Auto do 100 000kč - doporučte pro mladeho kluka
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Ojetá auta
-
1zdavu 01.08.06 18:10
« Re: Re:
To:Koumen
Chcelo by to trocha pokory. Tvrdit po 2000-2500km ze vies jazdit je ako po skuskach na vetrona tvrdit ze zvladnes pristat aj s Jumbom. >:-[]
Ako pise Diabol, myslim ze tvrdit to budes do prvej buracky. Potom zistis ze sa strasne mylis. :!:
Ak chces kupit, kupuj najprv nieco co zvladnes. Nie hned velke, vykonne, pretoze pri vsej ucte to bude cvicit s tebou a nie opacne. Nieco na com ziskas prax a naucis sa naozaj jazdit.
Hlavne take na ake budes mat a to nemyslim tunnig, ale hlavne pripadne opravy, vybavu (poriadne zimne pneu a podobne) aby si nesetril na dolezitych veciach. :!: -
"-- skrytý --" 01.08.06 17:18
« Bez nadpisu
To cvrkon: také mne s těmi kilometry pobavil ;-) . Osobně mám najeto teprve přibližně něco okolo 15tis. a jezdím teprve 6. rokem. Důvod proč mám tak málo je jednoduchý - auto od rodičů - krátké trasy. Až teprve min. rok - konečně "nové" vlastní auto :!: Najel jsem s ním cca 2 200km a měl jsem havárku - totálku - nebyla to má vina. Také jsem tady na nějakém vláknu o ní psal. Do té doby jsem byl přesvědčen o tom, že jezdím VELICE bezpečně :!: Ó, jak jsem byl naivní a to také a hlavně v tom, že jsem věřil ostatním řidičům stejně jako sobě - tož mládí a nezkušenost. Nyní jezdím trochu více paranoidně a hlavně ještě tisíckrát obezřetněji :!: :!: :!:
To koumen: Zajímavá alternativa je také Hyundai Accent rv.98 - 99. Sám jsem ho měl a bylo to opravdu velice živé (s motorem 1.3 12V 62kW 84HP) a prostorné auto. Měl jsem třídvéř a pro dva úplně super, ale pro více to už byla krize, neboť si sedadla nepamatovala nastavenou polohu a tak při každém nastupování a vystupování se musela znovu nastavovat. Ale pětidvéř - to je jiné kafe ;-)
Jinak pak mohu doporučit už několikrát zmiňovaný Fiat Punto MkI. Mám ho - viz. podpis a je to super autíčko :!: A do Tvé částky se dá sehnat nejnovější ročník 99 a ještě si koupíš např. nové pneu atd, páč např. na tipcars.cz se dá sehnat v perfektním stavu už od 80tis..
P.S. omlouvám se za rozepsání :*) -
« Bez nadpisu
ja bych za 100 000 vzal megana, 1.6 sou celkem spolehlivy, k tomu je dost bezpecny s ohledem na ostatni auta o kterych premyslis.sice dily nejsou nejlevnejsi ale kdyz najdes peknej kousek tak bude slouzit dlouho.
RE tomko::: felicia na dobry jizdni vlastnosti??od kdy?.... -
« Bez nadpisu
docela si me dostal, rikas ze umis jezdit a mas najeto 2 az 2.5tis km?? tak nevim zda si ze me delas srandu, ja rocne najedu kolem 40tis. jezdim uz 8 let a i tak o sobe nedokazu tvrdit ze sem profik, ale ze mi rizeni celkem jde... ale k tvemu tematu, spise napis jake auto si predstavujes, dodavka, limuzina, neco sportovnejsiho.... jelikoz do 100tis. toho muzes ajit spostu, zalezi spis o co bys mel zajem -
« Mondeo
Pokud ti nebudou vadit relativne vyssi provozni naklady, muzes za 70-90 tisic koupit Mondeo po faceliftu (97-2000) s jakymkoli motorem. Slusna vybava, bezkonkurencni jizdni vlastnosti (pokud je podvozek v poradku), hodne mista a kupa nahradnich dilu na kteremkoli vrakovisti.
Najdes kousky v solidnim stavu za 2000 euro nebo u nas za 80 tisic, zbytek bych venoval do pravidelneho a preventivniho servisu. -
« TOYOTA PASEO
Kup TOYOTU Paseo a nebudeš litovat. Vím,že spousta z Vás namítne dostupnost dílů atd.,ale myslím,že to bude neopravněné - TOYOTA SE ZASE TOLIK NESERE JAKO EVROPSKÝ KŘÁPY a většina dílů je shodná s Corollou. Motor 1.5 nic jinýho se tam nedávalo.Spotřeba při klidné jízdě do 6,5l. Celkem dobré jízdní vlastnosti,záleží jak seš náročnej. Je to 2-dvéřové kupé takže nečekej autobus, ale pro 2 naprosto dostačující. -
"-- skrytý --" 30.07.06 21:45
« Bez nadpisu
V zasade je z coho za taku cenu vyberat, treba si preto dat odpoved na niekolko otazok:
1. Chces jazdit vacsinou sam (v dvoch) alebo casto aj v styroch/piatich. (Potrebny pocet dveri, priestrannost auta).
2. Potrebujes velky kufor? (velkost auta, pripadne typ karoserie)
3. Zalezi ti na imidzi resp chces robit tuning? (znacka, velkost, dostupnost dielov)
4. Aku mas vysku (sirku)? (niektore male auta ti vypadnu zo zoznamu ak sa do nich nevmestis)
5. Kolko si mozes dovolit platit za poistku/benzin/pokuty? (velkost auta, motor)
6. Vies si nejake veci na aute opravit sam (u kamarata), mas montaznu jamu / zdvihak? (na niektore auta su dostupne noname lacne diely, a vela sa da usetrit vlastnou montazou, mechanicka komplikovanost zohrava svoju ulohu)
Osobne by som volil male, lahke, konstrukcne jednoduche benzinove vozitko. POdla mna je tiez lepsie brat masovejsie vozy, , kvoli dostupnosti dielov (napr. aj na vrakovisku), nebral by som imidzovky typu VW Golf, Audi. Mercedes, BMW nebral by som ani zriedkave vozy - to Hyundai Coupe asi ani ziadne Mitsubishi.
Napr.
Citroen Saxo - sikovne auto, jednoducha konstrukcia, dobre sedi, male motory (stale celkom prijatelne dynamicke) kopec tuningovych dielov - asi najoblubenejsie tunerske vozitko v Europe.
Peugeot 106 - Dvojicka Saxa, nie kazdy sa do nich zmesti!!
Skoda Felicia - Dobre jazdne vlastnosti, dost fleku, nekonenco dostupnych dielov, kazdy garazmajster ich musi poznat, 1.6 je raketa, ma reputaciu slusnej spolahlivosti ale je to tuctovka.
dalsie
Fiat Punto mk1, Ford Fiesta, Opel Corsa, Renault Clio, VW Polo
Vacsie auta:
Fiat Bravo/Brava, Ford Mondeo, Mazda 323 sedan alebo F, Nissan Almera/Primera, Opel Astra, Peugeot 306, Renault Megane. ........
Vyber je velky, treba hlavke sadnut a vyskusat - zobrat odbornika. Treba sa riadit aj osobnymi sympatiami. Ale radsej male auto ako velke.
No a jedna vec myslena samozrejme v dobrom: pri najazdenych 2500 km sa potrebujes este ucit jazdit (vela), nepodlahni pocitu ze jazdis dobre a bezpecne, statisticky to tak nie je (sorry, neber to ako podpichovanie, ale ako radu). -
"-- skrytý --" 30.07.06 20:13
« Re: Auto do 100 000kč - doporučte pro mladeho kluka
Asi kolik odpovědí, tolik názorů. Jednu ze solidních možností uvedl Bill. Fiat Punto je podle mne dobré auto, volil bych model novější (kolem r.v. 1999) s vyšší bezpečností i spolehlivostí. Další možností je Fiat Brava, prostorné, stále poměrně elegantní, s motorem 1.6 uhání suverénně, dostatek náhradních dílů, možnosti lehkého tuningu... Oba vozy jsou u nás poměrně početné, tzn. relativně dostupné ND a v klubech a na diskuzních webech majitelů dostatek informací :) -
havci86 30.07.06 20:04
« Bez nadpisu
Jestli nemas hluboko do kapsy co se tyce provoznich nakladu na Hyundai Coupe tak klidne muzes, ale to uz bych bral radsi treba Fiat Coupe. Ale jinak bych bral nejaky maly auto, pokud mozno co nejnovejsi a s nejmensim poctem najetych km aby byla nejvetsi pravdepodobnost ze nebudes hned neco opravovat
Ale já sám nemohu doporučit nic jiného než Swifta.
Výhody:
-Levné pořizovací náklady -Jsou k mání od 25 000 ve slušném stavu. Do 100 tis se dají sehnat i 2002.
-Nízká spotřeba: cca 5-6l
- Kvalitní motory, držák.
- Nízká pojistka (1,3)
- Tvrdší odpružení a nízká váha.
Nevýhody: -ne zrovna levné díly.
- není to "GOLF" :-
Jenom si nekupuj GTi. Z prvé moc žere a za druhé je moc rychlé:-)