NOVÉ SANTA FE

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

20.07.06  14:43

« Re: tomki

Asi tak ako zvejkal :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.06  14:30

« tomki

nastastie sa tu nikdo nehada ...:)
    Mne sa Santa Fe strasne zapacilo a robil som si nejake plany, ze by som si ho kupil (nie som sice milionar, ale plany som si robil...) Po roku sa vo mne daco zlomilo a zaprisahal som sa, ze tolko penazi do auta nikdy nedam...
    Momentalne som vo faze, ked by som siel radsej do jazdeneho :-) Ale to som riesil v minulej diskusii a tiez su na to dva nazory a kazdy sa bije za svoju pravdu, takze to tu nechcem moc rozoberat....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.06  14:27

« Re: Re: majco...

Sory, ja som pozeral iny link od niekoho ineho (SUV vs. Golf).
    S tym co si napisal v poslednom prispevku suhlasim, pokial to beriem z fyzikalneho hladiska.
    Ak s takym autom niekto jazdi ako so sportovo ladenym BMW, tak s tym uz nic nenarobim. Najvacsou tagediou su soferi a stale budu. Podla mna je SUV na pohodove jazdenie a nie rezanie zakrut... Pri normalnej jazde, kde nejdes na hrane a mas vzdy rezervu je podla mna SUV lepsia volba z hladiska bezpecnosti ako Oktavia, Golf, a podobne. Je to moj nazor...
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.06  14:22

« Bez nadpisu

Chalosi ná sak se nehádajte,
    ak je niekto idiot, tak bude idiot aj v polskom fiate alebo santa fe. Povedzme si ale ze v santa fe bude nebezpecnejsi idiot. No ale to na veci ze je idiot nemeni nic. Samozrejme ze suv je urcite bezupecnejsie pri zrazke, ale zavisi to za akych podmienok. Ak do teba naprace polsky fiat v max.rychlosti zboku, tak sa asi prevratis >:D
    No ale co sa tyka mna, santa ma chytil a nemyslim ze si potrebujem dvihat ego. Faktom ale zostava, ze ked som s nim isiel, pripadal som si ako tazky borec >:-[] / dobrom slova zmysle/, pretoze sa citis bezpecne. Mas tam vlastny svet, je to fantasticky odhlucnene, nepocujes vo vnutri takmer nic, ani motor iba vzdialeny zvuk pneumatik. Auto krasne plava a nesie ta, mas super vyhlad a vsetci su krpci, nastasie ta ofukne zprava touareg, zlava landcruiser, takze vies ze aj tak musis davat bacha, lebo nie si sam. Ale subjektivne som mal naozaj pocit bezpecia, ktory je neporovnatelny s osobakom. Avsak toto je to co moze ohrozovat ostatnych ak si myslis ze si tank. Treba si uvedomit ze suv je tazsie a dlhsie brzdi a viac sa naklana. Ale ten pocit je ozaj dobry, ticho, prehlad atd. 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.06  14:15

« Re: majco...

Ja som posielal porovnavaci test SUV, nie crash test. V porovnavacom teste ukazali, ze vyssie tazisko prispieva k horsim manevrovacim schopnostiam. Kazde SUV tam dopadlo o dost horsie ako napr. Ochcavka, GOLF, A4 apod. Vela ludi si kupi SUV, lebo si mysli, ze ich to auto lepsie ochrani. Zabudaju, ze tazke auto s vyssim taziskom sa skor niekde oprie o strom a ovela viac su ohrozeni ti, co idu napr. oproti v malom aute.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.06  14:10

« majco..

ak si mal na mysli, ze ten golf dopadol horsie, cize tie auta nie su bezpecne pre tych druhych, tak to pripustam. Deformacne zony tam nie su take ako pri klasickych autach, teda aspon vo vacsine nie... Pevny ram sa nedeformuje. Preto auto s vyrazne mensou hmotnostou bude viac poskodene (aj ked pri tom teste dopadlo horsie pri strete s Volvom, co je paradox... to vies, testy. Nech ich zopakuju 1000 raz a potom budu smerodajne).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.06  13:53

« majco...

neplet auta a soferov dohromady. Akokeby oktavie a fabie boli plne tych ohladuplnych....
    Najdolezitejsim prvkom aktivnej bezpecnosti je sofer, to, ze niekto dostal hodiny pri nebezpecnom manevri nie je smerodajne. Ja som dostal hodiny v 30 km/h na kasovitom snehu ... tak budem tvrdit, ze male auta su nebezpecne....
    Ten test, co si posielal, myslim, ze dopadol o dost lepsie pre posadku SUV (ci uz to bolo Volvo s tou ich novou koncepciou, alebo KIA s pevnym ramom).
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.06  13:52

« Re:

spree: sorry, mal som napisat SUV korejcov (auto-bild, auto test):"Redakcne auto malo len 30tiskm, ale spojka preklzovala ako po tazkom off-road teste... smrdela ja nam ... )
    Stale ale tvrdim, ze v podstate nemam nic proti SF. Nakoniec mozno klasika uplne vyhynie ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.06  13:43

« Bez nadpisu

Majco: neviem kde si počul o zlých spojkách u kórejcov. Mal som Daewoo, najazdených 150 000 km a spojka bola povodná.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.06  13:28

« Re: Re: SUV

tomko: mimo debatu - to tvoje grande punto vyzera fakt cool ... dufam, ze si spokojny. (nedrapil si este napravu v BA ? :D
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.06  13:16

« Re: SUV

Bezpecnost ??? Prave SUV su pre ostatnych (aj pre majitela) nebezpecne (vid. test). Napr. GRAND Vitara sa v 100 km/h na mokru dostala do hodin pri uhybacom manevri. CRV brzdi horsie ako kamion. Som zvedavy na zivotnost spojky u SANTA FE (stale velka slabina korejcov). Mne tie auta defacto nevadia. Vadi mi pristup soferov v nich. Vacsinou sa tlaci ako s tankom ! Na dialnici predbieha aj ked na to nema a nepozera dozadu(napr. vo vyssej rychlosti). V Nemecku to vyriesili vyssim poistnym a mozno bude aj vyssia dan (resp. zakaz vjazdu do ursitych miest).
    PS Chcete mi nahovorit, ze bez SUV neprejdem po slovenskych cestach ?
    Myslite si, ze mate vyssiu zivotnost naprav ? >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.06  12:55

« SUV

majco: Pripustam, ze motivaciou mnohych ludi nizkej urovne moze byt pocit vlastneho ega, nadradenosti a podobne, ale nie je to tak vzdy.
    Ja osobne sa tiez chystam kupit SUV a viedol som aj na tomto serveri o tom diskusiu. Myslim, ze mat velke auto v dnesnych podmienkach na cestach nie je na zahodenie (bezpecnost, prehlad, respekt), zaroven ma vysoku uzitkovu hodnotu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.07.06  11:51

« Bez nadpisu

Osobne som nebol nejaky nadsenec SUV (skor som fanusikom sportakov), ale dnes ma SUVcka zaujimaju coraz viac. Totiz v nasich podmienkach zacina davat coraz vacsi zmysel taketo auto z niekolkych dovodov:
    1. Prakticky vsetky mesta SR maju dost zle cesty, jamy rastu ako huby po dazdi. Silnejsi podvozok prisposobeny terenu teda neni na zahodenie.
    2. Zima trva v tychto koncinach niekedy aj vyse 1/2 roka a aj mimo tohoto 1/2 roka sa vyskytnu situacie ked sa hodi 4x4 a vyssi podvozok (napr. vylet na chatu/chalupu/camping..).
    3. Bezpecnost. Co tym myslim? kuknite na volvo vs. golf:
    [odkaz]
    PS: Golf je inac 5hviezdickovy...
    Inac tiez som mal predsudky proti vysokym autam (stabilita), ale ked som sa odviezol na Suzuki SX4 Outdoor, tak som len cumel ako auto sedi. No a ako casto sa clovek v beznej premavke dostane do situacie ze dokaze vyuzit rozdiel v stabilite napr. medzi Accordom a Santa Fe? Naopak vyhody Santa Fe si myslim ze tu a tam najdu vyuzitie.
    Samozrejme prezentujem svoj nazor.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.06  10:56

« Re:

Ano, SUV to je riesenie na nedostatok ropy ! Testy jasne ukazuju, ze SUV maju horsie jazdne vlastnosti na ceste ako limo.([odkaz]
    Tato nova moda SUV je fakt divna. Ide len o pocit majitela o nadradenosti voci ostatnym na ceste. Do terenu to aj tak nie je.
    Mozno je to vhodne na dedinu ... ale kto tam ma prachy na to 8-s
    Uznavam ale zasadu - kto chce kam, pomozme mu tam -. Nakoniec budeme musiet vsetci jazdit na SUV kvoli bezpecnosti pri strete s takymto autom. (deformacne zony su uplne niekde inde). Tak a teraz kamenujte :-) Nezabudnite na kamiony ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.06  10:00

« Bez nadpisu

Ahoj, myslim, ze nove Santa Fe je opravdu vyborny vuz. Pokud si jeste nemel vuz SUV, tak urcite nevahej, vozy typu Avensis, Accord jsou bez pohonu vsech kol absolutne k nicemu.
    Inspiraci najdes tady:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.06  09:08

« Bez nadpisu

Mas recht, najprv som uvazoval nad Toyotou avensis, potom ma totalne chytil accord i-cdti, ktoreho diesel vychvaluju do neba, a stale ma to drzi, ale nie je az tak prakticky ako santa. Nad santou som ani nerozmyslal ani mi to na um neprislo no a potom bum! Ani neviem ako som k tomu dosiel. Hlavne som nechcel kombi, sedan accord je krasny a vsetko, dokonca cenovo vychadza ako santa, ale nedam tam to co potrebujem. A tak som si povedal ze dnes je trend SUV tak skusim. Este som aj tak uplne rozhodnuty, ale ked zvazim pre a proti tak vychadza santik. Moc ho do terenu ani nemusim, ved je jasne ze do extra terenu ani nie je co mi aj potvrdili jazdne vlastnosti az som oci vypliestal ako sedel na ceste. No a japoncici diesel automat nerobia. No a ta ravka, zdala sa mi ok, ale ked som skusil santa fe, tak som dospel k zaveru ze celkovo posobi omnoho istejsie, konkretnejsie a dokonca kvalitnejsie ako toyota. I keď o kvalite toyoty vieme vsetci. Santa fe vo full aj s nejakym ramom a parking asistentom stoji do 1,3 co prevysuje avensis, rav aj accord :roll:
    Takze este uvidim, popremyslam. Rad by som tu videl rekacie majitelov afta nech popisu a tak, no zatial nic.
    No a co sa tyka captivy tak tu nemusim vobec, suzuki neviem, to mi pride skor viac do terenu a pripada mi nemotorne, santa fe vyzaruje skor luxus a nadhlad viac nez dojem off roadu a to prave chcem. Velke a pekne osobne auto ktore ma dostane aj do zasnezeneho kopca bez toho aby som lietal zo strany na stranu. 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.07.06  23:15

« Bez nadpisu

Pravdepodobne zhanas prave SUV; teda skor na cesty a menej na necesty, sudiac podla vyberu. Obaja kandidati co spominas sa mi zdaju dobri a to Santa Fe sa Hyundaiu minimalne designovo velmi vydarilo (myslim ze vyrazne viac ako RAV4). Myslim ze vyber motoru je jednoznacny - diesel, jednak nan odznievaju same chvaly (pozri clanky napr aj tu na auto.cz), a potom ceny pohonnych hmot tiez asi velmi nebudu klesat (aj ked ja staaaale na to cakam; nenasla by sa akcia na plnu nadrz benzinu? >:D ). No a ak uvazujes o tej najvyssej verzii, tak tam je ta vybava skutocne az fascinujuca.
    Samozrejme aj Tojotka ma svoje caro, neviem ale ci dokaze vyvazit cenovy rozdiel, no a navyse Toyota dizle nie su az take podarene, v zmysle kultivovanosti v porovnani s konkurenciou a ani v spotrebe.
    Na tvojom mieste by som ale pockal na Chevrolet Captiva, ktory sa mi tiez pozdava a ma velmi (az podozrivo) podobne parametre ako Santa Fe. Ak by sa aj neosvedcil, mal by si aspon lepsiu vyjednavaciu poziciu u Hyundaia a pripadne by si nieco mohol zosmirglovat z ceny.
    Este by som ale povazoval aj Suzuki Grand Vitara za zaujimaveho hraca, ktory spominanych prekonava najma v terennych schopnostiach a v cene. Navyse sa mi zda zo vsetkych taky, ako to povedat, taky najkuulovejsi.
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.06  20:56

« diesel

Ahoj,
    no konecne reakcia!!! >:D
    No poviem ti to takto: bol som skusat diesel a na pocudovanie, az ´by sm povedal ze som civel ako to jazdi!!! Ma dost sily aj na sprint aj predbiehanie. Na ceste sedi fantasticky, nas scenic moze ist tu tam do haja. Bol som uplne prekvapeny, cakal som lenivu tazku rozhupanu obludu ale vsetko bolo naopak, takze s tym V6 si vobec nelam hlavu. Zistoval som chip a nacipovat sa da na 180 k a 400 Nm, takze si myslim ze diesel je v pohode.
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.06  14:51

« Bez nadpisu

Me se libi moc, ale bral bych radsi 2.7 V6, vadila by mi slabsi dynamika 2.2crdi a navic s automatem, jinak je podle me velmi povedeny vuz.
  • 00 Reagovat !

foto

17.07.06  14:24

« NOVÉ SANTA FE

Ahoj,
    rad by som rozbehol tému na nové Santa Fe. Môže niekto kto ho vlastní opísať trochu čo je to za tank?
    Vážne o ňom uvažujem aj kvôli záruke, ktorá je lepšia než u Toyoty aj keď kvalita určite až taká nebude, ale to je jedna z vecí čo ma zaujíma. Píšte akékoľvek postrehy atd. Zaujíma ma Crdi automat :D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…