Auto do 100 000kč - doporučte pro mladeho kluka

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.06  08:39

« do mlýna

Pro mladého kluka bych doporučil škodu 105/120. :-)
    Ale já sám nemohu doporučit nic jiného než Swifta.
    Výhody:
    -Levné pořizovací náklady -Jsou k mání od 25 000 ve slušném stavu. Do 100 tis se dají sehnat i 2002.
    -Nízká spotřeba: cca 5-6l
    - Kvalitní motory, držák.
    - Nízká pojistka (1,3)
    - Tvrdší odpružení a nízká váha.
    Nevýhody: -ne zrovna levné díly.
    - není to "GOLF" :-
    Jenom si nekupuj GTi. Z prvé moc žere a za druhé je moc rychlé:-)
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 01.08.06  20:03

« Bez nadpisu

Proč rychlejšího ? Nemáme na to ani zákony ani silnice a navíc na zabití Punto stačí >:D
  • 00 Reagovat !

foto Davido07

Davido07 01.08.06  20:02

« Bez nadpisu

Auto pro mladyho kluka? No tak to jednoznance BMW!!! Bud 325 e30 ci e36. Mladej kluk ti nebude jezdit s Accentem ci podobnym pelechem! Mladej kluk potrebuje sestivalec, ktery toci do 6 tisic!!!
  • 00 Reagovat !

foto DeMooro

DeMooro 01.08.06  19:57

« blbost...

kup radši něco rychlejšího...něaký punto 1.2 zatížích a do kopce pojedeš na dvojku...já se přiklánim k Puměě... :D
  • « 00 Reagovat !

foto 1zdavu

1zdavu 01.08.06  18:10

« Re: Re:

To:Koumen
    Chcelo by to trocha pokory. Tvrdit po 2000-2500km ze vies jazdit je ako po skuskach na vetrona tvrdit ze zvladnes pristat aj s Jumbom. >:-[]
    Ako pise Diabol, myslim ze tvrdit to budes do prvej buracky. Potom zistis ze sa strasne mylis. :!:
    Ak chces kupit, kupuj najprv nieco co zvladnes. Nie hned velke, vykonne, pretoze pri vsej ucte to bude cvicit s tebou a nie opacne. Nieco na com ziskas prax a naucis sa naozaj jazdit.
    Hlavne take na ake budes mat a to nemyslim tunnig, ale hlavne pripadne opravy, vybavu (poriadne zimne pneu a podobne) aby si nesetril na dolezitych veciach. :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.08.06  17:18

« Bez nadpisu

To cvrkon: také mne s těmi kilometry pobavil ;-) . Osobně mám najeto teprve přibližně něco okolo 15tis. a jezdím teprve 6. rokem. Důvod proč mám tak málo je jednoduchý - auto od rodičů - krátké trasy. Až teprve min. rok - konečně "nové" vlastní auto :!: Najel jsem s ním cca 2 200km a měl jsem havárku - totálku - nebyla to má vina. Také jsem tady na nějakém vláknu o ní psal. Do té doby jsem byl přesvědčen o tom, že jezdím VELICE bezpečně :!: Ó, jak jsem byl naivní a to také a hlavně v tom, že jsem věřil ostatním řidičům stejně jako sobě - tož mládí a nezkušenost. Nyní jezdím trochu více paranoidně a hlavně ještě tisíckrát obezřetněji :!: :!: :!:
    To koumen: Zajímavá alternativa je také Hyundai Accent rv.98 - 99. Sám jsem ho měl a bylo to opravdu velice živé (s motorem 1.3 12V 62kW 84HP) a prostorné auto. Měl jsem třídvéř a pro dva úplně super, ale pro více to už byla krize, neboť si sedadla nepamatovala nastavenou polohu a tak při každém nastupování a vystupování se musela znovu nastavovat. Ale pětidvéř - to je jiné kafe ;-)
    Jinak pak mohu doporučit už několikrát zmiňovaný Fiat Punto MkI. Mám ho - viz. podpis a je to super autíčko :!: A do Tvé částky se dá sehnat nejnovější ročník 99 a ještě si koupíš např. nové pneu atd, páč např. na tipcars.cz se dá sehnat v perfektním stavu už od 80tis..
    P.S. omlouvám se za rozepsání :*)
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.06  17:07

« Bez nadpisu

ja bych za 100 000 vzal megana, 1.6 sou celkem spolehlivy, k tomu je dost bezpecny s ohledem na ostatni auta o kterych premyslis.sice dily nejsou nejlevnejsi ale kdyz najdes peknej kousek tak bude slouzit dlouho.
    RE tomko::: felicia na dobry jizdni vlastnosti??od kdy?....
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.06  14:06

« Bez nadpisu

docela si me dostal, rikas ze umis jezdit a mas najeto 2 az 2.5tis km?? tak nevim zda si ze me delas srandu, ja rocne najedu kolem 40tis. jezdim uz 8 let a i tak o sobe nedokazu tvrdit ze sem profik, ale ze mi rizeni celkem jde... ale k tvemu tematu, spise napis jake auto si predstavujes, dodavka, limuzina, neco sportovnejsiho.... jelikoz do 100tis. toho muzes ajit spostu, zalezi spis o co bys mel zajem
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.06  22:01

« Neeebo ...

Jeste me napadla jedna alternativa, byl jsem s tim autem nadmiru spokojeny - Ford Puma. S 1.7 VCT jede jak pila, vynikajici podvozek (Ford umi...) - prijde mi jako lepsi volba nez Tigra
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.06  22:00

« Mondeo

Pokud ti nebudou vadit relativne vyssi provozni naklady, muzes za 70-90 tisic koupit Mondeo po faceliftu (97-2000) s jakymkoli motorem. Slusna vybava, bezkonkurencni jizdni vlastnosti (pokud je podvozek v poradku), hodne mista a kupa nahradnich dilu na kteremkoli vrakovisti.
    Najdes kousky v solidnim stavu za 2000 euro nebo u nas za 80 tisic, zbytek bych venoval do pravidelneho a preventivniho servisu.
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.06  21:15

« japonsko

koukl bych po japoncích v benzínu, Almera , Corolla , Civic. Většinou příkladná spolehlivost a pár set tisíc km to vydrží
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.06  16:43

« TOYOTA PASEO

Kup TOYOTU Paseo a nebudeš litovat. Vím,že spousta z Vás namítne dostupnost dílů atd.,ale myslím,že to bude neopravněné - TOYOTA SE ZASE TOLIK NESERE JAKO EVROPSKÝ KŘÁPY a většina dílů je shodná s Corollou. Motor 1.5 nic jinýho se tam nedávalo.Spotřeba při klidné jízdě do 6,5l. Celkem dobré jízdní vlastnosti,záleží jak seš náročnej. Je to 2-dvéřové kupé takže nečekej autobus, ale pro 2 naprosto dostačující.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.06  15:00

« Re: Re:

Fiat Bravo 1.9 JTD, pripadne benzin 1.8 alebo 1.6
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.06  22:15

« Re:

Velice děkuji za příspěvky a velice si vážím toho co jste napsali pokud budete mít ještě nějaké přídpěvky budu jen rád.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.07.06  21:45

« Bez nadpisu

V zasade je z coho za taku cenu vyberat, treba si preto dat odpoved na niekolko otazok:
    1. Chces jazdit vacsinou sam (v dvoch) alebo casto aj v styroch/piatich. (Potrebny pocet dveri, priestrannost auta).
    2. Potrebujes velky kufor? (velkost auta, pripadne typ karoserie)
    3. Zalezi ti na imidzi resp chces robit tuning? (znacka, velkost, dostupnost dielov)
    4. Aku mas vysku (sirku)? (niektore male auta ti vypadnu zo zoznamu ak sa do nich nevmestis)
    5. Kolko si mozes dovolit platit za poistku/benzin/pokuty? (velkost auta, motor)
    6. Vies si nejake veci na aute opravit sam (u kamarata), mas montaznu jamu / zdvihak? (na niektore auta su dostupne noname lacne diely, a vela sa da usetrit vlastnou montazou, mechanicka komplikovanost zohrava svoju ulohu)
    Osobne by som volil male, lahke, konstrukcne jednoduche benzinove vozitko. POdla mna je tiez lepsie brat masovejsie vozy, , kvoli dostupnosti dielov (napr. aj na vrakovisku), nebral by som imidzovky typu VW Golf, Audi. Mercedes, BMW nebral by som ani zriedkave vozy - to Hyundai Coupe asi ani ziadne Mitsubishi.
    Napr.
    Citroen Saxo - sikovne auto, jednoducha konstrukcia, dobre sedi, male motory (stale celkom prijatelne dynamicke) kopec tuningovych dielov - asi najoblubenejsie tunerske vozitko v Europe.
    Peugeot 106 - Dvojicka Saxa, nie kazdy sa do nich zmesti!!
    Skoda Felicia - Dobre jazdne vlastnosti, dost fleku, nekonenco dostupnych dielov, kazdy garazmajster ich musi poznat, 1.6 je raketa, ma reputaciu slusnej spolahlivosti ale je to tuctovka.
    dalsie
    Fiat Punto mk1, Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio, VW Polo
    Vacsie auta:
    Fiat Bravo/Brava, Ford Mondeo, Mazda 323 sedan alebo F, Nissan Almera/Primera, Opel Astra, Peugeot 306, Renault Megane. ........
    Vyber je velky, treba hlavke sadnut a vyskusat - zobrat odbornika. Treba sa riadit aj osobnymi sympatiami. Ale radsej male auto ako velke.
    No a jedna vec myslena samozrejme v dobrom: pri najazdenych 2500 km sa potrebujes este ucit jazdit (vela), nepodlahni pocitu ze jazdis dobre a bezpecne, statisticky to tak nie je (sorry, neber to ako podpichovanie, ale ako radu).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.07.06  20:13

« Re: Auto do 100 000kč - doporučte pro mladeho kluka

Asi kolik odpovědí, tolik názorů. Jednu ze solidních možností uvedl Bill. Fiat Punto je podle mne dobré auto, volil bych model novější (kolem r.v. 1999) s vyšší bezpečností i spolehlivostí. Další možností je Fiat Brava, prostorné, stále poměrně elegantní, s motorem 1.6 uhání suverénně, dostatek náhradních dílů, možnosti lehkého tuningu... Oba vozy jsou u nás poměrně početné, tzn. relativně dostupné ND a v klubech a na diskuzních webech majitelů dostatek informací :)
  • 00 Reagovat !

foto havci86

havci86 30.07.06  20:04

« Bez nadpisu

Jestli nemas hluboko do kapsy co se tyce provoznich nakladu na Hyundai Coupe tak klidne muzes, ale to uz bych bral radsi treba Fiat Coupe. Ale jinak bych bral nejaky maly auto, pokud mozno co nejnovejsi a s nejmensim poctem najetych km aby byla nejvetsi pravdepodobnost ze nebudes hned neco opravovat
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.06  19:42

« Re:

Neříkám, že umím řídit jako profík,ale myslím si, že řídit umím něco už mám najeto ( cca 2000 - 2500 km ) a myslím si, že jezdím bezpečně.Uvažoval jsem hyundai coupe 1.6 za 100 000 kč
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.07.06  19:39

« Bez nadpisu

Doporučil bych Fiat Punto mk 1, spolehlive, male auto, pro mladého kluka ideální, aspon se naučíš řídit. 8)
  • 00 Reagovat !

foto

30.07.06  17:35

« Auto do 100 000kč - doporučte pro mladeho kluka

Zdravím, chtěl bych vás poprosit o doporučení nějakého auto do 100 000 korun. Děkuji za vaše příspěvky
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…