2,0 HDI - regulátor tlaku paliva
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
- 2,0 HDI - regulátor tlaku paliva 28.07.2006 12:47
- Bez nadpisu 28.07.2006 18:17
- Jaké 2,0HDi 28.07.2006 19:12
- Bez nadpisu 28.07.2006 22:24 JOB
- Vrakáč 28.07.2006 22:48
- Bez nadpisu 29.07.2006 21:21 JOB
- Bosch, Siemens 30.07.2006 21:10
- Bosch 30.07.2006 23:36
- Doporučení 31.07.2006 19:14
- Udělej si sám 31.07.2006 20:28
- Bez nadpisu 30.08.2006 20:31
- Bez nadpisu 04.09.2006 20:47
- Oprava čerpadla 04.09.2006 21:14
- Prasata 04.09.2006 23:47
- Bez nadpisu 05.09.2006 17:09
- Rudolf se obrací v hrobě - PraseServisy 05.09.2006 18:15
-
2,0 HDI - regulátor tlaku paliva
Po nastartování mi kolísají otáčky na volnoběh, ale jak to probrnknu tak je to OK. Někdy ale i při zrychlování pociťuji nepravidelnost motoru od nižších otáček. V servisu mi řekli, že to bude regulátor tlaku paliva /14.000CZK i s prací/. Nemáte s tím někdo zkušenosti, investovat se mi do toho moc nechce. Postrašili mě, že to může v budoucnu odejít úplně a je to na odtah. Údajně je to vinou špatné kvality nafty. Tankuji sice jen u značkových pump, ale jistotu prý nemám nikdy.....Díky za názory-
« Re: 2,0 HDI - regulátor tlaku paliva
Myslím že cena kterou ti řekli je silně přemrštěná. Před několika týdny jsem byl v servisu Bosch na Kladně kde mi prováděli diagnostiku,demontáž, vyčištění a montáž regulátoru tlaku paliva na čerpadle CP1 (2.0 HDi 66kw) a platil jsem něco kolem 700kč. Pokud by to nepomohlo budu muset dát nový regulátor který mají skladem a stojí 4500 Kč. Je to original Bosch- jiný se prý snad ani nedělá.
-
"-- skrytý --" 28.07.2006 19:12
Jaké 2,0HDi
Myslím že Ti budu schopen poradit, potřebuji ovšem vědět, jaké HDi máš (66kW Siemens nebo Bosch, 80kW Bosch, 100kW Siemens).
Co o svém motoru víš...
Zdravím.-
"-- skrytý --" 30.07.2006 17:30
« Re: Jaké 2,0HDi
Také mám malý problém.
206 2.0 Hdi 66 kW, r.v. 2000, vše na vstřikování asi BOSCH. Začalo to asi při 40 tis. a teplotách pod -15, chytlo, ale tak nějak divně se zhoupnulo, jinak nic. Teď mám asi 105 tis. a na teplotě ani venku a ani motoru nezáleží. Chytne jako by na tři, divně se houpe a to celé trvá pouze několik vteřin (2-3). Žhavičky O.K. S motorem se nikdy nic nedělalo, vědomně do toho "podezřelou" naftu nikdo nikdy nelil. A navíc, někdy to dělá, někdy ne. Na naftu od schelu asi nikdy, od benziny, aralu omw jak kdy. Když se nastartuje s nohou lehce položenou na plynu tak člověk ani nic nepostřehne. Normálně jede, normálně bere, na volnoběh nehoupe a neklepe. Co s tím tak asi může být? Je tu někdo této problematiky znalý? A u peugeotu chce podle mě jen každý peníze žádná rozumná odpověď. Při 60 tis. udělali diagnostiku a bez závad, teď až se mi za ni nechce vyhazovat peníze.
Díky za každou radu.
-
-
"-- skrytý --" 28.07.2006 22:48
Vrakáč
Absolutní souhlas, většina (80%) dílů vstřikování z vrakáče už to má za sebou. Takže místo 100% ceny zaplatíš 150% a na vrakáči se Ti chechtaj. Jeden můj známý si koupil po tisícovce 10 vstřikovačů z vrakáče (aby měl zásobičku). Měl 406 HDI a vzal špatnou naftu. Když s tím přišel do servisu, postupně mu je tam všechny nasázeli a jakžtaž z toho vyšly dva. Nakonec rezignoval a nechal si poradit, za 30 dostal všechny nový v autorizovaném diesel servisu, spokojenost... až do doby než to do něj narvalo nějaký pako a 407 byla zrušena. Teď má Mondeo TDCi a chrochtá si, super výkon a podvozek, řízení.-
"-- skrytý --" 29.07.2006 17:16
« Re: Vrakáč
Napriek tomu lidi chodí na vrakáč nakupovat dost neuvěřitelné věci. Kdo nezažil, nepochopí... Známej, co se věnoval těmhle HDIčkám, měl hitparádu, co zmizí okamžitě - regulátor vysokotlaku, vstřiky, řemenice a čerpadlo z nádrže. Pak ještě tak nějak samotné čerpadlo, a zbytek motoru se dal pomalu dát do sběru, to už neodcházelo. Jo, ještě vlastně spojka, s tím odpruženým setrvákem (80kW verze). Ale to je ještě nic moc, lidi choděj i pro ojetý brzdový destičky, a nejlepší byl borec, co po mě chtěl nějakej zachovalej rozvodovej řemen.
-
-
JOB 29.07.2006 21:21
Bez nadpisu
oddie: Ale to jsou povětšinou lidi co se toho auta po opravě okamžitě zbavěj.Chudák novej majitel.Ale jak říkáš,lidi jsou různý.Už jsem zažilk že se mě ptal jeden típek zda může přehodit olejovej fitr ze zadřenýho motoru,že prej je měněnej nedávno a má prd najeto. :? -
"-- skrytý --" 30.07.2006 21:10
Bosch, Siemens
ja ja: 66kW může být i Siemens. Pokud je to Bosch, může mít jeden vstřikovač prasklý kroužek přepadu, a z něj odchází nafta. Při startu tento vstřikovač v postatě nefunguje, když se přidá, tak čerpadlo dodá víc nafty a jede to slušně.
Pokud by to byl tento kroužek, je to oprava za tisícovku. Pokud by to byl Bosch. Ale to samé v podstatě platí i u Siemense, tam by to ale bylo za celý vstřikovač tak za 7000. Zdravím.-
"-- skrytý --" 30.07.2006 22:02
« Re: Bosch, Siemens
Docela jsi mi překvapil. Zatím to totiž byl jen samý katastrofický scénář, vysokotlaké čerpadlo za 50000, vstřiky, každý po 25000 a podobně. Čerpadlo je určite bosch a vstřiky asi také. Kdyby byl prasklý onen kroužek, bylo by to vidět, tekla by z toho nafta? Já mám vstřiky suché. A je tato závada viditelná na diagnostice?
Díky.
-
-
"-- skrytý --" 30.07.2006 23:36
Bosch
ja.ja: Ne, není to vidět, je to jako vnitřní krvácení. Vstřiky mají normálně přepady (přepad jde z čerpadla i ze vstřiků zpátky do nádrže nebo do filtru. Je to něco o regulaci. Nejnovější vstřikování Delphi DCR1800 pracuje bez přepadů. Takže čerpadlo dává o něco víc a něco z toho jde zpět, něco z čerpadla samotného, něco z railu, něco ze vstřikovačů. Když tyto přepady dohromady přesahují to co čerpadlo dává navíc, je problém. Snadno se to zkontroluje. Je pouze ptřeba jímat přepady ze vstřikovačů do odměrných nádobek, u vadného vstřikovače je přepad 3x až 10x vyšší, prostě výrazně vyšší.
Jinak ceny jsou následující (strašili tě zmatkaři): čerp. repas 10tis., vstřik repas 6tis.
Věci jsou dnes již řešitelné.-
"-- skrytý --" 31.07.2006 16:57
« Re: Bosch
Kdyby to bylo tak jednoduché tak bych byl moc rád. Kontaktoval jsem kamaráda, dělá nějakou vyšší funkci v servisu u citroenu a zkusíme udělat za rozumnou cenu diagnostiku motoru. Když na nic nepřijdou tak si protokol vezmu a zkusím se pozeptat někoho, kdo se v tom vyzná. Zatím ale každý chce vědět jaké jsou korekce na vstřikovačích a tlak v railu a to teď nevím. Akorát mi povídal, že oni čerpadlo ani vstřiky "nepitvaji", pouze mění kus za kus, ale že ví kam v pořípadě potřeby s tím.
-
-
"-- skrytý --" 31.07.2006 19:14
Doporučení
Odkud jsi, ja.ja? Někoho Ti doporučím. Diagnostiky řídící jednotky jsou k ničemu. Je právě třeba prověřit FYZICKÝ STAV následujících komponentů:
- filtru paliva
- průchodnost nízkotlaké větve (2 bary od dopravní pumpy)
- funkci čerpadla (přes 1000 bar po 5 sekundách startování při odpojeném regulačním ventilu)
- funkci regulačního ventilu čerpadla (na CP3 sací ventil, na CP1 stav odpojovacího ventilu 3. válce, případně výstupního regulačního ventilu)
- funkci regulačního ventilu vysokotlakého zásobníku (railu)
- funkci vstřikovačů, stav trysky, stav přepadu, je třeba rozebrat vstřikovač a podívat se na jeho stav (zda není přidřený, "unavený" atd.
NA TOTO VŠECHNO NEMÁ ELEKTRONICKÁ DIAGNOSTIKA NÁROK, TOTO NEMŮŽE POSTIHNOUT. U CITROENU JSOU MĚNIČI, BUDOU MĚNIT TAK DLOUHO AŽ VŠECHNO VYMĚNÍ A TY TO ZACVAKÁŠ. A potom Ti to bude fungovat, ale za jakou cenu.
Měl bys stím zajet do autorizovaného dieselservisu, diagnostiku co Citroen tam maj taky a sazby poloviční, vstřikovače testují a opravují. Zdravím.-
"-- skrytý --" 31.07.2006 19:30
« Re: Doporučení
Jsem z kraje Plzeňského, okres Klatovy. A kompletní diagnostika motoru o ničem nevypoví? Jde mi o to, že tam dělá znamý a možná by to i "nějak šlo", třeba vyměnit vstřik, ale musí to někdo říct na 100%. Oni na to nejsou schopni přijít? nechci do toho cpát hafo peněz, to s tím radši budu jezdit, dokud to nepadne, zas tak velkej problém to není, ale vadí mi to. -
"-- skrytý --" 31.07.2006 20:04
« Re: Doporučení
Podle toho co píšeš, určitě víš, o čem mluvíš. Já se v tom hrabal, dokud v tom bylo obyčejné TD. Tam to nikdy nebylo na dlouho a díly ležely všude kolem za pár kaček. :-) Tady mě docela mate, jak u citroenu tak u peugeotu, že nikdo nechce nic říct (možná ani neví co říct), ale každý hned chce za litr dělat diagnistiku, "to se musí udělat jako první, to nám řekne o motoru vše", toť jejich slova. A když je někdo "měkčí" a chce to vidět, tak to ten motor neudělá ani boha a nebo se pouze po nastartování zhoupne. Pak to komentují slovy "to je normální, to dělá běžně".
-
-
"-- skrytý --" 31.07.2006 20:28
Udělej si sám
ja.ja, přeměřit přepady - nic není jednoduššího!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… /> Systémy Bosch na to trpí, ošoupe se nebo praskne kroužek v přepadu ze vstřikovače a místo toho, aby odchátelo určité množství, tak to tam teče. A když to teče, nedostane se to do trysky, teprve až se šlápne na plyn, tak čerpadlo dá víc.
Vezmi 4 uříznuté plastové flašky a přepadové hadičky které vedou ze vstřikovačů, veď těchto nádob. Prostým porovnáním (ve 2 málo, v jednom víc, v jednom sakra hodně) se Ti podaří eliminovat špatný vstřikovač. Pokud budou hladiny stejné, chyba je někde jinde. Neboj se a udělej to, a dej vědět.
- palivový filtr ok? Měněn pravidelně? Vůbec někdy vyměněn? Zkrať intervaly výměny na 2/3.
- vzduchový filtr ok?
Mimochodem, ty kroužky praskají když se na to šlape a náhle se zastaví a vypne motor, trpí na to podobně jako turba.
Jakmile budeš vědět, že máš jeden vstřik v háji, můžeš si koupit za 6-7 tisíc vstřik a nebo kroužek za 300. Nic víc v tom není. (Pokud mám recht samozřejmě).-
"-- skrytý --" 31.07.2006 20:47
« Re: Udělej si sám
Při servisu se jde přesně podle doporučení výrobce, dělají se klasické kontroly podle těch jejich tabulek, po 10 tis. V 60 tis oba filtry měněné. Dělalo to občas už při 40 tis. (pouze ale v zimě), po výměně filtrů stejné,teď najeto asi 105 tis. a dělá to i za tepla, dnes ráno cca 4 vteřiny na 3, pak už celý den v pohodě. Na tu diagnostiku ale asi stejně zajedu, už je to domluvené, něco to možná stát bude, ale max pěťo, uvidíme. Ať si načtou ty jejich korekce a zbytek a jsem na to zvědavej. Já pak o víkendu zkusím to co píšeš a dám vědět. Šlape se na to pořád a řádně, proto se také kupovalo. >:D Ale nikdy to "nechcípu" se "žlutým" turbem. Vím, že na to trpí. -
"-- skrytý --" 05.08.2006 13:16
« Re: Udělej si sám
tak jsem vzal 4 0,5l flašky, 4 0,5 metrové hadičky a každý přepad vstřiku dal do jedné a na druhé straně zaslepil. Nastartoval a nechal několik minut při různých atáčkách. A výsledek zleva doprava: 4,1 4,5 4,0 4,0 cm. Tak copak s tím mám dělat dál?
Díky.
-
-
-
"-- skrytý --" 04.09.2006 12:06
« Re: UDĚLEJ SI SÁM
NEZMIZEL JSEM...
MNO, TY VÝSLEDKY JSOU V ZÁSADĚ DOBRÉ. Na přepady to nevypadá, ty můžeme vyloučit.
Dalším důvodem Tvých problémů muže být vadný regulační ventil na čerpadle, tzv. PCV (pump control valve), případně ventil snižující tlak v railu.
PCV je zodpovědný za plnění railu, ten druhý za vyprazdňování.
Vzhledem k tomu, že je tam plno dalších součástek, které mohou zlobit (EGR, turbo, senzory), chtělo by to zajet do autorizovaného servisu Bosch. Asi ne v Plzni, já mohu doporučit Soběslav a Kladno.
Taky by to mohlo být trošku zavzdušněné (při startu)...
-
"-- skrytý --" 04.09.2006 20:47
Bez nadpisu
To co jsi tu nebyl jsem vyměnil oba filtry. Oba docela hrozný. V naftovém bylo pár takových malých kovových šupinek na dně té plastové plechovky. Byl jsem na diagnostice a vstřiky, vysokotlaké čerpadlo a regulátor údajně 100% stav. A našli dvě závady, váha vzduchu údajně udává i více než dvojnásobek standartní hodnoty a něco v nízkotlaku, asi čerpadlo. S tím prý neví co, ale asi by dali nové. Čerpadlo se ale točí a je slyšet při každém otočení klíčku. Váhu jsem zkoušel čistit nějakým čističem na bázi jakého-si alkoholu. Nyní mám zaslepenou hadičku na ovládání EGR ventilu, stejně je tam prý zbytečný a bez něj se motor lépe chová. A řekl bych, že nyní vše běhá podstatně lépe. Teplý motor se téměř nehoupe, studený když nažhaví také ne. Když je ale teplota v noci taková ????? nevím jak to popsat a ráno to nežhaví, motor se někdy pohoupe. -
"-- skrytý --" 04.09.2006 21:14
Oprava čerpadla
ja.ja, nech si opravit čerpadlo. Repasované stojí 15 tisíc, ale oprava (výměna podávacího čerpadla) nebude stát víc jak 3000. Potom se to zlepší. V Tvém případě si ale nejsem jist, zda máš podávací čerpadlo za nádrží (v nádrži), anebo si nasává vysokotlaké čerpadlo (podávací čerpadélko je součástí - na vstupu vysokotlakého čerpadla, asi typu CP1). Zajistí autorizovaný diesel servis Bosch...
Mno, uvidíš co se stane s poklesem teplot.
Pravděpodobně máš ale kvůli nefunkčnímu systému EGR a problematické váze vzduch rozhozený systém a přicházíš o 10 až 20% výkonu.-
"-- skrytý --" 04.09.2006 21:49
« Re: Oprava čerpadla
EGR mám zaslepený asi týden. Na daném problému nemá žádný vliv. Klidně ho zase zapojím. Ale když je EGR zapojený a funkční a venku je zima po nastartování auta a rozjetí bez plynu jede auto krokem. Pak se začne pomalinku přidávat plyn a v jednom okamžiku auto škubne. Občas se to projeví i v jiném případě, ale jen na studeném motoru. Po odpojení EGR (sundání konektoru od el. ventilu) tento jev zmizí. Poradil mi to přímo technik u peugeota, prý EGR odpojují u všech u nich servisovaných hdi. Tento jev dělalo auto už úplně nové!!! Údajně je odpojují i na nových vozech. Když jsem ale odpojil konektor, vždy to na diagnostice hodilo chybu, počítač to pozná. Nyní jsem proto zkusil zaslepit nadičku. Klidně to dám ale do původního stavu, na houpání to skutečně vliv nemá. Nízkotlaké čerpadlo hučí někde vzadu, asi v nádrži. Ten repas nebo výměna se týká nízko nebo vysokotlaku?-
"-- skrytý --" 04.09.2006 22:00
« Re: Re: Oprava čerpadla
Ještě drobnost k tomu výkonu. Ten motor jede od 1 do 5 tisíc ot. a řekl bych, že lépe než stejný v jiném autě. Mám ho ve 206. Jinak řečeno, má 90 "papírových" koní, ale jede lépe než tdi do 110 koní v čemkoliv. Spotřeba obec a mimo obec v limitu (nejezdím tak, jen jsem to zkoušel) 4,3 - 4,5 , dálnice 150km/h 5,3. Dostat se nad 6 je jóóó problém.
-
-
-
"-- skrytý --" 04.09.2006 23:47
Prasata
ja.ja, blahopřeji Ti k výběru servisu. Tohle můžou dělat jen prasata, takoví "technici" by měli dostat okamžitě padáka (ne zlatého) a takovýto autorizovaný dealer Peugeota by měl být okamžitě vyškrtnut ze seznamu autorizovaných dealerů.
To je neskutečné.
Jak říkám, nevím mnoho o Tvém vstřikovacím systému, ale zkontroloval bych, zda podávací pumpa u nádrže dává tlak (snad asi 2 bary). Pokud ano, houpání může být způsobeno i opotřebováním vstřikovačů. Tady by bylo třeba zjistit, zda dobře rozprašují a zda není třeba jeden přidřený, opotřebený...
Více už Ti asi neporadím, s EGR to máš vyřešené...
Řeknu Ti toto: pokud budeš od začátku provozu HDIčka přidávat kvalitní aditivum, nebudeš mít problém ani s váhou, ani s EGR, ani s turbem, ani se vstřikováním. -
"-- skrytý --" 05.09.2006 17:09
Bez nadpisu
EGR už jsem opět zapojil, nemá na startování dle sledování žádný vliv. Ještě uvedu odpověď na daný problém u jednoho diesel servisu. " Noo, když je takový problém tak odpojíme počítač, vyndáme vstřiky a čerpadlo a z nějakého staršího diesla vyndáme normální vstřiky a čerpadlo a dáme to tam. Je to sice trošku práce, ale pak to funguje." Dobrý, ne?? -
"-- skrytý --" 05.09.2006 18:15
Rudolf se obrací v hrobě - PraseServisy
ja.ja, to není diesel servis, to je PraseServis, víc není co dodat...
Já vím, lidi to dost chtějí, ale proč s touto nabídkou tyhle prasata aktivně přicházejí? Nic na tom netrhnou a těm lidem "zajistí" vyhazov od emisí a dalším majitelům noční můry...
Zdravím.