2,0 HDI - regulátor tlaku paliva

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.07.06  21:10

« Bosch, Siemens

ja ja: 66kW může být i Siemens. Pokud je to Bosch, může mít jeden vstřikovač prasklý kroužek přepadu, a z něj odchází nafta. Při startu tento vstřikovač v postatě nefunguje, když se přidá, tak čerpadlo dodá víc nafty a jede to slušně.
    Pokud by to byl tento kroužek, je to oprava za tisícovku. Pokud by to byl Bosch. Ale to samé v podstatě platí i u Siemense, tam by to ale bylo za celý vstřikovač tak za 7000. Zdravím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.07.06  17:30

« Re: Jaké 2,0HDi

Také mám malý problém.
    206 2.0 Hdi 66 kW, r.v. 2000, vše na vstřikování asi BOSCH. Začalo to asi při 40 tis. a teplotách pod -15, chytlo, ale tak nějak divně se zhoupnulo, jinak nic. Teď mám asi 105 tis. a na teplotě ani venku a ani motoru nezáleží. Chytne jako by na tři, divně se houpe a to celé trvá pouze několik vteřin (2-3). Žhavičky O.K. S motorem se nikdy nic nedělalo, vědomně do toho "podezřelou" naftu nikdo nikdy nelil. A navíc, někdy to dělá, někdy ne. Na naftu od schelu asi nikdy, od benziny, aralu omw jak kdy. Když se nastartuje s nohou lehce položenou na plynu tak člověk ani nic nepostřehne. Normálně jede, normálně bere, na volnoběh nehoupe a neklepe. Co s tím tak asi může být? Je tu někdo této problematiky znalý? A u peugeotu chce podle mě jen každý peníze žádná rozumná odpověď. Při 60 tis. udělali diagnostiku a bez závad, teď až se mi za ni nechce vyhazovat peníze.
    Díky za každou radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.06  22:24

« Re:

Jo, já vím. Vždycky si tak říkám, doufám že takové auto pak někde nekoupím ani já, ani nikdo z mého okolí...
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 29.07.06  21:21

« Bez nadpisu

oddie: Ale to jsou povětšinou lidi co se toho auta po opravě okamžitě zbavěj.Chudák novej majitel.Ale jak říkáš,lidi jsou různý.Už jsem zažilk že se mě ptal jeden típek zda může přehodit olejovej fitr ze zadřenýho motoru,že prej je měněnej nedávno a má prd najeto. :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.06  17:16

« Re: Vrakáč

Napriek tomu lidi chodí na vrakáč nakupovat dost neuvěřitelné věci. Kdo nezažil, nepochopí... Známej, co se věnoval těmhle HDIčkám, měl hitparádu, co zmizí okamžitě - regulátor vysokotlaku, vstřiky, řemenice a čerpadlo z nádrže. Pak ještě tak nějak samotné čerpadlo, a zbytek motoru se dal pomalu dát do sběru, to už neodcházelo. Jo, ještě vlastně spojka, s tím odpruženým setrvákem (80kW verze). Ale to je ještě nic moc, lidi choděj i pro ojetý brzdový destičky, a nejlepší byl borec, co po mě chtěl nějakej zachovalej rozvodovej řemen.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.06  22:48

« Vrakáč

Absolutní souhlas, většina (80%) dílů vstřikování z vrakáče už to má za sebou. Takže místo 100% ceny zaplatíš 150% a na vrakáči se Ti chechtaj. Jeden můj známý si koupil po tisícovce 10 vstřikovačů z vrakáče (aby měl zásobičku). Měl 406 HDI a vzal špatnou naftu. Když s tím přišel do servisu, postupně mu je tam všechny nasázeli a jakžtaž z toho vyšly dva. Nakonec rezignoval a nechal si poradit, za 30 dostal všechny nový v autorizovaném diesel servisu, spokojenost... až do doby než to do něj narvalo nějaký pako a 407 byla zrušena. Teď má Mondeo TDCi a chrochtá si, super výkon a podvozek, řízení.
  • 00 Reagovat !

foto JOB

JOB 28.07.06  22:24

« Bez nadpisu

No když vezmu že vrakáče chtějí cca 1/2 ceny nového dílu a fakt že tento díl odchází často ,tak nákup na vrakáči jsou sázka do loterie né-li vyhozené prachy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.06  19:40

« Re: 2,0 HDI - regulátor tlaku paliva

To je docela častá závada, na vrakáčích jdou tyhle regulátory na dračku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.06  19:12

« Jaké 2,0HDi

Myslím že Ti budu schopen poradit, potřebuji ovšem vědět, jaké HDi máš (66kW Siemens nebo Bosch, 80kW Bosch, 100kW Siemens).
    Co o svém motoru víš...
    Zdravím.
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.06  18:17

« Bez nadpisu

jj,taky to znám,se mi o stalo asi před 3 lety,dal jsem za to 15 000Kč.,dělalo to ten samý problém,po výměně bez problému
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.06  12:47

« 2,0 HDI - regulátor tlaku paliva

Po nastartování mi kolísají otáčky na volnoběh, ale jak to probrnknu tak je to OK. Někdy ale i při zrychlování pociťuji nepravidelnost motoru od nižších otáček. V servisu mi řekli, že to bude regulátor tlaku paliva /14.000CZK i s prací/. Nemáte s tím někdo zkušenosti, investovat se mi do toho moc nechce. Postrašili mě, že to může v budoucnu odejít úplně a je to na odtah. Údajně je to vinou špatné kvality nafty. Tankuji sice jen u značkových pump, ale jistotu prý nemám nikdy.....Díky za názory
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…