NOVÉ SANTA FE
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
No tak to vies, santa nie je zrovna na zabavu, to si pojazdi s celicou.
Ja som povodne planoval accord diesel po nekonecnej chvale na motor aj vlastnosti, ale kufor je maly a nic tam nevopcham. Takze je este v hre avensis diesel 177k a santa fe. Dve uplne ine auta a neviem co skor. Tiahne ma to k sante, ale zatial som si neni isty ci to vyzijem, na druhej strane v avensis tiez nema prevratny kufor ale urcite je praktickejsi ako accord. Ked som vsak sedel v accorde, tak mi srdce poskocílo.Je to skratka sportove auto. Takze este sa rozhodujem co a ako, ale zatial to vyzera na santu. -
« Bez nadpisu
ja mel taky hodne otazek kdyz sem to kupoval, ale nebyl nikdo kdo by odpovedel 8-s jizda s lehkou nohou, nehonim to. ale spotreba urcite pujde dolu, najeto zatim malo. svetla staci, nemam problem. hluku si taky nevsimam,ale jel sem s tim max 130, takze pri vetsi rychlosti nevim.. jezdi se mi dobre, ale je to nuda, proste zrout kilometru, nic neslysis, pohodlny, filtruje dobre diry, ale nic moc zabava. jak sem psal, od 18ti jezdim v samych plackach, ktery rvou,jsou tvrdy a sedi jak pribity, takze na tuhle tvoji otazku ti asi neodpovim moc zodpovedne 8) -
« Bez nadpisu
Diky za info,
spotreba do 9l viacmenej v meste nie je zla, jazdis eko alebo normalne svizne? Vyrobcovia tvrdia ze jazdia s manualom po meste cca 7,5l. Ale to je uz viac zabehnute auto. Co ty na to? Skoda ze nie su xenony, svetla su dobre? Pri väcsych rychlostiach nie je pocut aerodynamicky hluk? Ako sa ti jazdi? Vela otazok ze? :P -
« Bez nadpisu
manual.
no jak bych to rekl. motor je docela zivej, urcite na tu velikost nebo spis hmotnost to neni spatny. ale ja mam na jezdeni celicu, cili pro me je santa lenoch. srovnal bych to tak s fabii 1.9 TDI, mozna o neco malinko zivejsi. ale na dalnice naprosto v pohode, akorat moc tiche na muj vkus :-) na dvojku a na trojku tahne dost silne.
zabeh motoru: nic specialniho, pouze upozorneni od prodejce co delat a co nedelat prvnich par tisic km, coz je jasne ze.
jizda je jako se vsema suv, sedi docela dobre, ale v zatackach se lehce naklani, a vzhledem k pneumatikam kumho jsou trosku vic citit koleje a vubec podelny nerovnosti. ale nic strasnyho.
kazdopadne zatiim vesmes velka spokojenost. jizda pohodlna, az bych rekl luxusni, krasnej nadhled, krasny auto, hodne mista. spotreba zatim k 9 litrum. 75% mesto -
« otazky
Ahoj no konecne niekto kto sa chce aj podelit o info o sante. Ako to je so zabehnutim motoru? Mas tam nejaky zabehavaci rezim, pripadne obnedzenu rychlost? Mas automat? Spotreba? Ako subjektivne vnimas motor? Je dostatocne vykonny, mam na mysli napriklad dialnicu a pruznost napr pri 110km/h ked chces predbiehat. Je motor schopny rozhibat toho mastodonta alebo to uz nejak moc netaha? Ak mozes napis par skusenosti ohladom motora, spotreby a jazdy. Osobne si mi diesel automat pozdaval, ale bolo to v meste max. do 120km/h, vyssie sme sa nedostali. Dakujem za info. ;-) -
« Bez nadpisu
no tak pratele ja mam doma santu v dieslu skoro mesic a pul a docela spokojenost. mam problem jedine s vrzanim z jednoho mista v palubni desce, a pak s poskladanim prevodovky, mezi dvojkou a trojkou je hluchy misto. jinak jezdi paradne, tahne odspodu a i pri 100 km/h ma chut zrychlovat. porad me udivuje to ticho vevnitr. libi se mi variabilita zadnich sedacek, proste celej kufr je naprosto dostecnej (vozim obcas horsky kola, nemam problem)
kdyby nekdo neco chtel vedet, staci napsat -
« santa automat
Tak chlapci zase ja,
dnes som jazdil diesel automat. Zabudnite na nemecke clanky typu automat je pomaly, lenivy a neviem aky. Nemcurom hori pod *, lebo ludia ktori uvazuju rusia objednavky na touareg a beru santa fe. Tak ho nemci chcu po´topit. Osobny nazor z dnesnej jazdy:
- ticho, pohodlie, kvalita a motor aj s automatom ide krasne za plynom a auto je zivsie nez moje malo clio 1,6 16V 110k!!!!
Skratka je dobre urobeny motor a s prevodovkou spolupracuje velmi dobre. Hlucnost takmer ziadna, prehadzuje bez trhania a pohotovo. Spotreba 7,5l mesto. No nechcite to >:-[] -
« Bez nadpisu
Ahojte mladez volako to tu utichlo.
Mam este otazku ci ma niekto skusenosti s chipovanim santa fe diesla.
Pokial niekoho poznate alebo viete nejake info tak dajte vediet. niekde som cital ze sa cipuje na 180k, ale predsa by som chcel vediet nazory fundovanych. Trochu ma stve zaruka, ktora by zrejme padla, pripadne ci sa to da nejako zamaskovat atd ;-) -
"-- skrytý --" 24.07.06 19:11
« Bez nadpisu
To T.E.CH:
No neber to ako utok na Hondu ako znacku, ale ak nova CR-V bude mat podobu taku ako je na linku:
[odkaz]
tak to bude poriadny pruser. To auto bezpecne bude horucim kandidatom na cenu Najskaredsie auto roka (ak nie rovno vsetkych cias). Ten hnusny rypak, razstep pery, usmev a la Mick Jagger, plavecke bryle na skulavych ociach, to je proste hnus. Zbytok auta je obycajny az nezaujimavy, az na ten zadny stlpik cez ktory nebude nic vidno. Dufam ze to je len nejaky omyl (chvilkove pomatenie mysle dizajnera, ktoremu sa na ceste do prace v LA pokazila klima). Ak nie, tak myslim ze aj skalni CR-V-ckari daju prednost konkurencii. Jednoducho je to tak, ze aj vzhlad auta je jednym z rozhodujucich faktorov pri jeho kupe (a tiez pri neskorsom predaji..). -
« 7 miest a N1?
Neviete, ako to je nakoniec schvalene? Na strankach som nenasiel nic, ale myslim, ze N1 asi nebude mat 3. radu sedadiel, co je skoda :-( Nad tymto autom tiez uvazujem, ale zatial je trosku moc drahe a moc nove (a este nemam doplatene to sucasne ;-)). Pockam este nejaky ten rok a uvidim, ci sa nedostanem pod 900t za 2.2 CRDI Dynamic, pripadne nejaku tu zlavicku, aby som mohol zobrat Elegance, na tempomat, dazdovy senzor a elektrochromaticke zrkadlo som si uz velmi zvykol :-! . Uz ste niekto skusali licitovat o cenu, alebo idu na dracku a o davanie zlavy nemaju predajcovia zaujem? -
« Bez nadpisu
Prebehol som tych testov tolko ze uz ani neviem kde to bolo, ked to najdem tak napisem. Aj tak si myslim ze je to blbost. Dufam :roll:
Dielel s automatom chcem kupit, rozmyslal som nad tym manualom, ale take velke auto s tak odlhlucnenym motorom si neviem ani predstavit. :? -
« blud
Ahojte chalosi,
tak som cital na webe jeden cesky test santa fe 2.2crdi no a tam udajne namerali spotrebu pri ekonomickej jazde mimo mesto 11,8l a tak sa pytam ci je to normalne a ci som blby ja alebo ten redaktor, ked mu potom v meste vysla spotreba 12,3l. Bud to jazdil ako uplny pako, alebo sa v tom ani neviezol >:-[]
Zda sa mi to nemozne mat s takym motorom ani pri sportovej jazde takuto spotrebu. Fakt bol ze to bolo s automatom, ale ked som sa viezol s predvadzackou s manualom tak ukazoval priemer v meste 7,7l. Celkom tomu aj verim lebo mam 1,6 16V clio a tam mam priemer v meste 7,7l.
A este nieco, napisal tam ze pri 140km/h treba zapnut 4X4 lebo auto je nestabilne a ze potom je to ovela lepsie. No a tak sa pytam, pokial viem 4X4 v podstate funguje stale, ale da sa zamknut na 50:50 do tazkeho terenu a to len do rychlosti cca 40km/h 8-s
Vcul budte mudri