dost času zjišťování průměrných cen vybraného auta na trhu (bazary, i ty zahraniční) a z toho usuzovat na podezřele výhodné nabídky a těm se vyhnout. Výrazně sportovní modely bývají hodně omlácené a o přetočených kilometrech tu asi nemá cenu mluvit - každý to ví. pje@centrum.cz -
"-- skrytý --" 04.09.06 15:04
« Koncové lampy na Civica od JOMu
Ahojky, chtěl bych se optat, zda-li nemáte zkušenosti se světly, koncovými lampami, od fy. JOM. Nedávno jsem si zakoupil přes net koncové lampy na Civica r. 1993, problém je v tom, že blinkry jsou téměř červené a nikoliv do oranžova, jak mne prodejce sliboval a na víc mi tvrdí, že světla jsou homologována. Ano, je na nich nějaký kód, ale úplně jiný než na běžných světlech, na většině jiných lampách je v kolečku E a číslo, u těchto JOMáckých světel toto není. Je tam kód z kterého samozřejmě nic nevyčtu...
Chtěl jsem se tedy optat, zda-li má JOM skutečně světla homologovaná a jak to je s blikači (ukazateli změny směru jízdy), zkoušel jsem v nich měnit žárovky(barevné) i diody, ale jsou stejně do červena. Nevíte někdo, jak to s tím je ? Na víc chci jet s autem do Chorvatska a nerad bych si někde vykoledoval nějaký flastr kvůli světlům...nemáte někdo zkušenost ? -
« Re: Re: Re:
Chrysler Stratus a na výběr motorizace R4 2,0 SOHC (133 HP) manuál ; R4 2,4 (150 HP) manuál i automat; DOHC a V6 2,5 SOHC (160-168 HP) (Mitsubishi) automat
Výbava: 2x airbag, klima, ABS, kotouče vpředu i vzadu, posilovač řízení, stavitelný volant a sedadlo řidiče, el. zrcátka, el. okna (všechny 4); el. anténa; mlhovky vpředu i vzadu; sluneční clony s osvětelním; rádio (Alpine) s kazetákem a 6 xrepro; dětská pojistka na zadních dverařích, blokace oken od řidiče; tempomat
Přední kapota: 3000,- Kč s DPH
Přední blatník: 999,- Kč s DPH
Sada rozvodového řemene a kladek Gates: 3500,- Kč s DPH
Olej. filtr: 130,- Kč
Tlumiče Kayba GR-2: 2000,- Kč/kus s DPH
Palivový filtr: 500,- Kč
Filtr do automatu: 400,- Kč