Renault Clio 1,5 DCi, motor a palivová sústava
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Renault
-
"-- skrytý --" 11.07.06 08:39
« Diesel servisy DELPHI
Na Slovensku je jeden v Pezinku (AGAT Diesel). Ovšem jejich znalosti jsou chabé. Slováci jezdí často do Čech, servisy DELPHI jsou v Brně, Zlíně, Frýdeku-Místku, Praze, Českých Budějovicích, Poděbradech a na Kladně.
Tvoje porucha může být schovaná v IMV ventilu (ovládací ventil čerpadla) - nereaguje dostatečně rychle na požadavky řídící jednotky - NEDÁ se přezkoušet jen tak v nějakém Bosch servisu, zvláště ne v Bosch servisu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dále mohou být vstřikovače unaveny, případně na přepadu pouštějí víc nafty než je zdrávo pro tlak v railu.
Chceš-li to opravit opravdu 100%, musíš do Prahy. www.hale.cz
Pokud budeš chtít vydržet na zahájení oprav vstřikovačů, bude to trvat ještě asi 2 měsíce. Do té doby se mění kompletní vstřikovače nebo opravuje čerpadlo.
Nenech si to dělat u Renaulta, jsou to matláci. DELPHI servis musí zkontrolovat stav čerpadla, případně vyčistit nádrž a vyměnit filtr a vysokotlaké trubky. Pokud se to neudělá pořádně, čekají Tě opakované problémy.
MEKY nemá pravdu, dobré aditivum je v ČR a SR extrémně důležité. Použij Formuli Výkonu od Stanadyne nebo Diesel Plus od Delphi, dodá Ti je AGAT Pezinok/Bratislava. Zdravím, mnoho štěstí ve Tvém počínání. -
« Bez nadpisu
:roll:
hovorim - skus pozriet nejake origo diesel servisy... V Cesku je par specializovanych na Delphi, ktore ti to vedia zdiagnostikovat a aj repasovat!
Ja osobne mam s autorizovanymi Renault servismi len tie najhorsie skusenosti, tak ti chcem len pomoct usetrit.... ;-)
No nie? -
« Bez nadpisu
super, ze sa to zlepsilo, len nerozumiem tej tryske... To myslíč vstrekovač???
Inak, čo sa týka tej nafty, nemyslím, že je nutné pridávať adidtíva, samotnú bázu tým nezmeníš a ak je v nafte voda, alebo iný saigon, tak to veľmi nepomôže...
Takže, v každom prípade tankovať len na pumpách udržiavaných, s pravidelným čistením zásobníkov, s vysokou frekvenciou dopĺňania zásob. Odporúčam Shell a OMV - pozor - neplatí všeobecne! Neodporúčam naopak "sružstevné" pumpy a slovnaft - tí klamú takmer všetci na kvalite. tým myslím hlavne výrobcu, nielen samotných pumpárov... :roll: -
"-- skrytý --" 10.07.06 13:54
« Re:
EGR ventil to nie je pretože bol skúšaný za nový a chyba sa neodstránila. Olej a voda sa mi netratia teda zatiaľ som nezistil (kontroloval som). V piatok mi z druhého servisu kam som auto dal oznámili, že prišli na závadu. Robila to jedna tryska ktorá neviem prečo prepušťala tlak. Odpojili trysku, prívod utesnili a auto chytilo na prvý raz, síce len na tri valce ale pokrok tu je. Takže po objednaní trysky by malo byť všetko v poriadku.
Chcel som sa spýtať aké aditívum a v akom množstve odporúčaš dávať do nafty tak aby to vyhovovalo systému CR a aby som predišiel podobnej poruche. Za odpoveď Ďakujem. :D -
« Bez nadpisu
No neviem, nemyslím, že ot bude EGR ventil, blbý je hlavne ten biely dym... netratí sa ti voda, alebo olej z motora? ale nepredpokladám, že je to prasknutá hlava, možno len povolilo tesnenie.
K tej nafte... Záleží hodne na polohe pumpy a dôvere, ktorú máš k majiteľovi. Bežná je nafta pančovaná, väčšina nafty u nás je riedená. To v spojitosti s common railom nesie obrovské riziko. A tým, že berieš slovnaft mu veru nepomôžeš - ich nafta je jedna z najmenej kvalitných už od výroby. Samozrejme, väčšina iných značiek má tiež základ zo Slovnaftu, ale pridávajú vlastné aditíva, ktoré Slovnaft nedáva - takže jeho nafta síce plní normu, ale pre CR motor je málo mastná - teda pridiera vstrekovače a čerpadlo. Ja som jazdil zásadne k Tescu - berú naftu z ČR - Unipetrol, alebo Shell - báza je síce Slovnaft, ale aditivovaná.
Samozrejme, nízky počet km spolu s relatívne starým autom môže spôsobiť, že ti tie vstrekovače odchádzajú oneskorene... už si bol pozrieť v Reanulte? Čo tak skúsiť záruku??? ešte to nie je také staré auto... -
"-- skrytý --" 07.07.06 08:28
« Re: Re: Re:
EGR ventil bol skúšaný za nový v ňom porucha nebola. A potom tam bol daný po vyčistení ten starý EGR ventil. Niekde mi uniká tlak, pravdepodobne niektorá tryska alebo niečo iné netesní. Clio má najazdených 27600 Km. K tej nafte neviem aká je bežne na ČS a kto má akú kvalitu, ja som tankoval buď na ESSO alebo Slovnaft. -
"-- skrytý --" 07.07.06 07:42
« Re: Re:
Jen pro jistotu zkontroluj EGR ventil. Je přidělán 3-mi šrouby. Opatrně ho vyndej, aby jsi nepoškodil těsnění. Ventil se nejlépe vyčistíš čističem na brzdová obložení. Pokud jsi jezdil na nekvalitní naftu a hlavně jsi motor hodně šetřil, tak bude určitě zanesen.
Kolik má to tvoje clio najeto km? -
"-- skrytý --" 06.07.06 22:45
« Re:
Po naštartovaní motor stále vo voľnobežných otáčkach stŕpa. Pri jazde okolo 2000 otáčok dobrý chod, ale keď chcem akcelerovať a stúpim na plyn tak sa rozvieti žhavenie a zápis do registra závad zapíše slabý tlak v rampe. Po ubratí plynu na cca 2000 otáčok je všetko ako bolo predtým. Dymivosť je pri pridaní plynu zfarbená do biela.
K tomu BOSCHu už som aj ja zistil že odborníci na všetko sú veľmi podozrivý a som poučený do budúcnosti.
K tej vysokej kvalite nafty neviem kde mám teda tankovať. prevažne som tankoval ESSO alebo SLOVNAFT. Ako zistím kto má akú kvalitnú naftu ? -
« Bez nadpisu
No, znie to dosť zle. Mal som Clio o rok mladšie a podobnú poruchu riešil predošlý majiteľ našťastie ešte v záruke. Ako ti to ide, keď naštartuješ? Má rovnaký výkon ako predtým, alebo naopak ide horšie? čo dymivosť? Nejké iné príznaky? >:-[]
Inak, ten Bosch servis nie je asi ktoviečo - pretože Clio používa vstrekovací systém od Delphi, ktorý sa vyznačuje vysokou citlivosťou na kvalitu nafty a následnými ťažkými poruchami. Podľa posladných info je to však už opraviteľné - na rozdiel od vstrekovania od Boscha - asi preto ti to chcú rovno meniť, *...
Takže v prvom rade zisti, ako sa ti prejavuje chyba počas jazdy, potom napíš sem, potom si zožeň diesel servis - ale pre DELPHI a až nakoniec plať účty... -
"-- skrytý --" 06.07.06 12:39
« Veľká porucha
V začiatkoch som spozoroval mierné kolísanie resp. strpanie motora vo voľnobežných otáčkach. dal som auto do servisu s certifikatom od BOSCHu. Tam mi oznámili, že je porucha čerpadla a že jeho oprava bude stáť okolo 10.000,-Sk. Súhlasil som z opravou. Po asi 4-týždňoch mi údajne čerpadlo opravili, ale auto prestalo štartovať. Naštartuje asi na 8-10 raz po dlhom točení. Po naštartovaní je tam stále tá porucha strpania motora, teda ju neodstránili. Oznámili mi že to asi na 99% robia vstrekovače, preto že je slabý tlak na rampe. Som ochotný aj kúpiť vstrekovače, ale obávam sa, že keď ich kúpim tak to poruchu nevyrieši a oznámia mi že to môže robiť niečo iné (regulačný ventil už bol skúšaný - ten je dobrý). Neviem kto by bol schopný mi otestovať jednotlivé vstrekovače a potvrdiť či sú zlé alebo dobré. Ak mi vieš pomôcť budem veľmi vďačný.